Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 190 - S09E16 - Off The Grid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
111 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (156 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (13 głosów [9.29%])

Procent z głosów: 9.29%

2. 9.5 (13 głosów [9.29%])

Procent z głosów: 9.29%

3. 9 (34 głosów [24.29%])

Procent z głosów: 24.29%

4. 8.5 (29 głosów [20.71%])

Procent z głosów: 20.71%

5. 8 (24 głosów [17.14%])

Procent z głosów: 17.14%

6. 7.5 (11 głosów [7.86%])

Procent z głosów: 7.86%

7. 7 (6 głosów [4.29%])

Procent z głosów: 4.29%

8. 6.5 (4 głosów [2.86%])

Procent z głosów: 2.86%

9. 6 (3 głosów [2.14%])

Procent z głosów: 2.14%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.71%])

Procent z głosów: 0.71%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.71%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.71%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 12.02.2006 - |10:18|

Ano wlasnie.
Generalnie to mnie zasmucilo w tym odcinku - dlatego dali tak latwo i efektownie zniszczyc Prometheusa tylko po to, by zastapic go nowszym, lepszym modelem. Ta czesc odcinka posysa.

W sumie zastepujac, poszli na łatwizne, bo wtedy musieli 2 rożne statki generowac, a teraz maja jeden rodzaj, więc mniej roboty przy robieniu serialu. A w ogole ten Odyseusz dziwnie mały był przy tych Hatakach, juz przy HIve Shipach był większy.

Dałem 8,5.
+ za Baala
+ za Hataki i szczelanine w kosmosie
+ za wykorzystanie Nerusa
+ pomysł z Wrotami

- Lucianie maja chyba bron od Genii
- Odyseusz i brak Asgardczyka
- brak broni ofensywnej
- nowa broń Taurii
  • 0

#22 Cyclops

Cyclops

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 12.02.2006 - |11:02|

no i jak by nie spojrzec tylko 8 jak juz tu kilka osob zauwazylo statek (Odyssey) zadna rewelka a juz ta jego bron to poprostu o bol glowy przyprawia , no i Teal'ca od dzis nazywam Rambo ale ogolnie i tak mi sie podobalo a Carter to naprawde niezla dupeczka chociasz to Vala bedzie brylowac w 10 serii
  • 0

#23 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.02.2006 - |11:22|

Ta bron nie jest wcale podobna do broni Genii.
  • 0

#24 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 12.02.2006 - |11:22|

Jak dla mnie cała historia mocno naciągana, po to by pokazać nowy statek :)

+ Vala na początku ;) a raczej nawiązanie do tamtych odcinków
+ wreszcie wpadli na pomysł nowych nadajników ;)
+ nerus

+/- nowy statek... ale wrażenia na mnie nie zrobił... zwłaszcza, że na tle Hataków to wciąż wygląda nijako...

- nie mogli poczekać kilka odcinków ze statkiem, powiedzieć coś o budowie, a nie wyskakiwać nagle z nim, nie wiadomo skąd;)
- Baal... wszędzie go wcisną ;) okaże się, że na statku zginęły klony od x do y... a drugie tyle pewnie zostało ;) będą go zabijali w nieskończoność
- czemu nie noszą Zaty?? bo te walki bronią palną wyglądają tak, że jedni strzelają do drugich, tamci nie giną i strzelają do pierwszych, ci pierwsi odpowiadają i się przesuwają 10 metrów dalej... i byle dużo wystrzałów było

Użytkownik VeeDee edytował ten post 12.02.2006 - |11:23|

• 0
VeeDee

#25 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 12.02.2006 - |11:57|

QUOTE(zar-an)

he he ...... haha od genii ???
Ciekawe jak by lucjanie dostali sie do Pegaza :D?
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#26 m4rc0

m4rc0

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 12.02.2006 - |12:31|

Odcinek nawet spoko.
Nie rozumiem jednej rzeczy:

[24741][24753]Pokład hangarowy, raport.
[24754][24773]/Pułkowniku, mamy wszystkie Wrota|/oprócz jednych.
[24774][24793]/Nie mogliśmy namierzyć sygnału|/z ich nadajnika.
[24794][24803]A co z SG-1?
[24804][24830]/Nie mamy ich, pułkowniku.
[24923][24943]Statek Baal’a został zniszczony.

To co Sg-1 zabralo ze soba wrota przez ktore przechodzili? :D
  • 0

#27 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.02.2006 - |12:35|

To co Sg-1 zabralo ze soba wrota przez ktore przechodzili?

nie, te wrota były aktywne, co zakłucało namierzanie i wiązkę transportera, więc nie mogli ich zabrać z pokłądu Baala

#28 m4rc0

m4rc0

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 12.02.2006 - |12:43|

nie, te wrota były aktywne, co zakłucało namierzanie i wiązkę transportera, więc nie mogli ich zabrać z pokłądu Baala

W sumie calkiem mozliwe skoro wrota tez przesylaja dane podprzestrzenia. Ale w serialu z tego co pamietam nigdy o takiej sytuacji nie bylo mowy wiec moga byc to co najwyzej domysly :) - ale pomysl jest dobry...

Użytkownik m4rc0 edytował ten post 12.02.2006 - |12:44|

• 0

#29 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 12.02.2006 - |12:51|

Calkiem ciekawy odcinek, mamy nowy statek, a myslalem ze chociaz kilka odcinkow bedzie bez niego. Tylko kapitan jakos mi nie pasuje, stary był znacznie lepszy, taki bardziej naturalny a ten zachowuje sie jak kawalek drewna.
Jeszcze jedno, co my zrobimy z taka iloscia wrot :P ? Moze zalozymy sklepik :D

EDIT

Wydaje mi sie ze to SG 1 zdjeło nadajnik zeby przy przechodzeniu przez tunel odyseusz nie zabrał im wrot

Użytkownik Widar edytował ten post 12.02.2006 - |12:53|

• 0

#30 koalla145

koalla145

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoNieporęt k. Warszawy

Napisano 12.02.2006 - |13:04|

Jak dla mnie 7.5

Niby fajnie - ale nie do końca.

SG-1 bez problemu trafia w dwóch Jaffa naraz :) a nie potrafią zabić choćby jednego z Lucian Alliance kiedy Ci ich gonią. Aż przykro patrzeć...

Aktywowanie DHD na statku Baala. Już są tak obstukani z tą technologią że robią takie rzeczy w 3 minuty? Pod ostrzałem? Bez specjalnych narzędzi? Wiem że Carter jest dobra… ale bez przesady.

Co do Odyssey – znowu mamy te same nic nie robiące działka strzelające ślicznymi seriami świecących pocisków. I po co na to skoro jest za słaby żeby rozwalić Hattaka zanim On rozwali nas. Aaa i nazwa jakaś nie pasująca do serii powinno być np. Herkules albo coś takiego.

To chyba tyle. Czekam na następny.
  • 0

#31 zat

zat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.02.2006 - |14:02|

Generalnie dobry odcinek, dałem 9. Dużo akcji(choć dziwnie rozłożonej w odcinku). Kontynuacja wątku Baala, wykończony kolejny gould(Nerus), powrót na scenę Lucian (tak jak gdyby Ori byli zbyt małą komplikacją). No i najważniejsze :clap: debiut nowego statku Tauri - Odyseji. Po poprzednim odcinku w którym niszczą Prometeusza chciało by się powiedzieć "umarł król niech żyje król" :) Jak widać osłony ma chyba lepsze od swoich poprzedników :> choć uzbrojenie mógłby mieć silniejsze.
Kolejny odcinek gdzie Baal dostaje po łapkach, jestem bardzo ciekawy ile on naprodukował tych swoich klonów, niechciałbym ogladać walki z nim przez kolejne dwa sezony... :(
I jeszcze jedno godne zauważenia. Implanty lokalizatorów w które zostały wyposażone drużyny SG. Jak to mówią " mądry Tauri po szkodzie" :)
Co do nazwy Odyseja to raczej pasuje do poprzednich (Prometeusz, Dedal) wszystie z mitologii.
:nuke: zat

Użytkownik zat edytował ten post 12.02.2006 - |14:36|

• 0

#32 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 12.02.2006 - |14:26|

Ciekawy jestem, czemu Lucjanie nie zaatakuja Ziemi, albo nie polecieli za Odyseuszem czy Odyseja. Mają szpiegów w calej galaktyce i chyba wiedza ze Ziemia nie jest zdolna do obrony. Asgardu chyba sie nie boja, bo o nim i tak rzadko slyszymy.
  • 0

#33 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.02.2006 - |16:27|

A po co mieli by leciec na ziemie? Oni sami mowia ze ziemianie to pryszcz ;) Pozatym zobacz jak Goauldowie i Replikatorzy ktory chciecli zniszczyc ziemie wyladowali ;) Przywodcy lucjan nie sa tak glupi :D.
Poztaym jakim cudem lucjanie moga miec szpiegow na tak wysokich stanowiskach na Ziemii zeby mieli dostep do danych programu Stargate? To niemozliwe zeby mieli jakichkolwiek szpiegow na ziemii (bo co oni by robili? patrzeli jak 95% planety sie technologicznie rozwija w tepie ze nawet za kilkaset lat nie beda zagrozeniem dla Lucjan? bo do pozostalych 5% nie maja dostepu)
  • 0

#34 Gunshin

Gunshin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.02.2006 - |16:46|

8,5

5 za to ze stargate
+0,5 za nowy statek
+1 za gorsecik Carter :P
+0,5 za powrot Lucian
+1 za Nerusa
+1 za intryge Tauri ( a jednak nie tacy glupi jak SGA :P )
+1 za rozwalenie statku Baal'a

-0,5 za kapitana (moze sie rozkreci
-0,5 za takie dziwne wprowadzenie Odysei do uzytku
-0,5 za Rambo :/

Jedno mnie zastanawia tylko. Co z ta kukurydza. To dzielo Ori czy nie...

Moze beda ten temat kontynuowac (CornGate :P)
  • 0

#35 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.02.2006 - |18:12|

Ocena 10

Odcinek bardzo dobry.
+ nowy statek
+ wkońcu jakaś walka
+ Tealc w roli rambo :D
+ podstęp generała
+ za kapitana

- kukurydza
- brak okularów na nosie Daniela
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#36 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 12.02.2006 - |18:22|

Bardzo dobry odcinek. Pokazali się Lucjanie - może mają coś wspólnego z Ori ? Jest też mój ulubieniec Baal - trochę tych swoich klonów wyprodukował, bo zginął w 9 sezonie już chyba ze 3 razy. Swoją drogą jestem ciekawy w jaki sposób klony Baal'a zachowują pamięć o ciągłości zdarzeń.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#37 Smoczywabik

Smoczywabik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.02.2006 - |22:27|

Bardzo dobry odcinek. Pokazali się Lucjanie - może mają coś wspólnego z Ori ? Jest też mój ulubieniec Baal - trochę tych swoich klonów wyprodukował, bo zginął w 9 sezonie już chyba ze 3 razy. Swoją drogą jestem ciekawy w jaki sposób klony Baal'a zachowują pamięć o ciągłości zdarzeń.

Moze jak Cyloni :]

A co do kukurydzy, to mam pewną teorię. Lucjanei mieli wielkie pola kukurydzy, i nie mieli co z nia zrobić, bo nikt nie chciał kupowac... wiec zmodyfikowali ja genetycznie, żeby uzależniała, i zaczeli sprzedawac....
  • 0

#38 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 12.02.2006 - |22:49|

A po co mieli by leciec na ziemie? Oni sami mowia ze ziemianie to pryszcz ;) Pozatym zobacz jak Goauldowie i Replikatorzy ktory chciecli zniszczyc ziemie wyladowali ;) Przywodcy lucjan nie sa tak glupi :D.
Poztaym jakim cudem lucjanie moga miec szpiegow na tak wysokich stanowiskach na Ziemii zeby mieli dostep do danych programu Stargate? To niemozliwe zeby mieli jakichkolwiek szpiegow na ziemii (bo co oni by robili? patrzeli jak 95% planety sie technologicznie rozwija w tepie ze nawet za kilkaset lat nie beda zagrozeniem dla Lucjan? bo do pozostalych 5% nie maja dostepu)

Na przykład po to aby miec swiety spokój z takimi szkodnikami jak Sg-1. Zreszta, uwazaja Ziemian za pryszcz, wiec nie powinno to dla nich stanowic wiekszego problemu.
  • 0

#39 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.02.2006 - |23:13|

Zaran: ty czegos nie rozumiesz, 10x potezniejsi przeciwnicy tacy jak Apophis, Anubis, Baal oraz replikatorzy starali sie zniszczyc ziemie (lub ziemian) i im sie nie udalo. Po co Lucjanie mieliby atakowac ziemie narazajac sie na porazke i praktycznie wyginiencie jak SGC praktycznie im nie przeszkadza? No chyba ze maja bardzo silna chec samobojcza ale musisz przyznac ze znacznie latwiej jest strzelic sobie w leb, prawda? :P

Użytkownik Modes edytował ten post 12.02.2006 - |23:14|

• 0

#40 Alojz

Alojz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoSaarland

Napisano 12.02.2006 - |23:41|

Odcinek dobry w tempie akcji,ta transportacja SG-1 w ostatniej sekundzie -wzorowa :D Jak juz wielu zauwazylo,ci Jaffa to juz nie ci,co kiedys...Kiedys na 5 magazynkow jeden padal,teraz na odwrot.Jesli Hatak taki dobry statek,to czemu Ziemia sobie pare nie kupi??Na pewno sa dostepne na czarnym rynku,skoro obdarci przemytnicy je maja?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych