Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate na HBO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gość_Blaster_*

Gość_Blaster_*
  • Gość

Napisano 27.01.2004 - |21:07|

JAK JUZ WCZESNIEJ WSPOMINAŁEM OD 1 LUTEGO(NIEDZIELA) NA HBO BEDA PIERWSZE 2 ODCINKI SEZONU 5
  • 0

#22 Zdrapek

Zdrapek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.12.2004 - |13:50|

Wszystko sie zgadza,z tym tylko że na HBO puszczają odcinki w róznych kolejnościach i dzięki Bogu mamy grudzień 2004 a od stycznia znowu puszczają powtórkę 6. sezonu. Mogli by się postarać i puścić w końcu następne sezony i dopiero po wyemitowaniu wszyskich sezonów wrócić do początku. Mogą także puszczać powtórki na HBO2.

Od moderatora: tak trudno jest zaprzyjaźnić się ze słownikiem języka polskiego? Jeszcze raz taki tekst a wykasuję posta, wracaj do szkoły się dokształcić. I używaj polskich znaków, to nie grupa usenet'u.

P.S. Tekst został poprawiony

• 0

#23 johnpol

johnpol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.09.2005 - |20:16|

Ale zarośnięty temat. trzeba go reanimować.
No to dzisiaj skończyła się powtórka siódmego sezonu.
Ciekawe kidy na HBO puszczą 8 sezon. :)
  • 0

#24 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 05.09.2005 - |21:22|

NA pewno nie prędko. Jak znam życie - plitykęHBO - to pewnie albo w paździeniku (we planach na wrzesień nic nie ma) - bo coś słyszałem że mają wejść dwa nowe kanały, albo dopiero po skończeniu sezonu VI
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#25 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 22.03.2008 - |19:40|

Co za idioci, co za cholerni idioci!!! :angry: :angry: :angry: Jeśli oglądaliście dzisiejszy odcinek, to z pewnością zauważyliście, że zamiast "Line In The Sand", który jest 12-tym odcinkiem na liście EMISYJNEJ, ale produkowany był z dalszym numerem, HBO beztrosko wyemitowało dzisiaj odcinek "Bounty", który na liście emisyjnej jest odcinkiem 15-tym. Ja od razu w trakcie trwania odcinka napisałam do HBO za pośrednictwem formularza kontaktowego na ich stronie internetowej co o tym myślę i zapytałam jak mają zamiar się zrehabilitować za tę wpadkę. Na stronie internetowej też mają pochrzanione jak diabli, opis jest do "Line In The Sand", z tym że z Carter zrobili faceta, natomiast przegląd zdjęć z "Bounty". Co za banda debili... tego się naprawdę nie spodziewałam.

Użytkownik Kalliope edytował ten post 22.03.2008 - |19:42|

• 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#26 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 22.03.2008 - |19:45|

http://epguides.com/StargateSG1/

O czymś takim jak kod produkcyjny słyszałaś?

Wszystko się zgadza. Puszczają odcinki w kolejności produkcji a nie w takiej jak były one emitowane w USA. O co takie halo...
  • 0

#27 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 22.03.2008 - |20:00|

http://epguides.com/StargateSG1/

O czymś takim jak kod produkcyjny słyszałaś?

Wszystko się zgadza. Puszczają odcinki w kolejności produkcji a nie w takiej jak były one emitowane w USA. O co takie halo...

Owszem, słyszałam. Ale Sky One w Anglii, jak mieli zamiar popełnić ten błąd, po szybkiej reakcji widzów zmienili kolejność na EMISYJNĄ uświadamiając sobie kompletny brak logiki w emitowaniu "Bounty" zaraz po "The Quest pt. 2". W poprzednim odcinku Adria uprowadziła Daniela na statek Ori, a w dzisiejszym odcinku jest jak gdyby nigdy nic? A za dwa odcinki znowu będzie na statku Ori? Gdzie tu jakakolwiek logika? HBO tylko udowodniło, że w ogóle nie orientują się w treści tego, co emitują...
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

#28 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 22.03.2008 - |20:13|

A tak przy okazji, czy ktoś by mi pomógł z dopasowaniem napisów do DVDripów 10-go sezonu, ale do Regionu 2-go, czyli 25 FPS? Bo na stronie hatak.pl są niestety tylko do wersji amerykańskiej... :(
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#29 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.03.2008 - |20:19|

Właśnie nic się nie zgadza. :unsure:

W poprzednim odcinku Adria uprowadziła Daniela na statek Ori, a w dzisiejszym odcinku jest jak gdyby nigdy nic? A za dwa odcinki znowu będzie na statku Ori? Gdzie tu jakakolwiek logika? HBO tylko udowodniło, że w ogóle nie orientują się w treści tego, co emitują...

Dokładnie.
Zgadzam się z Tobą ,że teraz jest kompletnie pochrzaniona fabuła serialu.

Co mnie, widza obchodzi tok produkcyjny skoro mi potem fabuła nie gra ? :blink: :angry: :lol:
Niech nawet sobie kręcą od końca byle mi się potem historia zgadzała a nie teraz mam takie przeskoki w akcji.
Dobrze, że mogę sobie po prostu wypalić ten odcinek później w prawidłowej kolejności.

ps. Kalliope jak piszesz zaraz po sobie posty to korzystaj z edycji. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.03.2008 - |20:21|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#30 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 22.03.2008 - |21:16|

Zasadniczo macie rację. Nie pamiętam co dokładnie wydarzyło się w jakim odcinku patrząc na jego tytuł, więc sądziłem że kolejność nie ma większego znaczenia.

Uważam też, że nie ma co winić HBO. Oni zapewne tak ten serial dostali i tak też emitują. Wiele seriali w Polsce emitowanych jest według kolejności produkcji.
  • 0

#31 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 22.03.2008 - |21:28|

Zasadniczo macie rację. Nie pamiętam co dokładnie wydarzyło się w jakim odcinku patrząc na jego tytuł, więc sądziłem że kolejność nie ma większego znaczenia.

Uważam też, że nie ma co winić HBO. Oni zapewne tak ten serial dostali i tak też emitują. Wiele seriali w Polsce emitowanych jest według kolejności produkcji.

Co świadczy tylko o kompletnej ignorancji i lekceważeniu widzów. Sky One też tak dostało 10-ty sezon, ale na skutek sygnałów od widzów zmienili kolejność emisji odcinków właśnie ze względu na logiczny ciąg wydarzeń.

Poza tym, ktoś w HBO mógłby się pofatygować i sprawdzić chociażby na IMDB.com kolejność EMISJI odcinków, to naprawdę zajęłoby im tylko 5 minut, nawet mniej. Jeśli na to ich nie stać, to za co do ciężkiej cholery ja płacę abonament (dodatkowy pakiet na Cyfrze +) ? :angry:

Użytkownik Kalliope edytował ten post 22.03.2008 - |21:30|

• 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#32 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.05.2008 - |10:49|

Wczoraj zakończyła się era SG-1 na HBO bo wyemitowano ostatni odcinek "Unending". :(
Ciekawe czy zdecydują się na puszczenie "Arki..." oraz fajnie by było jakby się teraz zabrali za SG-A skoro tak konsekwentnie lecieli z 10 sezonami SG-1.
Jedyne co obecnie znalazłem, że w czerwcu zaczną powtarzać na HBO2 ten 10 sezon SG-1. --> http://www.hbo.pl/Se...chText=stargate
Pozostaje mieć nadzieję, że wezmą się za Atlantisa. :D
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#33 pektusa

pektusa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02.03.2009 - |23:53|

heh smieszne, ja jestem kobieta, gdzie kobiety podobno sa bardziej sklonne do ogladania seriali, a ja nie mogla bym z niecierpliwoscia wyczekiwac na nastepny odcinek lub sezon.
  • 0

#34 Oron

Oron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 28.09.2010 - |14:16|

czy możecie polecic jakiśfilm war obejrzenia??
Może Być jak SG, czyli science fiction, ale jak również przygodowe, horrory, generalnie wszystko, co warto obejrzeć.

PS: prosze zamieście informacje, jakiego gatunku jest to film!

Pozdro
  • 0

#35 Prometheus

Prometheus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoSkawina/Kraków

Napisano 28.09.2010 - |22:38|

Nie ma sezonu 6 .
  • 0
Just hope it is what protects us from utter despair of life ... is still in all of us. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych