Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sci-Fi Channel POLSKA!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#21 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 06.06.2005 - |18:16|

Poza tym znając zycie bedą powtarzać starsze sezony a sezon 8 poleci pewnie na HBO , mam taka nadzieje ;)
  • 0

#22 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 09.06.2005 - |05:01|

Ja na pewno do 20-30 zł bym kupił taki kanał.
W zasadzie mam już dość ściągania i ciągle włączonego kompa na p2p - energia też kosztuje, nie? Mam wrażenie, że tylko p2p mi pożera z 40 zł rachunku za energię to chętnie wydałbym to na dobry kanał SciFi. Tym bardziej, że nic poza SciFi nie oglądam. Pytanie jeszcze na ile to byłoby takie ogólnoświatowe SciFi Channel z Battlestar na bieżąco chociażby, a na ile byłoby to jakieś powtórkowe badziewie - z ramóką SciFi USA sprzed 2 lat? Wiecie jak to jest tz tym kanałem lokalizowanym w różnych krajach?
Póki co obejrzałem 4400 i jak najbardziej mnie ujął. No więc płacąc za SciFi channel chiałbym takie rzeczy jak obecny 2 sezon mieć na bieżąco - wtedy p2p do kosza... Hmmm?
  • 0

#23 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 09.06.2005 - |15:47|

wtedy p2p do kosza... Hmmm?

Oj chyba nie popatrz na takich angoli mają SkyONE i inne wypaśne kanały a są liderami w ściąganiu seriali z p2p. Poza tym oferta Sci-fi Channel Polska napewno różniła by sie od oferty S-F Ch. USA. Tak jak np to się ma z AXN Europe i AXN USA
ale poczekamy zobaczymy.
Ja tylko bym chciał aby to było dsostępne przez satelitarne karty telewizyjne i można by to było w miare łatwo rozkodować, - chociaz pewnie to moje czcze marzenia ^_^
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#24 dziordzio

dziordzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 20.06.2005 - |11:26|

Nie ma się, czym podniecać, kanał na razie jest planowany, ale czy go uruchomią to jeszcze nie wiadomo. A jak go uruchomią to niewiadomo, co będzie. Może być tak jak z Cinemaxem na innym kontynencie ten kanał jest lepszy od HBO a u nas same badziewie.
  • 0

#25 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 20.06.2005 - |21:21|

Zadzwoniłem sobie dzisiaj na infolinię Cyfry+, żeby się zorientować w kosztach. Paniusia powiedziała, że kanał jest "planowany" a koszty to będzie jakieś 50zł za abo + 20, 30zł za "kanał dodatkowy". Czyli razem 7 może 8 dych. To chore :censored: ! Jeśli to się potwierdzi, to klientów będzie niewielu (ja na pewno tyle nie zapłacę) i impreza skończy się po roku. Szkoda by było :( . Kiedy oni się nauczą, że lepiej zarabiać po trochu na wielu klientach, niż kroić tyłki nielicznym? Jedyna nadzieja, że będzie to można "dokupić" do kablówki (ta u mnie jest calkiem do rzeczy - max. abo za 34 zeta). A jak nie, to zainwestuję w sprytną kartę do PC i niech się wypchają.

Użytkownik jooboo edytował ten post 20.06.2005 - |21:32|

• 0

#26 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 21.06.2005 - |09:38|

No cóż spodziewałem sie że pewnie za Sci Fi Channel przywalą cene z kosmosu. Skoro za taki Cinemax chcą 19 zeta to co dopiero za Sci Fi. No ale tak jak mówię. Ja wtedy pozostanę przy swoim własnym Sci Fi.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#27 pastor

pastor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 21.06.2005 - |13:09|

Kurcze dadzą czy niedadzą to i tak go miec niebędę bo mieszkam w małym mieście płace za kablówke jakieś50 a nawet HBO niemam czy AXN zdzierstwo a najlepsze jest to że moja Babcia mieszkająca 15km odemnie ma za jakieś 30miesięcznie chociaż AXN a ja to sobie pomażyć tylko mogę.A jak jakimś cudem wprowadzą s-f channel to tak go mieć niebędę ponieważ by mnie to musiało chyba coś ok80zł kosztowac a i tak cały czas siedzę na studiach i jest to niezbyt opłacalny interes.Szkoda ale mam nadzieje że wprowadzą żebyście wy chociaż mogli pooglądać nowe odcinki pozdrawiam.
  • 0

#28 Radeko

Radeko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 22.06.2005 - |13:58|

mam nadzieję, że moja koblówka będzie nadawała ten program, co prawda mam HBO i HBO 2 ale za to Cinemax nia mam, jak by co trzeba będzie najwyżej zadziałać i zebrać trochę podpisów i złożyć jakieś podania - się zobaczy
  • 0
Only a few find the way, some don't recognize it when they do, some don't even want to.

#29 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.06.2005 - |08:55|

Jak dowiedział się nieoficjalnie portal MediaLink.pl, już jesienią bieżącego roku do Polski wejdzie nowy kanał Sony Pictures Television. Sci-Fi Channel ma pojawić się w polskich platformach satelitarnych i sieciach kablowych. Domeną nadawcy jest emisja filmów i seriali poruszających tematykę science fiction.
Nieoficjalnie wiadomo, że rozpoczęto już emisję testową polskiej wersji kanału. Prace nad nią są bardzo zaawansowane. Dystrybucją kanału, podobnie jak w przypadku AXN – zajmie się HBO Polska. Kanał poświęcony produkcjom fantastycznym, nie będzie prawdopodobnie jedynym od HBO. Po cichu mówi się także o HBO3 i Cinemax2, jako uzupełnieniu dotychczasowej oferty nadawcy.

Sci-Fi Channel już w lutym ogłosił europejską ekspansję. Dotychczas wchodził tylko w skład pakietów Sky Digital i Premiere. Sci-Fi Channel dołączył do oferty francuskiej platformy Canal Satellite i hiszpańskiego pakietu Digital+. Podjęcie takiej decyzji spowodowane jest sukcesem stacji na rynkach niemieckim i brytyjskim.

Info z medialink.pl.
  • 0

#30 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 04.07.2005 - |08:05|

Wiadomo już jakieś konkrety?
Ceny etc...???
  • 0

#31 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.07.2005 - |08:39|

Jestem bardzo zdziwiony, że poinformowali na infolinii C+ odnośnie ceny nowego kanału.
Jestem starym wyjadaczem C+ mam ich od poczatku i "nigdy" jak do nich dzwonię, a robię to często nie mówią nic odnośnie konkretnej daty wprowadzenia jakiegoś planowanego kanału a tym bardziej jego ceny.
Oni na infolinii zatrudniają studentó, którzy mają spławiać klientów i są informowani na ostatnim miejscu o jakiś szczegółach. Poczekamy zobaczymy, myślę za jak Sci-Fi się pojawi to sądzę ze jako 1 własnie w ofercie C+ gdyż ta stacja może dać nadawcy ewentualnie najlepszą cenę. problem w tym że w C+ Cinemax sprzedaje sie bardzo słabo co innego w P2C bo to jedyny ich kanał filmowy, wszystko zależy co tak naprawdę będzi enam oferował nam ten Sci-Fi, ja sądzę ze raczej poki co starsze odcinki SG.
Jeśli chodzi o Medialinki to jest to jedno z najbardziej żetelnych źródeł informacji dot. TV także jeśli oni już cos piszą to coś jest na rzeczy :)
Uważam że nie wyskoczą z ceną rzedu 20zł + bo to by ich zabiło u nas głównie ludzi eoglądają filmy a wcale nie sprzedają sie rewelacyjnie kanały tzw filmowe zreszta dalek im tez do ich imienników w europie lub usa z wiadomych względów. Jeśli Sci-Fi się pojawi w C+ to pojawi się też w UPC w końcu powiązania kapitałowe tych firm są spore. Jednego czego się boję to oferta programowa, która może znacznie odbiegać od zachodnich odpowiedników. Ale trzymajmy kciuki i czekajmy cierpliwie a co do wprowadzenia to pewnie póxna jesień gdyż jest to najlepsza pora do wprowadzenia nowej ofert i o takim czasie najczesciej wprowadza sie nowe kanały.
  • 0

#32 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 14.07.2005 - |09:46|

Na stopklatce jest info o nowym kanale AXN Sci-Fi, więc to jest chyba to :) Kanał startuje na jesieni, ale to nie będzie chyba dokładnie to o co nam chodziło, gdyż AXN Sci-Fi będzie nadawał tylko od późnych godzin popołudniowych no i ważniejsze seriale i filmy i tak będą nadawane na głównym kanale AXN.
  • 0

#33 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 14.07.2005 - |10:59|

Czytałem o tym na medialink na stronie głównej.
Do tego mają uruchomić na wiosnę jeszcze dwa tematyczne kanały AXN.
Ale tak jak mówisz to nie jest to o co nam chodziło. Będą to po prostu powtórki z głównego kanału AXN (tak to wygląda) i jeszcze pewnie sobie krzykną dodatkową kasę za to.

No chyba że HBO niezależnie od AXN Sci-Fi będzie chciało wprowadzić do Polski też Sci Fi Channel ale raczej wątpie w to.
  • 0

#34 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 14.07.2005 - |13:25|

Hmm.. przeciez była mowa o Sci Fi a nie o AXN Sci Fi.. nagle zmienili zdanie? :o
  • 0

#35 Promethe

Promethe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów
  • Miasto.italy

Napisano 14.07.2005 - |13:37|

Szlag by ich trafił...
Zamiast Sci-Fi Channel, będziemy oglądali osiemdziesiątą szóstą powtórkę Andromedy, jakiejś Rodzinki Mutantów, Enterprajza i innych? Przecież to się nudne zaczyna robić...
Chyba, że "duże" SciFi zostanie połączone z AXNem, a na AXN SciFi będą powtórki tego co będzie z tej hybrydy AXN+SciFi.
A o Wrotach i Battlestar Galactica nawet nie marzcie - zbyt intrantny interes dla HBO, żeby dawać te seriale podrzędnemu AXNowi. No, chyba, że zrobią tak jak z LOSTem :clap:

Użytkownik Promethe edytował ten post 14.07.2005 - |13:38|

• 0
Dołączona grafika

#36 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 14.07.2005 - |17:22|

dostałem dziś maila od AXN :) Kiedus juz ich "maltretowałem" serialem Sliders, pytałem sie kiedy zakupia itd.. i wreszcie odpisali :D

"Dla Twojej wiadomości - o serialu Sliders i o kilkunastu kultowych zjawisk wiemy i jeszcze nie możemy podać terminu ale walczymy ostro!"

hmmm...

Użytkownik Cez edytował ten post 14.07.2005 - |17:23|

• 0

#37 dziordzio

dziordzio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 24.07.2005 - |09:06|

Sci Fi z AXN’u i Sci Fi to to samo mi się wydaje, ta sama firma. Prawdopodobnie będzie opychany jako mały pakiecik tak jak to jest robione z HBO. Razem z AXN’em lub Cinemaxem. Prawdopodobnie pojawi się w Nowej Cyfrze+ i Polsacie Cyfrowym za dodatkową opłatą i w kablówkach.
  • 0

#38 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 24.07.2005 - |10:28|

oby było w kablówkach, oby!
  • 0

#39 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 27.07.2005 - |12:51|

dowiedziałem sie ciekawych rzeczy o AXN SciFi, news pochodzi z serwisu SLIDERS PL www.sliders.tcz.pl

Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że trwają rozmowy stacji AXN z Universalem na temat prawdopodobnego zakupu Sliders. Serial miałby zostać wyemitowany najwcześniej na początku 2006 roku. Prawdopodobieństwo takiej emisji zostało oszacowane przez nasze źródło na 80 procent. Nie wiemy czy byłoby to na kanale AXN czy na planowanym AXN SciFi. UPDATE AXN SciFi pojawi się już w październiku tego roku m.in. w sieciach kablowych, natomiast serial Sliders najpierw ma być pokazywany na AXN SciFi, później prawdopodobnie na AXN.
  • 0

#40 Bene Gesserit

Bene Gesserit

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 01.09.2005 - |10:45|

witam :) z tego co słyszałam to będą dwa kanały w jednym AXN Sci-Fi oraz AXN Adventure , dwa kanały w jednym. AXN Adventure będzie nadawany w ciągu dnia, natomiast od późnych godzin popołudniowych - AXN Sci-Fi
mam nadzeję że w UPC to bedzie tak jak ze zwykłym AXn czyli bedzie on w pakiecie podstawowym :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych