Skocz do zawartości

Zdjęcie

Predator (1987)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 08.06.2006 - |13:44|

Hmm... aż się dziwię że jeszcze nikt nie wspomniał o muzyce Alana Silvestri do tego filmu. Rewelacja. Musielibyście posłuchać samego saundtracka, bez filmu. Prawie poezja.;) Jego najlepsza muzyka obok Powrotu do przyszłości.:)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#22 Gość_Vendetta_*

Gość_Vendetta_*
  • Gość

Napisano 10.06.2006 - |09:43|

Jedynka - spoko film. Dwójka - jeeeeeszcze też. Trójka czyli Alien vs. Predator - nudna. Na tej zasadzie to by mogli zrobić Rambo vs. Terminator. Sztuczne nabijanie kasy bazujące na piedestałach zbudowanych przez prequele.

Predator 4? Nie chcę!
  • 0

#23 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 13.07.2006 - |15:55|

Uważam że Predator jest swietnym filmem. Zarówno i 1 i 2. Myśle ,ze dzeło to jest godne polecenia,pomimo iz w 2ce nie ma juz Arniego. A swoją drogą... czy nie uwazacie ,ze w odcinku Nemesis(ST-Voyager) rasa w nim wystepujaca jest podobna do Predatorów. :hyhy:
  • 0

#24 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.07.2006 - |17:33|

Kiedyś nawet w Robin Hoodzie był jeden odcinek, w którym byl jakiś obcy. I ten obcy pamiętam, że mocno przypominał preda, ale nie widziałem tego odcinka do końca, więc głowy za to nie dam.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#25 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 13.07.2006 - |17:33|

Uważam że Predator jest swietnym filmem. Zarówno i 1 i 2. Myśle ,ze dzeło to jest godne polecenia,pomimo iz w 2ce nie ma juz Arniego.

W sumie nawet dobrze, że go nie było. Bo zakładając że akcja miała się dziać w mieście i oczywiście główny bohater z jedynki "przypadko" byłby w tym mieście? Trochę dziwne by to było.;) Jest dobrze jak jest.:)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#26 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 21.08.2006 - |13:51|

Dzisiaj kolejny raz graja Predatora w tv.Pisalam juz wczesniej ,iz film ten bardzo mi sie podoba.Dlatego tez, po raz kolejny zasiade to televwizora i go ogladne.To chyba musi byc uzaleznienie. :P
  • 0

#27 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.08.2006 - |18:27|

Kurczę widziałem ostatnio okładkę z nowej amerykańskiej wersji predatora z odnowioną ścieżką dźwiękową, dołożone było do DD5.1, DTS, kurcze chciałbym obejżeć tą wersję, DTS musi wymiatać w tym filmie. Szkoda, że u nas nikt o to nie dba.
  • 0

#28 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 25.08.2006 - |08:49|

Kurczę widziałem ostatnio okładkę z nowej amerykańskiej wersji predatora z odnowioną ścieżką dźwiękową, dołożone było do DD5.1, DTS, kurcze chciałbym obejżeć tą wersję, DTS musi wymiatać w tym filmie. Szkoda, że u nas nikt o to nie dba.

Tą wersję ze świetnymi dodatkami kupisz na Allegro z polskimi napisami.
Sam taką kupiłem i bardzo polecam.dodatki są zajefajne. :clap: :clap: :clap:
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#29 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 25.08.2006 - |14:21|

Niesamowite , film ma tyle lat co jak a tak dobrze się prezentuje :) Szkoda że nie wytłumaczyli skąc Predator się tam wziął . ( statek kosmiczny , lub coś w tym stylu ) . Z lekka naiwny film ale jako tako trzyma napięcie .
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#30 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 25.08.2006 - |14:41|

ale jaki jest dźwięk, o to mi chodzi czy jest rzeczywiście poprawiony, bo na starym dvd DD nie zaczwyca, no ale czego się spodziewać po tak straym filmie, wtedy nie dbano o dobrą ścieżkę dźwiękową nie to co teraz
  • 0

#31 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 25.08.2006 - |19:12|

Szkoda że nie wytłumaczyli skąc Predator się tam wziął . ( statek kosmiczny , lub coś w tym stylu ) .

No jak to, przecież na początku filmu jest pokazane(może nie dosłownie ale przezież o to chodzi)skąd Predator się wziął.
Kosmos,lecący statek kosmiczny,wystrzelenie kapsuły w stronę Ziemi :clap: :clap: to chyba wystarczy za wyjaśnienie. :afro: :afro:

A co do dzwięku... oglądałem w DTS-ie na kinie domowym i jak na taki stary film to było całkiem nieźle.
Film wydany w Wielkiej Brytanii,z polskimi napisami i ponad półtorej godziny dodatków(zajefajnie wyglądał Predator w pierwszej wersji speców od efektów specjalnych-ubaw po pachy :clap: :clap: :clap: )
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#32 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 26.08.2006 - |11:45|

Dobry film, podobał mi sie, jak Arnold nie należy do moich ulubionych aktorów tak w tym filmie zagrał fenomenalnie. film 8/10
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#33 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.01.2008 - |00:01|

Kupiłem na Allegro wersję 2 DVD z dźwiękiem 5.1. Nie jestem pewien czy aby jednej sceny nie wycięto. Podczas gdy Arnold szykuje się do finałowego starcia Predator preparuje czaszkę Indianina. Pamiętam że chyba właśnie tutaj jest pokazany cały proces preparacji, natomiast w wersji którą mam Predator tylko wyrywa kęgosłup z czaszką po czym odkłada ją zakrwiawioną.
Pocięto tę scenę czy jest ona rozbudowana w części drugiej a mi się po prostu pokręciło?

Użytkownik wergora edytował ten post 26.01.2008 - |15:12|

• 0

#34 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 26.01.2008 - |01:18|

co najlepsze-Predator.Aktor,który się wcielił w postac drapieżcy zagrał go rewelacyjnie

Predatora grał Kevin Peter Hall

Aktora grającego Predatora widzimy też w filmie bez kostiumu, gra on pilota helikoptera w ostatniej scenie

Arnold nie należy do moich ulubionych aktorów tak w tym filmie zagrał fenomenalnie

W tym filmie i w Terminatorze (1) zagrał rewelacyjnie.

Dorzucam za wszystkimi, film klasyk, więcej nie trzeba

Użytkownik Sharak edytował ten post 26.01.2008 - |01:19|

• 0
Bursztyn & Perła

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych