SGA bez SG1
Napisano 28.10.2005 - |20:58|
Napisano 30.10.2005 - |20:28|
W jakiej chronologicznej kolejnosci nalezy ogladac SG:A?
Skonczylem 7 sezon, i co dalej jak to ogladac by nie psuc sobie zabawy?
Napisano 30.10.2005 - |20:42|
Napisano 10.11.2005 - |15:11|
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 10.11.2005 - |16:39|
Napisano 17.11.2005 - |19:45|
Napisano 18.11.2005 - |09:10|
cóż np. sezon 6 nie był IMHO najwyższych lotów, ale żeby od razu go skończyć??Ja ogladalem kilka sezonow stargate sg-1 i byly kiepskie (czas najwyzszy z nim skonczyc)
Użytkownik inwe edytował ten post 18.11.2005 - |09:10|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 26.01.2006 - |00:08|
Napisano 02.02.2006 - |18:40|
Moja przygoda ze stargate zaczela sie od filmu, gdzies z 5-6 lat temu (juz nie pamietam dobrze)
Potem zaczalem ogladac serial SG1, ktory puszczal chyba TVN - byly to chyba 2 sezony. Nie byl to dla mnie serial typu "must watch", podobal mi sie, widzialem chyba 90% odcinkow, ktore byly w TV. Potem dluuga przerwa, zapomnialem o serialu.
Ostatnio na gwiazdke pojechalem do rodziny, a ze tam maja szybkie lacze pomyslalem, ze cos sobie sciagne.
Padlo na SGA. Z poczatku myslalem, ze nie ma sensu, bo nic nie bede wiedzial. Mylilem sie, bo jednak jakos nie bylo problemow z zalapaniem o co chodzi (ale moze przez to, ze cos tam jeszcze pamietalem z TVN'u). Szybko zalapalem temat, wszystkie sprawy same sie wyjasnily w serialu (nie trzeba nic doczytywac w necie czy ogladac SG1 - wg mojego zdania). Przebrnalem przez pierwszy sezon, wlasnie bede ogladal ostatni odcinek drugiego. Wszystko jest dla mnie jasne i nie uwazam, ze takie ogladanie jest bezsensu...
Ale wlasnie dzieki SGA znowu zainteresowalem sie SG1! Gdzie na poczatku drugiego sezonu SGA zaczalem sciagac pierwszy sezon SG1. A, ze lacze mam slabe to jestem teraz na poczatku sezonu 2 SG1 i rownoczesnie prawie skonczylem SGA s2. Co prawda, na razie wiekszosc odcinkow SG1 to dla mnie tylko swego rodzaju powtorka, przypomnienie, ale oglada sie bardzo ciekawie. I wcale sobie nie zepsulem serii SG1 ogladajac SGA. Wiem tylko, ze kiedys tam [tu moze byc spoiler tylko dla kogos kto zaczyna dopiero stargate] Jack bedzie generalem, czy jakos tak, oraz odkryja cos o pradawnych i atlantydzie, zaprzyjaznia sie z tym Asgardem (no, ale to bylo juz chyba pod koniec 2 sezonu co byl w tvn) i ze chyba pomoze im wybudowac statek [/spoiler]. No i w zasadzie tyle dowiedzialem sie o SG1 z SGA. Wiecej nie chce sie dowiedzieciec
Wiec uwazam, ze mozna tak ogladac i to nie psuje zabawy ;]
Ide brnac przez kolejne sezony SG1, jeszcze tylko 8 ;]
Napisano 13.02.2006 - |09:26|
Wcześniej widziałem tylko film i uważam, że film jest właśnie kluczem do świata stargate. Można oglądać SGA bez Sg-1, najczęściej nie jest trudno się domyśleć co było powodem tego i owego. A jak czegoś nie kumam to sięgam do encyklopedi na www.gwrota.com i jest gicio :] :] :]
SG-1 mam dopiero zamiar obejrzeć i mam pytanko!!!!!!!!!
Czy musze zaczynać od pierwszego sezonu, czy jak pojada od np 6 to wiele strace ?????
Napisano 13.02.2006 - |10:29|
Napisano 13.02.2006 - |18:10|
Napisano 13.02.2006 - |23:16|
Napisano 14.02.2006 - |21:19|
Można w to wliczyc też wiedze jaka jest ukryta na Atlantydzie, która ma pomóc w walce z Ori.
A skoro Ori chcą przybyć do naszej galaktyki aby zniszczyć raz na zawsze Pradawnych czyli muszą też wybrać się do galaktyki Pegaza bo tam też są pradawni. Więc powiązanie tych seriali według mnie jest nieco większe niż sam Dedal.
A że wraith teraz leca na ziemie to dochodzi jeszcze jeden szczegół.
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 14.02.2006 - |23:16|
Nic innego w SGA nie jest pokazane z SG-1.
Napisano 14.02.2006 - |23:35|
To fakt że jedynie Dedal i Asgardczyk (który dokucza Rodney'owi) będą jedynymi czynnikami nad którymi można rozkminiać z kąd to się wzieło nie znając SG1.
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne
Napisano 22.03.2006 - |13:34|
Napisano 22.03.2006 - |15:11|
Napisano 24.03.2006 - |07:05|
Oglądania Atlantisa można zacząć bez SG1, ale trzeba będzie uzupełnieć braki w inny sposób, poza tym znam osobę, która zaczęła oglądać SGA bez SG1 i teraz nie mozna jej przekonać do obejrzenia SG1!! Twierdzi, że to nie to samo co SGA, nie spodoba się i takie tam inne gadanie. Tak więc trzeba oglądać razem z SG1.
Użytkownik Wraith edytował ten post 24.03.2006 - |07:08|
Napisano 24.03.2006 - |12:19|
Oglądania Atlantisa można zacząć bez SG1, ale trzeba będzie uzupełnieć braki w inny sposób, poza tym znam osobę, która zaczęła oglądać SGA bez SG1 i teraz nie mozna jej przekonać do obejrzenia SG1!! Twierdzi, że to nie to samo co SGA, nie spodoba się i takie tam inne gadanie. Tak więc trzeba oglądać razem z SG1.
No to będzie miała trochę problemu przy oglądaniu trzeciego sezonu gdzie wątki obu seriali sie dość
mocno splotą...
Również podzielam Twoją opinię, że nie da się oglądac SGA bez oglądania AG-1.
I nie tylko chodzi o Dedala i Asgard, ale równiez o Goaulda (jest w jednym odcinku), Pradawnych (a dokładnie skąd się wzięło nasze rozumienie języka i technologii), Problem ZPM, który nagle pojawia się znikąd pod koniec 1 sezonu itd itp.
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 25.03.2006 - |12:35|
ja obejrzalam film - dawno temu, bedzie juz z 10 lat, nie? i potem w TVP mozna bylo ogladac trzy sezony SG-1.
potem los zeslal mnie na obczyzne i tam widzialam nie po kolei, nie wszystkie, wiec mam ogolny balagan i luki w wiedzy na temat SG, ale orientuje sie .
Atlantis i 8my sezon SG-1 zaczeto wyswietlac rownoczesnie w tv francuskiej, tak samo jest z sezonem 09 SG-1/02 Atlantis. wiec tu jestem na biezaco i po kolei, jak nalezy. mi to pasuje.
przekonalam do Atlantis rodzenstwo. i jakolwiek siostra ogladala kiedys ze mna te 3 pierwsze sezony SG-1, to brat nigdy, i wcale mu to nie przeszkadza.
i nie sadze, by mu to przeszkadzalo w dalszym ogladaniu; zauwazcie, ze praktycznie cala ekipa SG-1 ulega zmianie, nie ma juz gen. Hammonda, nie ma O'Neill'a, Carter pojawia sie sporadycznie.. Praktycznie nie ma juz Goauldow.
NA PEWNO nie ma Atlantis wiele wspolnego z produkcja kinowa; z SG-1 - o tyle, o ile...
ja tesknie za stara obsada SG-1, wiec czasem sie irytuje, ogladajac ten 9ty sezon., mimo ze przyznaje, ze jest wciagajacy. w Atlantis wszystko jest nowe, przyjmuje to zatem bardziej bezkrytycznie.
Moze kiedys, z perspektywy czasu, zmienie zdanie, ale na razie uwazam, ze mozna sie bez SG-1 obejsc, ogladajac SGA. Tylko, jak na poczatku pisalam, szkoda, bo w obu serialach sa swietne rzeczy.
www.science-fiction.com.pl/forum

Logowanie »