bo wydaje mi sie, ze DHD by musialo byc wielkosci chyba stadionu 10-lecia, zeby pomiescici te wszystkie klawisze
Możliwe że po prostu symbole na pierścieniach różniły się między sobą
Użytkownik Dinsdale edytował ten post 16.06.2007 - |22:27|
Napisano 16.06.2007 - |22:25|
bo wydaje mi sie, ze DHD by musialo byc wielkosci chyba stadionu 10-lecia, zeby pomiescici te wszystkie klawisze
Użytkownik Dinsdale edytował ten post 16.06.2007 - |22:27|
Napisano 21.06.2007 - |13:38|
Napisano 11.08.2007 - |20:42|
Napisano 13.09.2007 - |07:59|
Moim zdaniem jest to specjalnie wprowadzony zabieg aby wprowadzić ewentualną dezinformację. Bo gdy ktoś przyczepi się do programu SG i pułkownika można zawsze mu wmawiać że to nie ja tylko płk.O'Neil przez jedno L a O'Neill (podwójne L ;-)) nie ma z tym nic wspólnego.+ Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis od nowa +
Po powrótnym oglądnięciu odcinka Secrets coś innego zaświtało mi w głowie, jeśli chodzi o sprawę O'Neila i O'Neilla.
Mianowicie tam Jack rozmawia z dziennikarzem i mówi coś takiego:
- Ale jest jedna ważna sprawa. O'Neill pisze się przez dwa "l". Jest jeszcze jeden pułkownik O'Neil przez jedno "l" i on nie ma kompletnie poczucia humoru.
Może to była zamierzona operacja, by dodać Jackowi z serialu jedno "l". Być może służyło to właśnie temu, by podkreślić, że serialowy pułkownik różni się od depresyjnego i smutnego z filmu, że era tamtego już minęła i teraz nastał czas dla wesołego wojskowego.
Ale to tylko moje spostrzeżenia.
Napisano 19.10.2008 - |09:50|
Napisano 05.11.2008 - |23:51|
Gwiazdozbiory wszędzie są takie same, nie zmieniają się smile.gif
Napisano 01.02.2009 - |14:08|
Napisano 11.09.2009 - |17:28|
Napisano 21.09.2010 - |02:53|
Witam. Nie jestem pewna, czy czegoś nie pomyliłam, ale zdaje się, ze w SGU (S1E01) do otworzenia tunelu na Destiny użyto symbolu Ziemi, choć na Ziemi nie przebywano? Dziewiątym znakiem był symbol Ziemi, a nie planety Ikarus (chyba Ikarus, wybaczcie, jeśli się mylę, ale widziałam ten serial tylko raz).Wobec tego bezwzgledny punkt odniesienia nie ma racji bytu.
Napisano 23.09.2010 - |21:10|
Napisano 24.09.2010 - |11:14|
Znaku ziemi nie miało prawa być na tych wrotach. Jest to unikalny punkt wyjścia znajdujący się tylko na wrotach wykopanych w Gizie.Więc tak, odpowiedź na pytanie pierwsze: Tak, użyto symbolu ziemi, gdyż Eli wpadł na pomysł, że adres może być jakimś hasłem... po tym jak zawiodła próba z użyciem symbolu bazy Ikar.
Napisano 24.09.2010 - |19:25|
Napisano 24.09.2010 - |20:25|
Nie twierdzę, że nie mogą. Są twórcami serialu, więc mają prawo to zrobić. Jednak byłoby miło jakby trzymali się konwencji, którą sami wcześniej wymyślili.-.-
@Don Pabloss ..
Pamiętajcie że to tylko serial a więc wszystko zależy od pomysłu twórców .
Chcieli żeby był tam ten znak, to go tam umieścili .
I koniec zagadki ;D
Użytkownik Don Pabloss edytował ten post 24.09.2010 - |20:45|
Napisano 24.09.2010 - |20:52|
Napisano 24.09.2010 - |21:28|
Dlaczego? Głównym zaczepieniem SG:U do poprzednich serii jest motyw 9 szewronu, który zawsze był na wrotach, ale nigdy nie został uruchomiony. Jest to jakby uzupełnienie uniwersum przedstawionego wcześniej w żaden sposób z nim sprzeczny (pomijając drobne szczegóły jak ten znak ziemi, czy zbyt łatwe wg mnie używanie milionów i tysięcy lat - co jest problemem raczej całego "franchise", ale to jest temat na zupełnie osobną dyskusje).Gdyby się trzymali to sgu nie miało by prawa istnieć
Głupoty pleciesz. Ani w SG-1, ani w Atlantis nie było pokazane wprost, żeby ktokolwiek poza Pradawnymi, Ori i Tollanami stworzył wrota (chociaż można przypuszczać, że Asgard i Nox miały takie możliwości). Całe ustawiane wrót przez ludzi w innych miejscach, niż oryginalne sprowadzało się na zabieraniu wrót z planet niezamieszkałych na inne planety (pewnie tak było z bazą Ikar), czy w przestrzeń kosmiczną (stacja Midway).Znak został tam umieszczony hmm czemu ?
Bo te wrota które tam są są zrobione przez ziemian -.-
cała placówka jest zrobiona przez ziemian.
Ludzie naprawdę brak słów xD
Placówka jest w 100 % zrobiona przez ludzi wrota też (sg-1 pokazuje że potrafimy je tworzyć ;d ) więc czemu jest znak ziemi ? teraz rozumiesz ? xD
to są powielone wrota z ziemi i tyle ;d
Użytkownik Don Pabloss edytował ten post 24.09.2010 - |21:29|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych