Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 026 - S02E02 - Adrift

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 29.09.2005 - |23:03|

Odcinek niewątpliwie słabszy niż 2x01. Zdażyła się rzecz rzadka w Loście - dłużyzny. Wątek retrospektywy z Michaelem właściwie nic nie wnosi. Po za tym było dla mnie jasne, że to akurat liczby 4 8 ... zostaną wpisane do kompa. Odcinek (jak na Losta) w dolnej strefie stanów średnich :huh: .

P.S. Zauważyliście, że już po raz drugi Desmond posługuje się ruską bronią? w 2x01 był to pistolet Makarow, a teraz kałasz. Znając przywiązanie do szczegółów w Loście, to raczej nie jest przypadek :hyhy: .
  • 0

#22 dr.octopus

dr.octopus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 29.09.2005 - |23:16|

Przetłumaczona na angielski kwestia Jina z końcówki:

Jin : Run away! It's dangerous here. You must not come here. Run away!

Sawyer : Jin?

Jin : You must not come this way! Don't come this way! Michael! Sawyer!

Sawyer : Jin!

Jin : You must not stay here! Don't come this way! Don't come this..

Michael : Help I'll help

Jin : You must go back! You must go back! Don't care about me. Listen to me. You must not be here. They are coming now. They are coming now. Others.. others..

Michael : What?

Jin : Others......
  • 0

#23 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 30.09.2005 - |00:49|

ja przypuszczam że Desmont nie jest chory - po to sie szprycuje tymi lekami .... wydaje mi sie jednak iż nasze spekulacje ze w bunkrze mieszkało killka osób są błędne i facet poprostu siedział tam sam i jego jedyne zadanie to czekanei na łacznika i kontrola sekwencji odliczania ..... dlaczego jednak napis kwarantanna wewnątrz bunkra ;] moze koleś który siedział w psychiatryku ( poznajemy go w fleshbeckach Huga) i powtarzał na okrągło liczby był odpowiedzialny za wprowadzanie sekwencji zanim znalazł sie tam Desmont ... samotnośc i powtarzalność wprowadziły go w taki stan psychiczny ?! a moze zachorował ?!

Użytkownik avkkk edytował ten post 30.09.2005 - |00:51|

• 0

#24 john constantine

john constantine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 30.09.2005 - |01:21|

Po obejzeniu 2.2 muszę przyznać że autorzy są mistrzami w przetrzymywaniu widzów w niepewnosci i udzielania strzępkó strzępków odpowiedzi.Nie zdziwiłbym się że gdyby Desmond umarł w jakiś dziwny sposób zanim uda mu się odpowiedziec na pytanie kim jest,co tu robi i zjakiego powodu.

are you him? yes. - co on ma na mysli? nim czyli kim? nie wyglada aby sie znali wczesniej.

Wyświetl post

Wydaje mi się że Des moze mieć na myśli swojego zmiennika,czyli kogoś kto przybył by zastąpić go w bunkrze.......A moze chodzi mu o Hurleya....przecież Hurley jest powiążany z tymi liczbami.....a być może osoba z którą gadał Hur;ey w psychiatryku była w bunkrze przed Desem?

To jakieś hobby z tym nie edytowaniem postów?

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 30.09.2005 - |01:50|

• 0

#25 Dr.Wojak

Dr.Wojak

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 30.09.2005 - |08:09|

Moze ci wszyscy inni sa tak samo jak pasazerowie samolotu sa rozbitkami na tej wyspie
i przezywali to samo co teraz jack i reszta przezywa na tej wyspie .Tylko ta jakas chorobo pomieszala im w glowach . Zobaczcie przyklad Francuzki tez zyla w samotnosci na wyspie a desmond to prawdopodobnie ten sam przypadek reszta jego ekipy zaczela "chorowac" wiec zamknal sie w tym bunkrze i siedzial tam przez X czasu i napisal Kwarantanna na wlazie pewnie jako przestorge .
  • 0

#26 cwaniaq

cwaniaq

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30.09.2005 - |08:36|

.A moze chodzi mu o Hurleya....przecież Hurley jest powiążany z tymi liczbami.....

To jakieś hobby z tym nie edytowaniem postów?

Wyświetl post

Właśnie sobie przeglądałem inne forum, i tam opisywano, że hurley w pierwszym epizodzie opowiadał kawał, i rzeczywiście coś takiego było:

"what did one snowman say to the other"
"Freeze"

Hurley może być jego zmiennikiem, zagrał na loterii tymi liczbami i został tak jakby wybrany.

A co do rekina...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użytkownik cwaniaq edytował ten post 30.09.2005 - |08:40|

• 0

#27 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 30.09.2005 - |08:59|

ale jaja, 5 minut temu sprawdzałem czy nie ma napisów i nie było, wchodzę tutaj i widzę informację o napisach. Co za zgranie w czasie :)

Co do odcinka to jestem zawiedziony.
Niedługo 1 odcinek bedzie się rozgrywał w czasie wyjścia Kate do WC i jej powrotu :(
Przesadzają ze zwolnieniem tempa. I nudne robi się ciagłe opowiadanie historii osób przed katastofą. To było dobre w odcinkach pierwszego sezonu ale bez przesadyzmu :)

Użytkownik toktumi edytował ten post 30.09.2005 - |09:00|

• 0

#28 szczesliwka

szczesliwka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 30.09.2005 - |09:25|

Zgadzam się - rozwlekli ten odcinek na maksa... ale te kilkanaście sekund przed końcem na szczęście chociaż trochę to rekompensuje. Trochę.

Moje spostrzeżenia:

1. Dlaczego Desmond co pewien określony czas (wskazuje na to odliczający zegar/whateva it is) musi wklepać liczby? Pierwsze co mi przyszło do głowy to autodestrukcja wyspy/bunkra, której zapobiega właśnie wklepanie tych liczb = to oznacza, że Desmond lub inny "strażnik" (załóżmy...) JEST w bunkrze. No właśnie, ale PO CO...?

2. Czyżby ten "him", na którego czeka Desmond to był Walt?

3. O, a Ci inni "Inni" na końcu to może te ludzie co się zaraziły chorobą, o której tak głośno? HĘ? Byle nie zombie, prooooszę...

Ogólnie, jak tak dalej pójdzie i odcinki będą tak rozwlekłe to sobie dam spokój i obejrzę hurtem przed wakacjami, bo naprawdę... przesadzili...
  • 0

#29 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 30.09.2005 - |11:45|

Mnie te kilkanascie sekund przed końcem niczego nie rekompensuje bo wcale nie są nadzwyczajne.
Za długie ujęcia wzruszenia Mike przed pożegnaniem się z synem i później na tratwie z Sawyerem.
Chyba najgorszy odcinek.
I chyba też dam sobie spokój z oglądaniem i później obejrzę kilka, kilkanascie odcinków. Tym bardziej że wyjeżdzam na jakiś czas :)

Użytkownik toktumi edytował ten post 30.09.2005 - |11:46|

• 0

#30 avkkk

avkkk

Szeregowy

• Email
  • 11 postów
  • MiastoWaWa

Napisano 30.09.2005 - |14:05|

przesadzacie ostro z tym całym spowolnieniem. Wydarzenia które mają miejsce w odcinkach 1-3 tworza zarys całego sezonu i są swego rodzaju pilotem.

Co do Desmonta to pisałem juz że przypuaszczam że facet którego Hugo poznaje w psychiatryku pracował wcześniej właśnie w tym bunkrze i bardzopodobne jest że Hugo ma być zmiennikiem Desmonta. Ciekawe czy Desmont zdazy powiedziec na czym polege pilnowanie sekwencji zanim zginie albo zostanie porwany :P

Oglądałem dzis przypadkiem odcinek 1x15 i mysle ze Ethan nie mieszkał w bunkrze z Desmontem tylko był członkiem tej grupy która porwała Walta ( mysle też że w następnym odcinku przekonamy się czy to właśnie "inni" czy jezscze inna grupa - tak sugerują kolesie z lost.forum :) )
  • 0

#31 Hyuga

Hyuga

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 30.09.2005 - |16:28|

A ja mam pytanie...Przez kogo tam wszyscy trafili na tą wyspę....??? Hugo??Walt??Lock?? każdy miał jakąś historię, która wyjaśnia dlaczego się znalazł na wyspie...
  • 0

#32 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 30.09.2005 - |16:51|

przesadzacie ostro z tym całym spowolnieniem. Wydarzenia które mają miejsce w odcinkach 1-3 tworza zarys całego sezonu i są swego rodzaju pilotem.

terefere
Abstrahując już od tego, że cała akcja odcinka dzieje się w bardzo krótkim okresie czasowym to co nowego dowiadujemy się? Lost charakteryzował się tym, że w praktycznie kazdym odcinku coś istotnego się działo lub dowiadywalismy się czegoś ciekawego, czegoś nowego.
Co się dzieje w tym odcinku i czego nowego dowiadujemy sie w nim?
Ano dzieje się to, że wiemy już z poprzedniego odcinka że weszli do bunkra, że Desmond "przejął kontrolę" nad Lockiem i Kate. PRAKTYCZNIE NIC NOWEGO nie dzieje się w tym odcinku i prawie nic nowego nie dowiadujemy się. Jedyna nowa rzecz to, że mieszkaniec bunkra czeka na kogoś i musi wpisywać te liczby do kompa.
Z drugiej strony czego dowiadujemy się i co nowego dzieje się z ludźmi w jaskini i na tratwie?
W jaskini nic.
Na tratwie ratują się się wszyscy 3, co już wiedzieliśmy wcześniej (no, moze nie dowiedzieliśmy się tego z wcześniejszego odcinka ale chyba 99% osób podejrzewało że tak będzie)
Jedyną nową rzeczą, o której się dowiadujemy pod koniec, to raczej nowa grupa ludzi (inna niż ci na tratwie)
Dla mnie w tym odcinku prawie nic się zdarzyło. Równie dobrze mogłoby go nie być i od razu po 1 mogłaby byc 3 część

Użytkownik toktumi edytował ten post 30.09.2005 - |16:54|

• 0

#33 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 30.09.2005 - |17:33|

Narzekacie, odcinek jest ciekawy i bardzo zaostrza apetyt przed nastepnym. Może nie dowiadujemy sie instotnych rzeczy, ale wiemy ze Des (Desmond) jest tam juz bardzo dlugo (slady na scianach), ma dosć stary sprzet, ale musi skads dostawac zapasy, przeciez te batoniki nie leza tam od 10 czy nawet od 5 lat, a raczej wątpie zeby to była wpadka reżysera.
  • 0

#34 lukskajwoker

lukskajwoker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 30.09.2005 - |17:38|

w trailerze2x03 ta babka mowi lot 815? znaczy jakby oni "inni" tez byli z "innego" 815
i Hurley - wchodzi do spiżarki jak do "siebie", hmmm,.....

Użytkownik lukskajwoker edytował ten post 30.09.2005 - |17:47|

• 0

#35 toktumi

toktumi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 30.09.2005 - |18:36|

po pierwsze chyba chodzi ci o tą babkę która rozmawiała w jednym z odcinków z doktorkiem przed lotem. Nie pamiętam jak ta aktorka nazywa się. Przeciez ona leciała w tym samym samolocie i pewnie w następnym odcinku odnajdą się inne osoby które przeżyły katastrofę. To ci z którymi pewnie rozmawiał przez radio brat Shannon
po drugie Hurley wygląda na takiego, który zawsze czuje się jak u siebie w spiżarni.
  • 0

#36 Gość_sawyer_*

Gość_sawyer_*
  • Gość

Napisano 30.09.2005 - |19:23|

prosze, przestancie tak mocno kaleczyć nasz język :)

desmont, desmąd i co jeszcze? :D Za kerę odmieńcie imię Desmond przez przypadki :D

owszem, bylo spowolnienie, sam pierwszy to napisalem ale bez przesady. tak samo bylo w lost 1. wiadomo, z emusza to przeciagnac na 24 odcinki wiec nie w kazdym odcinku moze byc tyle akcji :)

w tym z pewnoscia fajny byl zabieg cofniecia sie do wejscia przez Kate do bunkra i inny punkt widzenia tej sytuacji -> bardzo dobre.

za to z pewnoscia slaby byl flashback - totalnie nic z niego niewynikalo bo juz z wczesniejszych odcinkow wiemy, ze murzyn mial wypadek, syna, ze zona mu go zabrala i pozbawila praw. to wszystko juz bylo.

nie podobala mi sie tez scena w ktorej Sawyer wyciagal sobie PALCAMi kulkę z ramienia. ee no panowie rezyserzy... nie robcie z nas hamerykańców :) W takim razie Sawyer nadawalby sie na chirurga ktory niepotrzebuje narzędzi :)
  • 0

#37 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 30.09.2005 - |19:57|

Narzekacie, odcinek jest ciekawy i bardzo zaostrza apetyt przed nastepnym. Może nie dowiadujemy sie instotnych rzeczy, ale wiemy ze Des (Desmond) jest tam juz bardzo dlugo (slady na scianach),

Hmmm... a skąd wiemy, że te "ślady na ścianach" zostawił Desmond? A może jakiś jego poprzednik... Może jeden z wielu poprzedników...

:D
  • 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#38 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 30.09.2005 - |20:41|

Mnie sie bardzo podobał daje 9. był troszke słabszy od 1
I nie zgodze sie ze wiało nuda :blink: ...ludzia sie czasami w głowach przewraca to taki OF.
Bardzo dobrze zrobione jest to pokazanie jak Locke wchodzi i jak Kate ucieka i potem polaczenie to z 1 odcinkiem.O malo co Kate dostała by ta kula :/
Desmond wydaje mi sie ze okaze sie dobrym gosciem ktory czegos tu pilnuje,moze tej zarazy??moze po nie wpisaniu tych liczb w odpowiednim czasie wyspa wybuchnie ??
Co do watku Sawyer etc. to jak JIn tak szybko był na ladzie, no i co to za jedni Ci others....Nie moge sie doczkeac 3 odcinka :>
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#39 kurtka

kurtka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.09.2005 - |22:32|

Witam,
To moj pierwszy post na forum. Pamietam jak sciagnelam 16 odcinkow I sezonu i praktycznie ogladnelam jednym tchem w ciagu weekend'u. I sezon byl niesamowity i prawde mowiac nie myslalam co wymysla scenarzysci w II. Nie wydaje mi sie zeby 2 odcinek byl spowolnieniem akcji, w koncu musi byc jakas nutka niepewnosci... z jednej strony interesujace byly retrospekcje w bunkrze, ale mniej (przynajmniej dla mnie) wydarzenia na tratwie... Musze przyznac, ze zakonczenie odcinka mnie zaskoczylo... I tym bardziej nie wiem co myslec.... Generalnie dawno nie ogladalam tak swietnego serialu trzymajacego w napieciu, a jednoczesnie dowcipnego... Podziwiam pomyslodawcow....

Użytkownik kurtka edytował ten post 30.09.2005 - |22:43|

• 0

#40 jaj

jaj

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 30.09.2005 - |23:44|

No wiecie co, Lostowi nalezy sie jakis kredyt zaufania :D Trudno zeby kazdy odcinek byl lepszy od poprzedniego. Czasem obnizyc napiecie znaczy lepiej zaskoczyc nastepnym razem. Mnie 2/2 nie powalil, troche rozczarowal, ale psow jeszcze nie ma co wieszac.

Mam koncepcje jak tu nie zabijac Desmonda co by dalej czarowal akcentem B)
Byc moze on zostal jakos zwabiony - mniejszym lub wiekszym podstepem. Moze wie malo albo nie zna prawdy... Wygladal na zdesperowanego i sfrustrowanego - nie ma sie co dziwic, przeciez sam do konca nie wie na kogo czeka. Moza nie pamietac Jacka bo ktos mu zrobil cos w rodzaju prania mozgu np :hyhy: Widac z reszta potezna zmiane osobowosci od wesolego optymisty na stadionie w smutnego samotnika w bunkrze. Moze to nie jest to czego sie spodziewal cwiczac przed `przebiegnieciem` swiata.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych