Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zmiany na forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#21 airs

airs

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoKraków (nadal... ;)

Napisano 11.10.2005 - |17:12|

No coz... moje 3 grosze/3 zdania z braku czasu:

W/g mnie forum juz zostalo w pewnym sensie zniszczone (bez konsultacji z uzytkownikami).
Zaginelo archiwum (to juz stara sprawa i w sumie nie ze zlej woli), pokasowane posty i tematy swiadczace o zyciu forum i jego uzytkownikow, poodchodzili ludzie, ktorzy duzo wniesli do jego zycia i charakteru... - kto sie do tego przyczynil, to pewnie sam wie...
Swiat filmow i seriali sie zmienia, ewoluuje - ale nie nalezy niszczyc tego co jest wspolnym dorobkiem milosnikow SG-1 jak i calej SF.
  • 0

Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !! B)

#22 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 11.10.2005 - |18:00|

Napisze tylko jedno. Nie będzie podziału forum na dwa fora. Oczywiście nowe działy SG-1/SGA można zmienić. Po co te zmiany? Aby było widać „gołym okiem” że jest to forum szczególnie poświecone SG
  • 0

#23 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 11.10.2005 - |18:25|

Ogólnie jestem za, ale zmieńcie tan biały kolor w tle w czasie wpisywania postów. Jak całe forum jest ciemne, to po co ta niekonsekwencja?
  • 0

#24 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 11.10.2005 - |18:27|

Co do nowego układu części poświęconej SG-1 i Atlantis - mi się niezbyt podoba, za bardzo to wszystko jest rozdrobnione, za wiele subforów jak dla mnie, np. robienie osobnych działów na "Błędy i wpadki" czy "Spoilery i domysły" to wg. mnie lekka przesada - teraz przed założeniem nowego tematu trzeba się będzie pół godziny zastanawiać do której kategorii go wrzucić. Przecież obie wymienione kategorie mieszczą się spokojnie w pojęciu "Dyskusje o serialu", więc po co je sztucznie oddzielać?

Drugą rzeczą która mi średnio pasuje jest oddzielenie forum OTG Lost i wrzucenie go do działu Centrum Forum - co Lost ma współnego z centrum forum?? Imo jego miejsce jest tam gdzie innych seriali scifi.

PS. A ten "wordopodobny" formularz odpowiedzi na posty jest okropny. :>
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#25 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 11.10.2005 - |19:03|

Jak mawiały Kargule (albo Pawlaki)
3xNIE!

NIE
chcę podziału forum. Już pisałem, że to zły pomysł.
NIE chcę zmian na forum. Tak jak było, było ok.
NIE podoba mi się rozbicie SG-1 i ATLANTISA na tyle temacików. To zajmuje ZA DUŻO MIEJSCA.

I czy, na miłość Boską, może ktoś zmienić to :censored: bijące po oczach :censored: tło przy pisaniu posta?! Z góry dziękuję.
  • 0

#26 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 11.10.2005 - |19:14|

szybka odpowiedz fora sa puste poniewaz
1 nie przeniesiono tematow
2 moderatorzy i admini niektorzy olewaja spraw

co do skina to jest to nie skonczona versja i dlatego tak wyglada nie dorobilem css jeszcze do konca i sa takie a nie inne efekty
pozatym czekamy na nowy skin

Chyba coś przegapiłem? Ależ musiałem być fest pijany.

Pytanie1.
Skoro teraz Mirc miesza w forum, to gdzie się podział Kermit83?
Czyżby zmiana wersji IPB, że skin nie skończony?

Pytanie2.
Naprawdę, my szarzy użytkownicy możemy się wypowiedzieć w kwesti zmian na forum?
Tego jeszcze tu nie było, a już jakiś czas na forum jestem.... :o

Pytanie 3.
Czy można zgłaszać inne sugestie (np. zmiana koloru czcionki na białą itp.)?

Btw.
Okno edycji takie dziwne, bo załączona jest java. Nie działa przycisk "Tryb wspomagany" Włącz-wyłącz.
(Przynajmniej u mnie)

Odnośnie rozdzienenia działów - nie mam zdania.
  • 0

Th truth is out there...

#27 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 11.10.2005 - |19:31|

Jest robiony zupełnie nowy skin. Wiec nie ma sensu poprawiać istniejący. Nie będzie podziału forum. Ile razy mam o tym pisać. Co do działów SG1/SGA to jest to kwestia do dyskusji.
  • 0

#28 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 11.10.2005 - |19:38|

Ech...
Mniej lub bardziej oficjalnie siedzę tu kawał czasu... I myślę, że w ciągu ostatniego roku forum się mocno zmieniło - i to w dużej mierze na gorsze.
Przede wszystkim podczas "nocy gwiezdnowrotów" ;) wy[beeep]o dokumentnie z OT większość postów, które były mniej lub bardziej wesołą twórczością forumowiczów. Nie widze w filmach działu o Gattace, ani postów z tego działu. Forum zaczęło bardziej przypominać ustrój totalitarny - bezpowrotne kasowanie całych działów wg. widzimisie moderatorów, cofające się liczniki postów, etc.
Hatak coraz bardziej rozwija się w kierunku "pełnego" SF - choćby poprzez tłumaczenia wszytskiego co się rusza dosłownie.
Na forum niestety zaczyna się po prostu robić burdel - bo np. dlaczego LOST jest w głównym forum, a nie w Seriale SF?
Nigdy nic nie miałem do administracji, zawsze lubiłem to forum. Trochę się tu zmieniło - niestety, na gorsze.

Myślę, że pewnego dnia wszystkie działy o SG zostaną zwinięte do jednego, działy o innych serialach wyciągnięte do centrum i z forum o SG, zostanie to wszystko przekształcone w forum o SF.

A jakiekolwiek błędy w wyglądzie na razie trzeba darować, bo to przecież update forum.
  • 0
Dołączona grafika

#29 Oldboy

Oldboy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.10.2005 - |19:53|

Ogólnie to uważam, że jest OK (chociaż trochę mi szkoda poprzedniego forum, przyzwyczaiłem się jego układu mimo że nie był zbyt przejrzysty).
W przebudowanym forum szczególnie podoba mi się podział na film, SG1 i SGA – jest znacznie bardziej wyrazisty.
Jest też za tym, co zaproponował Jack: – temat wymiany odcinków – jako osobny dział.
  • 0

#30 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.10.2005 - |20:30|

jako ze to co jest teraz mi i kilku innym osoba sie nie podoba a powrot do wczesniejszej wersj jakkolwiek mozliwy jest bezcelowy bo nalezy isc z postepem wiec proponuje taki rozstaw kategori
jakkolwiek napewno nie jest to jedyny i sluszny ustroj mam nadzieje ze zbyt wielkich zmian juz w takim nie bedzie
  • Stargate
    • Stargate - The Movie
    • Stargate SG-1
      • Sezon 1
      • Sezon 2
      • Sezon itd
    • Stargate Atlantis
      • Sezon 1
      • Sezon 2
      • Sezon itd
    • Bohaterowie
    • Nauka i technologia
    • Newsy
  • Filmy*
    • startrek
    • matrix
    • terminator
  • Seriale*
    • LOST
    • Startrek
    • BSG
    • Babylon
    • Farek
    • Andromeda
    • SAAB
  • Fan- Topics
    • Fan-FiCS
    • Zloty
    • OFFtopic
    • Wymiana
  • Centrum
    • Grupa Hatak
    • Tauri Graphics
    • Forum
    • Gwrota.COM | SG1.PL
    • Kosz
*(na koncu moze byc forum dla innych lub samo forum moze miec tematy, lista wymieniona moze byc dluzsza, a wymienione byly wziete z tego co jest chyba)
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#31 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 11.10.2005 - |20:35|

jestem ZA !!!!!!!!!!!!!
  • 0

#32 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 11.10.2005 - |20:47|

@mirc - popieram!
  • 0
Dołączona grafika

#33 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.10.2005 - |21:19|

jesli niebedzie sprzeciwow i lepszych propozycji to prosil bym moderatorow i administracje moderujaca ustalenie terminu wprowadzenia tyego porzadku w zycie. sugerowal bym godzine wieczorna jutro tak okolo 21 jakolwiek same zmiany organizacyjne zajma niewiele czasu tak sortowanie tematow moze juz byc bardziej klopotliwe i czasochlonne

dziekuje za uwage wasz operator
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#34 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 11.10.2005 - |21:26|

Również popieram propozycję mirca, tyle że z niewielkimi zmianami:
- sezony powinny być tak jak do tej pory, jako subfora w "Odcinkach"
- w "Filmach" raczej nie powinno być Star Treka, bo o tych filmach wygodniej porozmawiać w jakimś subforum serialowym ST. Powinna za to znaleźć się na pewno kategoria "Star Wars". :D
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#35 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 11.10.2005 - |22:44|

pewnie zbyteczne bedzie to co napisze, ale jednak napisze bo lepiej dmuchac na zimne:
Przed wprowadzeniem zmian, zrobcie laskawie backup forum, zeby nie bylo pozniej tak jak z archiwum...
Pisze to bez zlosliwosci. Po prostu szkoda by bylo gdyby znow cos sie "rypnelo".
  • 0
Dołączona grafika

#36 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 11.10.2005 - |23:35|

Ogólnie mi sie podoba ale zajmuje troszke za dużo miejsca
zmiany jak najbardziej tak coś co się nie zmienia starzeje się i umiera :(
Co do podziałów to się w tym wątku zgbiłem i już nie wiem co jest co ale dałem Nie
Ogólnie zmiany mi się podobają:)

Użytkownik Raptorek edytował ten post 11.10.2005 - |23:36|

• 0

#37 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 12.10.2005 - |10:18|

Witam po przerwie - jakiś czas byłem "cast away" i chwilowo nie bardzo mogę się połapać co gdzie można znaleźć. I gdzie jest cała reszta itd...
Poczekam popatrzę ochłonę nieco ze "wstrząsu" to się zagłosuje i wypowie :P
Zmian nie ma się co bać, o ile prowadzą ku lepszemu i poprawiają czytelność forum. Poczytamy - zobaczymy mam nadzieję, że nie będzie źle :D
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#38 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 12.10.2005 - |14:11|

(...)
Hatak coraz bardziej rozwija się w kierunku "pełnego" SF - choćby poprzez tłumaczenia wszytskiego co się rusza dosłownie.
Na forum niestety zaczyna się po prostu robić burdel - bo np. dlaczego LOST jest w głównym forum, a nie w Seriale SF?

To, ze Hatak tłumaczy "wszystko co sie rusza" jest wg mnie dobre - każdy moze "zakosztować" innego scifi niz SG1, jest w czym wybierac, a zresztą po co poruszasz te sprawe skoro strona z napisami nie ma nic wspólnego z działami na tym forum.
To że Lost jest "na wierzchu" to tylko wg mnie szacunek dla forumowiczów owego forum serialu. Tym którzy "przeszli" do Orion Tok'Ra ze swoim forum nie należy ich marginalne traktowanie. Wiem ,że wielu pisze tylko we dziale Losta i nie interesują ich inne działy, wieć nie dopuścmy sytuacji gdzie fan Losta wejdzie na forum i będzie musiał przejść 15 pod-działow by wreszcie wejsc na "teren" Lostowy...
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#39 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 12.10.2005 - |14:59|

Ja uważam ze zmiany sa potrzebne. Ciekawa jest propozycja mirc. Ten podział wydaje sie bardzo sensowny.

Ale najbardziej sie ciesze jak widze odpowiedzi na drugie pytanie w ankiecie. Tak trzymac. Nie dajmy sie podzielic. :)
  • 0

#40 PorteX

PorteX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12.10.2005 - |15:38|

Zmiany mogą być mi to nie przeszkadza. Chciałem jeszcze tylko wspomnieć, że od wprowadzenia tych zmian przestał działać mi RSS.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych