Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ile jest skoczkow kaluzowych?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#21 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.12.2005 - |23:52|

No to mi sie wydaje troche naciagane pod StarTreka :] ale jest całkiem możliwe :/

Nie wydaje mi sie żeby to było znowu jakieś wielce naciagane. Wiemy, że materia anihiluje z antymateria w energię i odwrotnie energia może sie rozpaść w materię i energie. W taki sposób powstała materia całego Wszechświata (prawdopodobnie) i być może istnieje sposób na kontrolowanie takiej syntezy aż do poziomu makroskopowego.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#22 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 28.12.2005 - |08:45|

No cala wiedza jest w komputerach Atlantis, ale jak wiemy nawet szarakom zajelo mnostwo czasu zeby zeskrobac kawaleczek tej wiedzy... -_-

A wiec nie tak predko wyczaruja sobie ZPM, lub cokolwiek.
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#23 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.12.2005 - |10:36|

No cala wiedza jest w komputerach Atlantis, ale jak wiemy nawet szarakom zajelo mnostwo czasu zeby zeskrobac kawaleczek tej wiedzy... -_-

A to w komputerach Atlantis nie ma funkcji "search" ???:>
  • 0
Dołączona grafika

#24 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.12.2005 - |10:52|

Może jeszcze nie znaleźli searcha??

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 28.12.2005 - |10:52|

• 0

#25 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.12.2005 - |11:04|

Może jeszcze nie znaleźli searcha??

Skoro znalezli wtyczki USB do podlaczania laptopow w skoczkach i dartach - nie powinni miec problemow ze znalezieniem komendy "search". Zapewne Pradawni maja OS pod GNU i manuale sa w internecie :hyhy:

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 28.12.2005 - |11:07|

• 0
Dołączona grafika

#26 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 28.12.2005 - |11:21|

Tylko po 10000 lat niepłacenia za neostradę to atlantyda może mieć odcięte łącze internetowe B)
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#27 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.12.2005 - |11:34|

Tylko po 10000 lat niepłacenia za neostradę to atlantyda może mieć odcięte łącze internetowe B)

Powroce do pytania - co niby Ziemianie maja z tych wrot poza serialem tv? Maja jakies nowe lekarstwa? Nic mi nie wiadomo. Zlikwidowano glod na swiecie? Nic mi nie wiadomo. Sprawiono ze ludzi sa szczesliwsi? Nic mi nie wiadomo. Wymyslono jakies nowe "zabawki" dla mieszkancow Ziemi?

Taak.... Windowsa :P

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 28.12.2005 - |11:35|

• 0
Dołączona grafika

#28 Donar

Donar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoSOSNOWIEC

Napisano 13.01.2006 - |15:27|

Nie wydaje mi sie żeby to było znowu jakieś wielce naciagane. Wiemy, że materia anihiluje z antymateria w energię i odwrotnie energia może sie rozpaść w materię i energie. W taki sposób powstała materia całego Wszechświata (prawdopodobnie) i być może istnieje sposób na kontrolowanie takiej syntezy aż do poziomu makroskopowego.

:wacko: jaa... ale jazda fajna sprawa ale to jest tak jak dać grupie małp wszystkie części i kazać im zbudować elektrownie jądrową poczym uzyskać chociaż 1kW energii z takiego źródła. :] - przy założeniu że małpy zrozumieją co do nich sie mówi :]
  • 0

#29 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 13.01.2006 - |16:04|

To pewnie raczej posiadają bluecontakt:) A poważnie to połączenia usb i takie sobie - to niezła zabawa. Ciekawe czy pomyśleli o naszych kompach, a może bywali w przyszłości i zdobyli jakiś model Peceta wcześniej?
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#30 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.01.2006 - |16:10|

W sumie to, znając podstawy działania ich przekaźników można stworzyć interfejs między USB a bliżej nieokreślonym innym złączem. Ja np. widziałem kiedyś w jakimś czasopiśmie dla elektroników schemat interfejsu USB/UATA, który umożliwiał podłączenie standardowego napędu HDD/CD/DVD do USB mimo, że oficjalnie nikt tkich urządzeń nie produkuje na szeroką skale, to jednak jest to jak najbardziej możliwe.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 13.01.2006 - |16:11|

• 0

#31 Smoczywabik

Smoczywabik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.01.2006 - |23:21|

Jeżeli dobrze kojarze....to widziałem coś takiego w Media Markt...ale kosztowało ok. 50zł.... (a moze mi sie to sniło??)
  • 0

#32 Pito

Pito

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 27.01.2006 - |21:03|

No takie urzadzenia sa normalnie produkopwane i w zaleznosci czy do HDD czy CD roznie kosztuja :) wiem to bo sam to sprzedaje w sklepie
  • 0

#33 blazej1992

blazej1992

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoTauri

Napisano 29.08.2008 - |17:43|

<Mysle ze w 4 sezonie bylo okolo 15 skoczkow poniewaz jak latali Atlantyda w kosmosie i musieli zniszczyc pas asteroidów to bylo 15 skoczków :D a moze ludzi nie mieli??? :D
  • 0

#34 Spane

Spane

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 29.12.2008 - |13:25|

W 1 sezonie, w nie których odcinkach są ujęcia hangaru. Sprawdziłem je i stawiam na to że jeden hangar mieści 14-15 skoczków. W odcinku 4 sezon 1, w 14 minucie jest ujęcie hangaru, po przyglądnięciu się stwierdziłem że hangar jest zbudowany na planie koła, a to spowodu ustawień platform, na których stoją skoczki. Dzięki temu oceniłem że skoczków w jednym hangarze jest 14-15, a ile się mieści? To zależy ile hangarów jest na Atlantis.
  • 0

#35 czarekcyran

czarekcyran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 05.01.2009 - |17:13|

W Atlantydzie jest przynajmniej dwa hangary. Jeden głuwny i podwodny,ale w nim jest tylko dwa skoczki w czym jeden zepsuty. to było powiedziane w którymś odcinku. Najprawdopodobniej tym gdzie Michael zaatakowaał Atlantyde. Poza tym uważam że w jednym changaże mieści sie mniej skoczków.B)

Użytkownik czarekcyran edytował ten post 05.01.2009 - |17:15|

• 0

#36 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.01.2009 - |17:22|

czarekcyran o matko chłopie skorzystaj z wbudowanego słownika w FF albo jakiejś innej pomocy "on-line" bo aż oczy bolą. :)

Po pierwsze nie jest a dwa hangary a przynajmniej o tylu wiemy.
Jeden główny w wieży z wrotami i drugi podwodny w którym były dwa skoczki.
Przy czym jeden jak to ujął McKay kompletnie usmażony a drugi po małych przeróbkach ledwo co latał nie mówiąc o robieniu innych bajerów.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.01.2009 - |17:27|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#37 czarekcyran

czarekcyran

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 05.01.2009 - |21:15|

Żeczywiście oczy bolą od błędów ale nie mnie. Nie przejmuje sie takimi rzeczami. Pzatym ja odpowiedziałem na poprzednie pytanie nic więcej. Pozatym musze przyznac że powtużyłeś to co ja, tylko innymi słowami i szeżej.

Jeden głuwny i podwodny,ale w nim jest tylko dwa skoczki w czym jeden zepsuty.

Jeden główny w wieży z wrotami i drugi podwodny w którym były dwa skoczki.
Przy czym jeden jak to ujął McKay kompletnie usmażony a drugi po małych przeróbkach ledwo co latał nie mówiąc o robieniu innych bajerów.

B)

Użytkownik czarekcyran edytował ten post 05.01.2009 - |21:16|

• 0

#38 bobek28

bobek28

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 26.03.2009 - |20:33|

to jest główny hangar skoczków.

Dołączona grafika
  • 0