Skocz do zawartości

Zdjęcie

Śmieszne sceny w SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 hollow540

hollow540

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19.07.2008 - |00:35|

Mi koniec odcinka WindowOfOpportunity jak daniel zapytał się o`nella czy nie wykorzystał pętli czasowej by zrobić coś dziwnego bo i tak nie poniósł by konsekwencji, i zerkną na Sam.
  • 0

#22 Lernaea

Lernaea

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoBytom

Napisano 17.08.2008 - |22:11|

A ja kocham tę scenę - http://pl.youtube.co...h?v=F-9RyHmjK-4
Albo w dwusetnym odcinku te wszystkie pomysły na zrealizowanie filmu XDDD Uwielbiam *,*
  • 0

#23 pinks

pinks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 23.12.2008 - |21:51|

Mi koniec odcinka WindowOfOpportunity jak daniel zapytał się o`nella czy nie wykorzystał pętli czasowej by zrobić coś dziwnego bo i tak nie poniósł by konsekwencji, i zerkną na Sam.

ja przy tym odcinku w ogóle nie mogę przestać się śmiać :lol:
  • 0

#24 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.12.2008 - |23:18|

Bodajże odcinek Crossroads.

Wrota otwierają się, odbierają sygnał od Bra'taca. Na pochylni pojawia się zakapturzona postać. Jack wchodzi do pomieszczenia. Przybysz zdejmuje kaptur i okazuje się że to kobieta, a Jack ze znanym sobie spokojem wypala: 'Bra'tac you've done something with your hair'. Prawie spadłem przy tym z fotela ;)
  • 0
don't try

#25 Ann

Ann

Szeregowy

• Email
  • 2 postów
  • MiastoŁDZ :)

Napisano 24.12.2008 - |10:39|

Właśnie na AXN oglądałam sobię pierwszy odcinek czwartego sezonu "Small Victories" i rozwalił mnie dialog O'Neill-Hammond-Daniel.

O'Neill: Złożę raport jak tylko się wykąpię.
Hammond: Nalegałbym nawet na tą kąpiel.
O'Neill do Daniela: Śmierdzimy?
Daniel: Nic nie chciałem mówić.

Może wiernie nie oddane, bo słabą pamięć mam (skleroza w tak młodym wieku też doskiwera ;PP).

Ogółem świetny był cały odcinek "200" :P
  • 0

#26 pinks

pinks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 27.12.2008 - |13:04|

Sezon 4 Cold Lazarus
Tealc po obejrzeniu wiadomości tv (zamachy, zamieszki,bójki i napady jak to w amerykańskiej tv ;)) wybiera się na poszukiwanie alternatywnego Jacka ze swoim maksi gnatem, Hammond wyrywa mu to przed wyjściem - "Tego nie możesz zabrać!", " Widziałem wasz świat- będzie mi potrzebne" -odpowiada nasz przyjaciel z pieczątką na czole :D
  • 0

#27 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.12.2008 - |20:26|

Sezon 4 Cold Lazarus

Cold Lazarus jest w 1 sezonie.

W 5 sezonie w odcinku Manace.
Jack, Sam i Daniel stoją na androidem Reese. Sam wkłada Reese baterie i całą trójka czeka co się stanie. W pewnym momencie Jack spogląa na Daniela i mówi 'może ją pocałuj' ;)

W tym samym odcinku. Daniel poważnie mówi coś o Androidzie a za nim Jack bawi się lupą. Wszyscy zaczynają się na niego patrzeć a on jak zwykle ze stoickim spokojem pyta 'no co?'

W 6 sezonie odcinek Nightwakers.
Sam, Teal'c i Jonas wysiadają z samochodu. Sam podchodzi do Jonasa i mówi 'miej oko na Teal'ca' po czym robi parę kroków w stronę Teal'ca i cichaczem mówi 'miej oko na Jonasa'
  • 0
don't try

#28 nekkoru

nekkoru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • Miasto50°22'N 18°97'E

Napisano 28.12.2008 - |14:57|

Wiem że być może jestem uzależniony, ale mnie dalej bawi kawał Teal'c'a z 3x02 seth

""Strażnik Węża, strażnik Horusa i strażnik Setesha spotykają się na neutralnej planecie.
Dramatyczna chwila. Strażnikowi Węża świecą oczy. Strażnikowi Horusa błyszczy dziób. Strażnikowi Setesha cieknie z nosa""

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zawsze gdy to słysze to leże :P

Inny moment to ten odcinek z asteroidą lecącą ku ziemi. Co wylądowali statkiem na meteorycie, coś tam kombinują chyba z jakąś bombą (już dokładnie nie pamiętam). Meteor jest już bardzo blisko ziemi i Jack wyskakuje

"Carter, i can see my house"
  • 0

#29 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.12.2008 - |15:29|

Dzisiaj akurat obejrzałem ten odcinek.

6 sezon the cure.
Grupka ludzi na obcej planecie stoi i czeka na ludzi z Ziemi. Jeden z nich się podnieca.
'Poraz pierwszy spotkamy przedstawicieli obcej rasy ... wysyłają swoich najbardziej szanowanych reprezentantów. Bez wątpienia ich przywódca będzie genialnym negocjatorem. Nie mogę się doczekać spotkania z tak wybitnym człowiekiem'
Nagle z wrót wyskakuje nasza wesoła drużyna i Jack wypala 'Siema ludzie' :D
Mina tych dwóch facetów czekających na nich ... bezcenna :D
  • 0
don't try

#30 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 28.12.2008 - |17:43|

Odcinek 4x17 Absolute Power:

SG-1 przyprowadza na Ziemię Shifu. Przy Wrotach wita go Hammond. Shifu rzuca mu swoją filozoficzną mądrość:
"Iskra rozpala płomień, ale świeca będzie się palić tylko tak długo, jak długi jest knot."
Generał nie bardzo wie jak należy rozumieć słowa chłopca, więc Jack śpieszy ze swoją interpretacją:
"Myślę, że on chce powiedzieć, że knot jest centrum świecy i wielki przywódca, taki jak pan, jest najbardziej istotny dla całej kuli wosku."
Chwila milczenia i niepewności, po czym Jack natychmiast brnie dalej:
"Ogólnie to znaczy, że zawsze jest lepiej mieć dużego, długiego knota. Racja?"
:)
  • 0
"...something takes a part of me..."

#31 opalana

opalana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoOpole

Napisano 02.02.2011 - |15:19|

Oczywiście, gdy Jack i Teal'c są zamknięci w pętli czasowej, cały ten odcinek jest świetny. Większość wypowiedzi Jacka i docinki między Valą a Danielem.
  • 0

#32 Jamesemperor

Jamesemperor

Szeregowy

• VIP
  • 50 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 04.02.2011 - |12:56|

Należy też wspomnieć o odcinku z bransoletami zwiększającymi siłę które testowali Tok`ra na członkach SG-1.
1. scena - Jack przekonuje hammonda żeby wyslać ich na misję. Po decyzji odmownej kopie lekko w róg ściany a ona się rozpada -> mina Hammonda :lol: i tekst O`Neilla: No właśnie! Powinniśmy szkodzić tam a nie tu!
2. scena - O`Neill nokautuje Teal`ca w trakcie sparingu:
Jack : I`m sorry.
Teal`c: No. you don`t :lol:
  • 0

#33 koniu88

koniu88

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 14.02.2011 - |17:23|

Finał 7 sezonu,
cały TEAM zebrał się u Jack'a na browara, jak Daniel udowadnia że Teal'c ma w sobie "głębie", i no more beer for you Daniel :}
  • 0

#34 Sauron

Sauron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.05.2011 - |19:19|

1x01
rozmowa po wysłaniu chusteczek Danielowi

SAMUELS
What if the aliens get it?

JACK
Well, they could be blowing their noses
right now.

:D

Najśmieszniejsza scena jaką pamiętam to przejście przez wrota w odcinku 200 jak im tunel uciął sznureczki :D padłem :D
  • 0
Live long and prosper

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych