Skocz do zawartości

Zdjęcie

Back to the Future Trilogy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#21 dziordzio

dziordzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 09.11.2003 - |11:12|

Nowego odcinka ze starymi aktorami na pewno nie będzie, ale może kiedyś zrobią podobnie jak Final Fantazy, wszystko komputerowo.
  • 0

#22 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 11.11.2003 - |16:34|

Wczoraj w ciągu jednego dnia obejrzałem wszystkie trzy częsci tej wspaniałej serii. można powiedzieć, że był to pierwszy raz, bo ostatni raz odlądałem tak dawno, że już nic nie pamiętałem. I jakie wrażenia? Świetna komedia, której trzy częsci tworzą jedną wielką wspaniała całość. Jest tam wiele nie ścisłości, ale że jest to komedia, można je pominąć. Ciekawe czy wizja świata z 2015 roku sprawdzi sie czy nie....
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#23 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 11.11.2003 - |16:55|

Czasu zostało niewiele więc nie wydaje mi się by pojawiły się nagle takie latające samochody, deskolotki lub małe, prywatne, podręczne reaktorki :). Seria zaś jest w dechę. Ja też właśnie jestem świeżo po obejrzeniu trzech części. Wprawdzie nie jednego dnia, ale sukcesywnie w miarę ściągania. Fajne wrażenie robi taka projekcja wszystkich części po kolei. To tak jakby ogladać jeden długi film. Rzeczywiście nieścisłości jest sporo ale kto by się tym przejmował kiedy jest cała masa innych zalet. Ot właśnie choćby wspomniany przez Setha humor.
Ciekaw jestem czy w 2015 roku, kiedy wizja przyszłości się nie sprawdzi to film nadal bedzie się tak dobrze oglądało jak dziś. Ostatecznie od realizacji całej trylogii minęło już sporo czasu a film nie zestarzał się aż tak bardzo jak można by się spodziewać.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#24 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.11.2003 - |17:08|

To zdecydownie jeden z moich ulubionych filmów. Wszystkie 3 części bez zastanowienia mogę ocenić na 10/10. Super humor, muzyka, gra aktorów. Do tego to co najbardziej lubię w sf : podróże w czasie. Do tego dosyć zmyślnie pokazane. Owszem do pewnych szczegółów można się doczepić z punktu widzenia logiki i nauki. Jednak gdy mowa o podróżach w czasie, to zawsze coś trzeba naciągnąć, coś pominąć żeby film był ciekawy.
Nie pamiętam już ile razy ten film widziałem, ale za kazdym razem tak samo mi się podoba (no może za wyjatkiem pierwszego razu; wiadomo, że najlepsza zabawa jest gdy się coś ogląda pierwszy raz).

Użytkownik rejm edytował ten post 11.11.2003 - |17:11|

• 0

#25 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 07.12.2003 - |21:43|

Ja tam zawsze oglądając ten film miałem zupełnie inny pomysł na rozpędzenie samochodu do 88 mil :) !

Było by to stosunkowo łatwe do wykonania (szczególnie jeżeli wyjeli by silnik i masę innego zbędnego bagażu) gdyby wybrali sobie jakiś mocno przysypany śniegiem szczyt górski. Wtedy tylko wystarzyło zamienić koła na płozy... i mielibyśmy westerną wersję klasycznego kuligu, hehehe

Jedyny problem to przetransportowanie samochodu z zalanych słońcem pustyni w góry.
  • 0

The Corps is Mother, The Corps is Father

[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]

#26 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 07.12.2003 - |22:29|

Toteż Doc Emmet Brown miał taki sam pomysł, żeby poczekać do zimy. Ale jak wiesz mieli tylko kilka dni czasu i oczekiwanie na śnieg i mróz nie było rozwiązaniem. Musieli kombinować inaczej :).
  • 0

#27 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 07.12.2003 - |23:07|

Toteż Doc Emmet Brown miał taki sam pomysł, żeby poczekać do zimy.

Hmm oglądałem film dawno, być może wspominali coś o zimię.

Ale jak wiesz mieli tylko kilka dni czasu i oczekiwanie na śnieg i mróz nie było rozwiązaniem. Musieli kombinować inaczej.

Ale tu już pojawia się paradoks, bo nie mieli czasu bo dowiedzieli się ze zdjęcia że ten doktorek wyciągnie kopyta na miejscowym cmentarzu. Więc jest oczywiste że jakby wyruszyli z tego miasteczka w góry (np. zaraz po przybyciu )to NIE MOGLIBY skończyć na miejscowym cmentarzu. Zmienili by przyszłość i wtedy mogliby sobie pozwolić nawet na wielo miesięczne podrózowanie w góry :)
  • 0

The Corps is Mother, The Corps is Father

[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]

#28 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 08.12.2003 - |19:14|

Teoretycznie wszystko jest oczywiście mozliwe. Z drugiej jednak strony ucieczka w góry nie musiałaby zakończyć się sukcesem. Doc mógłby zostać zastrzelony przez "Wściekłego Psa" Tannena podczas ucieczki, a pogrzeb mógłby odbyć się,w rodzinnym miesteczki doktora, czyli Hill Valley. Ucieczka w przyszłość byłaby jednak pewniejsza :). W filmie aż roi się od błędów, paradoksów i niekonsekwencji. Nie należy jednak być zbyt drobiazgowym, bo popsuje się całą przyjemność z oglądania. A szkoda by było, bo to bardzo fajne filmy :).
  • 0

#29 Gość_xxx1012_*

Gość_xxx1012_*
  • Gość

Napisano 01.02.2004 - |15:57|

Po prostu klasyka przygodówki z lekką nutą S-F
  • 0

#30 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 15.03.2004 - |08:57|

Analizowanie "Powrotu.........." zupelnie mija sie z celem. Ten film ma bawic :D Jestem ciekawy czy ktos z was czytal ksiazke ? Jest rownie dobra jak film. Warto przeczytac. Dosc dawno temu znalazlem ja na allegro.
  • 0

#31 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 15.03.2004 - |11:57|

Pewnie, że czytałem. Niezła, chociaż czytając ją miałem przed oczami trochę inne obrazy niż podczas oglądania filmu. Ale to chyba kwestia wyobraźni. Kiedy się czyta to wszystko "ustawia się po swojemu" :). Książkę rzeczywiście warto polecić chociaż, jeśli się nie mylę, powstała ona na podstawie filmu. A właściwie trzech filmów, bo w tej jednej książce zawarte są wszystkie trzy części "Powrotu...". Szkoda, że nie więcej. Hmmm... warto by było przeczytać jeszcze raz. Tylko ten przeklęty brak czasu...
  • 0

#32 pikt

pikt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoLębork

Napisano 16.03.2004 - |11:07|

Sam pomysł wyprodukowania TAKIEGO filmu w owych latach był bardzo śmiałym pomysłem i wg zamierzenia producentów spełniło sie to. Film a później reszta części przyniosła krociowe zyski. Plan wypalił na 1000%. Oczywiście film jest można rzec w swojej kategorii klasyką (tak jak Indiana Jones). Chcesz się zrelaksować odpal Powrót do Przyszłości.
Dawno dawno temu w odległych czasach na ekranach kin gościł CZARNY KORSARZ. To był jak dotąd jedyny film który oglądałem z rzędu 3 razy (oczywiście w kinie - video było przyszłością). Był grany od piatku do niedzieli i zaliczałem każdy dzień. Do tej pory jeszcze mnie się to nie zdarzyło, a mało brakowało (Seksmisja).
Jednak do Powrotu siegam jak chcę się ponownie pobawić. :lol:
  • 0

#33 Lavey

Lavey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 08.07.2004 - |22:58|

"back to the future" rzadzi :) ten film moge ogladac w kolko, naprawde, jest po prostu fajny :) zakrecony, ciekawy, bohaterowie tez swietni, aktorzy tez :) ja sie po prostu do tego nie moge przyczepic :) pozdro :)
  • 0

#34 pix

pix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09.07.2004 - |01:49|

Ogladalem trylogie chyba z 5 razy i ciagle mi sie podoba :) moj ulubiony film i nie sadze zeby kiedykolwiek powstalo cos lepszego...

Pozdr
  • 0

#35 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.07.2004 - |08:47|

Zapaliło się światło na udział w 4 części Powrotu Michaela J.Foxa !!! Michael J. Fox zaczął przyjmować nowy lek na chorobę Parkinsona, który umożliwi mu powrót przed kamerę.Dzięki specjalnemu lekowi gwiazdor mógł wystąpić gościnnie w komedii "Scrubs". Będzie to jego pierwszy od dwóch lat występ przed kamerą, bowiem do tej pory stosowane leki nie pozwalały aktorowi na powrót do zawodu :D
Więc kto wie???Gdyby się zgodził to Christopher Lloyd nie miałby chyba wyboru :lol:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#36 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 09.07.2004 - |13:05|

Obawiam się , że gdyby wyszła czwarta część to bylibyśmy rozczarowani , jak to zwykle bywa 50 % filmu to efekty specjalne a dobra gra aktorów odeszła by jak zwykle na bok. Poróbnaj Terminatora 2 i 3 , porównaj Obcego , pierwsze odcinki zawsze są miodne , reszta to klapa.
  • 0

#37 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.12.2004 - |13:55|

DLA WSZYSTKICH FANÓW I NIE FANÓW POLSAT PRZYSZYKOWAŁ NAM NIE LADA PREZENT !!!

[24.12.2004] 22:05 - Powrót do Przyszłości I
[28.12.2004] 20:45 - Powrót do Przyszłości II
[29.12.2004] 20:45 - Powrót do Przyszłości III

Nie ma to jak wypasiona trylogia na bis !!!

a tu mam dla was coś extra :) mistrzowski filmik :P

http://www.flashplay...othefuture.html

Użytkownik MacGyver edytował ten post 30.12.2004 - |13:48|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#38 Remigiusz23

Remigiusz23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 20.03.2005 - |22:11|

Czasem przychodzi taki czas w życiu każdego człowieka, w którym jest pełen zachwytu i uznania dla jakiegoś filmu. W moim przypadku takim filmem był "Powrót do przyszłości" Roberta Zemeckisa... film zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych, którzy mogą razem z bohaterami przeżywać niezapomniane przygody.

pozdro <_<
  • 0

#39 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.04.2006 - |18:25|

Kurcze to jest trylogia którą mogę oglądać na okrągło i nigdy chyba mi się nie znudzi, nawet po latach widać że nie zestarzał się ani o sekundę, jest tak rewelacyjnie nakręcony i zagrany że dla mnie jest to mega klasyk, jak tylko pokazała się cała trylogia na DVD nie było się nad czym zastanawiać. Ten film jest wart każdej sumy :D :D :D
  • 0

#40 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 06.04.2006 - |16:58|

Film fajny, ale scenarzyści już się sami zamotali w trzeciej części

Najbardziej zamotać, to się zamotali w dwójce. Biff zwinął Almanach w przyszłosci, pofrunął do siebie samego w latach pięćdziesiątych oddał sobie Almanach i wrócił do tej samej przyszłości z której wystartował. A powinien do przyszłości, która była już zmieniona i była kontynuacją tego co spotkali nasi bohaterowie wracając do 85 roku.

Niemniej jednak wszystkie trzy części to bez wątpienia 6(6).
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych