Sci-Fi Channel POLSKA!
Napisano 06.06.2005 - |18:16|
Napisano 09.06.2005 - |05:01|
W zasadzie mam już dość ściągania i ciągle włączonego kompa na p2p - energia też kosztuje, nie? Mam wrażenie, że tylko p2p mi pożera z 40 zł rachunku za energię to chętnie wydałbym to na dobry kanał SciFi. Tym bardziej, że nic poza SciFi nie oglądam. Pytanie jeszcze na ile to byłoby takie ogólnoświatowe SciFi Channel z Battlestar na bieżąco chociażby, a na ile byłoby to jakieś powtórkowe badziewie - z ramóką SciFi USA sprzed 2 lat? Wiecie jak to jest tz tym kanałem lokalizowanym w różnych krajach?
Póki co obejrzałem 4400 i jak najbardziej mnie ujął. No więc płacąc za SciFi channel chiałbym takie rzeczy jak obecny 2 sezon mieć na bieżąco - wtedy p2p do kosza... Hmmm?
Napisano 09.06.2005 - |15:47|
wtedy p2p do kosza... Hmmm?
Oj chyba nie popatrz na takich angoli mają SkyONE i inne wypaśne kanały a są liderami w ściąganiu seriali z p2p. Poza tym oferta Sci-fi Channel Polska napewno różniła by sie od oferty S-F Ch. USA. Tak jak np to się ma z AXN Europe i AXN USA
ale poczekamy zobaczymy.
Ja tylko bym chciał aby to było dsostępne przez satelitarne karty telewizyjne i można by to było w miare łatwo rozkodować, - chociaz pewnie to moje czcze marzenia
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 20.06.2005 - |11:26|
Gość_jooboo_*
Napisano 20.06.2005 - |21:21|
Użytkownik jooboo edytował ten post 20.06.2005 - |21:32|
Napisano 21.06.2005 - |09:38|
Napisano 21.06.2005 - |13:09|
Napisano 22.06.2005 - |13:58|
Napisano 28.06.2005 - |08:55|
Info z medialink.pl.Jak dowiedział się nieoficjalnie portal MediaLink.pl, już jesienią bieżącego roku do Polski wejdzie nowy kanał Sony Pictures Television. Sci-Fi Channel ma pojawić się w polskich platformach satelitarnych i sieciach kablowych. Domeną nadawcy jest emisja filmów i seriali poruszających tematykę science fiction.
Nieoficjalnie wiadomo, że rozpoczęto już emisję testową polskiej wersji kanału. Prace nad nią są bardzo zaawansowane. Dystrybucją kanału, podobnie jak w przypadku AXN – zajmie się HBO Polska. Kanał poświęcony produkcjom fantastycznym, nie będzie prawdopodobnie jedynym od HBO. Po cichu mówi się także o HBO3 i Cinemax2, jako uzupełnieniu dotychczasowej oferty nadawcy.
Sci-Fi Channel już w lutym ogłosił europejską ekspansję. Dotychczas wchodził tylko w skład pakietów Sky Digital i Premiere. Sci-Fi Channel dołączył do oferty francuskiej platformy Canal Satellite i hiszpańskiego pakietu Digital+. Podjęcie takiej decyzji spowodowane jest sukcesem stacji na rynkach niemieckim i brytyjskim.
Napisano 04.07.2005 - |08:05|
Ceny etc...???
Napisano 04.07.2005 - |08:39|
Jestem starym wyjadaczem C+ mam ich od poczatku i "nigdy" jak do nich dzwonię, a robię to często nie mówią nic odnośnie konkretnej daty wprowadzenia jakiegoś planowanego kanału a tym bardziej jego ceny.
Oni na infolinii zatrudniają studentó, którzy mają spławiać klientów i są informowani na ostatnim miejscu o jakiś szczegółach. Poczekamy zobaczymy, myślę za jak Sci-Fi się pojawi to sądzę ze jako 1 własnie w ofercie C+ gdyż ta stacja może dać nadawcy ewentualnie najlepszą cenę. problem w tym że w C+ Cinemax sprzedaje sie bardzo słabo co innego w P2C bo to jedyny ich kanał filmowy, wszystko zależy co tak naprawdę będzi enam oferował nam ten Sci-Fi, ja sądzę ze raczej poki co starsze odcinki SG.
Jeśli chodzi o Medialinki to jest to jedno z najbardziej żetelnych źródeł informacji dot. TV także jeśli oni już cos piszą to coś jest na rzeczy
Uważam że nie wyskoczą z ceną rzedu 20zł + bo to by ich zabiło u nas głównie ludzi eoglądają filmy a wcale nie sprzedają sie rewelacyjnie kanały tzw filmowe zreszta dalek im tez do ich imienników w europie lub usa z wiadomych względów. Jeśli Sci-Fi się pojawi w C+ to pojawi się też w UPC w końcu powiązania kapitałowe tych firm są spore. Jednego czego się boję to oferta programowa, która może znacznie odbiegać od zachodnich odpowiedników. Ale trzymajmy kciuki i czekajmy cierpliwie a co do wprowadzenia to pewnie póxna jesień gdyż jest to najlepsza pora do wprowadzenia nowej ofert i o takim czasie najczesciej wprowadza sie nowe kanały.
Napisano 14.07.2005 - |09:46|
Napisano 14.07.2005 - |10:59|
Do tego mają uruchomić na wiosnę jeszcze dwa tematyczne kanały AXN.
Ale tak jak mówisz to nie jest to o co nam chodziło. Będą to po prostu powtórki z głównego kanału AXN (tak to wygląda) i jeszcze pewnie sobie krzykną dodatkową kasę za to.
No chyba że HBO niezależnie od AXN Sci-Fi będzie chciało wprowadzić do Polski też Sci Fi Channel ale raczej wątpie w to.
Napisano 14.07.2005 - |13:25|
Napisano 14.07.2005 - |13:37|
Zamiast Sci-Fi Channel, będziemy oglądali osiemdziesiątą szóstą powtórkę Andromedy, jakiejś Rodzinki Mutantów, Enterprajza i innych? Przecież to się nudne zaczyna robić...
Chyba, że "duże" SciFi zostanie połączone z AXNem, a na AXN SciFi będą powtórki tego co będzie z tej hybrydy AXN+SciFi.
A o Wrotach i Battlestar Galactica nawet nie marzcie - zbyt intrantny interes dla HBO, żeby dawać te seriale podrzędnemu AXNowi. No, chyba, że zrobią tak jak z LOSTem :clap:
Użytkownik Promethe edytował ten post 14.07.2005 - |13:38|
Napisano 14.07.2005 - |17:22|
"Dla Twojej wiadomości - o serialu Sliders i o kilkunastu kultowych zjawisk wiemy i jeszcze nie możemy podać terminu ale walczymy ostro!"
hmmm...
Użytkownik Cez edytował ten post 14.07.2005 - |17:23|
Napisano 24.07.2005 - |09:06|
Napisano 24.07.2005 - |10:28|
Napisano 27.07.2005 - |12:51|
Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że trwają rozmowy stacji AXN z Universalem na temat prawdopodobnego zakupu Sliders. Serial miałby zostać wyemitowany najwcześniej na początku 2006 roku. Prawdopodobieństwo takiej emisji zostało oszacowane przez nasze źródło na 80 procent. Nie wiemy czy byłoby to na kanale AXN czy na planowanym AXN SciFi. UPDATE AXN SciFi pojawi się już w październiku tego roku m.in. w sieciach kablowych, natomiast serial Sliders najpierw ma być pokazywany na AXN SciFi, później prawdopodobnie na AXN.
Napisano 01.09.2005 - |10:45|
mam nadzeję że w UPC to bedzie tak jak ze zwykłym AXn czyli bedzie on w pakiecie podstawowym
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »