Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 33 - S02E13 - Critical Mass

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (125 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (21 głosów [18.75%])

Procent z głosów: 18.75%

2. 9.5 (23 głosów [20.54%])

Procent z głosów: 20.54%

3. 9 (30 głosów [26.79%])

Procent z głosów: 26.79%

4. 8.5 (12 głosów [10.71%])

Procent z głosów: 10.71%

5. 8 (10 głosów [8.93%])

Procent z głosów: 8.93%

6. 7.5 (4 głosów [3.57%])

Procent z głosów: 3.57%

7. 7 (6 głosów [5.36%])

Procent z głosów: 5.36%

8. 6.5 (2 głosów [1.79%])

Procent z głosów: 1.79%

9. 6 (1 głosów [0.89%])

Procent z głosów: 0.89%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.89%])

12. 4.5 (1 głosów [0.89%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.89%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 08.12.2005 - |20:25|

Bardzo dobry odcinek :) Takie powinno być SGA non-stop. Brakowało może trochę Carter po stronie Ziemii... jak już wspomnieli to mogliby jej dać pograć :)

+LOTR
+Spiewajaca Teyla
+Pułkownik z Goa'uldem ;)

-rzucanie Coldwellem :) Ten Ronon to jakiś za silny
-motyw z torturami... prawie wyszło trochę jak z tym Irańczykiem (Sayidem) w LOST-cie, który torturował...
  • 0
VeeDee

#22 behem0t

behem0t

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08.12.2005 - |20:35|

Niezly calkiem, ale akcja z pogrzebem w takim momencie to bzdura na maxa, strasznie mnie to uderzylo - to bylo glupie po prostu. Spiew Teyli tyz mi jak piesc do nosa pasowal do calej tej sytuacji.
Ja sie tez nie moge doczekac az Atlantis zacznie smigac po galaktyce, bedzie ciekawie bardzo. Jeszcze jak sie podepna Ori do tego ibedzie calkiem slodko:D wyobrazcie sobie Ori Wraith <lol>
  • 0

#23 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 08.12.2005 - |21:45|

Niezly calkiem, ale akcja z pogrzebem w takim momencie to bzdura na maxa, strasznie mnie to uderzylo - to bylo glupie po prostu. Spiew Teyli tyz mi jak piesc do nosa pasowal do calej tej sytuacji.

Pogrzeb był rzeczywiście nie potrzebny, ale śpiew był fajny :) Ogólnie nie było źle, tylko myślalam że już pokonali Trust, a tu zaskoczenie :D Tak to jest jak sie nie oglądało wszystkich odcinków i się tylko gdyba ;)
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#24 Kikucik

Kikucik

Szeregowy

• Email
  • 28 postów
  • MiastoOd Ancientów

Napisano 09.12.2005 - |00:18|

Dałem 8.
Odcinek był nieprzewidywalny i przewidywalny zarazem. Wiadomo było, że Atlantis nie wybuchnie i wiadomo było, że ten Kitek ani ta Cadman nie są w to wmieszani. Za to nie wiadomo było, że to płk. coldwell za tym stoi!

+humor (zelenka :))
+trzymający w napięciu
+sg-1
+szybkie akcje
-wątek teyli
-jakieś [beeep]aste krążowniki lecą, a czym one są w porównaniu z Dedalem i całą chmarą puddle jumperów?
?brak major Carter, gdyby to był SG-1 to tylko ONA by pracowała i wymyśliła jakiś sposób na to wszystko
?trochę dziwnie się świeciły oczy Coldwella, inaczej niż w SG1

BTW: Z Atlantis co tydzień wysyłają raporty, wyniki badań etc. a SG-1 jakoś tego nie widać, tj. tylko czasami bąkną coś o Atlantis, ale tak to wogóle nic.
  • 0

#25 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 09.12.2005 - |00:48|

Tez pomyślałem o śpiewie Pippina jesli chodzi o Teyle. I mogło to być lepiej wykorzystane (udramatyzowane).

Wątek z przesłuchaniami - jakby nawiazywał do obecnych afer z więźniami z Iraku, talibami i ich "podtapianiem" ;). A propo - może talibów więżą nie w Polsce a na Atlantydzie ?

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#26 Karel

Karel

Kapral

• Użytkownik
  • 188 postów

Napisano 09.12.2005 - |10:46|

No odcinek wypas, dolacza do kolekcji ulubionych odcinkow SGA (Rising, The siege).

Troszke cos mi sie bardzo wydaje pogmatwane z tym czasem, jesli dedal leci na ziemie w 14 dni, wyruszył z atlantis tydzien temu, jest poza zasięgiem kazdej placowki (w polowie drogi) i wystarczaja mu 2 godziny zeby wejsc w zasieg atlantydy..... albo te modyfikacje hipernapedu byly spore, albo niewiele brakuje do nawiazywania lacznosci miedzy galaktykami. Pozatym szybciutko wrocil spowrotem na atlantis :) nie jest powiedziane ile, ale cos tam McCay przebakuje ze maja jeden dzien zanim dotra krazowniki wraith. Chyba za bardzo sie czepiam.. :P

Ale to tylko minusik ,reszta nadrabia, Zelenka, spiew Teyli tez przykuwajacy uwage, no i w koncu znowu ujrzalem swiecace oczy :D (chyba troche tesknilem za gadami :P )

Ogolnie 9;

P.S. odnosze tez troszeczke wrazenie że Cadman powolutku zajmuje miejsce carter, McCay bedzie mial konkurencje :P (dzieki niej dowiedzieli sie o Codwellu).
  • 0
„Jak każde dzieło i człowiek jest częścią całości, którą nazywamy Wszechświatem i jest tylko na zewnątrz ograniczany czasem i przestrzenią. Przeżywa sam siebie, jakby był oddzielony od pozostałych, ale jest to tylko pewien rodzaj optycznej iluzji powszechnej świadomości.“
Albert Einstein

#27 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 09.12.2005 - |17:13|

P.S. odnosze tez troszeczke wrazenie że Cadman powolutku zajmuje miejsce carter, McCay bedzie mial konkurencje :P (dzieki niej dowiedzieli sie o Codwellu).

...z tego co czytalem Carter jest niezagrozona, w przyszlym sezonie bedzie sie pojawiac takze w SGA (i SG1 jak dawniej).
  • 0
Dołączona grafika

#28 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 10.12.2005 - |13:41|

10 - jak dla mnie najlepszy odcinek sezonu (the siege 3 zaliczam jeszcze do 1 sezonu)

jezeli przenikanie sie SGA i ex-SG-1 po ewentualnej smierci SG-1 po 10 sezonie bedzie wygladac podobnie to nie bede plakal
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#29 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 10.12.2005 - |13:53|

No no całkiem całkiem odcieneczek nie ma co :D
Ja jak tylko usłyszałem słowo ''dzieciaki'' czułem że coś się kroi :P
Rzeczywiście to latanie między galaktykami troche naciągane ... ale jak zwykle Asgard pomógł w decydującym momencie :hyhy:
Widok Ronana stojącego w drzwiach gotowego na przesłuchanie .... ekstraaaaaa :clap:
Dałem 9/10, rzeczywiście fajny odcinek, a reszte skali zostawiam na odcinek który zbije mnie z nóg ( jak np. The Siege part III ) a napewno taki się pojawi :D :D :D
P.S Nawidok takiego gościa który miałby mnie ''przesłuchać'' to chyba sam bym zemdlał :P
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#30 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 10.12.2005 - |15:18|

Mnie tez odcinek sie bardzo podobal.Trzymajacy w napieciu no i jako ze jestem rowniez fanem wspanialej muzyki filmowej a piosenka niby spiewana przez Teyle ;) wymiata zaliczam odcinek do czolówki SGA.Pozdrawiam.
  • 0

#31 Astra

Astra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów
  • MiastoEłk

Napisano 10.12.2005 - |16:41|

Odcinek całkiem ciekawy,chociaż przyznam że mogli zrobić w nim wstawke z SG1.To co mnie totalnie rozłożyło to śpiew Teyli , totalna głupota. <_<
  • 0

#32 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 10.12.2005 - |23:00|

Odcinek generalnie ok, gdyby wywalić ten niezsynchronizowany z obrazem śpiew Teyli.
BTW: Ronan przy przesłuchaniu przypominał Sayid'a z Losta :P Doktorek miał szczęście, że zemdlał :P
BTW2: Teleportowanie węża z ciała dowódcy Dedala jest conajmniej naciągane.
  • 0
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!
http://chorynawyobraznie.blogspot.com/

#33 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 11.12.2005 - |12:30|

Odcinek super dalem 9.5
NA poczatku myslalem ze bedzie na poziomie pozostalych z 2 czesci sezonu,lecz na szczescie sie myliłem :clap:
Było wszystko....emocje,Sg,Dedal,Wraith,humor,Trust.
Jedynie mnie zastanawia jak dowodzca Dedala zostal Goauldem :unsure: ???
Acha brakowalo mi do pelnego szczescia jeszcze Carter :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#34 Trevor

Trevor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 11.12.2005 - |12:47|

Odcinek był bardzo dobry - dałem 9. Dośc dziwnym pomysłem był ten śpiew Tayli - gdyby jeszcze nie był tak ostro podrasowany (pogłosy, echa itd) to miałoby to szanse wyglądać normalnie, a tak to się sztucznie zrobiło. Co do wysyłania wiadomości z Dedalem w połowie drogi jako przekaźnikiem to proponuję zapomnieć o naukowym podejściu, bo cała komunikacja w SG ma bardzo mało wspólnego z realizmem. Sygnał radiowy rozchodzi się z prędkością światła, więc np. na najbliższą Ziemi gwiazdę leciałby sobie 4 lata... czy warto wspominac jaka jest odległość między galaktykami ?
  • 0

#35 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 11.12.2005 - |12:56|

Oni nie wysyłali sygnału radiowo, więc nie leciałby 4 lata.
  • 0
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!

#36 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.12.2005 - |22:39|

Interesujące jest to, że kiedy zaczęli rozmawiać o kitku po komunikacie o włączaniu tłumików inercyjnych kamera zaczęła pracować identycznie jak ta w BSG :>
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#37 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 11.12.2005 - |22:53|

Interesujące jest to, że kiedy zaczęli rozmawiać o kitku po komunikacie o włączaniu tłumików inercyjnych kamera zaczęła pracować identycznie jak ta w BSG :>

Liiiitości, jeszcze tylko tutaj nie robili tego śmiesznego zoomowania :D
  • 0

#38 Trevor

Trevor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 12.12.2005 - |10:11|

Oni nie wysyłali sygnału radiowo, więc nie leciałby 4 lata.

Eeee tzn jak wysyłali ? Niestety nie istnieje w realnym świecie nic szybszego niż fale radiowe...
  • 0

#39 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 12.12.2005 - |10:46|

[3598][3620]nie możemy inaczej przesłać ostrzeżenia
[3620][3653]jak tylko za pomocą|podprzestrzennej transmisji
[3654][3679]z naszej galaktyki do Pegaza,
Z powyższego wynika, że komunikat nie został wysłany tradycyjną drogą radiową, tylko podprzestrzennie.
  • 0

#40 Mar_cus

Mar_cus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12.12.2005 - |17:57|

Odcinek był dość fajny. Oczywiście od poczatku wiadomo już, że miasto nie zostanie rozwalone, ale kwestią pozostawał ciągle szpieg. Przez cały odcinek byłem niemal pewny, że to ta specjalistka od materiałów wybuchowych, a zabezpieczenie kodem pokazała, żeby zdobyć zaufanie (a i tak nikt kodu nie znał). Na końcu miałem lekkie zdziwienie.
Pieśń Teyli naprawdę mi się podobała, samo jej zgranie z pozostałą częścia akcji w mieście i zestawienie scen było ciekawe. Gdyby tylko aktorka nie machała ustami jak piosenkarz-amator, który pierwszy raz robi teledysk...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych