Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 38 - S02E18 - Michael

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (129 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (9 głosów [7.89%])

Procent z głosów: 7.89%

2. 9.5 (12 głosów [10.53%])

Procent z głosów: 10.53%

3. 9 (19 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 8.5 (16 głosów [14.04%])

Procent z głosów: 14.04%

5. 8 (20 głosów [17.54%])

Procent z głosów: 17.54%

6. 7.5 (10 głosów [8.77%])

Procent z głosów: 8.77%

7. 7 (13 głosów [11.40%])

Procent z głosów: 11.40%

8. 6.5 (3 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

9. 6 (5 głosów [4.39%])

Procent z głosów: 4.39%

10. 5.5 (1 głosów [0.88%])

Procent z głosów: 0.88%

11. 5 (2 głosów [1.75%])

Procent z głosów: 1.75%

12. 4.5 (1 głosów [0.88%])

13. 4 (2 głosów [1.75%])

Procent z głosów: 1.75%

14. 3.5 (1 głosów [0.88%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.01.2006 - |01:56|

Chyba jednak miałem rację twierdząc, że zbliża się końcówka,która będzie całkiem niezłym akcentem w SGA. Odcinek jest o niebo lepszy niżostatnie, a przemiana Michaela w Upiorka jest ciekawie pokazana. Poza tym jednak poraża mnie jakaś niemoc w szeregach ludzi. Coś jest nie tak w ich zachowaniu. A może to tylko ludzkie reakcje są tylko tak pokazane? Nie wiem. Mimo wszystko odcinek jest całkiem niezły. Daję około 8,5 :P
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#22 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 20.01.2006 - |09:01|

Odcinek dosyc dobry w porownaniu do osttnikch . Najciekawszy moment o krazownik writh i ekpia zwiedzajaca planete:)
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#23 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 20.01.2006 - |18:26|

Nie chcialbym tutaj spoilerowac
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Nie chcesz, ale spoilerujesz :>; dodałem spoiler tag

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 20.01.2006 - |20:23|

• 0

#24 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.01.2006 - |21:01|

musze przyznac ze odcinek bardzo mi sie podobal, jak na atlantis to moze nawet Oscar sie nalezy.

Ciekawy pomysl, choc nie rozumiem 1 rzeczy: Wraith powstaja z samego robaka iratus + jakies tam szczatki ludzi ktore zjedza. W zwiazku z tym troche mi nie pasowal wyglad Michaela, mogli go zrobic bardziej "surowego" a tu mamy wloski na zel i przefarbowane na blondzik. Tak chyba nie wygladal robak z ktorego powstal?

No i nie pasowala mi postawa dr Weir, zawsze miala jakies moralne watpliwosci itp, a tu ciagnie eksperyment jak dr mengele. To sie troche kloci z jej wizerunkiem.

Podsumowujac, odcinek bardzo dobry, trzyma w napieciu do konca. Oby wiecej podobnych.

Użytkownik Bunio edytował ten post 20.01.2006 - |21:08|

• 0

#25 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 20.01.2006 - |22:45|

To co napisalem raczej spoilerem nie bylo tylko moimi domyslami ale OK :D
  • 0

#26 Kikucik

Kikucik

Szeregowy

• Email
  • 28 postów
  • MiastoOd Ancientów

Napisano 20.01.2006 - |22:56|

7.5 Akcja ciekawa i wogóle, ale są TAKIE RAŻĄCE i TYPOWE dla Atlantisa błędy, że hej.

*Chodzi mi o to, jak Michael wziął płytki od Becketta, a potem wsadził je do swojego laptopa. I nagle stał się mastahem w dziedzinie komputerów. A przecież miał amnezję, a ludzie, którzy mają amnezję nie umieją czytać, korzystać z komputerów (tym bardziej, że to był Wraith - wogóle nie miał styczności z takimi urządzeniami) i mówić (tutaj nie jestem pewny).

*Pod ochroną DWÓCH ludzi, Michael, idzie spokojnie aż do spotkania z Rononem i nagle, jakimś cudem, ogłusza ochroniarzy, bierze ich broń i ucieka. Potem zabija człowieka... 5 minut gadki o tym, jakie to było złe... i koniec wspomnienia o tym człowieku. Było, minęło.

*j/w ale z wrotami

Sorry, że jestem taki czepliwy ostatnio, ale taie byki poprostu już mnie wk*** <_< Bo odcinek mógłby dostać IMHO nawet i 9 oczek.
  • 0

#27 koza

koza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 20.01.2006 - |23:42|

:) :afro: co tu dużo mówić , jesli wykorzystają to samo dla wszystkich Wraith to ma :clap: my przechlapane.Wyobrażacie sobie czlowieka[niby]o haryźmie i pomyslowości oraz w tej samej osobie wraith. Już po nas. :clap: ^_^
  • 0

#28 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.01.2006 - |00:38|

*Chodzi mi o to, jak Michael wziął płytki od Becketta, a potem wsadził je do swojego laptopa. I nagle stał się mastahem w dziedzinie komputerów. A przecież miał amnezję, a ludzie, którzy mają amnezję nie umieją czytać, korzystać z komputerów (tym bardziej, że to był Wraith - wogóle nie miał styczności z takimi urządzeniami) i mówić (tutaj nie jestem pewny).

Masz po czesci racje, ale trudno zeby pokazywali w serialu jak koles uczy sie obslugi kompa. Laptopa mial w pokoju od poczatku wiec w wolnych chwilach (tych w ktorych w serialu nie pokazuja) mogl troche w nim grzebac i sie nauczyc (albo nawet ktos mogl go nauczyc w ramach przywrocenia do spolecznosci), co potem wykorzystal przy plytach becketta. Mnie bardziej dziwi w jaki sposob z wraith, ktory jest polaczeniem robala i troche czlowieka, wyszedl tak piekny (wlosy na zel i do tego ta blond grzywka), zdrowy i silny mezczyzna?:)

Natomiast co do scen walki w SGA zgadzam sie w 100% - marines padaja zdecydowanie za czesto i latwo :D po co oni tam w ogole sa skoro i ta wiadomo ze kazdy jest w stanie ich rozlozyc? Bzdura.

Użytkownik Bunio edytował ten post 21.01.2006 - |00:43|

• 0

#29 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 21.01.2006 - |01:09|

Poziom Atlantisa i wszystko jasne.
A to że ten odcinek jest ponad przeciętny to już tragedia.

Nie chce nic sugerować ale sezon 2 zbliża się do końca a te miernoty scenarzyści SGA nadal nie mają pomysłu na serial.

Fabuły wprost brak, postacie stoją w miejscu na dodatek sezon 2 w większości składa się z zapychaczy, które opowiadają o d##ie marynie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#30 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 21.01.2006 - |01:22|

To był dobry odcinek. Dałem mu 8.

Eksperyment na Wraith - jest wojna. Wojna z rasą nieludzką, całkowicie amoralną. Więc "wszelkie chwyty dozwolone". Ale zauważcie,że ludzie w sumie (oprócz Ronana) nie chcieli Michaela zabijac. Mieli nadzieję,że zamieni się w człowieka i będzie przejawiał ludzkie uczucia. Planowana masową zamianę Wraith w ludzi. To chyba dość humanitarne w przeciwieństwie do np. wirusa zabijającego w stylu Eboli.... Albo wesołej atomówki. Badania prowadzono dość humanitarnie, choć nie zaprzeczam,że Wraith cierpiał w początkowej fazie. Mimo to jakoś mi go nie żal. Co innego gdyby był istotą czująca, odróżniającą dobro od zła. Nie kierującą się tylko "głodem" i agresją. Wraith to więc inteligentne i złe ZWIERZĘ, Trudno ich żałować. Zresztą czy żałowaliście kolejne ofiary Blade - łowcy wampirów ? Umierające pod ciosami miecza, kołków, specjalnych pocisków. Wampir (filmowy) też kierował się wyłącznie głodem krwi i chęcia zamiany ludzi w bydło dostarczające pożywienia.
Oczywiście w USA na pewno znaleźliby się lewacy i Zieloni, którzy idąc z duchem Politycznej Poprawności zażądaliby poszanowania praw Wampirów/Wraith. Oczywiscie pod warunkiem.że tamci żarliby Polaków, Ukraińców, ewentualnie amerykańskich konserwatystów ale nie ich samych ;).

Przez jeden filmik, mamy tu spore dylematy. Czy mamy zaakceptować prawa do zycia i sposobu życia istot, które chcą zniszczyć nas (ludzi). Zamienić w niewolników, bydło, pozywienie, sługi. W imię humanitaryzmu mamy się przed nimi nie bronić, pozwalać aby nas zabijali ? O ile taki Wraith w sumie może nie budzić żadnych wyrzutów sumienia (bo to ZŁO w czystej postaci i nie cżłowiek) to tacy terroryści z Al Kaidy są ludźmi. Zresztą co tam Al-Kaida - to przecież wojna. Ale zwykli muzułmanie, zalewający dajmy na to kraje Europy Zachodniej. Co zrobimy jesli nie zechcą akceptować naszej wolności (a my będziemy akceptować ich wolność, prawo do wiary, kultury) ? Jeśli kierując się prawem większości , zażądają od nas ubrania turbanów i walenia głową w dywanik ? A oni żądają respektowania swoich praw, nie chcąc respektować praw państw europejskich (bicie żon, podległość kobiet, plemienne obyczaje związane z zabójstwem za zdradę). Kiedyś Europejczyk nie miał wątpliwości - stąd krucjata w Hiszpanii, walki z Maurami, wyprawy krzyżowe, Wiedeń 1683. Uważał,że Europa ma żyć taka jaka jest, nawet będąc dość róznorodna w końcu (bo i różne narody i odłamy wiary) nie powinna "przekręcać się o 180 stopni. Teraz Europejczyk ma wątpliwości jak postępować ale islam watpliwości takich nie ma. A może jego duchowi przywódcy skutecznie wypleniają takie wątpliwosci z serc prostych ludzi...

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 21.01.2006 - |01:35|

• 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#31 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 21.01.2006 - |01:43|

........................................ boze widisz a nie grzmisz :angry:
:censored: ile razy ktoś im ucieka....litości.....co za głupi ludzie oprócz Ronona
oceniam najnizej w histori moich ocen 6,5
Jedyne plusy to zaskoczenie ze on był Wraith i ze Wraith juz wiedza ze Atlantyda nie została zniszczona

Atlantis sie pogrążył
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#32 WILU

WILU

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoMałą Planeta Zwana Ziem

Napisano 21.01.2006 - |07:43|

Zgadzam się w pełni z Quendi, joboo i Michałem. Dodam że juz od jakiegoś czasu zupełnie mnie nie obchodzi co i czy będzie dalej, serial jest słaby, nużący przez swoją do bólu przewidywalność i wtórność. No i jak to wspaniale że w miejscu gdzie siedziała Teila znalazła się taka ładna płaska tabliczka ;)

Dałem 4 i tez pierwszy raz tak nisko za serial SF. Chociaż tydzień temu, nie powiem zaskoczył mnie na 8,5 jednak pozostałe ostatnie odcinki były słabe bardzo tak jak ten, mniej lub bardziej :(

PS: Oglądam z przyzwyczajenia :-)
  • 0

#33 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 21.01.2006 - |11:09|

Ciekawy pomysl, choc nie rozumiem 1 rzeczy: Wraith powstaja z samego robaka iratus + jakies tam szczatki ludzi ktore zjedza. W zwiazku z tym troche mi nie pasowal wyglad Michaela, mogli go zrobic bardziej "surowego" a tu mamy wloski na zel i przefarbowane na blondzik. Tak chyba nie wygladal robak z ktorego powstal?

Raczej odwrotnie: Wraith powstają z człowieka + szczątki robala (a dokładnie jego DNA).
I tak wyglądał człowiek z którego powstał Wraith...

::. GRUPA TARDIS .::

#34 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.01.2006 - |11:32|

Takie małe sprostowanie: ludzie z amnezją nie tracą swoich umiejętności!!!! Tylko i wyłącznie tracą wspomnienia!!!! Ludzie z amnezją jak najbardziej umieją czytać i nie tracą zdolności do władanie językiem. Umiejętności wpisują się w podświadomość a nie w obszary mózgu odpowiedzialne za pamięć. A amnezja jest bardziej lub mniej trwałym uszkodzeniem części mózgu przechowujących wspomnienia.

Poza tym no fakt Wraith nie powinien umieć posługiwać się naszym komputerem.

Użytkownik Wraith edytował ten post 21.01.2006 - |11:36|

• 0

#35 pmark2

pmark2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 21.01.2006 - |19:18|

Jeszcze nikt się nie przyczepił do "tabliczki" z z adresem gdzie Teyla i Michael poszli :)
Wraith na końcu nie strzelali !?

Jak dla mnie to Sheppard i Ronon zagrali w tym odcinku słabo, szczególnie Sheppard !

Ocena 5/10

EDIT:
Sorry WILU "tabliczka"

Użytkownik pmark2 edytował ten post 21.01.2006 - |19:30|

• 0

#36 Matek

Matek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.01.2006 - |19:21|

WILU, jakim cudem zaskoczyl Cie ten poprzedni odcinek? Przeciez on byl duuuuzo gorszy od Micheal'a!!!??!

A poza tym jak zrobic zeby wyswietlal sie moj obrazek?? Dodalem go do profilu, ale sie nie wyswietla :-(

Udalo sie :-)

Użytkownik Matek edytował ten post 22.01.2006 - |01:30|

• 0

#37 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 21.01.2006 - |21:33|

+ Michael :)
+ dobry pomysł na odcinek
- złe wykonanie odcinka (za dużo gadania, za mało akcji)
- naiwność Teyli
- za mało McKaya
- Michael zły :(

Odcinek dobry, więcej akcji a będzie fantastyczny :P

Tabliczka rzeczywiscie dziwna była, w jaki sposób Teyla mogła widziec co on wybiera?? Ona siedziała, a konsola jest wysoka (chyba ze zna układ wszystkich znaków i tym się kierowała, w co wątpie :P ).

Użytkownik Danielle edytował ten post 21.01.2006 - |21:34|

• 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#38 koza

koza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 21.01.2006 - |22:19|

A poza tym jak zrobic zeby wyswietlal sie moj obrazek?? Dodalem go do profilu, ale sie nie wyswietla :-(Dodaj do Emotikony obraz.
  • 0

#39 cebit

cebit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 22.01.2006 - |00:44|

Odcinek ciekawy, lae po tym jak sie okazalo, ze jest wraitch, to juz sie domyslilem, jakie bedzie zakonczenie, jakos przeciez musza zakonczyc sezon, znowu atak wraitch na atlantyde :)
  • 0

#40 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.01.2006 - |00:53|

hehe myslicie ze co sezon bedziemy miec wielki atak wraith?:) moze wymysla cos innego... w sumie dobrze by bylo.

nom ta tabliczka to rzeczywiscie niezly numer. nawet gdyby znala ulozenie znakow na DHD to chyba i tak czesc konsoli zaslanial michael. Zreszta rysuje sie wolniej (szczegolnie na takiej tabliczce) niz wybiera wspolrzedne wiec watpie czy by zdazyla. Mogli rozwiazac to w inny sposob: Ronon wskakuje we wrota a Szepard dobiega do DHD i w ostatniej chwili spoglada na wspolrzedne ktore wybral michael.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych