Najlepszy z najlepszych
Napisano 15.09.2004 - |18:55|
Napisano 21.09.2004 - |21:05|
2 Archer
3 Q
Napisano 21.09.2004 - |21:25|
Napisano 28.09.2004 - |21:03|
Obejżałem sobie dzisiaj Voyagera 2x24 (pod tytułem Tuvix) i w pewnym momecie opadłą mi szczęka . I to dosłownie . A to dlaczego, niektórzy się zapytają
Zgodze sie z słowami Tuvixa że to była egzekucja i to na niewinnej osobie . Skoro znali sposób na rozdzielenie , zawsze mogli też popracować nad opcjami zapewnienia przetrwania Tuvixa , chociażby jako projekcji holo .
Napisano 28.09.2004 - |21:45|
Napisano 28.09.2004 - |22:36|
Napisano 28.09.2004 - |22:44|
Ginie tylko jego powłoka fizyczna , natomisat jego osobowość istnieje . Ciało zawsze można jakoś odtwożyć , chociażby sklonować .Cóż wtedy także byłby zabity, jakkolwiek byś chciał rozdzielić Tuvixa na Tuvoka i Nilixa to sam Tuvix ginął.
Co do zagadnienia nadmiaru/braku materji musisz już pomeczyć tych co bardziej znają się na technologi trekowej .
Napisano 29.09.2004 - |16:38|
Napisano 29.09.2004 - |17:35|
Czy można zabic jednego człowieka aby uratowac innego (w tym przypadku 2 innych)?
Hitlerowcy często stawiali taki problem przed rozstrzeliwanymi. Jednemu ze skazanych kazali wyznaczyc 5-10 sposród np. 100 do rozstrzelania albo rozstrzelają wszystkich.
Inny problem czy Kaśka miała możliwości techniczne pozostawienia jaźni Tuvixa poza ciałem lub stworzeniem mu nowego ciała?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 29.09.2004 - |18:32|
Co do jażni to tak - przecież zdołali skopiować jażń tej Vidianki do komputera . Co do ciała , to myślę że po pobraniu próbki DNA mogli go sklonować , lub popracować nad nowym użądzeniem łączącym cechy trasportera i replikatora w celu zreplikowania ciała .Inny problem czy Kaśka miała możliwości techniczne pozostawienia jaźni Tuvixa poza ciałem lub stworzeniem mu nowego ciała?
Napisano 29.09.2004 - |18:39|
Głos dostał Sisko, ale widzę , że jestem w zdecydowanej mniejszości.
Teraz rozumiem dlaczego "nie leżą" mi treki. Akurat DS9 jest najmniej trekowy (IMO) i chyba dlatego Sisko tak nisko w rankingu wypadł.
Pozdrawiam
Gość_jooboo_*
Napisano 22.10.2004 - |11:54|
1. Quark (DS9)
2. Jean Luc Picard (TNG)
3. Dukat (DS9)
4. Doktor (VOY)
5. Q (TNG,DS9,VOY)
6. Lwaxana Troy (TNG,DS9)
7. O'Brien (TNG,DS9)
8. Garak (DS9)
9. Paris (VOY)
10. Neelix (VOY)
Nie jest przypadkiem, że nie wymieniam tu ani jednego aktora (aktorki) z ENTka. Serial jest, jak dla mnie, nie tylko słaby fabularnie, ale i aktorsko.
Co do postaci zagranych słabo, to wychodzą mi takie (niekoniecznie w tej kolejności): Archer, Sisko, Tuvok, Kes, T'Pol, Młody Crusher i jeszcze wiaderko innych...
Pozdroo all
Napisano 22.10.2004 - |12:48|
IMHO na liście najlepiej zagranych postaci na pierwszym miejscu jest 7of9, najlepiej widać to szczególnie w 5,6,7 sezonie Voya. A najlepiej jest to widoczne między innymi w odcinku Body and Soul i jeszcze paru innych Dark Frontier, Infinite Regress, Imperfection, Someone to watch overme, Human Error, Childs play.....etc.
Fakt w Entku postacie są tak beznadziejnie zagrane, że aż przykro oglądać, T'pol próbuje naśladować nieudolnie Siedem, ale to nic jeszcze, jak ta aktorka zagrała w SG1 to mnie aż skręciło. Archer rzuca się po pokładzie jak żyd po pustym sklepie... żenada...i tyle. Nie wiem jak mógł on w tej ankiecie dostać jakieś punkty... chyba ze ktoś oglądał tylko ten serial....
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 22.10.2004 - |13:49|
Za nerwy, nie jest latwo sluzyc jako zastepca majac tak apodyktyczna kapitan za dowodce.
Jest dobrym strategiem, potrafi zalagodzic spory w podzielonej zalodze.
Nie boi sie podejmowac decyzji nieakceptowanych przez kapitan.
Jest o niebo lepszym z-ca niz Riker.
Larry Linville
Gość_jooboo_*
Napisano 22.10.2004 - |17:59|
Mam nadzieję, że obiektywnie. Nie twierdzę, że postać kapitana (komandora?) Sisko jest słaba, tylko, że aktor (Avery Brooks) jest taki sobie mocno średni.ciekawe jak zareagowaliby "rasowi" Trekerzy na postawienie Sisko w grupie, słabo zagranych
Hmm... być moze masz rację, ale poza popisami jak wspomniany BODY AND SOUL, była raczej sztywna... Z drugiej strony może [beeep] zasłania mi aktorkę...na liście najlepiej zagranych postaci na pierwszym miejscu jest 7of9
Napisano 22.10.2004 - |18:34|
Hmm... być moze masz rację, ale poza popisami jak wspomniany BODY AND SOUL, była raczej sztywna... Z drugiej strony może [beeep] zasłania mi aktorkę...
Była sztywana bo taką miała role, ale przebijające się przez nią emocje moim zdaniem były naprawde świetnie zagrane, przypomnij sobie np: Dark Frontier, z reszta ona i AHM to najlepiej zagrane i najciekawsze postaci z Voyagera.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Gość_jooboo_*
Napisano 22.10.2004 - |18:45|
Co o tym myślą inni?
Napisano 30.01.2005 - |17:58|
Użytkownik didaskalius edytował ten post 30.01.2005 - |18:00|
Napisano 02.03.2005 - |14:27|
W pełni się zgadzam, ten kapitan zasługuje na respekt gdyż cechuje go geniusz militarny, i sposób w jaki pokonał Dominium w DS9. :afro:No coz jak widze moj glos nalezy do mniejszosci a wszyscy sklaniaja sie ku Picardowi. Wiec ujawniam - Bieniamin Sisko jak dla mnie najbardziej poukladany i pelny charakter sposrod ludzi na mostku w Star Treku.
Prawo Clarke'a
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »