Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kto w sezonach DS9 najbardziej was wkurzał?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#21 owcaboski

owcaboski

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 20.02.2008 - |01:16|

Zdecydowanie najsłabsze postaci - Ezri Dax, choć jej poprzedniczka Jadzia też mnie wkurzała (nadrabiała jednak urodą)...

Z postaci najciekawszych - Morn, nigdy się nie odezwał (choć wg realacji był bardzo gadatliwy), pokazywał się w epizodach, ale doczekał się własnego odcinka i wyszło jakim był "cichą wodą" i co za tym idzie ciekawą postacią...
  • 0

ALL WILL BE REVEALED... I hope...

Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"

#22 Enclave

Enclave

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.02.2008 - |09:01|

Zdecydowanie Kai Winn i Major Kira , jak byly odcinki poswiecone tylko kirze to byly to najnudniejsze odcinki dla mnie , no i mialem ochote jak ja widzialem packa na muchy walnac, nie wiem moze ja mam jakies uprzedzenia do Bajoran albo cos, no ale wkurzaly mnie te 2 postacie niemilosiernie. Kira gorzej bo na codzien byla.
  • 0

#23 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 20.02.2008 - |10:22|

Ja tam wszystkie postacie lubiłem. Trudno powiedzieć, żeby ktoś mnie wkurzał.
Chociaż po na myślę to wkurzał mnie ten... hm... Shakar. A także Vic Fountain, chociaż w mniejszym stopniu.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#24 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 23.02.2008 - |18:49|

Nie trawiłam Jake’a. Odcinki z nim w roli głównej potrafiły doprowadzić mnie do mdłości albo w najlepszym wypadku uśnięcia.
Przy pierwszym oglądaniu Stacji (miałam tak z 10 lat) wkurzała mnie też Winn. Ale z wiekiem i kolejnymi powtórkami doceniłam postać tej jędzy :>
  • 0

#25 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 05.04.2008 - |20:12|

Na pierwszym miejscu musi byc Kai Winn (chyba nie musze tlumaczyc dlaczego). Dalej Major Kira (zgadzam sie z Enclave ze odcinki poswiecone major byly nudne) i Bejamin Sisko (wkurzal mnie jego sposob mowienia).
  • 0

#26 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 28.02.2009 - |17:56|

Troche odświerze, świerzo po obejrzeniu powiem że pierwsze miejsce zajął Grand Nagus, normalnie miałem dość tej postaci
Drugie zajeli ex aequo Vic i Kai Winn.
A na trzecim miejscu byłby Nog. Właściwie tyko w jednym odcinku mi sie podobał.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#27 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.02.2009 - |18:03|

Myślę że chyba jednak Nog zajmuje pierwsze miejsce. Nie wiem dlaczego ale w swoich początkach drażnił mnie Odo.

Swoją drogą były chwile kiedy Dr Bashir wzbudzał mieszane uczucia.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 28.02.2009 - |18:16|

• 0
don't try

#28 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 28.02.2009 - |19:13|

wiesz co mnie w Vicu najbardziej wnerwiało, to że był hologramem.
Nigdy nie polubiłem tego Startrekowego uwielbienia dla Holokabin. Bez względu na serie odcinki w Holokabinach były odcinkami których nie cierpiałem.
Chyba tylko Picard walczący z borgiem w Holokabinie (film kinowy w którym borg cofnął sie w czasie) i doktor na Voyagerze przypadły mi do gustu.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#29 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.02.2009 - |19:22|

Nie no do hologramów akurat nic nie miałem. Jakoś specjalnie nie zwracałem na nie uwagi. A doktorka w VOY nawet lubiełm.
  • 0
don't try

#30 nakota

nakota

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 17.03.2009 - |22:55|

Kategorycznie młody Sisco, był tak dziamdziowaty, że aż mnie wątroba bolała.
  • 0
Mój nick się odmienia. Tak samo jak słowo "niecnota" ;)

#31 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 07.04.2009 - |20:17|

prawda? i to przez niego zaczęła się wojna z dominium ;P..
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#32 DeFenc

DeFenc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 30.04.2009 - |11:14|

prawda? i to przez niego zaczęła się wojna z dominium ;P..

Tak? To już jest bardzo naciągana teza.
Po pierwsze wtedy został nawiązany pierwszy oficjalny kontakt z przedstawicielami Dominium.
Po drugie wojna wybuchła z innego powodu i to dużo później.

PS.
Ale może to i ja się mylę;) Dawno już nie oglądałem DS9.

Co do postaci, to jak dla mnie wszystkie się podobają, każda ma swój klimat.
  • 0

#33 AerynSun

AerynSun

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 24.06.2009 - |05:30|

Ja tez wszystkie postacie lubie... no moze oprocz tych negatywnych ;) Ben Sisco jest ok, ale...
Ktos wspomnial cos o jego sposobie wyslawiania sie... Tez mnie to wkurzalo, ale sie przyzwyczajam ;) (ogladam wlasnie 7 sezon)
  • 0

#34 _Quark

_Quark

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 09.01.2010 - |15:15|

Wkurzała mnie Kai Winn, taka świętoszkowata, a za wszelką cenę chciała zdobyć władze, zawsze pchała nos tam gdzie nie trzeba.
  • 0

#35 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.01.2010 - |19:31|

No to sobie ponarzekam. Tak oglądam od początku i stwierdziłem, że w pierwszych odcinkach dr Bashir i Ben Sisco byli chyba najsztuczniej zagranymi postaciami w pierwszym sezonie. Jestem w połowie sezonu i jak Sisco wyrobił się po 3 czy 4 odcinkach tak Bashir nadal wypowiada swoje kwestie jak kiepski aktor monologi na scenie teatru. Nie przeszkadzało mi to aż do odcinka The Passenger gdzie kontrolę nad doktorem przejął niejaki Vantik. Odgrywanie obcej istoty w jego ciele było tragiczne.
  • 0
don't try

#36 Orrorin

Orrorin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoSiemianowice Śląskie

Napisano 22.08.2010 - |21:49|

Kai Winn była taką purchawą, której jak sie nudziło zawsze przyłaziła i ględziła to swoje welkom maj czajld bleh... z innych upierdliwych długo nie lubiłem Noga aż do momentu jak stracił nogę. Wkurzało mnie że zawsze miał w obowiązku mówić kapitan na pokładzie... .
  • 0
Dołączona grafika

#37 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 08.08.2011 - |21:03|

Najbardziej irytowała mnie - w sensie marnej konstrukcji scenariuszowej postaci - Ezri Dax. To była porażka i koncepcyjna i aktorska i castingowa. Tu się było trzeba nagłowić, aby spartolić Daxa i się to nieomal udało. Jak już mieli zmieniać nosiciela lepszym wyborem byłby facet. Owszem wtórne, w TNG już tak było. Ale od kiedy powielanie pomysłów w ST jest ujmą.

Nudna była też pierwsza Kai - nieznośnie nieskazitelny monolit.

Co do Keiko to pomysł był dobry ale zawiodła konsekwencja scenarzystów i aktorstwo. Keiko powinna być kobietą humorzastą, wybuchową, wymagającą adoracji a jednocześnie zawodowo silną i samodzielną - słowem Barbarą z "Nocy i dni" i tak po mistrzowsku zagraną jak uczyniła to Jadwiga Barańska. Cały ten nudny odcinek z ich córeczką przesuniętą w czasie nabrał by poloru i polotu jakby parę razy Barańska jako Keiko krzyknęła: O'Brien, O'Brien, O'Brien, .... no zróbżeś coś - to twoja córka!!!! Nie porafisz ?! nie potrafisz?! a chlać z doktorkiem to możesz - no co taaaaaak stoisz!!!!! Idź po doktora to ci pomoże. Oooo nieudacznicy ... I jak zawsze, wszystko na moooojej głowie!
:)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych