Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ethan Rom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
54 odpowiedzi w tym temacie

#21 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.02.2006 - |17:55|

Inni nie są jednorodna grupą, lecz kilkoma niezaleznymi grupami, znajdującymi się na wyspie z różnych powodów. Np. Dla Danielle sayid był Inny, gdy go pierwszy raz spotkała. Te sprawy z wolna będą się wyjaśniać.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#22 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 10.02.2006 - |20:02|

Nie wiemy czy Inni chcieli tylko Walta. Przecież Aaron też jest w jakiś sposób wyjątkowy - ten caly jasnowidz i w ogóle.
A mi sie wydaje, że Claire podrapała francuzkę wtedy, gdy ta w nocy na nią napadła.

jesli chodzi o okreslenie "wyjatkowy" to bylo takze uzyte w stosunku do Locke'a i Charlie'go (to kojarze,a byc moze jeszcze do kogos)

co do kwestii podrapania to zgadzam sei, Claire podrapala Danielle w nocy w jaskini
  • 0

#23 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.02.2006 - |20:06|

jesli chodzi o okreslenie "wyjatkowy" to bylo takze uzyte w stosunku do Locke'a i Charlie'go (to kojarze,a byc moze jeszcze do kogos)

co do kwestii podrapania to zgadzam sei, Claire podrapala Danielle w nocy w jaskini

Ja sądze, że daniella wykradła ja innym (ludziom Roma) by za jej zwrot rządać Alex, ale Clair w jakiś sposób się jej wymkneła. pewnie wtedy ją podrapała.
  • 0
Genesis

#24 asik

asik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 10.02.2006 - |20:36|

1/ Ethan zapewne byl w butach (nie mam pod reka sez1 wiec nie wiem tego napewno)

Goodwin chyba też miał buty, a jednak był Othersem. Według mnie Ethan też nim był, w końcu porwał Claire... A na francuza to on nie wyglądał i akcentu też nie miał :P
  • 0

#25 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.02.2006 - |20:48|

należy zauważyć, że słowo others jest używane wieloktonie w odniesieniu do różnych grup ludzi. Często, szczególnie w poczatkowych epizodach pierwszego sezony odnosiło się to innych rozbitków, którzy znależli sie poza wiodącą grupą. Np. Lock mówi, że inni narzekają, słysząc jeki konającego szeryfa. Wiele innych. Pierwszy raz słowo Others, przez duże "O" pada z ust Danielle i odnosi je do szepczących i neiwidzialnych bytów. Ethan Rom zostaje ochrzszczony tym mianem, choć ma zupełnie inna charakterystyke. Potem grupa Zeke, która z Ethanem ani z szeptami, może nie miec wspólnego. Prosze także zauważyć, że grupa ogonowa nadaje obcym taką samą nazwę. Nie ma tym żadnej magii. Po prostu język angielski to im narzuca.

Jeśli więc mówi się o Innych, trzeba być bardzo ostroznym, i ściśle określać kogo się ma na myśłi.
  • 0
Genesis

#26 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 10.02.2006 - |20:52|

Goodwin chyba też miał buty, a jednak był Othersem. Według mnie Ethan też nim był, w końcu porwał Claire... A na francuza to on nie wyglądał i akcentu też nie miał :P

wg mnie kompletnie nie rozumiesz o czym pisalem w cytowanym przez Ciebie poscie
  • 0

#27 asik

asik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 11.02.2006 - |10:35|

wg mnie kompletnie nie rozumiesz o czym pisalem w cytowanym przez Ciebie poscie

No było to dla mnie jasne. Nie jesteś pewien, czy Ethan jest jednym z the others i podałeś trzy przykłady to potwierdzające. Czy jednak chodziło ci o coś innego i źle to zrozumiałam?
A to, ze Ethan nosił buty nie trafia do mnie jako argument obalający tezę, że Ethan nie jest Othersem...
  • 0

#28 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 11.02.2006 - |11:46|

ostatni post jonasza calkiem wporzadku przedstawia sprawe "the Others "
wiemy za mało o nich i narazie to my se mozemy gdybac..
w 2x14 troche moze sie dowiemy....albo jakos...niech Said sie tym gostkiem zajmnie...
no ale do kilku rzeczy musze sie odniesc ...Goodwin...zanim opuscil wyspe za sprawa "dzidzy" Anny troche zamiotal moje wyobrazenie...Dzieciom nic nie jest itp...
co to mialo oznaczac..potem bylo ze niby walt se przez kompa gada...a Shannon go widywala...jesli michael rozmawiaw z synem to dlaczego ani razu go nie ujrzal..
walt ostrzegal shannon a ojca to juz niee..cos mi tu podpada...przez kompa to nie mogl byc walt..potem jeszcze zeke mowi " ze michaell ich nie znajdzie " a to tylko mnie umacnia w tych relacjach...
Ethan..on mial jakos ..... pod czaszka nie tak...moze i byl othersem ale i posiadal jakies relacje z Danielle...na 100 % poderzewam ze byl czlonkiem ekipy danielle..
ktos tam pisal ze nie wyglada na francusa...a czy on musial byc francuze,... przeciez nawet jesli ekipa badawcza jest pod bandera francji to nie znaczy ze 100% czlonków musi byc Francuzami...
przeciez mamy globalizacje ...lludzie
a swoja droga ciekawie jak ethan tachal ze soba charliego i cięzarna Claire...he-man jakis...albo chce wiedziec co on bierze ??
jest troche pytani w tej kwesti ale nie bojcie sie szybko sie nie dowiemy....podobno ma byc 6 sezonów losta ....i co wy na to....troche to potrwa !!!
pozdro for all's
  • 0

#29 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 11.02.2006 - |12:32|

Picy mam prośbę - nie... rób... ciągle... tych... wielokropków..., bo to się źle czyta :].
  • 0

#30 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 11.02.2006 - |13:30|

skoro na wyspie jest kilka bunkrow to tylko w 1 jest licznik 108min?? bo jesli tak to moze Ethan byl jakims ekperymentatorem w ktoryms z bunkrow lub na nim prowadzono badania ale uciek z tege bunkra
  • 0

#31 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 11.02.2006 - |13:40|

No było to dla mnie jasne. Nie jesteś pewien, czy Ethan jest jednym z the others i podałeś trzy przykłady to potwierdzające. Czy jednak chodziło ci o coś innego i źle to zrozumiałam?
A to, ze Ethan nosił buty nie trafia do mnie jako argument obalający tezę, że Ethan nie jest Othersem...

Dooku wczesniej pisal, ze wg niego Ethan nie jest Inny poniewaz zostawia slady (a Inni nie)

ja tylko wypisalem mozliwosci czemu Ethan moze zostawiac slady nawet jesli jest Inny

nie pisalem czy Ethan jest Inny czy tez nie [czyli jednak kompletnie nie rozumiesz o czym pisalem o czym swiadczy ostatnie twoje powyzsze zdanie :/ ]
  • 0

#32 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 11.02.2006 - |13:50|

no ale jesli wczesniej byla jakas ekspedycja, to tam byli normalnie ludzie - przeciez Ehtan mogl znalesc ubranie z tej ekspedycji czy cos i sie ubrac by nie robic podejrzen czy nawet wziasc ubrania z cial z katastrofy
  • 0

#33 asik

asik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 11.02.2006 - |16:37|

A co z rozmową Jacka z Othersami z 2.11? Mówił, ze złapali ich szpiega Ethana... A Zke na to: interesująca teoria. Czy według Was chciał przez to powiedzieć, że Ethan nie był szpiegiem the others?
  • 0

#34 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.02.2006 - |16:46|

A co z rozmową Jacka z Othersami z 2.11? Mówił, ze złapali ich szpiega Ethana... A Zke na to: interesująca teoria. Czy według Was chciał przez to powiedzieć, że Ethan nie był szpiegiem the others?

Powtarzałem to już we wielu postach. Sądze, że na wyspie koegzystuje kilka grup. Grupa Zeke jest inną niż ta z której pochodził Ethan.
  • 0
Genesis

#35 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 11.02.2006 - |20:24|

Picy mam prośbę - nie... rób... ciągle... tych... wielokropków..., bo to się źle czyta :].

hmm bedzie ciezko z tym ale się postaram.Stary nawyk... :hyhy:

"Powtarzałem to już we wielu postach. Sądze, że na wyspie koegzystuje kilka grup. Grupa Zeke jest inną niż ta z której pochodził Ethan."

Jonasz moze masz racje,ale to wszystko robi sie coraz bardziej zakrecone.
Kilka grup innych (others) oki ale jak ich sklasyfikowac
na psycholi i fizoli, chyba tak by pasowało.jak sadzisz??
moim zdaniem ethan raczej byl od Danniel,albo od grupy naukowcow
nie nalezy zapominac ze inni to moga byc ,albo tubylcy,albo kroliki naukowe,albo byli naukowcy,albo inni rozbitkowie,
za duzo mozliwosci za malo danych.a ja kiepski z matmy jestem,jednak wyglada mi to na rownanie z 3 niewiadomymi :wacko:
  • 0

#36 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 11.02.2006 - |22:42|

Ale czy Danielle, nie mówiła, że zabiła wszystkich ze swojej załogi?
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#37 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.02.2006 - |22:57|

Jonasz moze masz racje,ale to wszystko robi sie coraz bardziej zakrecone.
Kilka grup innych (others) oki ale jak ich sklasyfikowac
na psycholi i fizoli, chyba tak by pasowało.jak sadzisz??
moim zdaniem ethan raczej byl od Danniel,albo od grupy naukowcow
nie nalezy zapominac ze inni to moga byc ,albo tubylcy,albo kroliki naukowe,albo byli naukowcy,albo inni rozbitkowie,
za duzo mozliwosci za malo danych.a ja kiepski z matmy jestem,jednak wyglada mi to na rownanie z 3 niewiadomymi :wacko:

Teraz wydaje się bardzo skomplikowane, ale jak się wszystko wyjaśni, będziemy się śmiać, takie to będzie proste.

Właśnie oglądam scenę gdy Hurley z Charlim grzebią Ethana. Dialog
Ch:Hurley, I aapreciate the help, but yoy don't have to. I Kill Ethan. I can bury him.
H: Yeah, until he rises from the dead.

POtem jest najazd na ciało Etjana z profilu. zawiniety jest w jakieś sukno. Wystaje mu prawa dłoń i wyraźnie widać jak oddycha. Oczywiście może to po prostu niedopaczenie. A może nie!

Użytkownik Jonasz edytował ten post 11.02.2006 - |23:10|

• 0
Genesis

#38 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 11.02.2006 - |23:15|

POtem jest najazd na ciało Etjana z profilu. zawiniety jest w jakieś sukno. Wystaje mu prawa dłoń i wyraźnie widać jak oddycha. Oczywiście może to po prostu niedopaczenie. A może nie!

To nie może być niedopatrzenie, bo ta scena jest pokazana z jakiegoś powodu, jego ciało jest na pierwszym planie. Według mnie, to zabieg zamierzony. Gdyby ten ktoś, kto leży pod tym kocykiem miał problemy z wstrzymaniem oddechu na kilka sekund, to położyliby tam kogoś innego/kukłę, bądź w ogóle zrezygnowali z tej sceny, bo nie jest ona potrzebna.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#39 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 12.02.2006 - |09:16|

moze ich nie da sie zabic - sami sie regeneruja :P,

jesli mial wg planu oddychac to chbya widzieli by to Dude i Charile
  • 0

#40 JoeBlack

JoeBlack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 12.02.2006 - |12:18|

A nie uważacie, że Ethan mógł być jednym z królików doświadczalnych z któregoś z bunkrów? Przecież o ile się nie mylę to jeden z bunkrów prowadził badania nad ludźmi. Może coś nie wyszło i badania wymknęły się z pod kontroli. Ethan napewno nie jest zwykłym człowiekiem (duża siła), ale na Othersa też mi nie wygląda. Według mnie w jakimś z bunkrów są potrzebne dzieci, a Inni po prostu je zabierają, żeby je ochronić. Poza tym dziwi mnie jeszcze jeden fakt, a mianowicie czemu Francuzka miałaby dopiero teraz znaleźć jakiś bunkier skoro jest na wyspie od 16 lat. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nigdy nie łaziła po dźungli :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych