Skocz do zawartości

Zdjęcie

O czym i jaki będzie nowy serial?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
162 odpowiedzi w tym temacie

#21 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.12.2003 - |13:39|

no i miało nie byc wojska w atlantis... a tu taka niespodzianka. Zresztą o ile sie nie myle walczyć z potężnym wrogiem cywilami? to byłoby niesmaczne...
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#22 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.12.2003 - |16:33|

Z tego co wiem, nie ma żadnych informacji o aktorach w obecnej chwili. Powyższa informacja o postaciach która zdobyła tamta strona służy zapewne właśnie do castingu nowych postaci który najwyraźniej właśnie trwa. Krążyły pogłoski o tym że właśnie Jessica Stein wystąpi jako Weir ale prodcuenci z nieznanych powodów zmienili zdanie i nic w danej chwili nie wiadomo.

Co do wojska w Atlantis... w danej chiwli nie mam pojęcia jak oni to chcą rozegrać, ale według mnie na pewno nie będzie miało tak ważnej roli jak w SG1.
Log65: Happy camper

#23 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.12.2003 - |16:50|

Tylko trójka w teamie? Troszkę mało jak dla mnie. Chociaż... idalne miejsce dla Jonasa! Jonas do Atlantis!

Nie wiem jak to wypadnie, bo postacie jakoś nie wyglądają zbyt ciekawie. SG-1 górą.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#24 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.12.2003 - |18:20|

Muszę przyznać że spilera czytałem z wypiekami na twarzy. Zapowiada się całkiem ciekawie.
No i zostało rozwianych trochę wątpliwości powstałych w innych tematach. Pradawni potrafili latać do innych galaktyk i istnieje sieć Wrót w innych galaktykach.
  • 0

#25 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.12.2003 - |19:23|

A z tym nowym systemem to jestem ciekaw czy autorzy pokuszą się o zmianę wyglądu wrót, bo mam takie dziwne przeczucie, że coś takiego wrzucą.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#26 Toliman

Toliman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 07.12.2003 - |19:49|

Jak mogą istnieć istowy potęzniejsze od pradawnych (świetliste istoty panujące nad ziwiołami)?
  • 0

#27 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 07.12.2003 - |20:08|

Takze czytalem z wypiekami (te byly z 2 powodow - wiesci o Atlantis :D i pierwszy raz slucham sciezki z RotK - nie bijcie :D)
Zapowiada sie faktycznie miodzio. Swoja droga ciekawy jestem reakcji kolegi rexusa na ten romans :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#28 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.12.2003 - |20:12|

SPOILERY DO ATLANTIS!

Tylko trójka w teamie?

Tylko tyle zostało podane, jednak kto wie czy nie będzie więcej... mi się trochę rzuciło taki jakby twory stworzone z SG1.
Ten nowy major = Jack (wojskowość, nikogo nie zostawiamy) + Sam (matematyk)
Weir = Sam (kobieta) + Daniel (języki)
Obcy = Teal'c
Trafna tez uwaga co do wyższości nowego wroga nad Pradawnymi. Jest to w porównaniu do tego co teraz o nich wiemy po prostu nie wyobrażalne. Ale odpowiedzi chyba dopiero da nam jak nie Lost City to odcinek premierowy Atlantis.

#29 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 07.12.2003 - |20:21|

Odbicnek pilotowy pojawi się latem 2004 roku towarzysząc od tamtej pory co tydzień nowym odcinkom ósmego sezonu SG1.

Czyli SG:Atlanstis oraz SG s8 bedą lecieć jednoczesnie obok siebie? Dobrze rozumiem?

Jeśli tak to boję się że mogą pojawiać sie pewne nie ścisłości, bo w końcu akcja Atlantisa dzieje sie po 8 sezonie SG. Bez wspólpracy scenarzystów może powstać wiele głupich błedów.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#30 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.12.2003 - |20:33|

Czyli SG:Atlanstis oraz SG s8 bedą lecieć jednoczesnie obok siebie? Dobrze rozumiem?

Tak, dobrze, tylko że mówiłem już o tym z pół miesiąca temu w tym temacie :>
http://forum.gwrota....topic=429&st=12
Robert C. Cooper będzie zapewne dalej odpowiedzialny za SG1 i on też jest wymieniany jako producent Atlantis. Wspomniałem o nowym wrogu w ósmym sezonie SG1 tutaj ( http://forum.gwrota....wtopic=333&st=0 ). Zapewne będzie on ten sam...

#31 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.12.2003 - |15:17|

Jak mogą istnieć istowy potęzniejsze od pradawnych (świetliste istoty panujące nad ziwiołami)?

Technologia Pradawnych jest przestarzała. Tz. pochodzi z przed tysięcy lat. Dla nas jest to technologia na wysokim poziomie, ale czym dysponowaliby dzisiaj, gdyby nadal rozwijali swoją technologię. Ci Wraith mogą być gatunkiem równie starym jak Pradawni. A może za czasów Pradawnych, byli od nich słabsi, ale przez te kilka tyś. lat ich przegonili? Możliwości jest wiele. Nie chce mi się ich tu wszystkich opisywać. I może jakoświetliste istoty Pradawni nadal są od nich silniejsi?
  • 0

#32 mikor

mikor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 16.12.2003 - |15:01|

Nic tylko sie cieszyć, kusząca perspektywa jednoczesnego oglądania SG1 i Atlantis :) .
Fakt że ciągniecie SG1 w nieskończoność to nie ma wiekszego sensu ale jak tu sie rozstać z najlepszym serialem sf na swiecie - troche żal, ale atlantis zapowiada sie dość ciekoawie - więc może już najwyższy czas na coś nowego ale nie tak do końca ?? :)
  • 0

#33 XKris

XKris

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoWarszawa/Siemiatycze

Napisano 16.12.2003 - |15:37|

super bede dwa odcinki w tygodniu do ogladania, dla mnie moga dalej krecic SG1 razem z atlantis byloby naprawde fajnie 3 sezon atlantis + 10 sezon SG1 :)
  • 0

#34 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 20.12.2003 - |21:11|

Jak dla mnie super - im wiecej (oczywiście dobrego) S.F
tym lepiej.
  • 0

#35 Gość_jaskil_*

Gość_jaskil_*
  • Gość

Napisano 24.12.2003 - |13:33|

zgadzam sieim wiecej dobeego sf tym lepiej, co teamu zlozonego tylko z nukowcoe to moze nie byc tak zabawnie jak polaczenie roznych pogladow i stopni wrazliwosci naukowej jak w sg1
:blink:

Czy ktos z was moglby mi podac linki z ktorych czerpiecie wiedze o atlantis bo ja narazie czerpie swoja z forum thx
  • 0

#36 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 24.12.2003 - |15:05|

Czy ktos z was moglby mi podac linki z ktorych czerpiecie wiedze o atlantis bo ja narazie czerpie swoja z forum thx

Większość newsów pochodzi z www.gateworld.net - jedna z większych stron made in USA.

P.S. Następnym razem jak chcesz coś dopisać to proszę o używanie przycisku "Edytuj". Nie pisz dwóch postów pod rząd.
  • 0

#37 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 24.12.2003 - |15:34|

super bede dwa odcinki w tygodniu do ogladania, dla mnie moga dalej krecic SG1 razem z atlantis byloby naprawde fajnie 3 sezon atlantis + 10 sezon SG1 :)

10 Sezon SG :blink: :unsure: <_<

Nieeeeeeeeee :(

Niech skoncza na 8 i sie zabiora pelna para za Atlantis

Mi tez sie podoba ze bedzie co ogladac i 2 seriale naraz ale niech juz koncza SG1 i sie biora za Atlantis bo sie zapowiada naprawde ciekawie
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#38 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.12.2003 - |00:14|

Raport USAF-SGC-2620030002-SGT
Temat: Oficjalna strona Atlantis
Źródło: Oficjalna strona Atlantis, Wiadomości oficjalnej strony SG-1

Scf-Fi Channel otworzył oficjalną stronę nowego serialu Atlantis. Widzimy tam niewątpliwie tematykę zimową, śnieg, mróz, zimno... i jakieś ruiny pokryte śniegiem i oprócz tego NIC ! :ph34r: :> Wszystkie tam podane informacje o serialu są już nam znane z wcześniejszych informacji.

-------------------------------------

Raport USAF-SGC-2620030006-SGT
Temat: Adam Baldwin w Atlantis?
Źródło: Scf-Fi Wire

Adam Baldwin spekuluje na temat możliwości wystąpienia w serialu Stargate: Atlantis jako bohater "pomocniczy", zastrzegając od razu że nie będzie występować jako bohater pierwszoplanowy. Ciągle pracuje nad tym i nic nie jest jeszcze pewne jego udziału w serialu, ale przekonuje ich (producentów) by go zatrudnili. W serialu jego postać jest wojskowym. Wystąpił on w odcinku Stargate: SG-1 jako pułkownik Dave Dixon w odcinku który się jeszcze nie ukazał - osławionym: Heros, part 2. Tu możecie znaleźć jego filmografie: http://us.imdb.com/name/nm0000284/ (wystąpił między innymi w "Firefly" i "X-Files"

#39 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 01.01.2004 - |22:30|

Hm.......... ; co do twórczości scenariuszopisarzy to sie zgadzam. Za dużo nieścisłości w SG1, sądzę że Atlantis może być OK pod warunkiem spójności fabularnej i.............dużego budżetu :D

[COLOR=red]Jak mówi mój ulubiony bohater sci-fi: " Ressistance is futile" ;)
  • 0

#40 Danielek

Danielek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07.01.2004 - |22:03|

Dawać SG-1 do kosza /.../

Zdrajca. :rolleyes:

Właśnie
a co Daniela to Powtoorz mi to w twarz! <_<
  • 0