Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 029 - S02E16 - Sacrifice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (92 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (11 głosów [13.58%])

Procent z głosów: 13.58%

2. 9,5 (13 głosów [16.05%])

Procent z głosów: 16.05%

3. 9 (27 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

4. 8,5 (4 głosów [4.94%])

Procent z głosów: 4.94%

5. 8 (9 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

6. 7,5 (5 głosów [6.17%])

Procent z głosów: 6.17%

7. 7 (4 głosów [4.94%])

Procent z głosów: 4.94%

8. 6,5 (2 głosów [2.47%])

Procent z głosów: 2.47%

9. 6 (1 głosów [1.23%])

Procent z głosów: 1.23%

10. 5,5 (1 głosów [1.23%])

Procent z głosów: 1.23%

11. 5 (2 głosów [2.47%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (2 głosów [2.47%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 13.02.2006 - |07:43|

9/10; wbrew temu co mówili przedmówcy o komandosach ja z kolei jestem zaskoczony ich skutecznością; to są komandosi, a nie oddziały antyterrorystyczne; na pewsno znali rozkład pomieszczenia, ale np nie wiedzieli o rozlokowaniu napastników wewnątrz itp;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#22 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 13.02.2006 - |09:34|

Odcinek ciężki. I trochę smutnawy. Ludzi sami siebie wykańczający. Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie potrzeba cylonów, żeby wykończyć ludzkość. Była już kiedyś mowa na forum BSG o psychologii. Ten odcinek jest kolejny z tej serii. Obnaża negatywną naturę człowieka. Ale właśnie dlatego lubię ten serial. Odcinek trochę przypominał mi atmosferę "Króla szczórów", gdzie ciekawie jest pokazane człowieczeństwo w stanie zagrożenia i ciągłej niepewności. Tu też tak jest.
daję 9.5/10
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#23 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 13.02.2006 - |10:31|

Bardzo dobry odcinek, nie ma tu znanych z innych seriali akcji które zawsze sie udaja. Szkoda tylko Billego nawet go lubilem. Scenariusz chyba zmierza do tego zeby ludzie odpowiedzieli sobie na pytanie czy oni zasluguja na przezycie, po tym odcinku mozna sobie powiedziec ze chyba nie, bo przez glupote tej kobiety i przez smierc jej meza zginelo sporo osob. Wziela niewinnych ludzi zeby sie zemscic i co osiagnela, nic !
  • 0

#24 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 13.02.2006 - |10:54|

na 9
Jedyne co mnie zirytowało to zachowanie żółnierzy :/
Adama- tego typka powinien odrazu zabic,wziaść broń o coś kombinować
Gdy Starbuck weszła powinna jakis moze granat z gazem wpuśćic by uśpic,jesli nie i zaczeła strzelac ,to komandosi powinni miec bron ,wpaść i rozwalic pseudo terrorystów
Szkoda Billiego....
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#25 wujrob

wujrob

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13.02.2006 - |12:04|

Chyba mam zły dzień...ostatnie odcinki moich ulubionych seriali wystawieją moją cierpliwość na próbę...
To już zaczyna być nużące ! Mam wrażenie że ten odcinek powstał bo komuś wpadło do głowy żeby połączyć D i Lee,a ten wymoczek Billy najwyraźniej temu przeszkadzał...
Być może scenarzyści przygotowali nam na koniec sezonu efektowne odcinki,ale żeby to ocenić musimy "przeżyć" parę wypełniaczy (jak ten)
  • 0

#26 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.02.2006 - |17:30|

dałem: 10

Odcinek trzyma w napięciu od początku do końca. Bardzo dobra scena rozmowa Adamy z Sharon, motyw jak na podjecie decyzji w sytuacji kryzysowej moga wplywac uczucia (Admiral Adama zachowal zimna krew, a moze jednak nie zachowal ???(Sharon) ). Co do Lee czy jesli by nie wyszedl to cos by zmienilo? Przeciez i tak reszta "pseudo terrorystow" zauwazyla by brak 1 :D A i dobrze ze Lee przezyl , a Billego szkoda troche.

Kogo typujecie na nowego pomocnika pani prezydent???

A i czekam az znow pojawi sie doktorek i tajemnicza Six bo ostanie odcinki byly ciezkiego klimatu a ta para zawsze wprowadza sporo humoru do serialu :P
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#27 Sam

Sam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 13.02.2006 - |18:15|

Myślę, że odcinek zdecydowanie można ocenić na bardzo dobry. Trzymający w napięciu, zaskakujący. Wraca stary dobry Battlestar, bo to co prezentowały dwa ostatnie odcinki było tragiczne.

ps. tylko jakos nie widzę D i Lee razem :>
  • 0

#28 jduszek

jduszek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 13.02.2006 - |19:19|

Odcinek zdecydowanie lepszy od poprzedniego.
8,5 - dałbym wyżej, ale kolejny odcinek bez Baltara i No 6.
  • 0

#29 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.02.2006 - |19:33|

Ocena 10

Dałem 10 pkt za śmierć Billiego.
Tygodniami czekałem aż ten gostek zostanie przez kogoś zastrzelony lub w jakiś inny sposób wyzionie ducha :) I wreście nadszedł ten długo oczekiwany moment.
Szkoda tylko że Di nic się nie stało ale poczekamy zobaczymy :)
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#30 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 14.02.2006 - |01:42|

I znowu kolejny dobry odcinek, po srednim "Scar". Zaskakujaca byla smierc Billego - w sumie to szkoda mi go(wiem ze to taki typ rozlazlego "cielaka"), a ale byl pozytywny i raczej widzial bym go z D. niz Lee.

Odcinek fajnie budowal atmosfere i osobiscie to marzylo mi sie zeby Adama nakazal pacyfikacje terrorystow ale ze wzgledu na Lee wiedzialem ze to sie nie stanie, moze poprostu chcialem zeby Adama podjal jaks meska decyzje bo ostatnio to bardzo sie pani prezydent slucha. Najbardziej do zarzucenia temu odcinkowi mam to jak Adam zgodzil sie na oddanie Sharon(a raczej jej ciala), przeciez jesli rzeczywiscie mial by oddac jej cialo to MUSIELI by pokazac jak ja zabijaja, a tego nie robia wiec odrazu wpada sie na to ze to jakis podstem(osobiscie sadzielm ze pod przescieradlem jest jakis zolnierz, anie "stara" Sharon - co w sumie pozytwnie mnie zaskoczylo.

Ogulnie 10
  • 0

Greed is eternal.

#31 Rob18

Rob18

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 14.02.2006 - |09:42|

Zaskakujaca byla smierc Billego - w sumie to szkoda mi go(wiem ze to taki typ rozlazlego "cielaka"), a ale byl pozytywny i raczej widzial bym go z D. niz Lee.

Hmm czy ja dobrze rozumiem ale Billiego widzialbys z Lee ? Ooo w mordke :clap:
  • 0

#32 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 14.02.2006 - |10:24|

Hmm czy ja dobrze rozumiem ale Billiego widzialbys z Lee ? Ooo w mordke :clap:

Taaa, Billi z Lee to by bylo to, a dodatkowo Sturbuck z prezydent Roslin :P
Heh zabawna pomylka co nie...
  • 0

Greed is eternal.

#33 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 14.02.2006 - |11:08|

Odcinek trzymający w napięciu. Gdyby nie postać D., która lata z kwiatka na kwiatek, i nie miała nawet odwagi powiedzieć Billy'emu o co chodzi, byłoby fajnie. Także śmierć Billy'ego raczej ją nie ruszyła, skoro odrazu siedziała przy Lee. Mam tylko nadzieję, że Kara weźmie się w garść i przestanie zadręczać, bo razem z Adamą i Roslin to ta trójka trzyma ten statek w kupie, pozostali są fajtłapowaci że hej (wliczając w to Lee).
  • 0

#34 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 14.02.2006 - |21:34|

Kolejna zapchajdziura.
Pierwsza akcja marines to było cudeńko.
"Wycofujemy się!" hehehe, parodia
  • 0

#35 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 14.02.2006 - |21:58|

Odcinek jak zwykle dobry. Momenty, które miały trzymać w napięciu faktycznie trzymały. Szkoda mi trochę Billego. Życiem się jeszcze chłopak nie zdążył nacieszyć. Jednak jest to wielki atut serialu – nigdy nie można mieć pewności, że danej postaci nic się nie stanie. Właśnie dlatego wszystkie groźne sytuacje są takie emocjonujące.

Mam tylko nadzieję, że Kara weźmie się w garść i przestanie zadręczać, bo razem z Adamą i Roslin to ta trójka trzyma ten statek w kupie, pozostali są fajtłapowaci że hej (wliczając w to Lee).

O tu się Castor zgadzam całkowicie. Reszta postaci jakaś taka niemrawa i ślamazarna, sami nie wiedzą czego chcą. Szczególnie widać to na tle tej trójki.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#36 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.02.2006 - |23:32|

Ciekawe, kto wie co chce doktorek Baltar :) ostatnio rozrzucał prezentami na około siebie, jak np: tą atomówką :)
Też taką chciałbym dostać :D ale niestety miał tylko jedną :/
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#37 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.02.2006 - |03:23|

co do atomowki ktora dostala cyklonka mysle ze otym beda 2 ostanie :( :( :( :( odcinki 2 sezonu

Użytkownik matlas edytował ten post 16.02.2006 - |03:23|

• 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#38 spok

spok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 16.02.2006 - |12:22|

Odcinek całkiem niezły. Pomimo kilku rażących błędów, o których wspomniano już w poprzednich postach, oceniam go na 9/10.

Szczególnie spodobało mi się, że przetrzymywany cylon jasno i wyraźnie zadeklarował po której stronie jest. Pewnie dziecko, które ma urodzić to kolejny plan cylonów, który ma zadać poważny cios ludzkości, a babka współpracuje z ludźmi tylko po to, aby przeżyć do momentu narodzin.
  • 0

#39 Pastor777

Pastor777

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 17.02.2006 - |17:18|

Odcinek był świetny. Po poprzedzającym go kiepskim epizodzie odetchnąłem z ulga, mój ulubiony serial wcale się nie stacza. Jak już ktoś wcześniej napisał, ja równiez jestem pewien że Billy powróci. W końcu coś,musi zmienić zapatrywanie pani prezydent (przez fakt zabicia jej ulubieńca pewnie jeszcze bardziej zgorzkniałej). Sprawdziłęm teraz spoilery kolejnych odcinków i stawiam na to
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 17.02.2006 - |18:02|

• 0

#40 adriano

adriano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoHanoi

Napisano 08.03.2006 - |00:27|

jak wspominał ktoś kilka epizodów temu, Billy nie poleciał na Kobol razem z prezydentową, bo aktor grajacy Billego kręcił pilota do własnego serialu i nie miał czasu by siedzieć na planie Battlestar...
ergo: Billy umarł, bo publiczność kupiła pilota jego nowego serialu i w ten nieskomplikowany sposób scenarzyści dokonują porządku w chaosie-kosmosie
a ja zagłosowałem na osiem
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych