Prison Break
Napisano 30.03.2006 - |16:35|
chociaż z drugiej strony juz w dodatku "Behind the walls" było wspomniane cos o 2 sezonie więc nie rozumię skąd to zdziwienie że będzie kontynuacja
Napisano 30.03.2006 - |17:11|
Teraz czytam że to prawda :/
Po kiego grzyba.
Prison Break s1e1-13 to arcydzieło seriali akcji. Spójna, szybka i wciągająca fabuła. Realne zachowania bohaterów itd. Ciągłe napiecie i akcja.
Serial nadal jest świetny ale już o oczko gorszy od pierwszej części s1.
Obawiam się że dalsze przeciąganie go może zakończyć się katastrofą a przynajmniej kastracją z himalajów jakości jaką zaserwowano nam przez przerwą
Ocena
s1e1-13 = 6-, tuż za BSG
s1e14-15 = 5+
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 30.03.2006 - |19:01|
Napisano 30.03.2006 - |19:25|
Użytkownik jack edytował ten post 30.03.2006 - |19:26|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 31.03.2006 - |00:34|
Napisano 16.04.2006 - |09:37|
Napisano 16.04.2006 - |20:34|
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA
Napisano 17.04.2006 - |21:25|
Jack jesli odcinek 18 konczy sie wizyta klawisza w miejscu ich pracy to...jest to odcinek 19 Ktos sie pomylil i nazwal odcinek "the key" odcninkiem 18
Serial MISTRZOSTWO -w historii i sposobu jej przedstawienia.Miałem ta przyjemnośc obejrzeć go w lutym za jedym zamachem wciagnąłem wszystkie dostępne wtedy odcinki. Coś niesamowitego. Potem te oczekiwanie i teraz co chwile czytam ,że ludzie niemogąc już sie doczekać sciągają najnowsze odcinki w każdej postaci i potem wychodzą takie popeliny jak z zamianą kolejności.Ja wolę poczekać i we wtorki można mieć już WłASCIWY i dobrej jakości. Więc jutro będzie 18 Bluff, a potem 19 The Key , 20 Tonight , 21 Go ...... , a co do drugiego sezonu to pożyjemy zobaczymy jak zakończą ten. Choć ja również jestem zdania ,że drugi sezon nie jest "konieczny" jesli ten umiejętnie zakończą.
Użytkownik biku1 edytował ten post 17.04.2006 - |21:26|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 18.04.2006 - |11:44|
Jack jesli odcinek 18 konczy sie wizyta klawisza w miejscu ich pracy to...jest to odcinek 19 Ktos sie pomylil i nazwal odcinek "the key" odcninkiem 18
Wiem. Zmiana numeracji napisów była dość widoczna. Mnie chodziło właśnie o ten ostatni odcinek. Zobaczymy co dalej.
Choć ja również jestem zdania ,że drugi sezon nie jest "konieczny" jesli ten umiejętnie zakończą.
A ja jestem za. Jeśli dobrze będzie rozegrany to dlaczego nie. Tym bardziej, że w 19 pojawiły się nowe wątki. Więc nie wiem, czy uda się je rozwiązać przez trzy odcinki.
Napisano 18.04.2006 - |17:02|
Oby był dobrze rozegrany. Choć jak dotąd całe zamierzenie i tempo opowiadanej histori w PB opierało sie na pewnych ramach/zależnościach czasowych. Chodzi mi o to ,że większośc opierała sie na upływającym czasie i zbliżającej się egzekucji , natomiast nie wiem [ jeszcze] co miałoby wyzwalać takie napięcie w 2 sezonie. Przyznaje ,że jeszcze nie widziałem odc 18 [już za chwileczke już za momencik... ] i 19 więc jak piszesz może być w nich coś co być może będzie dobrze wróżyło sezonowi 2. Obyśmy sie oboje nie zawiedli i zobaczyli jeszcze "wiele" dobrych odcinków.A ja jestem za. Jeśli dobrze będzie rozegrany to dlaczego nie. Tym bardziej, że w 19 pojawiły się nowe wątki. Więc nie wiem, czy uda się je rozwiązać przez trzy odcinki.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 18.04.2006 - |18:48|
Napisano 19.04.2006 - |09:25|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 19.04.2006 - |15:48|
Witaj więc ta wersja właściwa czyli odc 18 zaczyna się dokładnie w momencie w którym zakończył sie 17 czyli Michael S. trafił na oddział więziennego psychiatryka i zaczyna rozmawiać z tym pokręconym gościem, kończy wyjazdem ciężarówki na drodze[ niechcę nikomu popsuć oglądania więc co do końca to tyle]. Wersję którą oglądałaś zapewne z "zegarami" jest wersją montażową 19. Jak już gdzies tu w którymś temacie wspomniałem NIEWARTO sie spieszyc i oglądać wersję odcinków które jeszcze nie zostały wyemitowane w tv bo potem taka kaszana gotowa ,że człowiek skacze w treści i się gubi ,i NIC nie daje takie NIBY wczesniejsze-"dowiem się co się wydarzy". Nie wspominając o POPSUCIU sobie całego oglądania.I pozostaje potem pytanie PO CO? życzę miłego oglądania WŁASCIWEGO odcinka.Pogubiłam się w numeracji. Jeżeli odcinek The Key jest w rzeczywistości 19, to gdzie jest 18 - Bluff? Do 17 włącznie wszystko mi się zgadza. Podajcie proszę jakieś charakterystyczne sceny z końca lub początku odcinka 18, żebym mogła go zidentyfikować.
ps. do postu- niżej słusznie i treściwie kolega to napisał. :clap:
Użytkownik biku1 edytował ten post 19.04.2006 - |18:46|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 19.04.2006 - |17:09|
Nie wiem po co się babrać z tymi DVD screnami.
Musze przyznać że jak narazie przedłużanie sezonu 1 wychodzi im bardzo dobrze, choć jak zauważył kolega nie ma już tej nieuchronności, braku czasu.
Użytkownik Quendi edytował ten post 19.04.2006 - |17:12|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 20.04.2006 - |21:51|
Napisano 20.04.2006 - |23:42|
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA
Napisano 21.04.2006 - |10:07|
Napisano 21.04.2006 - |15:12|
Napisano 23.04.2006 - |16:14|
Witaj , fakt napisów jest co nieco w sieci, tym bardziej do odcinków które jeszcze oficjalnie się nie ukazały bywa po kilka wersji. I jak piszesz niektóre są niezbyt udane :] .Niestety w Grupie Hatak tego nie ma więc ja polecam Ci tłumaczenia ze str. http://napisy.gwflota.com/ jest tam już chyba 19 odcinków przetłumaczonych [ na o ile pamiętam 18 oficjalnie wyemitowanych w usa w tv] jak również i trochę innych seriali. Mi najbardziej podeszły ich tłumaczenia do PB choć wypróbowałem i inne :/ życzę miłego oglądania tego niesamowitego serialu :clap:Dopiero zacząłem oglądać ten serial ale zauważyłem, że w sieci dostępne są napisy różnych autorów. Niektóre tłumaczenia pozostawiają wiele do życzenia. Możecie powiedzieć, które napisy (jakiego autora) najlepiej ściągać? Z góry dzięki za info.
Użytkownik biku1 edytował ten post 29.07.2007 - |12:50|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 23.04.2006 - |16:39|
Jesli zas chodzi o przedluzanie. Pierwsze 13 odcinkow bylo arcydzielem, bo poczatkowo tyle wlasnie mialo byc. Odcinki 14, a potem 15 i 16 to byla spora znizka formy, ale juz 17 i genialna 18 to powrot do najlepszych korzeni. Po dwoch ostatnich odcinkach jestem spokojny i wiem, ze tworcy znowu przemysleli wszystko i przynajmiej do konca pierwszego sezonu beda nas co odcinek wciskac w fotel. Boje sie natomiast o sezon drugi, ktory podobno bazowac ma na retrospekcjach tak jak LOST i to moze go zabic. Nie ma jednak co martwic sie na zapas, tym bardziej, ze poza murami ciekawych tematow i zaskakujacych zwrotow akcji mozna wymyslic znacznie wiecej niz w samym wiezieniu :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych