Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 032 - S02E08 - Collision

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

#21 Soban

Soban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 26.11.2005 - |15:16|

Moim zdaniem Nadia zyje ,ma sie dobrze a biorąc pod uwage spiskową nature tego filmu predzej czy pozniej zobaczymy ja na wyspie. W jaki sposob nie pytajacie moze sie okazac ze pracuje dla ludzi ktorzy zbudowali bunkier ...
  • 0

#22 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 26.11.2005 - |23:12|

Ja wcale nie jestem źle nastawiony do Anny Lucii, na jej miejscu też zabiłbym takiego gościa ... :angry: kiedy zabiła Shannon poprostu niewiedziała co dalej ma zrobić ... wiedziała że gdyby sie dołączyła do reszty wszyscy by ją nienawidzili i mogli szykować odwet ( prawa dżungli ) ... Moim zdaniem NIE POWINNIŚMY UPRZEDZAĆ CO SIE STANIE W NASTĘPNYCH ODCINKACH .... kiedy zginął Boone byłem TOTALNIE ZSZOKOWANY .... kiedy zgineła Shannon nic nie czułem bo wiedziałem że zginie. ... to jest bez sensu uprzedzanie siebie nawzajem co będzie w następnych odcinkach .... proponuje dla wszystkich układ ... zeby nikt nie pisał o tym co sie wydarzy w następnych tylko skupiać się na tych co widzieliśmy i na nich wyciągać wnioski ....
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#23 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 27.11.2005 - |11:25|

kiedy zginął Boone byłem TOTALNIE ZSZOKOWANY .... kiedy zgineła Shannon nic nie czułem bo wiedziałem że zginie.

Bo śmierć Shannon była bardzo przewidywalna.
Co z tego że oglądałem trailer tego odcinka w którym miał ktoś zginąć skoro nie było tam pokazane kto to ma być, a wrecz nawet trochę mogło być sugerowane że zginie Sawyer.
Ale kiedy zobaczyłem pierwsze sekundy tego odcinka i przypomnienie tego w jakich okolicznościach doszło do śmierci Boona już się domyślałem że zginie Shannon.

Jak ktoś nie chce oglądać trailerów jego sprawa, ale trailer to dla mnie żaden spoiler.
Swoja drogą ciekawe czy jakby ktoś tutaj kto nie lubi oglądać trailerów następnych odcinków mieszkał w USA to przez cały tydzień nie oglądał by stacji ABC byle tylko nie trafić na zapowiedź kolejnego odcinka Losta?

Użytkownik Pawel edytował ten post 27.11.2005 - |11:26|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#24 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 27.11.2005 - |16:47|

A co do tego że załatwiła tego pyta z zminą krwią. Nie przesadzaj. Zrobiła to co uważała za słusznę. Ja tam w pełni się solidaryzuje z nią. Też bym wolał typa własnoręcznie załatwić, gdyby podobną rzecz zrobił mojej lasce. I w przeciwieństwie do Any, nie był bym taki miły i bynajmniej i nie skończyło by się na strzelaniu w korpus... jeżeli wiecie co mam na mysli.

Ana Lucia wg mnie w żadnym wypadku odpychająca nie jest, ba, nawet się zgodzę z Adramelem, w 100% się z nią solidaryzuję. Chociaż jak powiedziała że to nie on to było wiadomo co ma zamiar zrobić.

Ja wcale nie jestem źle nastawiony do Anny Lucii, na jej miejscu też zabiłbym takiego gościa ... :angry:

takiego rodzaju komentarze czynią, że robi mi się niedobrze, że zaczynam się zastanawiać w jakim świecie żyjemy. bo ja żyję w świecie gdzie zgadzam się na aborcję i nie zgadzam się na karę śmierci (nawet za zabójstwo), zgadzam się na związki homoseksualne, ale nie zgadzam się na chamstwo i pokazywanie palcami, zgadzam się na to, że wszyscy są równi wobec prawa i jakiejś ostatecznej rzeczywistości (bo w boga w wydaniu polsko-katolickim nie wierzę).
i kiedy słyszę takie komentarze to robi mi się żal i smutno, bo czy naprawdę pociągnelibyście za spust i wsadzili komuś 5 kulek z zimną krwią? nawet jeśli ten ktoś nieświadomie zabił płód? bo jeśli tak rzeczywiście jest to czym w takim razie jest ludzkość? zawsze myślałem, że nie tym aby na zwierzęce zachowanie odpowiadać tym samym. myślałem, że "oko za oko i ząb za ząb" już zostało pogrzebane w ciemnościach przeszłości. myślałem, że jest inaczej. myślałem, że jesteśmy cywilizowani i umiemy sprawy rozwiązywać inaczej niż za pomocą broni i przemocy. myślałem, że mamy umysły po to by jednak przemoc nie rodziła przemocy.
ja jednak dalej w to będę wierzył. i ok mogę być marzycielem, ale z marzeniami łatwiej żyć, i z czystym sumieniem.
a dla wszystkich pozostałych piosenka:
Imagine there's no heaven,
It's easy if you try,
No hell below us,
Above us only sky,
Imagine all the people
living for today...

Imagine there's no countries,
It isnt hard to do,
Nothing to kill or die for,
No religion too,
Imagine all the people
living life in peace...

Imagine no possesions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say Im a dreamer,
but Im not the only one,
I hope some day you'll join us,
And the world will live as one.

no i jeszcze jedno, a co jeśli na wyspie obowiązuje kwarantanna by chronić normalnych ludzich od takich dewiantów społecznych jak A-L i jej podobni.
pzdr
  • 0
back from the dead :D

#25 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 28.11.2005 - |14:43|

kolejny dobry odcinek :)
może nei tak obfitujący we wrażenia jak wcześniejszy, ale też mocny, zwłaszcza wyznanie Any Lucii ze była w ciąży, powaliło mnie.
No i jak na razie Ana w rankingu "zabiłam/em x osób" prowadzi i chyba za nic nie odda pierwszego miejsca ;)
Wreszcie rozwiały się wszelkie spekulacje dotyczące kto zabił Shannon !!! i to chyba dobrze ;) No i Ana nie jest komandosem i nie zabiła Nadii jak ktoś tu kiedyś sugerował hehe :P
POwrócił mój kochany wątek czyli Jack - Kate - Sawyer, co prawda w nienajweselszych okolicznościach ale zawsze. Jack'a to chyba szlag trafił jak Kate szeptała na uszko Sawyer'owi hehe.
Znów wesoła scena na koniec, zeby uspokoić myśle, wreszcie spotkanie Bernarda z Rose. Normalnie prawie się poplakałam (zbyt ckliwa jestem na Lost'a ;) )
No i najlepsza mina Locke'a jak pan Eco wniósł Sawyera hehe coś w stylu "O ch... chodzi"

No to na tyle moich wrażeń !!!

Do zobaczenia za tydzień i pozdro dla wszystkich Lostomaniaków :)
  • 0

#26 jacca

jacca

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 28.11.2005 - |14:55|

Gilgamesz z Ekindu staczają walkę po której stahą się przyjaciółmi. oczywiście losy Gilgamesz są opisane w jednym z najsłynniejszych eposów wszechczasów, który zostal odnaleziony w 1853r, a spisany w II stuleciu p.n.e. aha pamiętajcie o tym że Gilgamesz w jednej ze swych wypraw(przygód) powala drzewa ;).

witam wszystkich fanów Lost :) to mój pierwszy post

Epos o Gilgameszu opowiada również o tym jak Gilgamesz i Ekindu walczą z Humbaba, potworem lasu cedrowego ;)
Ekindu to "oswojony" przez Gilgamesza "dziki człowiek natury" ... ;) mr Eko?
  • 0

#27 Bruce

Bruce

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 28.11.2005 - |15:25|

Jak dla mnie Anna Lucia była i jest spoko B).
Strasznie aroganckja i mało wrażliwa ale właśnie dlatego jest taka OK.
Ale naprawdę wrażenia po tym odcinku są bardzo, bardzo, bardzo
pozytywne. Oby Lost się dalej w takich klimatach utrzymywał!!
  • 0

#28 Japi

Japi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.11.2005 - |19:21|

Witam, meczy mnie ta krzyzowka, tam jest cos wiecej ... odcinek fajny, ale jakos bardziej przypadl mi do gustu poprzedni. A tak wogule sprawdzał któs, jakie słowo powstałoby gdyby uzupełnić ja poprawnymi literami, kierujac sie slowami wpisanymi poziomo. Sam sprobuje sprawdzic, ale nie wiem czy rozszyfruje jakie maja byc wszystkie slowa :)

Narazie mam tyle:
S P I? _ _ _ A C E
moze ktos odkryje wiecej :) Jak narazie wydaje sie ze to moze miec sens hehe

Użytkownik Japi edytował ten post 28.11.2005 - |19:30|

• 0

#29 Sjuks

Sjuks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.11.2005 - |20:12|

Tak...krzyżówka to ciekawa sprawa...tak samo jak historie o Gilgameszu ktore zostaly zaprezentowane na forum...trzeba sprobowac "rozwiazac" ta krzyzowke, moze to rzeczywiscie ma jakies znaczenie...dla zainteresowanych zamieszczam screeny.

1. http://sjuks.webpark.pl/hasla.jpg
2. http://sjuks.webpark.pl/krzyzowka.jpg

Moze wspolnie uda nam sie do czegos dojsc :)

Użytkownik Sjuks edytował ten post 28.11.2005 - |20:13|

• 0

#30 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 28.11.2005 - |20:31|

Locke rozwiązuje krzyżówki,aby zabić po prostu nudę(ja też tak nieraz robię w pracy :P )
Anna Lucia stała się dla mnie najbardziej ,,zakręconą'' postacią.Ciężko przewidzieć jak zachowa się w danej sytuacji.
A za zabicie z zimną krwią człowieka(tego,który postrzelił Anne)ma u mnie duży minus.
No,ale daję jej jeszcze szansę,bo widzę,że w ,,głębi'' posiada jeszcze dobrą duszę.
Ciekawe ilu jest zaangażowanych ludzi jeśli chodzi o pilnowanie czasu w bukrze(z tego co mi wiadomo to warte mają Locke,Kate i Jack)
  • 0

#31 Japi

Japi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.11.2005 - |20:31|

Mozna też zauwazyc, ze całą krzyzowke wypelnial ktos inny, Lock wpisal tylko to jedno haslo co jest dziwne bo pomimo iz ewidentnie widac ze pismo jest inne to niektory litery byly juz wpisane np. ostatnia(moze to niedopatrzenie tworcow, ehh no nie wiem). Oczywiscie calkikiem przypadkowo haslo ma numer 42 :)

Użytkownik Japi edytował ten post 28.11.2005 - |20:42|

• 0

#32 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.11.2005 - |21:11|

Może jest to stara krzyżówka zostawiona przez Desmonda w bunkrze. Lock ją uzupełnił, bo znał odpowiedź na pytanie : )
  • 0

#33 Japi

Japi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.11.2005 - |21:16|

To by miało sens, ale jak sie uzupelnia krzyzowke to spiuje sie cale wyrazy i raczej pokolei a nie najpierw ostatnia literke, a potem reszte. A tylko literki, ze slowa Gilgamesh sa inne. To moze byc chyba drobne niedopatrzenie.
  • 0

#34 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.11.2005 - |21:21|

Być może Japi : ) Zajrzałam do tematu "wszystko o tajemniczych liczbach" i tam widziałam Twój post o tym, że hasła poziomo się nie zgadzają. Hmm, moze jest w tym "drugie dno" czyli inne jeszcze hasło, które wyjdzie po prawidłowym uzupełnieniu haseł poziomych i ma ono jakieś znaczenie.
Mam także propozycję do drugiegio po "share" wyrazu pionowo wg. mnie to jest "spend" ;)

edit:
o właśnie zauważyłam, że rozszyfrowałeś drugi wyraz poziomo : ) Ale znalazłam literkę, której nie ma u Ciebie; 4 od góry może być "I", do wyrazu "imitative"-- naśladowczy, odtwórczy, imitujacy.

Użytkownik czarownica edytował ten post 28.11.2005 - |22:08|

• 0

#35 Japi

Japi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.11.2005 - |22:10|

Narazie mam tyle:
S P I? _ _ _ A C E
moze ktos odkryje wiecej :) Jak narazie wydaje sie ze to moze miec sens hehe

No tak niech tez zacytuje siebie samego :) To juz mamy, ale z reszta bedzie chyba wiekszy problem. Moze komus rzuci sie w oko cos znajomego.

EDIT:

no tak tez myslalem, ale nie pasowaly mi te 2x ii ale nie jestem pewien co do 3 wyrazu wiec masz racje czwarte bedzie I a trzecie nie wiem, a wiec po drobnych poprawkach mamy:

S P _ I _ _ A C E

:)

Użytkownik Japi edytował ten post 28.11.2005 - |22:13|

• 0

#36 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.11.2005 - |22:12|

Pierwsza ;)
Hhehe Japi już się poprawiłam :)

EDIT:
moje propozycje do piątej literki "W" od law, albo "B" od lab :)

EDIT2:
trzecia może być "R" od acorns-- żołędzie :)
Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły niech poda :) warjacji moze być sporo. Poza tym Enkidu mógł mieć też innych przyjaciół nie tylko Gilgamesha....

Użytkownik czarownica edytował ten post 28.11.2005 - |22:36|

• 0

#37 Japi

Japi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 28.11.2005 - |22:15|

Przyznaje szybka z Ciebie Czarownica :) Fajnie by było jakby cos wyszło z tych naszych knowań, moze wpadlibysmy na to pierwsi hehe

No niby takie oczywiste, ale ja nic nie wymyslilem :)

S P _ I W _ A C E albo S P _ I B _ A C E

hmm troche to wszystko chyba traci sens, ale mozemy sie gdzies myslic :)

Użytkownik Japi edytował ten post 28.11.2005 - |22:20|

• 0

#38 stud

stud

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 28.11.2005 - |22:59|

w 3 jezeli to bylyby zoledzie to by bylo ACORNS czyli R
a w przedostatnim oprocz aCids moze byc aRids albo aMids
a w 2 oprocz sPend moze byc sLend
zgodnie z _Coen_

S P( L) R I W(B,D,N) _ A C( R,M) E

Czarno to widze ale moze nie powinnismy sie poddawac :(
Moze ktos wyczai jaka literka jest pod kciukiem wtedy latwiej by bylo z 6 literka

Użytkownik stud edytował ten post 28.11.2005 - |23:27|

• 0

#39 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 28.11.2005 - |23:00|

EDIT:
moje propozycje do piątej literki "W" od law, albo "B" od lab :)

to jeszcze może być "N" od LAN, albo "D" od lad
  • 0

#40 Fatboyx

Fatboyx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29.11.2005 - |01:33|

Jeżeli uznać te za pewne: s*ri**a*e.

to takie słowa pasują:

scrimmage - bójka, bijatyka
shrinkage - kurczenie się

Jeszcze takie, ale tych nie ma w słowniku:
STRIOLATE
SERIPLANE
STRIPBARE
STRIPPAGE
SCRIPPAGE
STRIPMATE
SPRINGATE
STRIPNAME

[EDIT] Słownik krzyżówkowy www.oneacross.com na pytanie "enkidu's friend" na 9 liter, odpowiada nie wiedzieć czemu "Scrimmage" z prawdopodobieństwem 5 gwiazdek, a Gilgamish z jedną gwiazdką.

Jeżeli wpisalibyśmy Scrimmage do naszej krzyżówki to pozostałe hasła byłyby:
- Share - dzielić
- Scend - rise or heave upward under the influence of a natural force such as a wave; "the boats surged"
- Acrons = acronims ?
- Imitative - naśladowczy
- lam - chłostać
- **ismskeet - ??
- apers - noun: APER: someone who copies the words or behavior of another
- agids - ??
- pager - pager :)

Nie jest to niestety hasło doskonałe...

Użytkownik Fatboyx edytował ten post 29.11.2005 - |02:22|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych