Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 037 - S02E13 - The Long Con

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#21 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.02.2006 - |15:42|

Poprzedni odcinek był taką ciszą przed burzą. A swoją drogą gdy napadnięto Sun znów mieliśmy nagłą zmianę pogody.
Charlie chce się zemścić na Locku co mnie nie dziwi bo na jego miejscu zrobiłbym to samo. Sayid i Hugo złapali jakieś radio, ciekawe czy złapią coś jeszcze.

W każdym razie bardzo kontretny odcinek.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#22 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 09.02.2006 - |15:47|

jak dla mnie najlepszy odcinek w serii, oceniam na 9,7/10.
od samego początku coś się dzieje, retrospekcje jak i wydarzenia na wyspie zaskakujące do samego końca,

osobiście wątpię, żeby Sawyer był jednym z Innych, co prawda to on wymusił wystrzelenie flary, ale przecież został przy tym postrzelony, a Inni nie postrzeliliby swojego, bo i po co, w końcu nikt go o nic nie podejrzewał
  • 0

#23 xxx

xxx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 09.02.2006 - |16:18|

w tym tempie serial skonczy sie na sezonie 10...
zauwazcie, ze nic nie posuwa sie do przodu z innymi, czarnym dymem itp.
niedlugo beda pokazywac ich sprzeczki na temat smazenia kielbaski nad ogniem.
Odcinek ok, w sensie wartkosci i zmiennosci akcji (choc i tu nie dalbym ponad 8) ale utwierdza mnie tylko w przekonaniu, ze tworcy jada na popycie
najpierw 3 odcinki z poczatku serii o bunkrze
teraz 3 odcinki pod rzad, w ktorych tylko raz spotkali sie innymi.

oj kiepsko, nie szanuja widza, a jedynie swoje kieszenie
  • 0

#24 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 09.02.2006 - |16:25|

Locke zupełnie inaczej się zachowuje. Po raz pierwszy chyba widziałem na jego twarzy zdziwienie i ogłupienie.

Chyba przypomniało mu to sytuację kiedy oszukał go ojciec. I raczej niespodziewał się tego po którymś z wyspiarzy.

Jeśli się wyda, że to Charlie zaatakował Sun, to już po nim.

Wydaje mi się, ze to właśnie od Charliego zaczął się rozpad wśród Zagubionych.
Najpierw Charlie przegiął, kradnąc dziecko, a teraz Sawyer, kryjąc bron.
I żadnemu z nich raczej już nikt nie zaufa.

Czyli możliwe, że było to nawet przed tym jak poznała swojego przyszłego kata-kochanka. Podejrzewam przyszłą konfrontację na lini Kate - Ana.

Nie, przecież musiała go znać przed urodzeniem Kate:)
A ja mam nadzieję, na odcienk z obu paniami w roli głównej. Dobry odcinek.
  • 0

#25 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 09.02.2006 - |17:49|

Po 1. Odcinek Fajny ale nie Powalający 6/10

Po 2:

w tym tempie serial skonczy sie na sezonie 10...
zauwazcie, ze nic nie posuwa sie do przodu z innymi, czarnym dymem itp.
niedlugo beda pokazywac ich sprzeczki na temat smazenia kielbaski nad ogniem.
Odcinek ok, w sensie wartkosci i zmiennosci akcji (choc i tu nie dalbym ponad 8) ale utwierdza mnie tylko w przekonaniu, ze tworcy jada na popycie
najpierw 3 odcinki z poczatku serii o bunkrze
teraz 3 odcinki pod rzad, w ktorych tylko raz spotkali sie innymi.

oj kiepsko, nie szanuja widza, a jedynie swoje kieszenie

Żebys Wiedział Kolego Żebyć Wiedział! w Pełni POPIERAM!

Po 3: Ciekawa historia Sawyera... Ja nie widze tu zbytnio Nowych Odpowiedzi ani Nowych Zagadek... Odcinek identyczny jak z Charlim Ale Sawyer Jest Lepszą i inną Postacia Dlatego Ciekawszy!

Po 4: Lock Coraz bardziej dla mnie sie staje Podejzliwy i zaczynam go Nielubiec a był moim ulubionym Aktorem!

Po5: Moze Faktycznie Sawyer Ma Coś Związane z Innymi: "(...)To jeszcze nie Koniec Zeke :D"

Ide szukac Trailera do Nastepnego Odcinka!

Pozdrawiam

Użytkownik Warson edytował ten post 09.02.2006 - |17:50|

• 0

#26 Kao

Kao

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 09.02.2006 - |17:51|

No prosze Charlie mnie zaskoczyl, ale jakos nie trafia do mnie jego argumentacja ze chcial osmieszyc Locka, jestem ciekawy jak dlugo na wyspie bedzie rzadzil szeryf Sawyer :). Odcinek bardzo ciekway.
  • 0

#27 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |17:57|

No prosze Charlie mnie zaskoczyl, ale jakos nie trafia do mnie jego argumentacja ze chcial osmieszyc Locka, .

Charlie, jak większość artystów jest bardzo naiwny i słaby psychicznie, a tu natrafił na prawdziwego specjalistę od con
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#28 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 09.02.2006 - |17:57|

jestem ciekawy jak dlugo na wyspie bedzie rzadzil szeryf Sawyer

Szeryf Sawyer naszczęście musi spać :)
Grupa Hatak już opublikowała napisy. Szybcy są.
  • 0

#29 prandek

prandek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09.02.2006 - |18:02|

No musze przyznac ze po takiej przerwie odcinek zrobil duze dobre wrazenie. Dobrze ze w koncu jedna sprawe w tym odcinku wyjasnili a mianowicie z chwilowym porwaniem Sun... jak inni sie o tym dowiedza to Charlie bedzie mial niezle kredki

Co mnie rozsmieszylo w tym odcinku to to ze Hurley ciagle gryzl paznokcie przy ognisku a tu po jakims czasie poleciala sobie iskra na jego nos :)) LOL
  • 0

#30 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 09.02.2006 - |18:05|

jak dla mnie najlepszy odcinek w serii, oceniam na 9,7/10.
od samego początku coś się dzieje, retrospekcje jak i wydarzenia na wyspie zaskakujące do samego końca,

osobiście wątpię, żeby Sawyer był jednym z Innych, co prawda to on wymusił wystrzelenie flary, ale przecież został przy tym postrzelony, a Inni nie postrzeliliby swojego, bo i po co, w końcu nikt go o nic nie podejrzewał

wlasnie tak tu jest jeden opis pasuje do jednego a tu nagle zdarzylo sie co przeczy temu wszystkiemu :)

Moze sawyer tylko mial "pomoc zlapac Walta a potem go kilym"

tak z ciekawosci to ten typ sprzelil do Sawya
Dołączona grafika
  • 0

#31 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 09.02.2006 - |18:14|

Hehe, sawyer jak zwykle w najwyzszej formie :) A to co juz kiedys wypatrzono na zdjeciach promujacych odcinek, ze "porywacz" ma dlugie paznokcie to jak najbardziej sie sprawdzilo :) W koncu jakis odcinek ktory mi sie spodobal, a szczegolnie przemowa Sawyera na koncu, szkoda ze nikt nie wyciagnie z tego wnioskow co on mowil. Bo doskonale ich wszystkich sportretowal... Ale ciagly niedosyt w rozwiazywaniu tajemnic wyspy...Juz myslalem ze wogole nie wspomna o Michaelu, ale jednak... (zbyt wiele watkow zaczynaja i zarzucaja) Mimo wszystko, jest to pierwszy od miesiaca odcinek ktory mi sie spodobal...
  • 0

#32 Icek

Icek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 09.02.2006 - |18:19|

zwracam uwage na odebrany sygnał
Hugo : sygnał może pochodzić z dowolnego czasu

kolejny kawałek układanki który może potwierdzić teorie na temat tego że obudzili się oni wiele lat po katastrofie

wg. mnie w pewnym momencie (po rozmowie Jack'a z Ann'a) styłu wg. mnie pojawia sie zakapturzona postać. To jest koło 10:57 minuty.
  • 0

#33 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 09.02.2006 - |18:29|

Icek zarzuc fote bo ja jakos nikogo tam nie widze chyba ze podales zly czas

fota z zapowiedzi 13 odc - widac ze to nie jest charile
http://lost-media.co...album=906&pos=3

a tutaj zwiastun 14
http://media.lost-me...thempreview.zip

Użytkownik EDiSON edytował ten post 09.02.2006 - |18:36|

• 0

#34 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 09.02.2006 - |18:39|

Czemu macie takie dziwne podejrzenia? Juz byscie sie rzucali na Sawyera a zastanowcie sie,jakby Wasze rzeczy zabrali tak o bez Waszej zgody? Sawyer wykorzystal tylko sytuacje z przeszlosci na zemste,ale to w cale go nie czyni zlym czlowiekiem,jak siebie niby nazywa.Zobaczycie,ze jeszcze sie zdziwicie po postawie Sawyera.Zaczynam coraz bardziej lubic ta postac
  • 0

#35 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 09.02.2006 - |18:43|

O_O po obejrzeniu zwiastu s2e15 !!!

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

ps. w temacie s2e14 ktos sie pytal po co jack nosi te kluczyki od walizki tutaj znajdziecie odpowiedz :]
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

hydro - wysparze mieli nadzieje ze wroca z pomoca Sawyer,itp wiec ich rzeczy mialy czekac kilkadni az przybeda a gdy sa potrzebne leki czy cos innego, z reszta Sawyer jesli sie nie myle to on tez pozabieral cudze rzeczy [niemam na mysli martwych lecz od zyjacych ludzi]

Użytkownik EDiSON edytował ten post 09.02.2006 - |18:48|

• 0

#36 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |19:01|

No musze przyznac ze po takiej przerwie odcinek zrobil duze dobre wrazenie. Dobrze ze w koncu jedna sprawe w tym odcinku wyjasnili a mianowicie z chwilowym porwaniem Sun... jak inni sie o tym dowiedza to Charlie bedzie mial niezle kredki

Ciekawym motywem byłoby, gdyby Charlie próbował popenić samobojstwo. Oczywiście nieskutecznie. Temy looserowi nic dobrze nie wychodzi.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 09.02.2006 - |19:03|

• 0
Genesis

#37 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 09.02.2006 - |19:05|

Odcinek wysmienity.Daje 10 (pierwszy raz).
Sawyer wreszcie jest soba.Strasznie mnie denerwowalo jego zachowanie ostatnimi czasy.
Zabral bron i teraz mozna sie spodziewac scysji miedzy Sawyerem a reszta.
Powiedzial bardza madre zdanie "Tygrys nie zmienia swoich prążków".
Widac ze Sawyer liczy tylko sa siebie.Jest egoista ale ktoz z Nas nim nie jest w pewnych sytuacjach?
Co do zapasow ktore gromadzil.Jego zdaniem nalezaly do niego (znalazl wiec przywlaszczyl),ale nie o to chodzi.
Powiedzial ze nie chodzi o zapasy,chodzi o bron.
Mysle ze postapil slusznie.
Wezmy pod uwage fakt iz Locke podal Jackowi kombinacje.Umowili sie ze jesli jeden z nich bedzie chcial zabrac bron to powie o tym drugiemu.
W chwili gdy Sawyer powiadamia Locke o przyjsci Jacka,wie ze bron zostanie zabrana.Uswiadcza go w tym tekst Locka "Jesli Jack chce tam wejsc to znajdzie sposob"
Kazdy by sie domyslil ze Jack postapi zbyt lekkomysnie ( zdaza mu sie to ostatnio dosc czesto).
Bron jest schowana i w tym momencie nie licza sie intencje Sawyera,liczy sie to ze dzieki temu nie bedzie mozliwy scenariusz o ktorym opowiada Locke w czasie rozmowy z Jackiem.
Bardziej ufam odnosnie broni Sawyerowi niz Jackowi i dzisiejszy odcinek tylko to potwierdza.
Sawyer wiedzial ze Charlie zapragnie osmieszyc Locke'a wiec wykorzystal sytuacje.
Ten cytat posrednio moze pasowac do sytuacji:
"Trzeba przekonać kogoś do zrobienia czegoś w ten sposób,
żeby myśleli, że to był ich pomysł,a nie twój".
Moze sie wydawac ze Sawyer postapil zle,ale po przemysleniu dochodzimy do wniosku ze postapil slusznie,nie tylko dla samego siebie ale dla reszty tez.

Użytkownik Przemek edytował ten post 09.02.2006 - |19:07|

• 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#38 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.02.2006 - |19:15|

Bron jest schowana i w tym momencie nie licza sie intencje Sawyera,

Ssdzę, że Sawyer nie ma żadnych planów. Zrobił to by pokazać wszytskim jaki jest zły i pzrebiegły i mądzrejszy niż inni. Chce kontrolować sytuację. Juz ma dosyć Jacka rozstawiającego go po kątach, na co mógł reagowac tylko ironią i sarkazmem. Teraz jest panem sytuacji. Dostał swoje pięc minut.
  • 0
Genesis

#39 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 09.02.2006 - |19:41|

Te tempo losta mnie przaraża.
Praktycznie nadal tkwimy w martwym punkcie,a jedyne co zaszło,to kłótnie między lostowiczami.
Historyjka też nie jest żadną rewelacją.
Odcinek oceniam 6/10

P.S.a to ujęcie http://lost-media.co...album=906&pos=3
nie pojawiło się w tym odcinku.Mogą być tylko 2 rozwiązania:
a)Charlie ma wtyki z others(i zlecił jednemu z nich(Ethan?)brudną robotę
b)scenarzyści postanowili w ostatniej chwili zmienić scenariusz i usunęli tą scenę

Użytkownik L o c k e edytował ten post 09.02.2006 - |19:45|

• 0

#40 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 09.02.2006 - |19:55|

P.S.a to ujęcie http://lost-media.co...album=906&pos=3
nie pojawiło się w tym odcinku.Mogą być tylko 2 rozwiązania:
a)Charlie ma wtyki z others(i zlecił jednemu z nich(Ethan?)brudną robotę
b)scenarzyści postanowili w ostatniej chwili zmienić scenariusz i usunęli tą scenę

c) scenarzysci robia wszystkich w balona, i podsuwaja im celowo sprzeczne informacje... :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych