Skocz do zawartości

Zdjęcie

Za co lubimy Farka a za co nie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.07.2010 - |10:21|

Ktoś kiedyś powiedział, Nie mów hop, zanim nie skoczysz, ale ja tak właśnie robię gdyż nie obejżałem całych 4 sezonów. Nie tety zatrzymałem się gdzieś w drugim sezonie. Dlaczego? Odcinek 1x01 poraził mnie swoją oryginalnoścą i wtedy wiedziałem już, że bede miał wszystkie odcinki na kompie. Nie stey serial zaczął mnie nudzić. Nie było w nic specjalnego. Można powiedzieć, że nad nim zasypiałem, musiałem sobie włączyć jakś strzelankę, by się obudzić.

Pierwsze odcinki naprawdę były ciekawe, zrobione w niekonwencjonalny sposób, do tego cały czas trzymały w napięciu co się wydarzy, im dalej jest coraz gorzej i właśnie duży minus tego serialu - wkrada się często nuda i jeszcze raz nuda.
Oczywiście nie do końca mogę być obiektywny bo obejrzałem dopiero I sezon, ale to wprowadzenie w drugi nie napawa zbyt dużym obiektywizmem.
Serial ma za to jeden duży plus, rzadki w serialach sci-fi, olbrzymi worek humoru głównie dzięki Rygelowi XIV, to powoduje że cały czas zamierzam obejrzeć pozostałe sezony
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#22 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 13.07.2010 - |18:09|

Przecież pierwszy sezon jest najsłabszy :)
  • 0

#23 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 14.07.2010 - |15:11|

@misiokles

mam nadzieję że się nie mylisz:), to że było trochę nudy w pierwszym sezonie mnie absolutnie nie zniechęca, napewno obejrzę całość, bo podobnie miałem z Babylon 5, a okazało się że im dalej tym coraz lepiej (no może poza V sezonem i Crusade).
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#24 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 09.08.2010 - |20:10|

@misiokles zdecydowanie ma rację.
Trzeba obejrzeć całość tzn 4 sezony plus Peacekepers War.
  • 0

#25 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 16.09.2010 - |23:53|

Eh, jak ta tęsknię za Farscapem tego opisać nie potrafię.
Obejrzałem całość raz i choć chciałbym więcej, choć chciałbym raz jeszcze, nie potrafię.
Wiedząc "wszystko" co Farscape ma do zaoferowania oglądanie ponownie to niestety już nie to samo.
Oh, jak żałuję, jak żałuję tego, że tyle odcinków tego cudownego serialu obejrzałem będąc mocno pijanym bądź pod wpływem, niby odbiór miałem wówczas lepszy, bardziej wkręcałem się w świat farscepowy, lepiej przeżywałem, wpierw przygody, potem rozterki Chrichtona, jednak niestety ciągle mam to poczucie niespełnienia, jakby obejrzał nie w całości, ale tylko w 90% ledwie, ignorując wątki niektóre, kosztem fazy grę wspaniałą olewając.
Teraz tylko wspomnienie samo cudowne pozostaje i ta tęsknota nieopisana. Bardzo mi farka brakuje. Bardzo.

Pozostaje sobie obejrzeć tributa raz jeszcze i pić dalej... :(

Użytkownik Grzebul edytował ten post 16.09.2010 - |23:53|

• 0

#26 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 17.09.2010 - |22:05|

Rozśmieszyłeś mnie Grzebul nie ma co:) też mi się zdarzyło parę razy obejrzeć Farscape'a po pijaku, bardziej mnie wtedy śmieszył, ale to chyba normalne...
"Kosztem fazy..." hahahaha, a to dobre, odnoszę wrażenie, że ten post też pisałeś na fazie:) nie żeby był jakiś nie na miejscu, jest poo prostu autentycznie zabawny podobnie jak i Farscape, uwielbiam go właśnie za ten humor i dystans do całej science-fiction.
  • 0

#27 Marx red

Marx red

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoOstrówki

Napisano 01.01.2011 - |21:00|

Przecież pierwszy sezon jest najsłabszy :)

Dokładnie. Serial jest cool od drugiej do czwartej serii. A nie podobało mi się to że główny bohater wolał spędzić resztę życia w kosmosie zamiast wrócic na Ziemię o czym marzył przez kilka lat jak wiadomo.
  • 0
Dołączona grafika
fanatyczny wyznawca SGU

#28 koniu88

koniu88

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 03.05.2011 - |12:10|

w końcu sie zawziąłem i oglądam Farscape ;)
a to próbka co mnie sie podoba w serialu...

Dołączona grafika
  • 0

#29 pulsar

pulsar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 21.06.2011 - |15:43|

Eh, jak ta tęsknię za Farscapem tego opisać nie potrafię.
Obejrzałem całość raz i choć chciałbym więcej, choć chciałbym raz jeszcze, nie potrafię.
Wiedząc "wszystko" co Farscape ma do zaoferowania oglądanie ponownie to niestety już nie to samo.
Oh, jak żałuję, jak żałuję tego, że tyle odcinków tego cudownego serialu obejrzałem będąc mocno pijanym bądź pod wpływem, niby odbiór miałem wówczas lepszy, bardziej wkręcałem się w świat farscepowy, lepiej przeżywałem, wpierw przygody, potem rozterki Chrichtona, jednak niestety ciągle mam to poczucie niespełnienia, jakby obejrzał nie w całości, ale tylko w 90% ledwie, ignorując wątki niektóre, kosztem fazy grę wspaniałą olewając.
Teraz tylko wspomnienie samo cudowne pozostaje i ta tęsknota nieopisana. Bardzo mi farka brakuje. Bardzo.

Pozostaje sobie obejrzeć tributa raz jeszcze i pić dalej... :(

Toż się Panie bracie zbyt wiele kolegi Mickiewicza naczytałeś.
  • 0
"I wore a bomb... A nuclear bomb in a field of flowers." -John

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych