Skocz do zawartości

Zdjęcie

Na dnie...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#21 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 06.01.2006 - |22:33|

Najprawdopodbniej Tam Jest Nastepny Bunkier, a oni sie tym nie interesują bo Autorzy Musza Jeszcze Nagrac 3 Sezony i Dlatego!!

Pewnie w 3 sezonie Ktos Pomysli Chodźcie do Kabla i Już Sie dowiemy co Tam Jest Pod wodą.

Pamietajmy o Rekinie ze Znakiem Dharmy :P I o tym jak Walt Mowil Do Michaela Jak Ten Budował tratwe.. "A Jak nas Rekiny Pożrą? jak Zginiemy, a Wiemy ze Walt Lubi przepowiadać i Co Sie Okazało? Ci co widzieli Ci Teraz Myslą :P
  • 0

#22 veN

veN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 11.01.2006 - |20:50|

moze jakas petycja, pt 'przeciac kabel' :P a tak powaznie to pomysl z elektrownia napedzana falami/pradem morskim nie jest zly ;) ... bunkier tez bardzo prawdopodobny .. ale najbardziej irytuje mnie pozostawienie watku kabla, ja wszedlbym do wody za nim choc kilka metrow dla sprawdzenia =/
  • 0

#23 PetSawyer

PetSawyer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 24.01.2006 - |20:35|

A mi sie wydaje ze te bunkry sa ze soba polaczone drogami tylko zamontowali tam silne manesy i zamorowali zeby nikt nie chcial tego zniszczyc i przechodzic przez tulele ! co do kabla w wodzie to moze papuja rope ^^
:clap: :]
  • 0

#24 SfG

SfG

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 25.01.2006 - |10:17|

Sądzę, że jeżeli by tym przewodem ciągneli "prąd", albo miałby on w jakiś sposób służyć do komunikacji to byłby bardziej zakamuflowany (zapewne zakopany w ziemi). Na wolnej przestrzeni jest narażony na uszkodzenia z rąk innych osób bądź innych czynników.

A może DHARMA nie spodziewałą się tego, że ludzie w jakiś sposób znajdą się na tej wyspie.........
  • 0

#25 symp

symp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03.03.2006 - |03:21|

A moze kabel przesyla prad nie NA wyspe, a Z wyspy? Jezeli to, co mowil Sayid zwiedzajac bunkier ("cos takiego widzialem w Czarnobylu") znaczy ze jest tam jakis reaktor czy generator?
Wtedy faktycznie mogloby sie okazac, ze pod woda jest jakas inna baza...
Nie wiem zreszta, ale to wlasnie domysly widzow stanowia o atrakcyjnosci LOST :)
  • 0

#26 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 03.03.2006 - |10:02|

Co do odebrania Walta. Mieliby płynąć na wyspę, by Sawyer i Michael widzieli gdzie płyną? To by było lekkomyślne z ich strony.
  • 0

#27 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 03.03.2006 - |14:40|

Co do odebrania Walta. Mieliby płynąć na wyspę, by Sawyer i Michael widzieli gdzie płyną? To by było lekkomyślne z ich strony.

Niekoniecznie - przecież Oni mieli łódź i to szybką. pozatym rozwalili im nawet tratwę... Zresztą gdzie mieliby popłynąć??? Na Alskę??? :D
  • 0

Dołączona grafika

#28 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:05|

A moze kabel przesyla prad nie NA wyspe, a Z wyspy? Jezeli to, co mowil Sayid zwiedzajac bunkier ("cos takiego widzialem w Czarnobylu") znaczy ze jest tam jakis reaktor czy generator?
Wtedy faktycznie mogloby sie okazac, ze pod woda jest jakas inna baza...
Nie wiem zreszta, ale to wlasnie domysly widzow stanowia o atrakcyjnosci LOST :)

Zwrócił raczej uwagę że w Czarnobylu też wszystko zalewano tak grubą warstwą betonu....
[ale to może być naturalnie fałszywy trop.... ]

EDIT: Wiem że głupi pomysł ale może to nie kabel :] .. jeśli zakładacie że pod woda jest bunkier to czym mieliby niby oddychać ;] i tu zastosowanie znlazłoby to coś ?kabel?przewód? a moze właśnie....

-> chyba musze oblukać ten kabel jeszcze raz . . . pamięta ktoś dokłądnie w którym odcinku się na niego natknęli >?<

Użytkownik martinczesiek edytował ten post 03.03.2006 - |17:09|

• 0

#29 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.03.2006 - |17:09|

Zwrócił raczej uwagę że w Czarnobylu też wszystko zalewano tak grubą warstwą betonu....

To jest raczej kabel komunikacyjny a nie trakcja elektryczna..

Użytkownik Jonasz edytował ten post 03.03.2006 - |17:10|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#30 Corristo

Corristo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 03.03.2006 - |17:22|

EDIT: Wiem że głupi pomysł ale może to nie kabel :] .. jeśli zakładacie że pod woda jest bunkier to czym mieliby niby oddychać ;] i tu zastosowanie znlazłoby to coś ?kabel?przewód? a moze właśnie....

-> chyba musze oblukać ten kabel jeszcze raz . . . pamięta ktoś dokłądnie w którym odcinku się na niego natknęli >?<

Ale jak Sayid znalazł kabel to było widać kawałek przewodu wystającego z izolatora. Więc to nie może być "coś" co dostarcza powietrze do bunkru pod wodą i wogule to po co miał by byćbunkier pod wodą?
  • 0
4 8 15 16 23 42

#31 martinczesiek

martinczesiek

Szeregowy

• Email
  • 71 postów

Napisano 03.03.2006 - |17:31|

Skoro było widać kawałek przewodu to OK .. obalone....

Ja nie widze sensu istnienia pod wodą bunkru .... ale wykorzystałem tutaj jedną z teorii...
  • 0

#32 Eko

Eko

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 03.03.2006 - |18:20|

Powtórzę to jeszcze raz:
- Kabel może się ciągnąć po dnie nie wiadomo jak daleko
- Bunkier pod wodą? żałosny pomysł - musiałby miec śluzję
- Niby jak lostowicze mieliby sie tam dostać? Wyczarują sobie sprzęt do nurkowania, a może zbudują łódź podwodną?
- To że Walt jest mokry podczas swoich "pojawień się", nie znaczy że musi być pod wodą - może to mieć znaczenie czysto symboliczne. Gdyby był na wyspie, to pojawiałby się obwieszony kokosami i liśćmi z palmy???
  • 0

#33 Listopad

Listopad

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 03.03.2006 - |18:39|

eko dlaczego pomysl z bunkrem pod wodą jest żałosny ???.
przeciesz wejscie do tego bunkra moze byc na wyspie potem korytarz i na koncu bunkier.
  • 0

#34 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.03.2006 - |19:06|

eko dlaczego pomysl z bunkrem pod wodą jest żałosny ???.
przeciesz wejscie do tego bunkra moze byc na wyspie potem korytarz i na koncu bunkier.

Tym samym tunelem przeciągnięty by był kabel, a nie jest.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#35 Henry

Henry

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 07.08.2006 - |19:07|

A ja właśnnie myśle ,że ten kabel to robota francuzki i jej ekipy czyżbyscie już zapomnieli ,że ona przypłynęła na wyspe z ekipą (nie pamietam po co)
  • 0

#36 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 07.08.2006 - |20:06|

Na jednym z wywiadów reżyser lost powiedział "Nie ma podwodnego hacza" , więc darujmy sobie te teorie !
  • 0

#37 Beben

Beben

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12.08.2006 - |18:12|

Moze faktycznie cos jest z Ta woda ,moze kabel przewodzi prad do nadajnika ktory kierowal Rekinem :) WIem ze brzmi to nie dorzecznie ale zachowanie rekina moglo by na to wskazywac.Pamietajcie takze ,ze Desmond w ostnim odc 2 serio mowil ,ze jest cos nie tak z tymi wodami ,ze nigdy nie uda im sie z tad odplynac moze to ma jakis zwiazek .
  • 0

#38 Zbych2

Zbych2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoPińczów

Napisano 24.09.2006 - |15:37|

Kabli się tak nie zostawia gdy się chce przewodzić prąd może przebiegnąc tamtendy dzik
i zerwać kabel.

Ten kabel widocznie ktoś zostawił w pospiechu więc to nie othersi którzy są gospodarzami wyspy a poza tym są diabelnie szybcy.

Myśle że ten kabel zostawiła francuska i jej ekipa i przewodzi dla niej prąd(dziwne że tak długo wytrzymał),zródłem prądu może być akumulator jachtu którego nie udało im się wydostać.
  • 0

#39 Wolek

Wolek

Szeregowy

• Email
  • 4 postów
  • MiastoWłocławek

Napisano 26.09.2006 - |15:03|

Przeczytałem wszystkie posty i doszedłem do wniosku,że coś z ttym kablem musi być. Zastanawia mnie to skąd na wyspie jest prąd ? Baterie Słoneczne ? To by musiało być ich dużo,żeby wszędzie był prąd.Jak dla mnie to jest kabel z prądem.Poczekajmy jeszcze troche i to wszystko się wyjaśni ;)
  • 0

#40 Charlie Pace

Charlie Pace

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 26.09.2006 - |20:33|

No faktycznie zagadkowa sprawa z tym kablem - widziałem go, ale jakoś w serialu pomijali jego obecność, więc o nim zapomniałem. / Pomijając oczywiście fakt, że to jest po prostu głupie - obok mojej chaty, czy wyspy na której mieszkam (powiedzmy) leży sobie kabel, który wchodzi pod wodę. I nie zastanawia mnie skąd, po co i gdzie - nie wierzę... / Niech się tylko nie okaże, że twórcy nic z nim tak po prostu nie zrobią... Jednak patrzą c z drugiej strony można by się wkurzayć, gdy ni z gruchy ni z pietruchy w trzecim sezonie lostowicze zaczną się tym interesować. No nic - pożyjemy, zobaczymy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych