Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 192 - S09E18 - Arthur's Mantle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (147 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (13 głosów [9.70%])

Procent z głosów: 9.70%

2. 9.5 (15 głosów [11.19%])

Procent z głosów: 11.19%

3. 9 (39 głosów [29.10%])

Procent z głosów: 29.10%

4. 8.5 (21 głosów [15.67%])

Procent z głosów: 15.67%

5. 8 (25 głosów [18.66%])

Procent z głosów: 18.66%

6. 7.5 (9 głosów [6.72%])

Procent z głosów: 6.72%

7. 7 (4 głosów [2.99%])

Procent z głosów: 2.99%

8. 6.5 (3 głosów [2.24%])

Procent z głosów: 2.24%

9. 6 (1 głosów [0.75%])

Procent z głosów: 0.75%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.75%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.75%])

21. 0 (2 głosów [1.49%])

Procent z głosów: 1.49%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Abyss

Abyss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 26.02.2006 - |23:27|

9.0 ale tylko ze wzgledu na słabośc do serialu.

Odcinek na dobrym poziomie, ale jasno daje się we znaki fakt , iż końcówka sezonu
zbliza się wielkimi krokami :)

Pozdrawiam
  • 0

... AND THEY HAVE A PLAN ...

#22 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.02.2006 - |23:35|

wiecie dałem 8 za nikłą nadzieję że MItchel dostanie kuku na końcu :(poza tym sadystycznie podobał mi się dziś posiłek w bazie :)

minusem zaś jest przesunięcie fazy na taką odległość
i kilka niespójności w odcinku, ale o tym jutro.

ide spać :)

#23 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 27.02.2006 - |00:10|

Było nieźle. Gładko się oglądało i panował klimat starego SG-1.
Trochę niekonsekwencji z tym przesunięciem fazy. Np: na czym oni niby stali czy raczej po czym chodzili. No, ale traktując to nieco umownie można wyluzować i odcinek może się podobać. CHwilami nawet bardzo.
Dobra robota, dałem 9.
  • 0

#24 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 27.02.2006 - |07:07|

Ja bym za plus dał brak Odyseyi bo juz myslalem ze ją tam wyśla sprawdzic co sie dzieje i ich przetranportuja na pokład, ale na szczescie tak sie nie stało.
Faktycznie, odcinek w starym stylu, nawiązanie do Crystal Skull, szkoda ze nie nawiazali kontaktu z Gigantami, byloby ciekawiej.
Dałem 8 bo odcinek był fajny, wprowadził kilka pytan, np co do tego jak ta bron bedzie wygladała i jaka bedzie miala sile rarzenia , czy bedzie zabijac pojedynczo Ascedenta czy jakos hurtowo.
  • 0

#25 LosSerdelos

LosSerdelos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 27.02.2006 - |10:10|

jak dla mnie 8

Urzadzonko ciekwae - tylko jak juz zauwazyli inni - jak ono zmiania faze "butow" skoro przeniesieni normalnie chodza po podlodze z inna faza ? no ale ... jak tos wczesniej napisal - nie mozna miec wszystkiego :)

Kwestie "Ghostowe" zapachnialay O'Nilem :)
  • 0

#26 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 27.02.2006 - |10:14|

No i wreszcie sięcoś ruszyło z tym sierialem. Popieram przedmówców, bo to w sumie najłatwiej :/ , że coś drgnęło w tym sezonie, a i wieści są całkiem całkiem. No to znów Carter będzie miała masę roboty :P w następnych odcinkach. Choć pewnie jak znam życie - to akcja osiągnie swoją kulminację w następnym sezonie.

Użytkownik jack edytował ten post 27.02.2006 - |15:26|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#27 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.02.2006 - |16:10|

Te "buty" top pewne ulatwienie tak jak to ze wszyscy mowia tym samym jezykiem i tym podobne rzeczy. Przeciez nie moze byc tak ze nagle carter traci grunt po nogami i spada do srodka ziemi ... ba! jakiego srodka spada dalej i laduje po drugiej stronie kul;i ziemskiej i wylatuje w kosmos w koncu i potem ogladamy jak przez kilkanscie sekund carter dryfuje w kosmosie aby zginac przez uduszenie ;). Dajcie spokoj! (innej mozliwosci nie ma!)
Jesli chcecie juz jakies wyjasnienie to prosze: W innej fazie poziom gruntu ustala podswiadomosc, w podswiadomosci wiedzieli ze poziom gruntu powinien byc na takiej wysokosci ale jednoczesnie wiedzieli ze sa w innej fazie wiec moga przechodzic przez obiekty.
No i prosze ;P

jack: Lost city szukali przez 2-3 sezony ;) watpie zeby juz w 10 sezonie znalezli bron na pradawnych, ja bym strzelal jakis 12 sezon (albo wczesniej jesli SG1 bedzie mialo niskie notowania).
  • 0

#28 gzeho_p

gzeho_p

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGłogowiany

Napisano 28.02.2006 - |12:48|

..., ja bym strzelal jakis 12 sezon...

Byłoby fajnie 12 sezonow SG-1 mieć :clap:

Ja daje 8,5, odcinek całkiem spoko, zabawny i akcja sie rozwija,(nawet aż za szybko :) , chyba nie zakończą wątku ORI w dwóch sezonach :blink: )

Pozdrawiam
  • 0

#29 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.02.2006 - |15:31|

zakoncza go albo w conajmniej 15stym sezonie albo jak dostana cancela :P
  • 0

#30 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 28.02.2006 - |20:05|

Hmm, odcinek taki sobie. Duzym plusem tego odcinka jest stara dobra mistyka o pradawnych (cos odkrywaja, badaja..)

Zaczyna mnie wkurzac relacja miedzy T a Mitchellem. Przeciez to nie jest Jack, nie znaja sie mnostwo czasu, nie przeszli razem tego samego co Jack z T.
T bawi sie w rambo, a Mitchell na sile probuje byc O'Neillem. Juz teraz nie tylko jako gra aktora, lecz nawet w scenariuszu.

Niestety, odcinek ten nie nalezy do grupy takich do ktorych sie wraca co jakis czas zeby obejrzec, tylko 6.
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#31 Popo

Popo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoSopot

Napisano 01.03.2006 - |02:52|

Zaczęło się w końcu cos dziać. Pomysł fajny i szykuje się nam kolejna nowa broń.
Jak zaczyna być ciekawiej to niestety zbliżamy się do końca sezonu.
  • 0

#32 joda

joda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 01.03.2006 - |11:33|

Obejrzałem i daje 8,5

Całkiem spoko odcinek, sporo akcji, wątek ORI - Pradawni,

Jak juz ktoś powiedział
Po co oni trzymaja jeszcze tego doktorka Lee, przecież on w końcu kogoś zabije.

PS

Teoria miniaturyzacji powala na kolana
  • 0

#33 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 01.03.2006 - |14:32|

odcinek fajny, jest akcja i to nawet dwuwatkowa, generalnie fajnie i zalety wszyscy wymienili.
jest tylko jedno ALE:
nie podoba mi sie pomysl mozliwosci zniszczenia ascendantow za pomoca urzadzenia z naszego "poziomu". wg tego co wczesniej widzielismy w serialu jest to totalna bzdura! ascendacja to przejscie na inny poziom egzystencji, oderwanie sie od materii, mozliwosc nieograniczonego (?) podrozowania w przestrzeni, poziom intelektualny tak wielki, ze zaden czlowiek nie jest w stanie go utrzymac w swojej glowie. a tu nagle z drugiej strony jakas bron pewnie ze zwyklej materii - moglaby zniszczyc az tak rozwinieta istote? zdolna niszczyc cale cywilizacje? co za bzdura.
ascendanci/pradawni sa po raz kolejny degradowani, przez co moim zdaniem serial traci na klimacie. za chwile sie okaze ze ascendanci wcale nie sa tacy super, ze thor jest niekiedy od nich lepszy, a wogole to carter sama dokonczy to urzadzenie ktorego pradawni nie dokonczyli. porazka.
jedyny naprawde tajemniczy i mistyczny watek sprowadza sie do poziomu prostej ziemskiej rzeczywistosci. coraz plytszy ten serial
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#34 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.03.2006 - |18:40|

Dag: Widze braki w pamieci, juz w SGA na atlantydzie pokazane bylo urzadzenie w ktorym zostal schwytany "duch" na ktorym pradawni prowadzili eksperymenty na temat ascendacji, wiec taka bron nie powinna dziwic nikogo.
Dodatkowo jest powiedziane ze ascendanci isteniaja tylko w formie czystej energi. Wedlog powszechnie uznanych praw kazda materia ma swoja antymaterie, tak wiec i energia ma swoja antyenergie. Jedyna kwestia to wyprodukowanie takiej antyenergi a zniszczy ona kazda materie.
  • 0

#35 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 01.03.2006 - |21:08|

Dag: Widze braki w pamieci, juz w SGA na atlantydzie pokazane bylo urzadzenie w ktorym zostal schwytany "duch" na ktorym pradawni prowadzili eksperymenty na temat ascendacji, wiec taka bron nie powinna dziwic nikogo.

no tak, SGA ogladalem tylko pierwsze odcinki, w tym i ten. z tego co pamietam tamta istota nie byla w pelni ascendentem? ale moge sie mylic, w kazdym razie SGA to juz wogole totalna porazka wiec sie do niego nie odnosze.

Dodatkowo jest powiedziane ze ascendanci isteniaja tylko w formie czystej energi. Wedlog powszechnie uznanych praw kazda materia ma swoja antymaterie, tak wiec i energia ma swoja antyenergie. Jedyna kwestia to wyprodukowanie takiej antyenergi a zniszczy ona kazda materie.

po 1: nie bylo powiedziane jaka forma energii to jest.
po 2 chyba zbyt daleko wybiegles ze swoimi wnioskami odnosnie antyenergii, poniewaz:
a) materia jest to forma energii
B) przy zderzeniu materii i antymaterii wytwarzaja sie duze ilosci energii (oczywiscie nie z "niczego").
wiec raczej twoje rozumowanie nie jest prawidlowe.
poza tym nawet zakladajac ze istnieje jakas "antyenergia", to troche naiwne byloby sadzic ze pradawni jej wczesniej nie odkryli i nie zabezpieczyli sie przed jej dzialaniem.
  • 0

#36 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 01.03.2006 - |22:38|

1. BYlo powiedziane ze pradawni ascendowani na wyzsza plaszczyzne isteninia gdzie istnieja jako forma czystej energii.
2. Dla kazdej rzeczy we wszechswiecie istnieje jego odwrotna wartosc, to nie moja teoria, ja jestem za glupi zeby to wymyslec, tylko powtarzam to co wyczytalem.
3. Pradawni nie wykryli tego nieponiewaz zapewne nigdy nie starali sie wynalezc broni na istoty skladajace sie tylko z energi, a wiadomo ze jak sie czegos nie szuka to sie tego nigdy nie znajdzie ;).
  • 0

#37 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 02.03.2006 - |08:43|

1. BYlo powiedziane ze pradawni ascendowani na wyzsza plaszczyzne isteninia gdzie istnieja jako forma czystej energii.
2. Dla kazdej rzeczy we wszechswiecie istnieje jego odwrotna wartosc, to nie moja teoria, ja jestem za glupi zeby to wymyslec, tylko powtarzam to co wyczytalem.
3. Pradawni nie wykryli tego nieponiewaz zapewne nigdy nie starali sie wynalezc broni na istoty skladajace sie tylko z energi, a wiadomo ze jak sie czegos nie szuka to sie tego nigdy nie znajdzie ;).

1. co dokladnie nic nie znaczy, bo nie wiadomo jaka to jest energia "czysta" a jaka "nieczysta"
2. akurat tej teorii nie slyszalem, moglbys podac zrodlo? ale poniewaz nie definiujesz co to "rzecz", to mozna by sie spodziewac "antywymiarow" i "antyczasu", oraz "antyprzestrzeni" ?
3. no dalej sie nie zgadzam, jesil pradawni wymyslili taaaaka fure wynalazkow to znaczy ze byli rasa dosyc dociekliwa, wydaje mi sie malo prawdopodobne zeby przegapili taka prosta rzecz (dla nich) mogaca sie jeszcze przyczynic do ich zniszczenia.
tak na marginesie to jasne ze w serialu wszystko jest mozliwe, tylko ze wg mnie to traci po prostu klimat, pradawni upadaja, a szkoda :/
  • 0

#38 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 02.03.2006 - |14:03|

Nareszcie jakis plomyk nadziei w walce z Ori. Juz niebawem zobaczymy jak sie to wszytko rozwinie. :)
  • 0

#39 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 04.03.2006 - |17:49|

Oceniam odcinek na 8,5.Niezla akcja,humor,no i dowiadujemy sie o broni ktora mozna niszczyc ascendentow.KOncowka sezonu zapowiada sie calkiem ciekawie.Pozdrawiam.
  • 0

#40 eXPrezes

eXPrezes

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 04.03.2006 - |22:29|

Heh. Szkoda... Mialem nadzieję na coś innego... Nie wszystko jeszcze stracone, ale powielenie schematu, w ktorym znajdujemy nowa superbron skonstruowana przez Pradawnych jest dla mnie troszke rozczarowujace (wiem, ze jeszcze nie znaleziona, dlatego widze jeszcze ten cien szansy ;). No i jeszcze Mitchell, ktory moim zdaniem zagral bardzo kiepsko w tym odcinku. W szczegolnosci nie moglem strawic tego jego naciaganego humoru a'la O'Neill (przez dwa 'l').
Zeby nie bylo za slodko, to przyczepie sie jeszcze do Teal'ca, ktory juz mnie drazni tym swoim stylem Terminatora. No sorry, ale Teal'c przypominajacy bardziej czlowieka niz nizniszczalna maszyne do zabijania bardziej mi sie podoba.
A zeby dobic przeciwnika, to jeszcze sie doczepie doktorka Lee. Ja rozumiem, ze teoria miniaturyzacji to mial byc fajny gag, ale dla mnie to przegiecie. Jak widac, bez O'Neilla autorzy szukaja przeroznych sposobow na podtrzymanie humoru w serialu. Ale robienie cyrku z SGC to dla mnie ślepy zaułek. Duet profesjonalne SGC i O'Neill jest wciaz niezastapiony.
Chociaz czekam na duet Vala i Jackson (no i oczywiście przywrocenie profesjonalizmu) :)

Odcinek dostaje 7,5.
  • 0
"No power in the 'verse can stop me" - River Tam (Firefly)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych