Odcinek 187 - S09E13 - Ripple Effect
Napisano 22.01.2006 - |12:41|
+starzy znajomi
+ciekawe różnice pomiędzy wszechświatami(miesiądz miodowy, urlop macieżyński:)
+stary dobry humor(nawet Mitchell nie denerwował bardzo)
+asgard ale i tak "I miss Thor"
-18 oddziałów a nie ma Jacka
-wychodzi jacy samolubni jesteśmy(jak Daniel sie przeniósł to całe SGC sie dla niego poświęciło)
-naukowy bełkot Carter, naprawdę zaczyna mnie denerwować dziwczyna jak gada tylko dla przyjemności gadania
A teraz błąd: gdy wysyłali do domu ostatni oddział to czy przypadkiem nie zapomnieli odpalić tej zabaweczki od asgard, bo stoją sobie w pomieszczeniu wrota się otwierają i oddział przechodzi, ani dźwięku ani ujęcia tego użądzenia nie ma.
Napisano 22.01.2006 - |16:55|
Ja wiem, że to SF, ale proszę powiedzcie sami : Jaka kobieta wiedząc, że wyszła za mąż nie spytałaby za kogo ?!?????????!!!!!!!!!!
to absolutnie niemożliwe, nieprawdopodobne, po prostu NIE!!!!!!
Ale Asgardczyk był bezbłędny
Napisano 22.01.2006 - |19:02|
5 na start .
+1 za pomysł
+1 za Janet i Martofa w jednej drużynie .
+1 za Myślenie jak oni , czyli jak my .
Razem 8 .
Jakto za kogo , przecież to jasne - na pewno SGTokar ci to dokładnie wytłumaczy . A na razie się tylko domyślajJaka kobieta wiedząc, że wyszła za mąż nie spytałaby za kogo ?!?????????!!!!!!!!!!
Napisano 22.01.2006 - |20:43|
przyznaje ze odcinek bardzo dobry, dalem 10,
nie rozmumiem ludzi którzy daja 10 takiemu odcinkowi.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.01.2006 - |21:04|
Napisano 22.01.2006 - |21:17|
Moja ocena 9.0
Napisano 22.01.2006 - |22:50|
Jakto za kogo , przecież to jasne - na pewno SGTokar ci to dokładnie wytłumaczy . A na razie się tylko domyślaj
No o jakąż parę mogłoby chodzić w sytuacji epidemi, chorobi psychicznej, alternatywnej rzeczywistości, cofnięcia w czasie i innej paranormalnej, tylko zeby nie rzeczywistej sytuacji w tym serialu. Carter wyszła za Thora, bo ten też znikł.
Napisano 22.01.2006 - |22:53|
9,5
Sg wbiło w ziemie Sga i cały sezon jest super :clap:
Bardzo fajny pomysł,starych bohaterów pokazano,szkoda ze nie Jacka :/
Zasadzka innej Sg1 niespodziewana
Ogolnie odcinek bardzoo dobry
a jeszcze naukowy język
Użytkownik Michał edytował ten post 22.01.2006 - |22:53|

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 23.01.2006 - |00:30|
nie rozmumiem ludzi którzy daja 10 takiemu odcinkowi.
Nie musisz mnie rozumiec, wystarczy ze bedziesz mnie tolerowal
Napisano 23.01.2006 - |00:55|
nie rozmumiem ludzi którzy daja 10 takiemu odcinkowi. Nie pamiętacie S04E06. WoO. Czyżby ten odcinek był taksamo dobry jak tamten, niewydaje mi sie.
A czy mozna tak naprawde porownywac jeden odcinek do drugiego?
Mysle ze ocena odcinka to ocena wystawiana pod wrazeniem danego odcinka a nie porownywanie go do innych, inaczej kazdy by ocenial SG-1 tak jak ty, a serial skonczyl by sie na 5 serii.
Ps. Zatniktel
Napisano 23.01.2006 - |02:16|
Napisano 23.01.2006 - |05:38|
1.Zrozumialbym jedna,dwie...góra trzy druzyny ale nie 16.BANAŁ.
2.Druzyna ze swiata rownoleglego wykombinowala jak przeskoczyc do swiata gdzie na Atlantis jest ZPM zeby go ukrasc.Bez sensu dla mnie ...jakos inne druzyny nie mialy zlych zamiarow a tutaj nagle taka intryga.Wyglada na to ze ta druzyna ze swiata rownoleglego to same CZARNE CHARAKTERY I MI TO NIE PASOWAŁO.
Plusy za Asgard Janet i Martoufa.
Aha nie cierpie jak Sam gada te swoje madrosci a po minie aktorki widac ze nie rozumie co gra.A tutaj bylo tego za duzo naukowa paplanina ktora musialem znosic podwojnie zeby niepowiedziec x16 :]
Dla mnie średniak odcinek.
Użytkownik Amon_Ra edytował ten post 23.01.2006 - |05:44|
Napisano 23.01.2006 - |08:31|
uwaga na marginesie 1: wciąż nie mogę się nadziwić, że Tollanie w 1. sezonie mówią Mechanika kwantowa bee, a potem okazuje się(tak jak w tym odcinku),że Tollanie się mylili; może to i racja, gdyby byli tacy sprytni to by przetrwali(ewolucja działa
uwaga na marginesie 2: w tym odcinku było tyle bzdur "naukowych",że to aż boli; kto jak kto, ale Carter powinna wiedzieć, że mechanika kwantowa zabrania przechodzić z równoległych światów; widocznie scenarzyści postanowili znowu olać konsultanta naukowego, co coraz bardziej z SG-1 czyni nie Science-Fiction czyste Fiction
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 23.01.2006 - |13:51|
tyle SG1, a tak mało humoru
tyle Carter, a takie głupoty lecą :/
ja chciałem zobaczyć jak wszystkie drużyny są w sali odpraw, lub chociaż kilka, a tu nici :/
Nie podoba mi się moty z takim odzyskiwaniem umarłych
miło zoskoczyło mnie że pierwsze sg1 było "złe" miła zmiana, bo ja obstawiałem na nieudaną próbę
Nowy Asgardczyk, jakiś taki dowcipny
no więc odcinek oceniam na 8,5, było by 9, ale brakowału u czegoś :/
Napisano 23.01.2006 - |16:00|
odcinek nie najgorszy, nawet dobry, ale kilka rzeczy mi w nim nie grało:
Nowy Asgardczyk, jakiś taki dowcipnymoze zostać
i broń im dał, ciekawe czy rada szaraków o tym wie??
no więc odcinek oceniam na 8,5, było by 9, ale brakowału u czegoś :/
Tylko pożyczył tą broń
Zgadzam sie czegos tu brakowalo, ale tez i kogos, chodzi o Oneilla.
Odcinek przyzwoity ale nie rewelacyjny.
Główny plus to Asgardczycy.
Scenarzysci starali sie tu nawiązac wiele wątków oraz przypomniec nam troche historie Sg-1
Daje 7
Napisano 23.01.2006 - |19:21|
Napisano 23.01.2006 - |20:56|
A czy mozna tak naprawde porownywac jeden odcinek do drugiego?
Mysle ze ocena odcinka to ocena wystawiana pod wrazeniem danego odcinka a nie porownywanie go do innych, inaczej kazdy by ocenial SG-1 tak jak ty, a serial skonczyl by sie na 5 serii.
Ps. Zatniktel
Moim zdaniem można. Mnie osobiście bardzo podobały sie wszystkie sezony sg-1 az do 9. I jest kilka odcinków do bani z tamtych sezonów np. s04e10 bodajrze co starcili pamięć i byli w jakiejś kopalni. to od tego odcinka chyba nie będzie gorszego
I MNIE season 9 sie nie podoba wieć wystawiam takie a nie inne oceny.
co do ps. wiem ze tak sie pisze ale ja wolałem tak
Napisano 23.01.2006 - |21:36|
Napisano 23.01.2006 - |23:05|
A przepraszam bardzo - czy to nie za mocno naciagnięte?? Jak się dowiedzieli? Wpadli na jakąś planetkę i poczytali Timesa, w którym na pierwszej stronie pisze sie o odparciu ataku Wraith dzięki starożytnej technologii ZPM...
W SG-1 coraz łatwiej wytłumaczyć niesamowite fakty: oglądam sobie statni odcinek Space: Above and Beyond i użalam się, że uśmiercili serial z załogą - moja żona na to, że może tylko ascendowali
Napisano 24.01.2006 - |09:02|
Napisano 24.01.2006 - |13:15|
Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Logowanie »