Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone - Battlestar Galactica

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#21 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.01.2006 - |12:07|

Jak Jack zginie w następnym odcinku , zabije!! %_%

No i nie żyje.....

#22 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.01.2006 - |12:09|

No i Apollo mnie wyręczył ;)
Log65: Happy camper

#23 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 31.01.2006 - |23:44|

Pojawiły się zdjęcia z Sacriface, otóż jedno szczególnie mnie zainteresowało (http://www.gateworld...cs/216_08.shtml). W 2x14 wyszło na to, że "z tej mąki chleba nie będzie", a tu jednak nie spodzianka, coś się szykuje ;]
W sumie nic dziwnego, byce zakładnikami może ludzi zbliżyć, a że Dualla wygląda na taką delikatną kobietkę to może potrzebować opieki... Z drugiej strony może to być taki sytuacyjny pocałunek, a jej podchody z Billym są nie zagrożone :]
  • 0

->1019<-

#24 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 14.02.2006 - |15:24|

Kilka zdjęć z finału sezonu 2.:

http://pics.livejour...allery/0000wa1h

Starback pewnie się ucieszyła, pytanie co z... :P :P :P
  • 0

#25 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.02.2006 - |20:41|

Wywiad
http://featuresblogs...dent_rosli.html
z Moore'm z kilkoma informacjami w temacie najbliższych odcinków. Niewiele nowego chociaż kwestia Pegasusa intrygująca.
  • 0

#26 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 27.02.2006 - |00:59|

Tak mnie naszło po 2x18... A może Cyloni oferujący ludziom pokój i planetę to właśnie TA 6 i 8? To jest nawet temat na cliffhanger, bo powiedzmy, że jakoś uda im się "zreformować" Cylonów, wychodzą z ofertą pokoju, przekonują ludzi, ale po jakimś czasie następuje swoista "kontrreformacja" i pod koniec 2x20 nasi starzy i "źli" Cyloni wracają i cała flota stoi na krawędzi zniszczenia.

Kilka zdjęć z finału: http://www.gateworld...0_gallery.shtml

One też są zastanawiające, bo widać na nich jakby gdzieś się osiedlili (ta szkółka, tło za Starbuck, czy Elle). Więc może pomiędzy 2x19 a 2x20 gdzieś faktycznie osiądą, a po jakimś czasie "kontreformacja" ich dosięgnie?
No i sprawa Baltara... wydaje się jakby wygrał te wybory... Szkoda (sorry Castor ;) ), ale wierzę, że nie utrzyma się długo ;)Laura na prezydenta i już! :D

Co do spoilerów przy 2x20 (tu na Orionie), to one są strasznie stare i to wszysko mogło się kilka razy zmienić. Jak na razie potwierdzenie znalazła informacja, że:
- wybory prezydenckie w pełni (przeciwnikiem Roslin Baltar)
- we flocie toczy się debata, czy po odnalezieniu zdolnej do zamieszkania planety porzucić poszukiwanie Ziemi
- Cyloni odnajdują planetę zdolną podtrzymać życie i oferują ludziom pokój
  • 0

->1019<-

#27 Pandora

Pandora

Kapral

• Użytkownik
  • 222 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 20.03.2006 - |21:10|

Do pazdziernika jeszcze troche czasu (dwa razy nam czas zmienią :) ) więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Ale przynajmniej jedno się wyjaśniło - Zarek jest wiceprezydentem i nie bardzo chyba mu się podoba to co robi Baltar jako prezydent.

Więcej szczegółów tutaj
http://www.pegasusga...ws/ronmoore.php
  • 0

#28 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.04.2006 - |14:24|

Akcja --->Wszystkie dzieci czytają SajFaj.net<--- :] (czyli pierwsze spoilery do 3x01) :]

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 09.04.2006 - |14:24|

• 0

->1019<-

#29 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 09.04.2006 - |16:38|

No kochani moi nie jest rewelacyjnie, tyle co w spoilerach kazdy sam sie domyśliłby każdy, żadnej niespodzianki nie szykują oj żeby 3 sezon nie był ostatnim...
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#30 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.04.2006 - |23:28|

BST nie prawda, jedna informacja jest zaskoczeniem :)

Tigh jako jeniec, ja bym pijaka nie brał, bo choć my wiemy, że jest (był) nie zastapiony na bsg, w wywoływaniu konflików :) to wartości militarnej obecnie nie stanowi, no chyba, że 40 lat tamu walczył jako piechur, ale mnie on na pilota wyglądał.....

Ale fakt reszta informacj to nie soilery, tylko oczywiste informacje :) btw Adamów to ja bym się spodziewał około 3-4 odcinka (bo taki zwyczaj panuje w tym serialu :)) a jak myśle, to BSP zostanie użyta jako przynęta i wysoadzona w pobliżu Basestarów, bo jest mniejsza, i ma mniejszą pojemność "ludzką", a także ma spore dziury w poszuciu, których lenie na NC pewno nie załatali, więc jest bardziej skreślona na straty....

Choć oczywiscie mogę się mylić, bo ten serial, ma monety które zaskakują i to jest jego plus.. :)

mam nadzieje, że nie będzie ten temat moim monologiel, albo wymianą zdań miedzy Neoo, bo to mogę i na GG zrobić :)

Użytkownik Toudi edytował ten post 09.04.2006 - |23:29|

#31 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 13.04.2006 - |11:47|

To by było dziwne.Batllestar Galactica bez Batllestar Galactica :)
Mi wydaje się że okkupacja cylońska potrwa jakieś 5-6 odcinków a potem akcja znów wróci w kosmos.
A Roslin(albo Gajus,chociaż wątpie zeby dalej piastował urząd prezydenta w trzeciej seri)będzie musiała zmniejszyć drastycznie liczbę na tej swojej białej tablicy(nauczyciele mają jakiś fetysz na punkcie tablic).
  • 0

#32 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 13.04.2006 - |13:51|

Bardzo boje się przewdywalności, praktycznie dzis juz kazdy sie domyśli ze okupacja potrwa max 5 odcinków, Battlestary odbiją jeńców, uciekną i zacznie sie dalej gonitwa. Moim zdaniem bardziej w niepewności czekalibyśmy gdyby odcinek finałowy zokończył sie na eksplozji jądrowej, miała taki zasięg ze możnaby sie domyślać zniszczenia większości floty i nikt nie miałby pomysłów co bedzie dalej i czy ktokolwiek przeżył.
Abym sie mylił i nas producnci zoskoczyli czymś
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#33 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 26.04.2006 - |17:38|

Natknąłem się dzisiaj na spoilery dotyczące 3x03 exodus

Title --> Exodus

1. The Colonials leave New Caprica (Yay!)

- no nie a myślałem że wyśla kosmiczną tratwę z 3 kolesiami i dzieckiem i będą próbować nawiązać kontakt z flotą :P

2. Baltar along with Six leaves for a Cylon Basestar!!!!!!!!! (Tell me again why people voted for Baltar? But I don't know if he went willingly or not... I am guessing HE DID! )
- wydaje mi się to prawdopodobne gdyz Baltar nie bedzie zbyt lubiany przez kolonistów za efekty jego prezydentury
3. Battlestar Pegasus is destroyed: It makes a suicide run ramming a Basestar, which clears the way for Galactica to rescue everyone from the planet (I Do NOT know if anyone ON the Pegasus has died yet!!! Looks grim for Lee and Dualla!)
- oby nie !!! :/ Przyzwyczaiłem się do bestii , szkoda by było rozwalać okręt który ledwo co się wprowadziło do serialu - no ale z drugiej strony jak tu sensownie przedstwić ewakuację ludności by nie wywołać wrażenia ze było to ot bułka z masłem przylecieli, postrzelali, raptorami przetransportowali te 39000 i uciekli a cyloni ot tak pozwolili na to. Aczkolwiek mam nadzieje że nie będzie taranowania - wszak to tylko 1 basestar a ich tam byo wiecej galactica nie sprosta pozostalym no ale pożyjemy zobaczymy......

4. Leoben Conoy has "brainwashed" Starbuck somehow and she is "shacking up" with him in some way. They have a Hybrid child girl named "Kacey", of which Starbuck is the mother and Leoben the father (probably using stolen eggs from "The Farm". Don't know what happened to Anders yet!)
z innego żródła
Anders will be alive for at least 7 episodes of season 3, according to news from his website
- Sprawdzą się chyba teorie że Stabuck stała się mamusią a Leoben to pierwszy toster tatuś :clap:
  • 0

#34 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.04.2006 - |22:44|

jesli spoiler sie sprawdzi to bedzie bardzo ciekawie:D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#35 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.04.2006 - |23:24|

matlas sprawdzi się, bo nawet ja przewidziałem taki obrót sprawy, z BSP...
Patrz parę postów wyżej...

#36 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 27.04.2006 - |12:51|

Nowe spoilery tym razem do 3x02 Pre[beeep]ice

Laura Roslin i Cally trafią do więzienia.
Sharon nr 1 porozmawia sobie z Cally - ciekawe czy bedzie chciała się jej odpłacić i czy powstrzyma się tylko dlatego że Cally jest w ciąży z szefem?
Baltar odwiedzi Laurę w celi , rozmawiają , po czym uwalnia ją tymczasem #6 przygląda się temu przez szybę.
Saul jest torturowany przez Cylonów , a Ellenfrakkerem okazuje się być Cavil - być może pani Tigh będzie chciała w ten sposób doprowadzić do uwolnienia męża :]

Wydaje się że rzeczywiście 5 odcinków będzie poświęconych okupacji - 3 z punktu widzenia naziemców a 2 z punktu widzenia floty no ale co w tych 2 odc pokażą ? Ojciec i syn biadolący jak tu flotę uratować po czym eureka staranujemy pegasusem basestary zabieramy ilu się da i chodu. :rolleyes:

Ciekawe jak dalej potoczą się losy Baltara po 3x03 - nie pasuje mi jakoś na łowczego Cylonów co kręci się na foteliku, śmieje się demonicznie i tylko knuje jak tu zniszczyć resztki floty .....
  • 0

#37 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 08.05.2006 - |10:45|

Garść nowych spoilerów

Gateworld podał tytuł 3x04: "Collaborators"
Sąd nad 200 zdrajcami? Populacja jest mała no ale reszta floty chyba będzie chciała ich głów- znów pewnie Adama starszy zacznie cytować paremie prawnicze i powoływac się na wartości konstytucyjne.
Główny "zdrajca" będzie nieosiągalny no ale pod ręką jest owa 200 ciekawe co zrobi nowy prezydent Zarek bo wszak zgodnie z Artykułami Kolonizacji to on bedzie Prezydentem kolonii ?
Egzekucja dla zaspokojenia pragnień ludu, więzienie czy też ułaskawienie dla tych co wyrażą skruchę......

Uzupełnienie niusów do 3x03
Podczas gdy New Caprica jest okupowana przez Cylonów, kolonialna flota ma natknąć się na 20 statków cywilnych i 2 małe krążowniki (small attack cruisers) i 2 zaopatrzeniowce wojskowe - inne żródła móią jeszcze o battlestarze no ale za dużo tych cudownie ocalałych okrętów. plan bitwy następujący : krążowniki atakują basestara orbitujacego najdalej od new caprica tak by reszta floty cylońskiej zeszła ze swoich pozycji i pospieszyła mu na pomoc. Wówczas wyskakuje Galactica i Pegasus z resztą floty - battlestary powtrzają taktykę jak w bitwie pod ragnar station ( osłona floty) przedtem jednak bombardują cylońskie odziały na planecie. Cyloni zablokuja drogę ucieczki basestarem co zmusza Pegasusa do taranowania by umozliwić skok reszcie floty. Pegasus po tym manewrze ma być w ciężko uszkodzony aczkolwiek wciąż będzie wstanie lecieć dalej - wraz z resztą floty bojowej ma dołączyć do staków cywilnych. Uszkodzenia będą jednak tak wielkie że zapadnie decyzja o opuszczeniu Pegaza i zniszczenia go.

Hmmm po 1.6 roku znajduja nagle inną flotę uciekinierów , która akurat bedzie podążać w tym samym kierunku co nasi pierwsi uciekinierzy , jak cyloni mogli przeoczyć tak duże zgrupowanie statków?
No ale skądś muszą wziąść uzupełnienia do szkieletowych załóg battlestarów no i pewnie wykombinują jakiś dodatkowych pilotów do Viperów. Czy tej drugiej flocie będzie przewodzić 3 battlestar ? Wydaje mi się że Pegasus wyczerpał juz limit szczęścia na cudowne ocalenia dużych okrętów, ale jeśli taki się pojawi to czemu scenarzyści jego nie zezłomują tylko Pegaza? Załoga z tego 3 uzupełniłaby brakujący personel na pozostałych battlestarach nie mówiąc już o dodatkowych Viperach.
Co do wersji że będą tylko 2 krążowniki i Pegasus po bitwie zostanie opuszczony - no szkoda flota straci na swej ofensywności - krążowniki nie mają Viperów? a cóż znaczy okręt chocby nie wiadomo ile miał dział bez osłony myśliwców.

kolejne niusy:
zginąc ma pilot o ksywie Duck - uziemiony na new Capprica ma działaając dla ruchu oporu dokona samobójczego ataku bombowego ( czy akurat tak niezbędny personel lotniczy musi się poswięcać? )
  • 0

#38 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 09.05.2006 - |09:05|

spoilerki na podstawie wywiadu IGN z Grace park

Sharon wciąż rezyduje w celi na Galactice - co tłumaczyłoby czemu helo nie gnił na planecie. Narazie nie wiadomo czy Sharon opuści więzienie lecz być może to się zmieni? Galactice opuściło wielu oficerów, przez co Adama czuje się samotny - z braku ludzi pozostaje mu tylko cylonka z którą umila sobie czas rozmowami - owocuje to zmianą nastawienia Adamy względem Sharon.

jeden z odcinków sezonu 3 bedzie się tytułował "Unfinished Business" - nie wiadomo czy to będzie odc 5, ma zawierać mnóstwo Flashbacków dotyczących minionego roku.

Boomer ( Grace rozróżnia swoje postacie tak : Sharon/Helo, Boomer/downloaded, pozostałe to 8) poprzez bycie "przywódczynią" cylonów, oraz widząc że Tyrol jest z Cally rezygnuje z związku z chiefem .

W sezonie 3 ma być przedstawiony nowy model cylonów - hybryda ( zapewne coś pomiedzy biocylonami a tymi metalowymi, może coś ala terminatory? dałoby to możliwość umieszczenia większej ilości aktorów-cylonów)
  • 0

#39 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 15.05.2006 - |17:13|

Kolejne spoilerki

Nowy Cylon
Tricia Helfer w wywiadzie dla IGN powiedziała że miała wiele "poczwórnych" scen jako nr 6 : jej dwa modele rozmawiało kolejno z dwoma Simonami, Cavilami i dwoma Gralami ( Gral's eng.) - znamy więc imię nowego cylona, gdzie czynił krecią robotę i kim jest dowiemy się pewnie dopiero w pażdzierniku.

Lee i Duala maja być małżeństwem- hehe ciekawe kto komu na złość zrobił? Starbuck wychodząc za Andersa po tym jak Lee ożenił się z Dualą czy też na odwrót to Lee wkurzony przez Karę związał się z D?

Tytuł 5 odcinka ( narazie jest to tylko tytuł scenariusza nad którym pracuje Eick tak że może się zmienić)
3x05 Hero
Wedle Davida Eicka: Adama starszy miał dopuścić się poważnego czynu karalnego przed atakiem (nie wiadomo o który atak tu chodzi - cylonów na 12 koloni czy na new caprica?) Admirał fakt popełnienia owego czynu zachował tylko dla siebie lecz przeszłość go dopada z wszystkimi konsekwencjami - kolejny raz zobaczymi że nasi herołsi to nie marmurowe posągi lecz ludzie z takiej samej gliny jak my, swoje role muszą grać dalej bo nikt ich nie zastąpi w przewodzniu ludziom.

hehe gdyby Billy nie został zabity okazałoby się pewnie że kogos zabił by dostać fukcje sekretarza Roslin :D
  • 0

#40 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 16.05.2006 - |08:44|

Uzupełnienie spoilerów do 3x05

Producenci szukają aktora dla postaci porucznika Nowaczka - dobra spolszczyłem bo w org lieutenant named Novacek - słowianie w kosmosie władców kobolu? Postać opisywana jest jako : swój chłop, wspierający innych i sentymentalny. Razem z Billem brał udział w wielu operacjach wojskowych w latach poprzedzających atak cylonów. Podczas swojej ostatniej misji został złapany i uwięziony przez dzieci ludzkości lecz udało mu się uciec. Novacek odkrywa mroczny sekret Adamy skrywany przez lata od dnia gdy jego statek został zestrzelony. Plotki mówią że Novacek ma być pionkiem cylonów pełniąc rolę podobna do Micheala w Lost czyli nieoczekiwanie wraca i robi zamieszanie ( ciekawe dlaczego takie porównanie czyżby miał kogoś zabić np panią Tigh? )
Co ciekawe w tym niusie mowa o castingu dotyczy epizodu 7 jednak motyw Adamy i jego uczynku wedle Eicka miał być pokazany w 3x05.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych