Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#21 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 22.07.2007 - |10:26|

The.Sarah.Connor.Chronicles.S01E01.PREAIR.DVDRip.XviD-CRX ;)
  • 0

->1019<-

#22 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.07.2007 - |00:02|

Oglądałem to i to się jednak mija z Terminatorem 3.
  • 0

Dołączona grafika

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 23.07.2007 - |15:24|

Po pilocie mówię jest dobrze.
Może być z tego zarówno serial bardzo dobry, przy sporym wysiłku scenarzystów
lub
KLAPA i tutaj już tak starać sie nie muszą bo potencjał na nią też widać.

Obsada:

Sarah - 3 x TAK
Syn - TAK
Zły termi - może być
Dobry termi/laska - coś mi nie pasuje. W Firefly była świetna, w The Unit dobra a tutaj coś mi nie pod pasowała. I żeby nie było że nie lubię drobnych wojowniczych lasek to powiem Buffy 3 x TAK.

Na Termi laskę najlepiej nadawała by się jakaś DUŻA ŻYLETA BLONDYNA czyli np ta z Heroes :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#24 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 23.07.2007 - |18:30|

Obejżałem, podobało mi się!
Jest potencjał, ale zabaczymy.
I wcale nie chodzi mi o zgodnośc z wszystkimi Terminatorami ale o coś nowego w tym temacie tak jak było np. z Highlanderem.
Pierwszy film był rewelacja a serial jeszcze wg. mnie był lepszy tylko koniec był szajsowaty.
Po pilocie widzę że jest szansa na coś niezłego ale już parę razy sie zawiodłem więc....obaczy siem
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#25 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.07.2007 - |20:23|

O geez. Terminator 2 jak się patrzy. Jeszcze z 20 terminatorów 2 poproszę. Przepraszam to jest lepsze.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 23.07.2007 - |20:47|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#26 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 23.07.2007 - |21:17|

Pilota oceniam poztywnie. Podobał mi się. Efekty też super. Mam nadzieje że nie zrobi się z tego kiszka.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#27 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 23.07.2007 - |21:49|

Sarah - 3 x TAK
Syn - TAK
Zły termi - może być
Dobry termi/laska - coś mi nie pasuje. W Firefly była świetna, w The Unit dobra a tutaj coś mi nie pod pasowała. I żeby nie było że nie lubię drobnych wojowniczych lasek to powiem Buffy 3 x TAK.

Obsada może jest OK, ale budowa postaci moim zdaniem jest kiepska.

Sarah - próbuje ułożyć sobie życie, w swoisty sposób zmiękła. Bardziej pasuje mi Sarah w jeansach niż kusej spódniczce.
John - ze zbuntowanego nastolatka wyrósł maminsynek, który płacze matce w spódnicę, że nie jest żadnym mesjaszem.
Zły terminator - zero myślenia, ślepa pogoń za Connorem (raczej furia niż zimna kalkulacja).
Dobry terminator - od kiedy to roboty wydaja rozkazy? W T2 Arni posłusznie wykonywał polecenia Johna, tutaj natomiast, gdzie jechać co zrobić decyduje robocik.

Inni bohaterowie też wypadają miernie - trzymają się kanonów i są typowymi stereotypami (kochający mąż - pantoflarz, pan z fbi z przerośniętym ego).

Fabuła - przeniesienie akcji do 2007 roku jest stosunkowo tanim chwytem, zresztą postęp akcji jest robiony jakby na siłę (żeby pokazać kolejne starcie terminatorów?).

Muzyka - przeciętna, podobały mi się tylko motywy muzyczne znane z poprzednich filmów.

Co prawda nie nudziłem się podczas oglądania pilota, jednak widać przerost formy nad treścią (zapowiadają się niezłe efekty specjalne, ale co jeszcze zaoferuje serial). Może się zbytnio czepiam, jednak zazwyczaj jestem sceptycznie nastawiony do pilotów i/lub mam dziwny gust.
  • 0

#28 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.07.2007 - |12:52|

Sarah - próbuje ułożyć sobie życie, w swoisty sposób zmiękła. Bardziej pasuje mi Sarah w jeansach niż kusej spódniczce.

Też mi ten wizerunek nie pasuje, w ogóle w pierwszej chwili myślałem że widzimy Sarę z końca T1, gdy robią jej zdjęcie.. a potem jakoś tak dziwnie się poczułem...

W ogóle pogubiłem się z datami.. (może i pamięć mnie zawodzi) ale akcja T2 działa się chyba w 94... a 97 miał być koniec świata... a tu jakoś mamy 99 a mówią że całość działa się w 97...
Dalej: Sarah ponoć umarła na jakąś chorobę jak tylko okazało się że skynet nie przeszedł w 97.... (ale co tam)
Dalej: Sarah zdaje się dobierała facetów, by przygotować Johna do walki... a nie do życia z rodziną...
Summer Glau - już wiem gdzie znikła Tess z 4400 :) ciekawe czy ktoś jeszcze tu się pojawi :P
A jeszcze: zły termi bez okularków jest do bani...

Jako serial akcji zapowiada się nie najgorzej (jednak John mógłby choć raz strzelić...) ale jako dopasowanie wątków do filmów jest gorzej....

Biorąc pod uwagę, że są teraz w 2007! to czy spotkają Arniego i Johna i tą weterynarz? Czy zauważa, że SkyNet to jest Internet? że i tak będzie działać?
A może znowu "przebudowano" linie czasową.. ale o czym wówczas będzie T4!?!

#29 ALTAR

ALTAR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoSTW

Napisano 24.07.2007 - |15:57|

Nie jest zle :) Spodziewałem sie że bedzie gorzej . jak zobaczylem pierwsza scene .. jak zły terminator wygladajajacy niczym hydraulik nagle wyciągnłą szotgana zza pleców który nie wiadomo jakim cudem mu sie tam zmiescił razem z dwoma pistoletami maszynowymi i deser eagle :) Ale to był tylko sen . wiec wszystko mozliwe :) Pozniej juz tyłko było fajnie. Trzeba przymrozyc oczy . bo wiadomo to serial .. i brak mega hollywoodzkich gwiazd i super efektow specjalnych. Nie spodziewajac sie cudów na kiju .. gdyby kazdy odcinek byl na poziomie pilota, mysle ze dodał bym go listy seriali ulubionych.

btw . wg mnei fajny patent z tym ze kogos mogli wyslac w przeszlosc zeby cos zbudował dla potrzeb terazniejszosci :) To moze wniesc pare fajnych futurystycznych zabawek .
  • 0

#30 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 24.07.2007 - |15:59|

Muszę powiedzieć, że jestem jednak rozczarowany, obsadowo - Sarah i John i zły robocik, reszta w porządku, i fabułą, dużo rozpie*duchy za mało treści, po której mielibyśmy ochotę podążać razem z kolejnymi odcinkami, mam nadzieję, że pilot jest takim BUM, po którym nastąpi serial, a nie mini-film w każdym odcinku, chciałbym, aby bohaterowi częściej ruszali głową, a nie tylko strzelanka i ucieczki, w końcu i tak przecież nie rozwalą Johna, więc po co męczyć widzów?

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:30|

• 0

#31 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.07.2007 - |18:09|

Jak dla mnie pilot niezły 7\10

Obsada ( wszyscy na swoich miejscach ) pani terminator niezła, dobra akcja, fajne efekty, zapowiada się ciekawy serial oby go tylko nie zepsuli

ps: Czy czasem narzeczonego Sary nie grał ten sam aktor co gra Tomina w SG -1 ?
  • 0

#32 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.07.2007 - |00:50|

W moim życiu jest pełno dziwnych zbiegów okoliczności, nie uwierzycie :D
Oglądałem dzisiaj poraz trzeci pilota, teraz właśnie oglądam film Deja Vu i widać jak cholera, że kompozytor zerżnął muzykę właśnie z tego filmu, oglądam film Deja Vu i mam Deja Vu z tą muzyką, może tak to ujął kompozytor serialu... żeby ktoś uważał to za Deja Vu ? :D
Cóż kompozytorzy telewizyjni to nie wory bez dna, bardziej podoba mi się ta muzyka w Kronikach.... :)

Użytkownik Juki edytował ten post 25.07.2007 - |00:51|

• 0

Dołączona grafika

#33 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.07.2007 - |20:14|

Więc tak obejrzałem ten odcinek ..

Jestem jak najbardziej na TAK ! .. fakt to już nie jest to samo co 2 pierwsze części kinowe z Arnoldem .. ale jestem naprawdę zadowolony ! bałem się, że będzie gorszy i wielkim nie wypałem..

Najpierw Minusy:
- Brakowało Oryginalnej muzyki z 1 i 2 części to samo co wspomniał Stanson - ona naprawdę by serialowi bardzo pomogła !! oby była w kolejnych odcinkach !
- nie potrzebna ta nowa muzyka, która cholera trochę nie pasowała do klimatu Terminatora.

Plusy:
- Klimat !! jest klimacik i to się liczy!
- Interesująca Fabuła
- Efekty specjalne ( jak na serial bardzo ładne)
- Dobre aktorstwo !
- Lena Headey w roli Sary Connor ; prawidłowo dobrana przez twórców !.. i przy okazji taka śliczna :) ale i zarazem wydaje się z wyglądu silną kobieta !
- Niezłe Terminatory (bałem się że będą śmiechu warte) fakt nie sa to Arnoldy :) ale i jestem zadowolony.
- Dobry i doświadczony reżyser David Nutter.

Oceniam 1 epizod na: 8/10 ( 9 by otrzymało gdyby było więcej muzyki z oryginalnej scieżki ! )
Film musi odnieść sukces w oglądalności i życzę mu tego.. Jaki reżyser taki film - a by się to sprawdziło. Nutter wcześniej pracował przy Sopranos, Supernatural i kiedyś reżyserował X-Files to doświadczenie chłop ma.
Może co niektórym wydawać się, że oceniam za wysoko ale ja po prostu uwielbiam Terminatory ( 2 część kinową uznałem za najlepszym film S-F wszech czasów )

P.S - mam lekkie obawy , że serial może nie przetrwać choćby 1 sezonu.

jak ten Pilot przyjął się w USA ?

Użytkownik Azazell edytował ten post 25.07.2007 - |20:16|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#34 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.07.2007 - |20:48|

jak ten Pilot przyjął się w USA ?

nie przyjał się, bo to wyciek ze studia, a nie emisja, to raz. A dwa, że właśnie jest informacja, że ileś tam scen będzie ponownie nakręconych...

także pilot który w końcu będzie w TV, może być zupełnie inny.

#35 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.07.2007 - |21:16|

nie przyjał się, bo to wyciek ze studia, a nie emisja, to raz. A dwa, że właśnie jest informacja, że ileś tam scen będzie ponownie nakręconych...

I tak samo jest pewnie wiele nieużytych w wycieku, np. ta z trailera jak John szuka w komputerze danych na temat Cameron i ona go nakrywa mówiąc "mamy wiele tajemnic".
  • 0

Dołączona grafika

#36 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 26.07.2007 - |00:07|

I tak samo jest pewnie wiele nieużytych w wycieku, np. ta z trailera jak John szuka w komputerze danych na temat Cameron i ona go nakrywa mówiąc "mamy wiele tajemnic".

No ciekawe, ciekawe z tym cięciem scen. Może ostateczna wersja będzie lepsza.
Mi się sam odcinek b. podobał. Niestety nie przypadli mi do gustu aktorzy.
Właściwie nikt mi się nie spodobał i nie przypasował. Szczególnie babski terminator mnie zdziwił i mimo sympatii do aktorki za Serenity to jednak chyba nie o to chodziło..., nieprawdaż? Taka Tricia Helfer czy Claudia Black czyli atrakcyjne, dojrzałe kobiety z siłą i dynamitem etc... to byłoby to czego bym oczekiwał. Szczególnie Claudia byłaby tutaj doskonała. No, ale cóż.
Sara była wg mnie ciut za miękka albo nie miała w pełni okazji się pokazać. Sama aktorka jako tako daje radę, ale też mogłoby być lepiej wg mnie.
Zły terminator jaki taki, może być.
Johj no to hmmm. Nawet jak na nastolatka coś powinien być bardziej z jajami.

Całość wyszła nieźle, ale jeszcze sporo wg mnie powinni byli poprawić i może w soatetcznej wersji tak będzie.
Co do fabuły trudno mi się wypowiadać. Wszyscy raczej wiedzą z grubsza o losach Sary i Johna i oglądali kolejne terminatory i tutaj cudów się nie wymyśli.
Ja bym dał po pilocie w obecnej wersji 7,5 do 8/10, coś koło tego. ALe mam wielki apetyt na dobre widowisko. Oby tak było.
Zafascynowało mnie to jak mi szybko czas podczas emisji upłynął - jak z bata strzelił. Czyli pilot musi być dobry skoro tak wciąga, że nim się obejrzałem to już był koniec i chęć na więcej :) .
  • 0

#37 caluch

caluch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 26.07.2007 - |13:08|

Gwoli ścisłości, to nie jest wyciek, tylko wersja, którą dostali ostatnio dziennikarze, np. ci z the futon critic (http://www.thefutonc...spx?id=20070614).
  • 0

#38 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.07.2007 - |13:12|

Gwoli ścisłości, to nie jest wyciek, tylko wersja, którą dostali ostatnio dziennikarze, np. ci z the futon critic (http://www.thefutonc...spx?id=20070614).

no i to się właśnie nazywa WYCIEK!!!

#39 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 27.07.2007 - |07:20|

serial zapowiada sie niezle, ale to chyba bedzie jakis alternativ timeline, nie?
nie pasuje mi wogole damski terminator, taki bez polotu, no i fabuly w tym odcinku za wiele to nie bylo
  • 0
You are what you believe yourself to be

#40 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 30.07.2007 - |22:44|

Ehh serial co najmniej sredni.

Pierwszy minus to brak muzyki z T2 podczas kiedy Sara opowiada a to umniejsza doznania widza.

Sarah znow komercja czyli piekne dziewcze moim zdaniem znacznie lepiej by sie wpasowala osoba strasza i mniej urodziwa za to z charakterem ( jak np. Adama z BSG)

John ni to John z T2 czyli zbuntowany nastolatek ni to John z T3 czyli czysta esencja pesymizmu. Czyli kolejny aktor bez ikry.

Zły terminator tragedia w ogole zero powiewu grozy niech bedzie brutalny znimny niezrozumialy co kolwiek a scena kiedy zamiast obejsc zamek w seifie poprzez zeskanowanie drzwi to go rozwala jak jakiniowiec maczuga. Stwierdzenie Termianatora ze to nie ejst najlepsza strategia kiedy Sara probuje sie zabic - pytam jaka strategia Termianator nie jest od ukladania strategi czy uzywania tego slowa (fakt ze komputer ma 1000^1000 ruchow na szachownicy wgranych z umyslow najlepszych szachiwstow nie znaczy ze posiada strategie) Terminator to akcja i reakcja.

Co do pozytywow.
Podobal mi sie pomysl wysylania kogos w przeszlosc aby zbudowal urzadzenia ktorych nie mozna przeslac.
Niezla byla koncepcja urzadzenia centrum operacyjnego w Banku (zapomnialo o serf destuct)
Przyzwoity efekt specjalny rozpoczynajacy serial.

Konczac...
W tym serialu doskonale widac ze nie zrozumiali scenarzysci o co chodzilo w Termiantorze. DLa mnie to efekty specjalne pogon i ucieczki oraz belkot.

Aktor powinien miec cos w sobie chodzby zeza cos co go odruznia od masy moim zdaniem najlepszym aktorem serialu jest terminator obronca przynajmniej stara sie zagrac.

Mysle ze serial moze tylko sie pogorszyc i mysle ze go zdejma chyba ze amerykanie kupia FX oraz serial w agoni za wspomieniem wielkiego dziela kinowego.

W odpowiedzi na posta zadajcie sobie jedo pytanie czy po obejzeniu tego odcinka kiedy kolwiek w zyciu obejzycie go ejszcze raz ^^
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych