Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
290 odpowiedzi w tym temacie

#21 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 01.12.2005 - |19:09|

Proponowałbym zmienic ciut regulamin i wszystko bedzie jasne ..
Punkt

Administratorzy/Moderatorzy:

a) obsługa forum może zmienić/zamknąć/usunąć dowolny temat lub wiadomość,
w niektórych przypadkach uzasadnienie zostanie wysłane będzie na prywatną skrzynkę.

na

To jest forum publiczne, ale to nie jest instytucja publiczna... także nie żądaj od nikogo udzielania Ci odpowiedzi, ani nie protestuj jeśli moderator zamknie Twój temat.
Moderator może zrobić z każdym wątkiem cokolwiek, nawet bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Dlaczego? Dlatego, że nie istnieje żadne prawo, które nakazuje albo zakazuje jakichkolwiek działań tego typu na (nazwa forum).
A więc traktuj możliwość dyskusji jako przywilej dany Ci przez osoby, które kierują tym forum... a nie coś co Ci się należy!

Wstawic tylko odpowiednie nazwy w odpowiednie miejsca ...
  • 0

#22 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.12.2005 - |19:48|

Ja nie rozumie tylko jednego? Po co robicie z tego taki dym? Po co znowu kłucicie sie z dowództwem? To już było przerabiane jakiś pół roku temu.

Nie wiem czy ta rozmowa jeszcze sie zachowała, ale jak chcecie nową zadymę, to najpierw poznajcie tamtą historę, tam już mniej lub bardziej podobny problem został rozwiązany.

#23 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.12.2005 - |10:57|

Sprawa z tym dzialem jest jeszcze ustalana i w toku dalszych neogocjacji :D
Przyczyna takiego postepwoania to przyczyny prawne.
  • www.gwrota.com

#24 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 02.12.2005 - |10:57|

Witam tak sobie czyta i składam do kupy

Lada dzien, i tak dział "Wymiana" poleci do kosza. Więc...

nie no jak takie mają zachodzić zmiany na forum gdzie znikają działy które były bardzo pomocne faną scifi to ja dziękuje, jak tak dalej pójdzie to forum zaczne pomału wymierać a ludzie przestaną odwiedzać je...

i ty jest wiele racji jak niema skąd brać nowych odcinków (filmów) to o czym dyskutować
nie ukrywajmy 99% ludzi jest tu by mieć namiary na nowe odcinki – oczywiście nie dotyczy to

tutaj rzadzi grupa trzymajaca wladze

oni maja swoje serwery FTP – nie dla plebsu

To nie jest forum wazerowe. Kropa. Nie będzie żadnego głosowania.

czytaj szukaj gdzie indziej nie tu

i odpowiedzi na

Ok nie ma demokracji ,chylę pokornie głowę przed szanownym Dowództwem ale chyba można prosić o podanie przyczyny zaistniałej sytuacji. Było by miło uzyskać taką informację "tak dla spokojności "

raczej niema co się spodziewać

ale plebs jest potrzebny do czego innego a jak go nie będzie (a z czasem na pewno nie będzie jak nie będzie działu „Wymiana”) to jaką odpowiedź będzie na

Witam.
Potrzebujemy waszej pomocy. Pilnie szukamy hostingu dla OTG lub pilnie musimy uzbierać 366zł na hostig. Jak nigdy dotąd nie potrzebowaliśmy pomocy jak teraz. Los OTG zależy od nas wszystkich.

Pieniądze prosimy wpłacać na...

Czyżby nikomu nie zależało na Hataku, Forum, OTG Tauri Graphics, OTG Smallville, OTG Lost, OT?. Użytkownicy co dokonają największej wpłaty, i nie tylko Otrzymają pocztę w domenie twojanazwa@gwrota.com (dożywotnie)

biedzie – nie - nie zależy
i tym akcentem kończę swoje przemyślenia
  • 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#25 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 03.12.2005 - |13:32|

A ja powtarzam swój punkt widzenia.
Jesli decyzja takowa jest spowodowana sankcjami prawnymi to powinniście równiez przestać robic napisy do NIELEGALNIE ŚCIAGANYCH KOPI SERIALI Z INTERNETU,i zamknąć dostep do ftpów.
Panowie! Zrozumcie ze to co robicie jest krótkowzroczne i na dłuższą metę nie ma sensu.Żyjemy w kraju w którym internet jest jedynym zródłem dostępu do dobrych produkcji telewizyjnych i niestety (czy to wam sie podoba czy nie) zamykając ten dział sprawiacie ze liczba odwiedzających to forum się zmniejszy.
Ja osobiscie trafiłem tutaj szukając ludzi dyskutujacych o LOST.Dzieki temu forum dostałem mozliwość poznawania na bierzaco nowych odcinków tego serialu(niestety nie mam kompa w domu i wszystko robie w cafe) a bez takiej mozliwosci-spójżmy prawdzie w oczy-nie ma o czym dyskutować.

Użytkownik john constantine edytował ten post 03.12.2005 - |13:32|

• 0

#26 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 03.12.2005 - |16:04|

My to akurat wiemy. Forum bez mozliwosci scaigania odcinkow z sieci nie istnieje. Lecz nie mozemy na najwiekszym polskim forum o tematyce stargate + sci-fi mowic jak sciagac nielegalne odcinki seriali.

Najwieksze forma w polsce o teamtyce komputerowej tepia piractwo, ze wzgledow prawnych. My byc moze tak tez bedziemy musieli postapic. Jak napisalem, caly czas sie nad tym zastanawiamy...

(Sory za bledy jestem na wielkim kacu ;) )
  • www.gwrota.com

#27 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 03.12.2005 - |17:35|

właśnie takiego powódu kasacji działu wymiana się domyślałem, to może stwozyć nowe małe forum o mediach ze świata sf tylko dla wtajemniczonych, dzięki tem forum OT nie było by zagrozone (czyt. posądzone o propagowanie piractwa, tak nawiasem to jak tu nie ściągać z sieci tematyki SF skoro nasza TV proponuje dość ograniczoną ilość tego typu rozrywk). :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#28 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 03.12.2005 - |22:25|

Do john constantine. A kto ci powiedział że robimy tłumaczenie z nie legalnych odcinków. A może tłumacz siedzi w USA/UK/Kandzie. Co do napisów to nie do końca jest tak. Na serwisach Napisy.org i Napisy.info reklamują się fimry zwiane z przemysłem filmowym WB Studios, Unviersal. Więc jak by coś było nie tak, to by było już dawno te serwisy zrobiły kaput. A może ktoś robi lepsze tłumaczenie dla siebie. Czasem oryginalne wydania mają tak skopane tłumaczenia że szkoda gadać. Przykładem tego może być trylogia Matrixa, tłumaczenie zawarte w tych filmach jest do du…, a jak ktoś poprawi tłumaczenie. I zrobi to dla siebie i da na koledze. To co?. Bez przesady, napisy nie przyczyniają się do piractwa.
  • 0

#29 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 04.12.2005 - |15:47|

Bez przesady, napisy nie przyczyniają się do piractwa.

A co z taką sytuacją :
załóżmy że ni w ząb nie znam języka obcego np. angielskiego, a w sieci znalazłem avika fajnego filmu. W oryginale nie obejrzę, więc go nie ściągam, ale po paru dniach na jakieś stronie są do tego filmu napisy więc mogę już go ściągnąć gdyż go obejrzę i przede wszystkim zrozumiem o co w nim chodzi ( wiem że obejrzeć można ale nie zawsze jest to związane ze zrozumieniem filmu ).
W tym wypadku napisy moim zdaniem przyczynią się do rozpowszechniania piractwa.
Oczywiście, że główną przyczyną piractwa będzie osoba, która wpuściła do sieci ripa oraz wszyscy którzy go ściągną. Ale czasami ludzie nie ściągają filmów czy seriali tylko dlatego, że nie ma do nich napisów. Więc pośrednio napisy wspierają piractwo.
  • 0

#30 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 04.12.2005 - |18:06|

OK. To mogę zamknąć hataka. Co do odcinków to bez przesady że nie potraficie ich [...]. Piszecie takie posty, jak byście się na niczym nie znali. To forum nie jest wazerowe. A jeżeli byliście na tym forum tylko dla tego jedynego działu, to cóż [...]
  • 0

#31 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 04.12.2005 - |19:28|

Ludzie, ale wy hostinu na własne nazwisko nie bierzecie, więc jak coś to was do odpowiedzialności odrazu nie pociągną, więc nie rozumiem dlaczego nalegacie. Chcecie załużcie sobie własne forum (stronę) gdzie będzie napisane ja i skąd ściągnąć odcinki i po kłopocie.
  • 0
Zawsze po grudzie

#32 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 04.12.2005 - |19:54|

Hosting jest na imię i nazwisko. i to jeszcze moje.
  • 0

#33 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 04.12.2005 - |19:55|

OK. To mogę zamknąć hataka.

Sokar, nie zachowuj się jak dziecko.

Piszecie takie posty, jak byście się na niczym nie znali.

Sam powinieneś wiedzieć że w takich miejscach z wiedzą czasami lepiej się nie wychylać.
A ludzie nie muszą się na wszystkim znać.

A jeżeli byliście na tym forum tylko dla tego jedynego działu, to cóż [...]

Nie wiem czy mam to traktować jako skierowane do mnie, ale w tym temacie nic nie pisałem, więc to chyba nie do mnie.
  • 0

#34 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 04.12.2005 - |20:01|

Odnosicie hataka, to żart w reakcji na wasze posty. Co do działu, to być może on wróci i będzie jako subforum działu pogaduszki.
  • 0

#35 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 04.12.2005 - |20:08|

Odnosicie hataka, to żart w reakcji na wasze posty. Co do działu, to być może on wróci i będzie jako subforum działu pogaduszki.

To trzeba było zapodać jakąś gęboikonę i wszystko byłoby jasne :)

A na marginesie, jakiekolwiek decyzje podejmiesz ludzie i tak będą marudzić - taka kolej rzeczy i ludzka natura.
  • 0

#36 VADER

VADER

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 04.12.2005 - |20:30|

No to ja jeszcze raz
Według mnie w regulaminie teraz działu media, pisze wyrażnie obecnie, zakaz podawania linków , i w tym momencie jezeli piszę w dziale poszukiwany post o treści: poszukuję..... to gdzie tu mowa o łamaniu prawa.
Jeżeli w dziale udostepnie piszę że posiadam na wymianę następujące pozycje.......... to gdzie tu mowa o łamaniu prawa.
Jak mam ftp i chcę coś udostępnić to po podaniu informacji że posiadam dany serial lub film i go udostępnie nie powoduje złamania prawa nawet autorskiego, bo nie ma w tym momencie mowy że jest to pirat, ponieważ nie podaję że udostępnienie jest z ftp, a namiary na priwa
Naprawdę nie bądżmy świetsi od świętych, i nie przeginajmy.
Na wielu forach i tych na zachodzie też następują wymiany filmów, seriali z tym że namiarów nie podaje się w sposób otwarty.
Sokar to do Ciebie - otóż nie masz co się zachowywać jak dziecko i zabierać zabawki i iść do domu, podjęta kwestia napisów miała Ci pokazać że w każdym chwili możesz być oskarżony o łąmanie prawa, jeżeli tłumaczysz książkę, napisy lub inne pozycje i udostępniłeś je, a nie uzyskałeś zgody na to autora lub firmy posiadającej prawa autorskie to złamałeś prawo.
Co do podanej przez Ciebie strony to takich reklam jakoś nie zauważyłem, a nawet jak pokazały się linki do stron danych firm to raczej nic nie znaczy.
Popatrz sobie co się dzieje na Alegro gdzie co kilka dni pokazują się oferty piratów, i pomimo zgłoszeń nadal istnieją, a jakoś nigdy nie słyszałem żeby Alegro miało z powodu tego jakieś kłopoty.

Użytkownik VADER edytował ten post 04.12.2005 - |20:34|

• 0

#37 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.12.2005 - |08:00|

podjęta kwestia napisów miała Ci pokazać że w każdym chwili możesz być oskarżony o łąmanie prawa, jeżeli tłumaczysz książkę, napisy lub inne pozycje i udostępniłeś je, a nie uzyskałeś zgody na to autora lub firmy posiadającej prawa autorskie to złamałeś prawo.

Tak na dobrą sprawę to nawet nam dyskutować nie wolno o filmach/serialach, które nie leciały w Polsce lub nie zostały oficjalnie wydane na DVD. No bo skąd wiesz, co tam było? Tylko z pirata... a więc można cię zapuszkować ;)
Wkrótce nie będzie można bąka puścić bo złamiesz czyjeś prawo autorskie :)

PS.
Rozmawiałem ostatnio ze znajomym wykładowcą na pewnej uczelni. On twierdzi - całkiem poważnie - że studentom w trakcie wykładu NIE wolno notować co on mówi (o dyktafonach i magnetofonach nie mówiąc) bo to jest złamanie jego praw autorskich !!
Ot paranoia :ph34r:

Użytkownik psjodko edytował ten post 05.12.2005 - |08:02|

::. GRUPA TARDIS .::

#38 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 05.12.2005 - |12:26|

Polskie prawo mozna ominąc na rózne sposoby. Wystarczy na subforum o "wymianie" dac okno powitalne z tekstem ze administracja forum nie ponosi odpowiedzialności za treści znajdujace sie na pod forum, odpowiedzialność ponosza osoby wypowiadające sie. Krótko jezeli ktos sie przyczepi administracja jest czysta, a jedynie mogą wystąpić do administracji o udostępnienie danych osób i numerów ip podpisanych pod nicki, ale i to musi być poparte nakazem.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#39 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.01.2006 - |03:16|

A ja mam takie pytanie czemu jak mam listę działów to nie mam w FT media?
wejść do tego działu mogę trochę na około czyli dział dalej dział, to czemu ja go nie widzę?
  • 0

#40 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.01.2006 - |10:55|

Bo media nie sa juz dzialem glownym czesci "Fan-Topics" a sa teraz poddzialem "Offtopic". Jesli wejdziesz do "Offtopic" to na gorze widzisz forum "media".
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych