Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy należy połączyć SG1 z SGA?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy należy połączyć SG1 z SGA? (107 użytkowników oddało głos)

Czy należy połączyć oba seriale w jeden?

1. Tak (24 głosów [24.24%])

Procent z głosów: 24.24%

2. Nie (59 głosów [59.60%])

Procent z głosów: 59.60%

3. To zależy... (16 głosów [16.16%])

Procent z głosów: 16.16%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 09.01.2006 - |21:34|

Trzeba albo wymienic cala ekspedycje i wziac sie za pisanie odcinkow na powaznie

Tak naprawde jedyne co w obsadzie trzeba by bylo zrobic to wprowadzic w zamian za Teyle kogos innego, ona jako jedyna ma ograniczone pole rozwoju.
Co do watkow wewnatrz atlanitsa to powinni od czasu do czasu przypominac o konflikcie miedzy weri a sheppardem oraz o tym ze Ronan to odludek (np. czasem znika na 1-2 odcinki by pozalatwiac swoje sprawy, cos a'la tealc i jaffa tylko ze Ronan by nie mial pozwolenia), z mccayem nie trzeba nic robic bo o jego zaletach scenarzysci zawsze pamietaja :P.

Abyss: Nie chodzi o to by zrobic jakies polaczenie miedzy tymi dwoma serialami ale zeby oba te seriale polaczyc ze soba i zrobic TYLKO 1 serial, myslalem ze to dosc jasne, ale widac ktos nie czytal w ogole postow tutaj napisanych, pewnie nawet pierwszego nie preczytal :P.

Użytkownik Modes edytował ten post 09.01.2006 - |21:35|

• 0

#22 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.01.2006 - |18:47|

Bardzo przykro czyta sie taki temat : " CZY NALEŻY POŁĄCZYĆ SG1 Z SGA "!!!

Drodzy koledzy i koleżanki...

Usiądzcie na chwilę w fotelu i nie zapuszczajcie kolejnego odcinka serialu,tylko
cofnijcie sie do początku SG1 i oglądajcie powtórnie,ale z głową!!!!!!!!

Przecież to pytanie jest retoryczne!!!!!!!!!

Te 2 seriale same z siebie są ze sobą powiązane,przecież SGA powstało z SG1.

Ba!!! Mało tego!!! To powiązanie można zauważyć w niektórych odcinkach SG1,a już o Stargate Atlantis nie wspomnę, bo już chyba bardziej naocznie tego powiazanie przedstawić nie idzie...

:)

Ohh!!
Masz racje może zbyt pobieżnie przeczytałem powyższe posty!!!

My fals!!!!

Ale skoro mówisz o połączeniu tych seriali w jedną spójną całość......
To jednoznacznie mówię NIE,gdyż totalnie zatracił by się wątek,
nie mówiąc juz o nastroju jaki prezentuje każdy z nich :)
  • 0

... AND THEY HAVE A PLAN ...

#23 McPangrys

McPangrys

Wielki Organizator

• VIP
  • 205 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.01.2006 - |11:02|

Jestem fanem SG-1 od roku 2000 gdy leciał na TVN. Specjalnie wykupiłem HBO by oglądać dalsze przygody SG-1 i choć mam teraz spore zaległości w oglądaniu (skończyłem na sezonie 6 )
Kumpel przywlókł mi SG Atlantis i przyznam się szczerze ,że mimo jego zachęceń chyba z miesiąc leżały u mnie te filmy zanim je obejrzałem.
Doszło do tego że moja żona się wciągneła i niecierpliwie czekała na następne odcinki, choć z zasady nie ogląda SF.
Do Star Trek podchodziłem kilka razy i za każdym razem czegoś mi tam brakowało. Dla mnie osobiście obecne ST są marnymi popłuczynami po wielkiej poprzedniczce.
SG-1 i SGA mają szansę stać się równie kultowymi serialami jak ST lecz osobno a nie razem.
Każdy z nas będzie miał swój gust i swoje upodobania.
Znajdą się tacy to opluwają SGA lub głosowali na Kaczyńskiego.
Jednym i drugim należy tylko współczuć. :D :D :D
  • 0
Pereant qui ante nos nostra dixerunt

#24 GuMa198

GuMa198

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 12.01.2006 - |23:00|

Mi stam sie wydaje, że w SGA powinni wkońcu zdobyć jeszcze ze dwa ZPM aby mieć od ciula energii, i mogli by tą Atlantyde z miejsca ruszyć, i sie przelecieć na jakiś odcinek .... np na Tauri B) Po takim odcinku to by dopiero forum pekało od komentarzy :clap:
  • 0

#25 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.01.2006 - |23:36|

No i po takim odcinku SGA stracilo by 80% swojego "uroku", to ze atlantyda nie moze sie przeniesc w inne miejsce praktycznie tworzy caly serial.
  • 0

#26 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 10.03.2006 - |11:51|

Zagłosowałem za " nie " bo co 2 godzinki ogladania to nie jedna, nawet jesli jest to kosztem lekkiej obnizki jakosci całości. :)
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#27 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 21.03.2006 - |21:24|

zgadzam sie, latwe podroze z atlantis na ziemie oznaczalyby poczatek konca serialu. musialaby wywiazac sie totalna wojna miedzy silami ziemskimi a wraith, no a taka wojna nie moze trwac wiecznie, bo jednak zjednoczeni ludzie z calej galaktyki, plus jafaa, zgnietliby wraith jak robaki..
PRZEWYZSZAMY ich liczebnie i technicznie, biorac pod uwage mozliwosc korzystania z technologii pradawnych i asgardu. tylko dlatego, ze ni mozemy sprowadzic wszystkich zasobow z ziemi, musimy uprawiac w galaktyce pegaza partyzantke .. na czym opiera sie serial.
wiec coz wlasciwie mamy rozumiec pod "polaczeniem" sg-1 i atlantis?? polaczenie ekip? to oznaczaloby rowniez polaczenie seriali. czyli zlikwidowanie jednego z nich.
a ja nie chce rezygnowac z zadnego.
wrecz przeciwnie. ja chce, zeby o'neil wrocil ! ! ! !
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#28 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 25.04.2006 - |11:39|

Moim zdaniem, biorąc pod uwagę mierność ostatnich sezonów SG1 a w szczególności SGA, najlepszym wyjsciem byłoby skasowanie SGA. Z ekipy SGA mógłby przejść do SG1 John Sheppard, Rodney McKay i Radek Zelenka - nie musieliby się cały czas pojawiać.
Napewno poprawiłoby to jakość serialu, choćby przez to, że scenarzyści i producenci mogliby się skupić na jednym serialu, a nie rozwadniać i powielać pomysły.
Poza tym, myślę że McKay jest zdolny do destrukcji całej galaktyki Pegaza więc nie będzie problemu :)
  • 0

#29 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.04.2006 - |15:41|

Moim zdaniem, biorąc pod uwagę mierność ostatnich sezonów SG1 a w szczególności SGA, najlepszym wyjsciem byłoby skasowanie SGA. Z ekipy SGA mógłby przejść do SG1 John Sheppard, Rodney McKay i Radek Zelenka - nie musieliby się cały czas pojawiać.
Napewno poprawiłoby to jakość serialu, choćby przez to, że scenarzyści i producenci mogliby się skupić na jednym serialu, a nie rozwadniać i powielać pomysły.

Nie ma takiej opcji ;P a wręcz szkoda by było nie ma w końcu zbyt wielu takich seriali sf. Oczywiście nic na siłe więc wiadomo ,że i SG-1/A kiedyś zakończą szczególnie jeśli naprawdę się zepsują. Niemniej teraz te seriale miewają swoje dobre i złe chwile.A tak naprawdę to który ich nie ma. :hyhy: Owszem połączenie mogłoby [?!?!] je poprawić/zepsuć ale idąc tym tropem to można by [ oczywiście przejaskrawiam :P ] zlikwidować sporą częsc seriali i połączyć ich scenarzystów coby wymyślili jakiś NIESAMOWITY serial.A wtedy żegnaj różnorodności i pewnie szybko by nam się to znudziło. Jedyne co mogliby pokazać w którymś z SG to w końcu sg-jedynke w Atlantis.
Podsumowując stanowczo mówię NIE połączeniu SG-1 i SG-A.

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.04.2006 - |16:18|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#30 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 26.04.2006 - |10:58|

Tyle, że SG-1 i Atlantis to nie jest różnorodność - to seriale dziejące się w tym samym universum "czaso-przestrzennym", ich bohaterowie się czasem spotykają itp. Niekiedy taki zabieg - czyli spin-off jest pozytywmy - przykładem może być serial Angel - Anioł Ciemności, który jak wiadomo jest spin-offem Buffy. Wiele osób uważa, że Angel jest znacznie lepszym serialem dla Buffy, oraz skierowany jest raczej do starszej publiczności.
Niestety w przypadku SGA - mamy sytuację, w której serial przeznaczony jest raczej dla młodszego, bardziej naiwnego telewidza. Do tego wszystkiego dochodzi dość mierna gra aktorska...
To nie jest tak, że jestem przeciwko Atlantis - ja bym bardzo chciał, żeby wyszedł z tego lepszy serial!!!
Dla mnie wymarzonym serialem SGA byłby taki, w którym skupiono by się na odkrywaniu tajemnic miasta - Atlantydy, jego historii, pradawnych - w powiązaniu z mitologią, poznawaniu nowych kultur, cywilizacji - to wszystko mogłoby owocować w niesamowite przygody.
Niestety scenarzyści Atlantis skupili się na schemacie:

1. Szukamy ZPM.
2. Znajdujemy ZPM na planecie, której cywilizacja jak zawsze nie wykracza poza okres I wojny światowej.
3. ZPM nie działa albo nie udaje się go dostać.
4. Na radarze pojawiają się Wraith.
5. Robimy sztuczną panikę.
6. Walczymy z Wraitami, wygrywamy - zwykle przez przypadek, ale przewidywalnie.
7. Goto 1.

:)
  • 0

#31 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.04.2006 - |14:41|

Ja również nie uważam SG-A za cudo niemniej nie oczekuję od nich gry aktorskiej na poziomie ;) Hopkinsa z Milczenia owiec. Po prostu nie podchodzę do tego serio i traktuję to jako rozrywkę. W ramach serialu sf jest wystarczająca co nie znaczy ,że nie można by jej poprawić i zmienić już przez Ciebie wspomniany schemat. Sam LICZYŁEM na początku,że więcej odcinków będzie dotyczyło eksploracji miasta pradawnych i ich przeszłości i oczekuję tego NADAL :) Niemniej gdyby przeszli na poznawanie nowych cywilizacji to czy nie byłaby to tylko kalka SG-1? :D ;) Widzę niedociągnięcia Atlantydy i mam nadzieję ,że rozwiną w końcu konkretnie!! jego uniwersum.
ps.Angel - świetny klimacik ,lubię go oglądać. Natomiast Buffy to tak raczej z ciekawości patrzyłem jako ,że był powiązany z A.

ps.co do różnorodności to miałem na myśli ogół seriali bo SG-A i SG-1 to wiadomo podobne sprawy.

ps.mam nadzieję,że obaj doczekamy się spełnienia naszych życzeń :clap: aby wspomniane jak i inne seriale wychodziły coraz lepsze. Abyśmy mieli dobrą rozrywkę w każdej postaci bo w końcu temu mają one służyć.

ps[ostatni ;) ] podsumowując mam już co nieco lat więc nie oglądam już wszystkiego z otwartą :o , i dla mnie [przynajmniej STARAM się tak podchodzić ] miarą ,,jakości" ;) seriali np.SG-A było to ,że oglądając go się NIE męczyłem. Podobnie jest z Shield, Supernatural, Prison Break. Dlatego mimo wad mogę powiedzieć ,że mi SG-A podpasywał. I nie chcę żeby łączyli te seriale.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.07.2007 - |12:47|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#32 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.04.2006 - |15:53|

glosowalem na NIE :)
wg mnie SG1 ma juz wystarczajaco problemow z Ori wiec niepotrzebne (i bezsensowne troche) byloby dorzucanie im do tego Wraith. ponadto skoro
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
mimo ze podniosloby to pewnie ogladalnosc i to bardzo :)
  • 0

#33 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 28.04.2006 - |07:35|

NIE bo ..... nie :P

Co tu sie duzo rozwodzic... Inny klimat, inna galaktyka, inni wrogowie, inne problemy.
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#34 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.04.2006 - |18:26|

NIE, ponieważ oba seriale to są prawie zupełnie inne bajki. Nie chciałabym, żeby SGC musiało ogarnąć bałagan w dwóch galaktykach i szczerze mówiąc to sobie tego nie wyobrażam. Niech zostanie tak jak jest i basta. Za dużo wątków jak na jeden serial.

Użytkownik Wraith edytował ten post 28.04.2006 - |18:27|

• 0

#35 uisats25

uisats25

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 16.07.2006 - |23:52|

Moim zdanie powinni ograniczyć przenikanie jednego w drugi do minimum bo się w końcu wszyscy pogubimy. W 3x01 SGA Weir przechodzi przez wrota i trafia na ziemię aby pogadać z IOA ciekawimnie tylko jak i kiedy wróci ( jeżeli wogóle ) na Atlantis. Skoro wiemy że wszystkie statki są związane walką z Ori i cięzko będzie Ją odtransportować spowrotem.
  • 0

#36 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 19.07.2006 - |07:49|

W 3x01 SGA Weir przechodzi przez wrota i trafia na ziemię aby pogadać z IOA ciekawimnie tylko jak i kiedy wróci ( jeżeli wogóle ) na Atlantis. Skoro wiemy że wszystkie statki są związane walką z Ori i cięzko będzie Ją odtransportować spowrotem.

Otóz po potyczce z Ori, Odyseja wróci na Ziemię by dokonać pewnych napraw i wziąść zapasy, a gdy to zobi zabierze Weir na Atlantis (moze razem z nią poleci wtedy wreszcie Daniel Jackson).
A jesli nie Odyseja, to po kilku dniach na pewno dedal poleci na Ziemię i weźmie ją na Atlantis.
Ja nie widzę problemu :]

A odpowiadając na pytanie zawarte w ankiecie - zdecydowanie jestem na NIE.

Po pierwsze wolę oglądac w roku 40 odcinkow Stargate niż tylko 20 :P

Po drugie wprowadziłoby to zamęt w fabule, widzom (szczegolnie tym młodszym czy tez zaczynajacych dopiero oglądać Stargate) ciężko by było połapać sie w bardzo dużej ilości połączonych wątkow, które musiałyby nastąpić po połączeniu osób z obu seriali i towarzyszacych im historii.

Z pewnych przecieków (ale nie spojlerów) wynika, że w obu serialach bedzie ewnego rodzaju przenikanie bohaterów i wydarzeń, raz na jakiś czas. I to mi jak najbardziej pasuje :D
Wizyta "atlantisowych" bohaterów w SGC, czy na odwrót podróż SG1 do Pegaza byłu by świetnymi tematami na kilka odcinków; może jakaś wsspolna akcja, może pooc jednej drużyny dla drugiej to rzecz warta rozważenia przez scenarzystów i sądzę, że byłaby ciekawym zabiegiem, który mógłby spodobać się fanom.

Tylko nie łączyć na stale seriali czy wątków!
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#37 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 30.08.2006 - |14:59|

Wedlug mnie raczej nie ... SGA tylko na tym straci. No chyba ze Ziemia zostanie zniszczona a Ori wykradna z bazy SG1 informacje o Atlantydzie i poleca tam nawracac "niewiernych" :buu:
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#38 Mary$

Mary$

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.09.2006 - |23:21|

Gdyby połączyć te dwa seriale, to zrobiłoby się nagle mało wątków do rozwinięcia. Zawsze można połączyć połączyć ze sobą SGA i SG-1, ale nie na "dłuższą metę". Z tego co widzę w tej ankiecie (przynajmniej narazie) większość głosuje na NIE.
  • 0
"Ludzie dzielą się na żywych, martwych i tych, co pływają po morzu..."

#39 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 04.07.2007 - |20:54|

Nie jestem za polaczeniem serialu SG1 z SG A,ale wspolny film :rolleyes7: PROSZE BARDZO!!. Juz to nawet widze... wypad do innej galaktyki.Muahaha :laugh2:
  • 0

#40 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 29.07.2007 - |00:37|

mnie też raczej ten pomysł sie nie podoba :huh: chociaż z filmem to rzeczywiście nawet niezła myśl ;)
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych