Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 031 - S02E07 - The Other 48 Days

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#21 darekk44

darekk44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 18.11.2005 - |09:41|

na zwiastunie widac, ze Ana oddaje jeszcze jeden strzal i tym razem komora nie zostaje otwarta, a wiec musi miec nowa bron.

Sayid zostawil swoja bron w namiocie podczas stosunku z Shannon. nie wiadomo czy ja zabral, ale zwroccie uwage, ze kamera przez chwile pokazuje przez chwila ta scene jak Sayid zostawia ta bron w namiocie i potem najezdza na sama bron.

Tak, czy okaw zgadzam sie z Yubei: pewnie Sayid dostal z kija od Eko.
Zwiastu amerykanski:
1. na samym poczatku Sayid podnosi sie z ziemi. pewnie dostal po plecach z kija od Eko
2. Ana strzela - do kogo? strzal ostrzegawczy. moze w noge strzelila Sayidowi, ktory idzie w jej strone.
3. Eko niesie Sawyera na plecach ( ktos o to pytal wczesniej)

zwiastun kanadyjski:
1. chyba przywiazali Sayida do drzewa.

W zwiastunie amerykanskim jest krotka scena w bunkrze.
co mowi Jack
co mowi Eko. wspomina cos o Any-Lucia'y

http://lost-forum.co...79&d=1132252616

kim jest ten koles????

no wlasnie kim jest ten koles.
wyglada jak Goodwin.

moze wpadka producentow.
  • 0

#22 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 18.11.2005 - |10:47|

Goodwin zginął gdzieś tak koło 25-tego dnia, chłopaków znaleźli koło 40-tego dnia więc to nie może być on ale faktycznie namieszali z tą postacią.

Obejrzałem zajawke amerykańską, ok już nie wiem skąd ta broń, bo nie chce mi się wierzyć, że miała jeszcze jedną może ukryty magazynek?
Na tej zajawce widać kawałek ręki i koszulki na ramiączka (Said) i szalejącą Anne. Jeśli to jednak Said i Anna mierzy do niego ?
To by oznaczało, że jedynie krzaki oddzielały obie grupy.
  • 0

#23 yo11

yo11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 18.11.2005 - |12:04|

Jeden wielki MINUS dla producenyów serialu. Dbając o szczegóły w poprzednich odcinkach, taka wpadka z pistoletem Any!!!!!!!!! W 2X06 ponad dwusekundowa scena z pustym magazynkiem, a w 2X08 ponowny strzał?!?!?!
No chyba, że .......................................
  • 0

#24 Warson

Warson

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 18.11.2005 - |12:23|

Przeciez Eko Niesie Sawyera!!! A co do Sayda zvbaczcie ze lezy w bunkrze bo dostal kulke od Any... Nie widzieliscie trailera?

Użytkownik Warson edytował ten post 18.11.2005 - |12:24|

• 0

#25 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 18.11.2005 - |12:41|

Przeciez Eko Niesie Sawyera!!! A co do Sayda zvbaczcie ze lezy w bunkrze bo dostal kulke od Any... Nie widzieliscie trailera?

Said leży w bunkrze? a gdzieś ty go wypatrzył? Jak dla mnie to Sawyer a tak czule przytula go Kate.

I jeszcze jedna sprawa czy mi się zdaje czy w amerykańskiej zajawce Said sięga tak jakby za siebie? tak na początku gdzies 3s trailera (może tylko spodnie poprawia :> ), może jednak wzioł ze sobą broń?

A propo śmierci Shanon taka myśli mi przyszła, w jej życiu tak jakby jej nikt nie doceniał. Zrobił to Said i tak mi się to z starymi filmami skojarzyło w których błąkają się dusze po świecie które mają do załatwienia jakieś sprawy zanim przekroczą bramę niebios.
  • 0

#26 darekk44

darekk44

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 18.11.2005 - |12:55|

Sayid zdecydowanie siega po cos z tylu spodni.

zwroccie, ze Ana ma inny model pistoletu. tak mi sie wydaje.

z innej beczki. ciekawe przemyslenia. prosze o komentarze:

ANNA: Zabiłeś go?
GOODWIM: Nathan nie był dobrym człowiekiem. Dlatego nie było go na liście.
ANNA: A co z dziećmi?|Je również zabiłeś?
GOODWIN: Dzieciom nic nie jest. Teraz jest im lepiej.

moj wniosek:
czyzby Others porywali do dżungli ludzi "dobrych". to wyjasnia dlaczego zalezy im na dzieciach: Aaron, Walt, i to male rodzenstwo. Dzieci sa z natury dobre, nie potrafia kłamać, są szczere.

Dlatego dzieci sa takie wazne dla nich.
Nathan widocznie byl zla osoba, i oni a przynajmnie Goodwin musieli o tym wiedziec. ciekawe tylko skad?

moze jest to jakas konspiracja majaca na celu zwabienie na wyspe ludzi. i z tej grupy ludzi w samolocie wiedza na kim najbardziej im zalezy.
  • 0

#27 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 18.11.2005 - |13:09|

Równie ciekawe jest posiadanie listy osób, chyba nawet Anna Lucia powiedziała, że wszystkich nie zna a Others mieli szczegółową liste.

Zgadzam się z darekk44, że Others mają jakiś plan. Ale co miało by znaczyć w odniesieiu do dzieci
".. teraz jest im lepiej?" tak powiedział Goodwin.
W tej rozmowie też padło, że Others chcieli się pozbyć najsilnieszych, dwóch porwano chyba a Mr Eko zabił dwóch Others którzy napadli go w nocy. Gdzieś w kolejnej Others zdecydowali się uprowadzić więcej osób.

A atak Goodwina na Nathana tak się zastanawiam czy niektórzy z Others nie są szkoleni, chodzi mi oto jak mu skręcił kark, tak jakby już niepierwszy raz robił.

Więc zostawili by tylko osoby złe i słabe? Ktoś wposminał chyba o specjalnościach Dharma Initiative "PSYCHOLOGICAL RESEARCH" manipulacja ludzmi słabymi?

PARAPSYCHOLOGICAL STUDY głosy?
  • 0

#28 pati

pati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.11.2005 - |13:14|

Jak zwykle namieszali... i znowu cały tydzień trzeba czekać.
Odcinek szybki, chociaż grupa Any trochę dziwna...
  • 0

#29 yo11

yo11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 18.11.2005 - |13:41|

A dla mnie, to Ana jest jakąś panią KOMANDOS (jakieś S.E.A.L., czy coś w tym rodzaju). A w samolocie się znalazła, bo śledziła Sayda.
  • 0

#30 pati

pati

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.11.2005 - |14:01|

A dla mnie, to Ana jest jakąś panią KOMANDOS (jakieś S.E.A.L., czy coś w tym rodzaju). A w samolocie się znalazła, bo śledziła Sayda.

Jak na Losta to zbyt oczywiste, a jak się zdążyliśmy przekonać nic nie jest takie jak nam mogłoby się wydawać.
  • 0

#31 regm

regm

Szeregowy

• VIP
  • 43 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 18.11.2005 - |14:30|

Oejrzałem odcinek 2 raz i jeszcze bardziej mnie wszystko zastanawia i szczerze mówiąc bardzo to wszystko pomieszane. No ale to w końcu Lost. :) Wracając do postrzału. Może Ana Lucia tylko myśli, ze postrzeliła Shanon? W Loscie już nie raz było coś mówione a okazało się nie prawdą (mam na myśli trailery).
Co do Others i porywania przez nich dzieci to ciekawym punktem widzenia jest to co Yubei napisałes w swoim ostatnim poscie.
  • 0

#32 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 18.11.2005 - |15:38|

moj wniosek:
czyzby Others porywali do dżungli ludzi "dobrych". to wyjasnia dlaczego zalezy im na dzieciach: Aaron, Walt, i to male rodzenstwo. Dzieci sa z natury dobre, nie potrafia kłamać, są szczere.

jeśli tak dobrze znasz się na psychologii dzieci to powinieneś wiedzieć, że dzieci są także najlepszymi żołnierzami (vide kraje afrykańskie) i mordercami. chyba nie muszę ci tłumaczyć dlaczego. wystarczy powiedzieć, że powód jest ten sam, jak w przypadku, iż są szczere, nie potrafią kłamać i dobre. :D

a co do spoilera/ów to raczej nie w tym temacie powinno je się omawiać.
powiem krótko: jak dla mnie niewiele to wyjaśnia, AL może sobie myśleć, że zabiła Shannon, tak jak i wszyscy inni. pytanie jednak brzmi: a co jeśli się mylą?

pzdr
  • 0
back from the dead :D

#33 imagine

imagine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 18.11.2005 - |16:04|

NO wreszcie :D Doczekałam się fajnego odcinka LOSTa :D szkoda że nie wyjaśnili do końca czy Ana zabiła Shanonn (chyba jednak tak... ) Ah ci porducenci, czy oni kiedykolwiek jednoznacznie coś pokażą? ;P
Super scena początkowa...normalnie cudeńko :D
Wy wszyscy ktorzy nie przepadacie za Aną Lucią macie wreszcie dowody na jej pozytywne cechy. To przecież ona chciała chronić całą tamtą grupe. Bez niej porwali by wszystkich. ... Właśnie-co do porwań ... coś ci OTHERS chodzący na boso wydają sie nie do końca tacy źli. Zabrali przecież tych "dobrych" no i nie zrobili krzywdy dzieciom. Myśle że oni chcą chronić tak naprawde naszych rozbitków z lini Oceanic 815. Moze to i kontrowersyjna teoria ale kto wie ... ?

A i zwróciliście pewnie uwagę na misia należącego do dzieci. W poprzednim odcinku Eko i Jin widzą tego samego misia ciągniątego przez OTHERS. Skoro te dzieci są teraz z nimi to jak mogą być złe?

Jak zwykle dużo pytań ale to wkońcu LOST :P

Dobrze że wraca do formy hehe :) Następny odcinek to miejmy nadzieje spotkanie wkońcu dwóch grup i wyjaśnienia ...
  • 0

#34 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.11.2005 - |17:05|

Po tym odcinku mogę ze spokojem stwierdzić, że Lost wraca na swoje tory, wcześniej było trochę wątpliwości czy się aby nie wykoleji, ale niebezpieczeństwo zostało zażegnane ostatnimi epizodami :)
Wszystkich jak widze zastanawia czy Anna zabiła Shanon, czy nie... nie będę się wypowiadać tym razem na ten temat i poczekam na rozwiązanie w filmie :)
Mnie zastanawia jedno, czy aby Goodwin nie miał wspólnika w postaci Cindy (stewardesy z samolotu)? Może Dharma wysłała ją na ten lot i kazała obserwować pasażerów? Może to ona napisała dla Others listę. Jako stewardesa miała dostęp do listy pasażerów, stąd Inni mogli wiedzieć już pierwszego dnia kogo zabrać? No i jeszcze to jej tajemnicze zniknięcie-- czyżby próba kontaktu ze "swoimi"?
Na razie tyle z mojego gdybania :) Co naprawdę będzie dalej zobaczymy wkrótce.
Ech, nie moge się doczekać dalszego ciagu tej historii! ;)
  • 0

#35 mastas

mastas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 18.11.2005 - |18:10|

Mnie zastanawia jedno, czy aby Goodwin nie miał wspólnika w postaci Cindy (stewardesy z samolotu)?

ciekawa koncepcja tymbardziej, ze jak sama mowi ma dobra pamiec do twarzy i powiedzial ze nie widziala nathana w samolocie i nie mowi tego samego o goodwinie

Użytkownik mastas edytował ten post 18.11.2005 - |18:11|

• 0

#36 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 18.11.2005 - |21:30|

Zaraz mnie tu [beeep]ica strzeli :angry:
Wypad mi ze spoilerami Tu <_< <_< <_< <_<
MOdy ?? Jest temat o spoilerach i tam niech pisze kretyn jeden z drugim co bedzie było w trailerze ....na szczescie jak widzie tylko słowo trailer albo " w nastepnym odcinku" nie czytam pota :angry:

Az juz nie mam ochoty nic pisac o tym odcinku
Poza tym ze był rewelacyjny...koncówka miażdzaca te sceny przeskakujace :clap:

Bez pozdrowien dla mało myślących
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#37 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 18.11.2005 - |23:11|

Bardzo dobry odcinek 8/10 Otrzymujemy 24 (ba nawet 30) odcinków w jednym. :)

Co do nawiązania kontaktu radiowego, to, z kim się oni połączyli? Było to 41 dnia, więc nie był to Boone. A nie pamiętam, by po wypłynięciu tratwy, rozbitkowie z drugiej strony wyspy nawiązali z kimś łączność. Czyzby rzeczywiscie inni, jak twierdzila Ana-Lucia?

Użytkownik Marlowe edytował ten post 18.11.2005 - |23:12|

• 0

#38 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 18.11.2005 - |23:27|

Co do nawiązania kontaktu radiowego, to, z kim się oni połączyli? Było to 41 dnia, więc nie był to Boone. A nie pamiętam, by po wypłynięciu tratwy, rozbitkowie z drugiej strony wyspy nawiązali z kimś łączność. Czyzby rzeczywiscie inni, jak twierdzila Ana-Lucia?

Boze....
Wiesz połaczyli sie z Boonem...nawet jego głos słychać z tego nadajnika :)

Kurde ja dalej twierdze ze Shannon została zabita przez Anne....kto mógłby ja zabic ???
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#39 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 18.11.2005 - |23:43|

Mi też się wydaje, że 41 dzień to trochę za późno na kontakt z Boonem.
Jeśli jest to głos Boona, to może nagrany przez Innych.
  • 0

#40 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 18.11.2005 - |23:55|

Fajny odcinek, cieszmy się, że tv ABC nie rozłożyła go na kilka części ;) Szkoda tylko, że nie wyjaśniła się śmierć Shannon.

BTW: Goodwin wyglądał bardziej na naukowca, niż na jednego z othersów. Coraz bardziej staje się prawdopodobne, że na wyspie ktoś rozkręcił jakiś eksperyment :)
  • 0
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!
http://chorynawyobraznie.blogspot.com/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych