Odcinek 036 - S02E12 - Fire + Water
Napisano 26.01.2006 - |18:18|
Napisano 26.01.2006 - |18:19|
hydro2 dotarło do mnie i cię rozumiem bardzo dobrze. dawniej jak nie byłem zarejestrowany na stronkach z ratio to nawet tu nie czytałem zaczym nie miałem odcinka na kompie. Wiecej już tak nie zrobie.
Użytkownik wwf123 edytował ten post 26.01.2006 - |18:23|
Napisano 26.01.2006 - |18:24|
Lock ostatnio to się zachowuje bardziej jak Others w tej ekipie. Nie wiem czemu ale moze tyle chodził, chodził i znalazł othersów którzy go czymś kupili . Moze kobiety maja fajne lub lepsze jedzenie
Raczej spodziewałbtm się, że coś odkrył i uważa, że pozostali jeszcze nie "dojrzeli" do tego.
Genesis
Napisano 26.01.2006 - |18:48|
1. Czemu Locke jakby obawia się chrztu Aarona? Rysuje się szansa na spory konflikt z Mr Eko. W ogóle Locke zachowuje się ostatnio dziwnie (vide któryś z poprzednich postów), a to zamknięcie "zbrojowni" też daje do myślenia (szczególnie po obejrzeniu trailera następnego odcinka). Z drugiej strony moze się okazać, że John ma rację i robi wszystko, aby uchronić współtowarzyszy. Jak dla mnie to dziś ostro zaminusował.
2. Mr Eko dziwnie się zachowuje: oznacza drzewa i bada glebę po pożarze. Na pewno nie bez celu.
3. No i ogólnie ten chrzest Aarona będzie miał znaczenie, poza tym Jack i Ana Lucia już coś tam szykują w dżungli (vide teksty Sawyera, że często tam chodzą), pewnie jakiś tor ćwiczeniowy. Ewentualna walka odbędzie się w ostatnim odcinku imho i sezon znów zakończy się niczym.
Sorki za przydługiego posta, poprawię się na przyszłość.
Użytkownik gnz edytował ten post 26.01.2006 - |18:49|
Napisano 26.01.2006 - |18:52|
Użytkownik swoop edytował ten post 26.01.2006 - |18:53|
Napisano 26.01.2006 - |19:03|
Locke nie zniszczył figurek, pewnie wie że jeszcze mogą się do czegoś przydać. Najazd kamery na Locke'a o którym wspomina ZdL bardzo podobny do tego z bodajże 2 części pilota 1 sezonu.
Spodziewałem się jakiejś bardziej trzymającej w napięciu końcówki bo przecież następny odcinek dopiero za 2 tygodnie, no ale przecież nie końcówka jest najważniejsza w serialu .
Napisano 26.01.2006 - |19:27|
LOST wyraźnie zwalnia tempo co się wielu osobom nie podoba, bo chcieliby zawsze dynamike i akcje ale nie ma tak dobrze ... pamiętajmy że komercja też ma swoje prawa ... Mimo to nie jest tak źle:
Pozornie nic się nie dzieje- Charlie ma odjazdy (dziwne bo przecież niby nic nie brał), chyba coś mu oddziałuje na psychike ( ahh ta wyspa ) Locke czasami mnie przeraża - Chodzi mi też o to co również zaobserwowali inni na forum - sami przyznacie że pokazali go bardzo dziwnie jakby sugerując coś złego ... nie wiem co ale Locke zaczyna się robić hmm "niebezpieczny"?
Charlie and Claire i dziecko - jakoś nigdy nie interesował mnie zbyt bardzo ten ich wątek "tworzenia rodziny", ale co tam - troszkę dramatów typowo międzyludzkich, partnerskich nie zaszkodzi
Hurley & Libby - rama sympatycznie
Jack & Ana - spoko sie rozwija coś ... ;]
A najlepszym motywem tego odcinka jest SAWYER ! Ten gościu normalnie rozwala tekstami ("Jabba" to już chyba będzie klasyka <lol2>) ... poza tym całe jego zachowanie & teksty ... poprostu jak tu go nie lubić ? Zdecydowanie nasz James Ford najlepszy w tym odcinku ... :]
PS. A Kate jest zazdrosna !
Napisano 26.01.2006 - |20:09|
PS. Po jaką cholerę Jack cały czas nosi na szyi ten kluczyk do walizki z bronią, przecież mają zbrojownię w bunkrze. Czyżby zrobił sobie z tego wisiorek? :hyhy:
Użytkownik szczeponiok edytował ten post 26.01.2006 - |20:10|
Napisano 26.01.2006 - |20:17|
Mam dokladnie to samo zdanie i to samo pytanie7/10 Nie było w tym odcinku zbytnio akcji, ale wg. mnie nie był nudny. Myślę, że ten sen/wizja będzie miała coś wspólnego z przyszłymi wydarzeniami. Do tej pory wszystkie wizje się sprawdziły w ten czy inny sposób.
PS. Po jaką cholerę Jack cały czas nosi na szyi ten kluczyk do walizki z bronią, przecież mają zbrojownię w bunkrze. Czyżby zrobił sobie z tego wisiorek? :hyhy:
Mam dokladnie to samo zdanie na temat odcinka (7/10 <--- mowilem,ze tak bedzie ) i to samo pytanie co do kluczyka.7/10 Nie było w tym odcinku zbytnio akcji, ale wg. mnie nie był nudny. Myślę, że ten sen/wizja będzie miała coś wspólnego z przyszłymi wydarzeniami. Do tej pory wszystkie wizje się sprawdziły w ten czy inny sposób.
Napisano 26.01.2006 - |21:04|
- wyczuł coś po zachowaniu Jack gdy miało miejsce spotkanie w Others
lub bardziej prawdopodobne co jest pokazane wyraźnie
- schował tam figurki z dragami aby uchronic Charliego
Napisano 26.01.2006 - |21:21|
W sumie odcinek mial swoj specyficzny klimat. Na pewno mnie nie znudzil i wg mnie zasluguje na 7,5
Tekst jest taki
co robisz
oznaczam drzewa
dlaczego
bo to jest to co lubie
Moze odcinek ci sie nie podobal bo nie zabardzo zrozumiales jego tresc? Tak jak dialog powyzej.
To czemu ich po prostu nie zniszczyl? To juz nie jest ten Lock co to wszystkim pomagal. He has a plan ^^
Użytkownik Bajrak edytował ten post 26.01.2006 - |21:23|
Napisano 26.01.2006 - |21:27|
Napisano 26.01.2006 - |21:29|
Ktoś zadał pytanie dlaczego Lock zmienił "hasło" dostepu do magazynu z bronia, można rozpatrywać to na dwa sposoby:
- wyczuł coś po zachowaniu Jack gdy miało miejsce spotkanie w Others
lub bardziej prawdopodobne co jest pokazane wyraźnie
Stanowczo to pierwsze, co wyraźnie pokazuje zapowiedź następnego epizodu.
Figurki zatrzymał, bu utrzymac Charliego na smyczy. Locke to lubi kontrlowoać ludzi.
Genesis
Napisano 26.01.2006 - |21:46|
Byc moze odcinek wieje nudą jednak mamy tu:
- dziwne zachowanie Chariliego (byc może poczatki CHOROBY)?
- jego wizje.. podobne do obrazu jakie miał w domu rodzinnym. Była to scena jak z chrztu Jezusa o którym opowiadał Eko.
- robienie krzyżyków na drzewach, pewnie się okaże po co w next. odcinku
- no i te aspekty romantyczne. Hugo był w psychiatryku, obiekt jego miłości leczyła takich jak on.. wiec może w tym ośrodku gdzie siedział.
Napisano 26.01.2006 - |21:52|
- jego wizje.. podobne do obrazu jakie miał w domu rodzinnym. Była to scena jak z chrztu Jezusa o którym opowiadał Eko.
Podobne wizja miała Claire przed porwaniem, dla tego nie potrafię zrozumieć dla czego Locke nie wierzył Charliemu.
Genesis
Napisano 26.01.2006 - |22:04|
Jednak dla mnie najciekawszym momentem i sytuacja w tym odcinku nie byl chrzest, nie bylo zachowanie Charliego...tylko LIBBY nowej "sympatii" Hugo....
Nie wiem czy ktoś zaobserwował spotkanie ich oboje w bunkrze ... a dokładnie reakcje Libby na słowa Hugo : "Czy my się wcześniej spotkaliśmy?" , "Przed naszym lotem?".... czyzby reakcja Libby na te słowa a następnie odpowiedz w kolejnych wersach : "Nie mogę uwierzyć, że nie pamiętasz,|jak nadepnąłeś mi na nogę." nie podpowiadala nam cos wiecej?!?..tym bardziej ze mina Hugo po czesci wyjaśnia jego wątpliwość... ja na pewno takiej sytuacji bym na jego miejscu nie zapomnial ale coż pamięć podobno bywa ulotna
Ktos kiedys nabaknal (w przedostatnim odcinku) ze w grupie moze byc jeszcze jeden Others....moze wlasnie m.in dlatego Locke zmienial hasła...?!?! ja jednak bym przy tej wersji nie byl.....wydaje mi sie ze spotkanie ich moglo nastapic po jego "milionowej" wygranej...ale o co chodzi pewnie dowiemy sie nieco pozniej...:/
Odcinek oceniam na 6/10 w miare niezly lecz nie porywający
Użytkownik marceli_tar edytował ten post 26.01.2006 - |22:10|
Napisano 26.01.2006 - |22:24|
Co do zostawienia figurek w bunkrze, to twierdze podobnie jak Jonasz, że Locke będzie szantażował nimi Charliego.
Tak sobie myśle o tych drzewach i o Eko – może będzie kościół budował?
Oceniam odcinek na 7/10.
A że Locke coś kręci możemy przekonać się trailerze s2e13
Użytkownik nserdon edytował ten post 26.01.2006 - |22:30|
Napisano 26.01.2006 - |22:34|
Precz z Trailerami!!!!!!!!!!!!!!!
Dziwi mnie fakt ze admini forum nie zareaguja i nic nie ingeruja w te sprawy bo to przeciez tylko chamstwo ze strony pozostalych forumowiczow
Sorawka za ton wypowiedzi i slownictwo ale mnei ponioslo czytajac teksty takich matolow!!!!!!
Nserdon chciales czyms zaimponować komus rejestrując się na tym forum ....bo chyba nie chciales zaimponowac swoja "wiedza" !? K R E T Y N
Użytkownik marceli_tar edytował ten post 26.01.2006 - |22:37|
Napisano 26.01.2006 - |22:41|
Dragi mogą mu się przydac np w celu przesłuchania kogoś co go schwytają or sth.To czemu ich po prostu nie zniszczyl? To juz nie jest ten Lock co to wszystkim pomagal. He has a plan ^^
Na bombie "język się rozwiązuje" :afro: hehe :]
Napisano 26.01.2006 - |22:53|
Rozumiem ze kazdy by chciał z was w kazdym odcinku 108 niespodziwanych akcji i momentów i rozwiazania całego tego serialu. ALE TO NIE O TO CHODZI!
Ta, szczegolnie nie warto czytac takie postyNudy, nudy nudy nudy nudy nudy nawet tego nie ogladajcie. Nie waryto tracic czasu.
A moze po to zeby kazdy mogl obejrzec ten nudny odcinek 2x i zanudzic sie na smierc i ponarzekac mamie jakie to bylo nudne. Byc moze takze po to, aby sie zastanowic co napisac w takim poscie. Moderatorzy tez lubia pospac...a to ze nie mogles sie nikomu wyzalic i musiales czekac to juz Twoja sprawaA i jeszcze jedno , dlaczego temat jest zamknięty tak długo. Skoro mam odcinek o 7 rano a o 8 mógłbym się podzielić wrażeniami i ostrzeć żeby ludzie nie ściągali bo nie warto to dlaczego nie można tego zrobić. Zmieńcie to na przyszłość
Napewno kazdy nastepny bedzie gorszy...dla Ciebie.NAJGORSZY ODCINEK Z OBU SERII
Usun go! Nie bedzie Ci zawadzał jak bedziesz sobie powtarzał...nic się nie dzieje nowego, nic się nie wyjaśnia. Jak dla mnie zbędny odcinek który nie zasługuje na to aby nosić nazwe LOST. Poza tym że Charli dostaje po twarzy od blondyny, a potem od Locka. Jack pomaga policjantce zrobic namiot i nawet jej nie wyjaśnia co się stało w dzungli --- nie no w końcu mówi jej co się stało ale troche dziwna jest ta scena. A miłośc grubaska ogranicza się do tego że dowiaduje się że nadepnoł na noge swojej wybrance w samolocie. A Charlie to był spoko koleś to jego brat Lian był tym złym.
Poprzekonuj nas jeszcze zeby nie ogladac.Totalna porażka
Nie rozumiem takich ludzi. PrzepraszamOdcinek zrobiony na siłe nic nie wnoszący do fabuły. Jeżeli tak dalej pójdzie to wojne z others zobaczymy w 4 serii.
Jezeli tak ma wygladac co druga Twoja wypowiedz to ja tez podziekuje.
Mało sie wydarzyło? Rozumiem ze mało kto ma włąsne zdanie i popiera tego kto sciagnał najszybciej bo juz o 8 rano mogl tu pisac ale nie mógł bo temat byl jeszcze zamkniety A co z bardzo dziwnym zachowaniem Locka? Nigdy taki nie był. Pobił Charliego. Wczesniej to on zazwyczaj starał sie pogodzic wszystkich. A teraz? Dziwne ujecia kamery, ten wzrok...
Charlie...hmm, to juz kolejna osoba nazwana wyjątkową. Co z ojcem który odcina głowe lalce? Co z samolotem który spada podczas snu Charliego gdy spotyka matke i Claire. Wylatuje pózniej gołąb. Mysle ze to ma jakies znaczenie...przepowiednia? ostrzezenie? Prawdopodobnie Eko tez miał kiedys podobna sytuacje mów czy ma jakies znaczenie. Locke bardzo sie zmienił...czyzby jak zwykle widział co sie dzieje czy moze ktos na niego wpłynął?
Mysle, ze troche przesadzasz. Trailery to tj. oficjalne zapowiedzi. Nawet jak nie chcesz ich ogladac czasami sie pojawiaja na koncu odcinka i potrafia niezle zmylic. jednak Proponuje to wstawic wNie no gosc juz przesadzil z tym trailerem znowu..... [cenzura!] jak chcesz sobie te trailery ogladac to ogladaj ale po jasna chlere dzielisz sie swoimi spostrzerzeniami z innymi NORMALNYMI forumowiczami....Dla tych wszystkich "Trailerowiczow" powinni stworzyc nowe forum tam mogliby sie wyszumiec w "swoim" "innym" towarzystwie!!!!!!!!!!
Precz z Trailerami!!!!!!!!!!!!!!!
Dziwi mnie fakt ze admini forum nie zareaguja i nic nie ingeruja w te sprawy bo to przeciez tylko chamstwo ze strony pozostalych forumowiczow
Sorawka za ton wypowiedzi i slownictwo ale mnei ponioslo czytajac teksty takich matolow!!!!!!
Nserdon chciales czyms zaimponować komus rejestrując się na tym forum ....bo chyba nie chciales zaimponowac swoja "wiedza" !? K R E T Y N
[spoiler][/spoiler]
Darujcie sobie takie odpowiedzi. Wasz post tez nic nie wnosi tak jak niektore odcinki Losta według was. Wiec nie piszcie takich bzdur bo sa one całkowicie zbedne i nikomu nie potrzebne.Odcinek taki sobie, 0 wrazen, wszystko wiadomo, nic nie przykuwa uwagi. Wg mnie odcinek zrobiony na sile, chyba ze ma to do czegos doprowadzic, chociaz watpie.
5/10
Wszystko wiadomo? Odpowiedz mi na te powyzsze pytania...nawet na jedno ni odpowiesz bo nie wiesz co sie stanie...
Trudno nie zauwazycOdcinek nawet fajny.
Moze wydaje sie mulacy, ale daje odpoczac. A zauwazyliscie znak Dharmy na kartach ja Jabba gral z Sawyerem??
Te karty pochodza z bunkra
Użytkownik żeli edytował ten post 26.01.2006 - |23:25|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych