Odcinek 033 - S02E09 - What Kate Did
Napisano 02.12.2005 - |08:28|
Napisano 02.12.2005 - |10:38|
Być może wcale nie bez sensu .Hmmm.
ale to co ostatecznie dodali do filmiku było już mało ciekawe. Ot kolejne ostrzeżenie i to całkiem bez sensu.
Ciekawe tylko dlaczego ktoś (kto?) usunął ten fragment z tego filmu.
Napisano 02.12.2005 - |11:08|
Napisano 02.12.2005 - |13:53|
Być może wcale nie bez sensu .
Ciekawe tylko dlaczego ktoś (kto?) usunął ten fragment z tego filmu.
Wydaje mi się że komputer może posłużyć do komunikowania się z innymi bunkrami(końcówka filmu)lub ze światem zewnętrznym...
Napisano 03.12.2005 - |00:08|
Locke z Eko w końcu znaleźli wspólny język.
Kate zaczyna tracić zmysły(nie dziwię się jej)
Zabraklło pół sekundy od ,,katastrofy''(Locke popisał się niezłym refleksem)
W końcu większa część akcji skupiła się w bunkrze(ciekawe sprawy).
Z odcinka wynika,żę tych bunkrów jest conajmniej 3 sztuki(myślę,że w tym 3 bunkrze znajduje się główna siedziba tej wyspy)
Wyjaśniono nieco z życiorysu KAte.
No i pojawiła się chyba największa wpadka w loście(ta nieszczęsna ,,łapa'',a może specjalnie ją tam umieszczono ,bo niechce mi się wierzyć,że ją przegapiono-rzuca się w oczy jak nic)
Napisano 03.12.2005 - |00:58|
ktoś wyzej napisał o tym zatrzymywaniu super rewelacji dla siebie, np znalezienie brakującego kawałka filmu- to mnie własnie strasznie wkurza.Mógłby ktoś wreszcie kręcić seriale bez takich zabiegów :]
ciekawe spostrzeżenie odnośnie braku normalnych (jak na te warunki klimatyczne) zwierząt(małpki i te sprawy)
strasznie mnie zaintrygował tytuł następnego odcinka "23 psalm"-czy jest tu jakiśznawca biblii i mógł by nam coś przybliżyć w tym temacie?
Napisano 03.12.2005 - |10:50|
Czy oni niegdy nie oglądają tego przed emisją? Przecież im łatwiej ją zauwazyc bo wiedzą czego się spodziewac i jak robili ten film.
Tak trudno było komputerowo usunąc tą rękę?
Najciekawasza akcja dla mnie to ta na końcu z Michaelem i Wltem.
Może to INNI robią specjalnie katastrofy wykorzystując kompa do innych celów? Mają jakis swoj taki jak rozbitkowie i zamist wpisaywac liczby "sprowadzają" innych na wyspę
Napisano 03.12.2005 - |11:21|
Napisano 03.12.2005 - |12:26|
strasznie mnie zaintrygował tytuł następnego odcinka "23 psalm"-czy jest tu jakiśznawca biblii i mógł by nam coś przybliżyć w tym temacie?
Ja mógłbym sporo napisać o tym psalmie i przytoczyć jego cały text ktory jest bardzo ciekawy biorąc pod uwagę akcję LOST. W zajawce do styczniowych odcinków Eko cytuje ten psalm. Nie bede tutaj i niczymi pisać bo zaraz zstanie to uznane za spoiler.
Może by tak otworzyć topic do kolejnego odcinka, hmm??? Wtedy spokojnie będzie można dyskutować o tym psalmie.
Napisano 03.12.2005 - |16:54|
Napisano 03.12.2005 - |19:08|
Napisano 03.12.2005 - |20:39|
Psalm 23 to Psalm "Pan jest moim pasterzem, niczego mi nie braknie..."
Napisano 03.12.2005 - |21:48|
na filmie "orentation" nie jest nic powiedziane o trzech bunkrach, tylko ze to w ktorym obecnie sa rozbiktowie jest 3-cim z 6-ciu inaczej zwanym Swan ( łabędź ).
Napisano 03.12.2005 - |22:44|
Napisano 04.12.2005 - |03:09|
Napisano 04.12.2005 - |11:29|
Życie mija im na wyspie spokojnie.Sun i Jin sie pogodzili,Pogrzeb Shannon,Ana sobie robi domek jakis czy cuś
No i akcja w bunkrze była główna osia odcinka.Spodziewalem sie ze odcinek zakonczy sie ogladniejciem tasmy z tym nowym dodatkiem bo bedzie to tak szokujace ..ale jednak to było kolejne ostrzezenie..ktore jednak w
perspektywie rozmowy Michaela z Waltem(?) nabiera znaczenia.Tak w ogole Kate i Sawyer maja ku sobie :]
Kolejny odcinek dopiero 11 stycznia :censored: ..juz po samym tytule mozna sie spodziewac chyba ze główna postacia bedzie EKo
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 04.12.2005 - |11:43|
Może w następnym odcinku dowiemy się czegoś o nim i tym projekcie. Prawdę mówiąc też spodziewałem się, że na brakującym odcinku taśmy będzie coś więcej niż następne ostrzeżenia.
Napisano 04.12.2005 - |12:07|
Moje pytania/spostrzezenia
1. Ojciec (przybrany) Kate - na jegio biurku jest wizytowka Sgt. Sam Austen - czyli sierzant. Jego wiek i mundur (cala masa baretek) pokazuja, ze powinien byc w znacznie wyzszym stopniu wojskowym. Ta wizytowka jest bardzo wyeksponowana i raczej nie jest to przeoczenie. Jedyne ewentualne wytlumaczenie, ze siadl przy nie swoim biurku (ale to naciagane wg mnie). Czy ktos wie jakie oznaczenia stopnia wojskowego sa na jego mundurze (lewe ramie) i co to za rodzaj mundurow (co to za rodzaj wojska?). Wydaje mi sie, ze to bedzie mialo zwiazek z pozniejsza akcja w Loscie. Na jego lewym ramieniu jest takie dziwne oznaczenie czerwona gwiazda i w srodku A.
2. Kilka osob pisalo, ze dodatkowy fragment filmu nic nie wniosl. Wrecz przeciwnie - wniosl bardzo istotna informacje - ze komputer moze sluzyc do komunikacji- nie wiadomo tylko czy w ramach bunkrow czy jeszcze dalej.
3. I na koniec cos co dotyczy wczesniejszych zdarzen, zastanawialiscie sie 2 odcinki temu czemu Others porywaja "dobrych" ludzi. Goodwin mowi "Nathan wasn't a good person, that's why he wasn't on the list". Moze to nie chodzi o to czy ktos jest dobry/zły w zyciu, tylko dobry do czegos (spelnia jakies kryteria)
To tyle na razie.
Bekas
Napisano 04.12.2005 - |16:25|
Napisano 04.12.2005 - |17:08|
No tak całkiem nieźle. Pan Eko wygląda mi na takiego, który wie więcej od pozostałych o projekcie Dharma. Ciekawe skąd wiedział, że znaleziony kawałek taśmy zawiera informacje o projekcie Dharma ?
Może w następnym odcinku dowiemy się czegoś o nim i tym projekcie. Prawdę mówiąc też spodziewałem się, że na brakującym odcinku taśmy będzie coś więcej niż następne ostrzeżenia.
Przypuszczam, ze Eko nie wiedzial czego ta tasma dotyczy, zauwaz, ze poinformowal o odnalezieniu Ksiegi z zawartoscia dopiero po tym, jak Locke pokazal mu film z wycietymi scenami. Wtedy Eko juz wiedzial czego dotyczy znaleziona przez niego tasma filmowa, dlatego wyszedl po obejrzeniu filmu bez slowa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych