Skocz do zawartości

Zdjęcie

Andromeda w AXN

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
105 odpowiedzi w tym temacie

#21 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 20.10.2003 - |12:39|

co do tłumaczenia to nie pomoge z braku czasu.
samo nagrywanie filmu to juz dla mnie troche problem
jest 1 odcinek codziennie a w soboty powtórka, wiec jak czegoś nie złapie w tygodniu będę się starał złapać w sobotę - swoją drogą dobrze by bylo jakby ktoś jeszcze miał możliwość nagrywania bo to z satelitą róznie bywa - wystarczy wieksza burza i po ptokach
zamienianie odcinka za odcinek mija się z celem- to by było nowy odcinek codziennie.
Poza tym mam tylko 128Kbit/s wiec zrzucanie 5 godz odcinka poto by go na drugi dzień kasować ??? - bez sensu
Jak któryś z kolegów dysponujący FTP-em wyrazi zgode to moge wrzucać, ale żeby to zostało na dłużej.- Czekam na namiary.

Co do scieżek dzwiekowych ze wzgledu na oszczędności miejsca zgrywam 8 bit 11KHz mono - jakość kiepska , ale tłumaczenie w pełni zrozumiałe
  • 0

#22 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.10.2003 - |18:33|

Dzięki roberto !!
Jakość tych mp3 w zupełności wystarczy. Teraz będzie można zweryfikować to co juz mamy i zająć się nowymi.
  • 0

#23 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 20.10.2003 - |21:58|

OK to bede wrzucał nastepne ścieżki
Rozmawiałem z Kwiatkiem ,może będzie (tylko próbnie) pierwszy odcinek mojego TV-ripa na Dxxxxxxx
  • 0

#24 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 22.10.2003 - |01:31|

Jak potrzeba to mozna te odcinki do mnie wrzocac wprawdzie mam maly upload bo tylko 16 ale kolega roberto ma taki sam wiec sie dobrze sklada a pozniej moglbym to gdzies uploadowac
Co do MP3 to mysle ze z 50 MB bym znalazl na to ale musial bym sie jeszcze zorientowac
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#25 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 22.10.2003 - |07:50|

no wczoraj mnie troche podłamali
komp nagrał mi andromede o 11. Przychodze do domciu a tu obraz sie zacina , dzwięk przesuniety o jakieś 2 sek. Myślałem że to wina kompa, ale się okazuje ,że tak AXN czasami nadaje. Nagrałem drugi raz o 20 i naszczęście tym razem było OK.
Druga ścieżka dzwiekowa na stronie MIRC-a.
Co do FTP-a to raczej musi być troche szybszy bo na 128Kb to moge u siebie postawić FTP-a, ale to by mie zablokowało.
Na ścieżki dzwiękowe jest już miejsce u MIRC-a więc nie będziemy zmieniać.
Zresztą jak już spiszecie tłumaczenie to mp3 można usunąć.
Tak w ogóle to zastanawiam się czy opłaca się robić te TV-ripy bo są DVD-ripy tylko narazie nie ma na nie miejsca na flagowcu, ale narazie będe jechał dalej.
  • 0

#26 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 22.10.2003 - |08:37|

uhhhhhh...ja chcę te TVripy.... na napisy będe czekał jakiś czas a tak bym sobie juz poogladał Andzie ..... no cóż zawsze mozna coś wykasować z flagowca .....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#27 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 22.10.2003 - |14:17|

Ja tez chce chetnie bym sobie poogladal mimo ze ogladalem bez napisow juz i tak prawie caly sezon
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#28 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 22.10.2003 - |15:16|

witam
jak ktos zrobi napisy do Andromedy to ja moge je dac na strone http://napisy.gwrota.com
  • 0

#29 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 22.10.2003 - |17:43|

jejku oświećcie mnie : jaki cały sezon ????. Ja żyje jakby teraz był początek września i nie wiem co się za bardzo dzieje.

Dawajcie napisy w jedno miejsce - np do Sokara na stronkę i bedzie po problemie
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#30 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 22.10.2003 - |17:56|

Andromeda ma juz 4 sezony przeciez :P a ja ogladalem 1 sezon prawie caly bez napisow ale juz sie wzielem za robienie napisow do pozostalych odcinkow Andromedy do ktorych mam transkrycje tylko to potrwa bo mam malo czasu a tlumaczyc tez trzeba z konetekstem bo tak sobie przetlumaczyc to zadna filozofia chodzi o to zeby tlumaczenie mialo sens a nie tylko przetlumaczone slowa

P.S roberto odezwij sie do mnie na GG

P.P.S hmm nic nie dostalem jak mozesz to sie odezwij dzisiaj

Użytkownik Sfinksik edytował ten post 28.10.2003 - |16:00|

• 0

#31 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 27.10.2003 - |19:38|

P.S roberto odezwij sie do mnie na GG

No odzywam się , ale jakoś nie odpowiadasz

Dzisiaj cos pokopali w AXN bo rano znowu puścili 5 odcinek zobaczymy o 20 mam nadzieje , że się zorientowali i puszczą 6.
  • 0

#32 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 11.11.2003 - |21:55|

Witam
Jak by kogos interesowało to posiadam cały pierwszy sezon i 10 odcinków drugiego
  • 0

#33 Arturs

Arturs

Kapral

• Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 14.11.2003 - |20:46|

Witam

Właśnie skończyłem oglądać odcinek 1x20, w którym wystąpił
Daniel z SG-1 czyli Michael Shanks. Fajnie było Go oglądać w innym
serialu, i całkowicie inną grał postać - androida (szpiega) z innego okrętu,
który rozkochal w sobie Andromede/Romy.
Fajnie pomyślane i zagrane, rewelacja ze strony Doig i Shanks'a.

VY 73

ARTURS
  • 0

#34 Zaku

Zaku

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 16.11.2003 - |11:49|

Witam,
Po dluzszej nie obecnosci na forum, powrocilem :) co do AXN to mnie ten program calkowicie zadzil, gdy przezucalem pilotem kanaly i trafilem na andromede, fajnie ze powstal taki program, ma ktos moze plan dnia tego programu? bo w necie nie moglem znalezc ich strony, chyba nie maja jeszcze. Co do odcinkow to moglbym nagrac na video i zzucic na kompa - tvripa z polskim lektorem normalnie poprostu TVrip z AXN , mam taka mozliwosc jak by kogos interesowalo :)
  • 0

#35 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.11.2003 - |12:15|

A co ty masz, że jest w nim AXN? To jakaś kablówka czy Posat cyfrowy?
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#36 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 16.11.2003 - |16:02|

Ofcourse ze interesuje :D :D a jak by pozniej mozna od ciebie to dostac :)
  • 0

#37 Zaku

Zaku

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 17.11.2003 - |13:35|

Mam AXN w polsacie cyfrowym czy jakos tak:) Tzn jak moglbym nagrac na video a potem przezucic na kompa, mam neostrade+ no to moglbym wzuc gdzie trzeba badz postawic ftp albo na DC ktos by to przejal odemnie co moze udostepnic innym. Jest wiele drog ktorymi mozna to zorganizowac;)
  • 0

#38 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów

Napisano 17.11.2003 - |14:59|

No to LUX a nie mozesz ripowac bezposrednio na kompa odcinkow ??

Jakby server byl potrzebny to cos sie chyba da zorganizowac
  • 0

#39 Zaku

Zaku

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 17.11.2003 - |22:44|

Tzn ,ja odrazu rippowac na kompa to sie niepolaca ze wzgledu na to iz cos by sie zrabalo nagle i caly odcinek by poszedl w diably. Wiec nagrywam na video i potem rippuje, ale dowiedzialem sie ze beda DVDrippy wiec niewiem czy jest sens cokolwiek dzialac.
  • 0

#40 Gość_Envinyatar_*

Gość_Envinyatar_*
  • Gość

Napisano 19.11.2003 - |00:59|

Jesliby to kogos interesowalo to dysponuje seriami 1-3 andromedy w calosci - jakosc chyba dvd albo bardzo ladnie rzniete z satelitarki
niestety wersja angielska - co bardzo przeszkadza mi w ogladnieciu serialu z zona
jesli o udostepnienie chodzi - moge wrzucic na ftp, ale u siebie ftp nie otworze - blokada (dobra lacze mam w pracy) - wiec jesli ktos mialby ochote, mozemy pogadac
nie jest to zreszta jedyny serial jaki mam - dysponuje rowniez stargate sg-1, farscape, babylon 5, spora czescia buffy i angela - a potrzebuje do tego wszystkiego napisow (z wyjatkiem farscape i sg-1, bo to mam)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych