Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 30 - S02E10 - Lost Boys

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (123 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (12 głosów [11.32%])

Procent z głosów: 11.32%

2. 9.5 (8 głosów [7.55%])

Procent z głosów: 7.55%

3. 9 (7 głosów [6.60%])

Procent z głosów: 6.60%

4. 8.5 (10 głosów [9.43%])

Procent z głosów: 9.43%

5. 8 (19 głosów [17.92%])

Procent z głosów: 17.92%

6. 7.5 (9 głosów [8.49%])

Procent z głosów: 8.49%

7. 7 (10 głosów [9.43%])

8. 6.5 (2 głosów [1.89%])

Procent z głosów: 1.89%

9. 6 (10 głosów [9.43%])

10. 5.5 (3 głosów [2.83%])

Procent z głosów: 2.83%

11. 5 (8 głosów [7.55%])

Procent z głosów: 7.55%

12. 4.5 (2 głosów [1.89%])

Procent z głosów: 1.89%

13. 4 (3 głosów [2.83%])

Procent z głosów: 2.83%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.94%])

Procent z głosów: 0.94%

17. 2 (1 głosów [0.94%])

18. 1.5 (1 głosów [0.94%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 26.09.2005 - |00:25|

Ciagle w trakcie ale taka jedna luzna mysl-czemu "stunnerami" sa te same spluwy,ktore byly w jednym z odcinkow Sg-1 ( Ten,w ktorym naukowiec; ktory nota bene byl grany przez tego samego aktora ktory zginal pod koniec pierwszego sezonu SGA; pomagal slepemu Teal'cowi uwolnic Sg-1)? Brak inwencji?
Leeee.....
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#22 Luca Brasi

Luca Brasi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26.09.2005 - |10:32|

7 - odcienk calkiem wporzadku, choc bez rewelacji. Daje za to kilka fajnych mozliwosci, na ciekawy rozwuj... W koncu Atlantis zostalo "zdemaskowane", czyz nie? :D
  • 0

#23 AnouaaR

AnouaaR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 26.09.2005 - |12:14|

Ojej, odcinek wibitnie slaby, szczegolnie jesli chodzi o fabule. Jest tak naciagana i tak naiwna, ze faktycznie plakac sie chce. 4,5
  • 0

#24 qub

qub

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 26.09.2005 - |12:39|

Scenażyści SG-1 i SGA są chyba fanami SW (to już któreś nawiązenie ;-) IMO odcinek średni, ale licze że w części drógiej stanie się coś zaskakującego i odejdą od tego tandetnego schematu.
  • 0

#25 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 26.09.2005 - |16:57|

No cóz ,spodziewałem sie czegoś lepszego,oceniam tak na 9
Koncówka mnie jedynie bardzo zainteresowała od momentu właczenia sie auto -pilota
Teraz trzeba czekac znowu pare miesiecy echh..
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#26 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 27.09.2005 - |09:48|

ja oglądałam ten odcinek z przekonaniem, że jest to jeden normalny odcinek (zadne to be continue), dlatego dziwila mnie rozwleklosc akcji. No i naiwność Sheppard;a ze moze tak latwo wyrolowac Ford'a. Jednak enzym nie na wszystkich dziala oglupiająco, Pani Wraith - nareszcie, trzeba by zjesc Shepparda :P A szczerze mowiac, to wyglądałabardzo "męsko", mało rózni się od tych "brzydszych" Wraith. ;)
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#27 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 27.09.2005 - |11:19|

Wygląda na to, że podobnie jak większość piszących uważam odcinek za słaby, jeden z najslabszych w sezonie. I nie chodzi tylko o dłużyzny i przewidywalność. Nie podobał mi się sam pomysł drużyny Forda. W galaktyce Pegaza wszyscy tak nienawidzą Wraith, że powinni byli zabić albo chociaż wygnać porucznika, gdy tylko pojawił się w tej spelunce. A jeżeli nie rozpoznali w nim części Wraith z wyglądu, to po opowieści jaką im zaprezentowal było jasne z kim mają do czynienia. A oni uwierzyli mu jak dzieci - komuś kogo dopiero poznali. Strasznie to naciągane.

Nie przekonuje mnie też bajka Forda o chęci powrotu do Atlantis i pogodzenia się z dawnymi przyjaciółmi. Podczas ostatniego spotkania Sheppard go postrzelił, a i sam Ford celował do pułkownika z karabinu a teraz jak gdyby nigdy nic chce się z nim pogodzić.

Nie podobała mi się też głupota Shepparda, który myślał, że banalnie prosto oszuka Forda, chyba mając nadzieję, że ten mu ufa tak, jak kiedyś i też chyba zapomniał jak wyglądało ich ostatnie spotkanie.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#28 darth_MiRa

darth_MiRa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 27.09.2005 - |17:37|

Dalam 8,5. A sam odcinek nie ciekawy, powiewający nudą i ponowne pojawienie się Ford'a który teraz jest "tym złym".
  • 0

#29 moratar

moratar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 29.09.2005 - |10:28|

Fajnie jakby cały team zginął i daliby nowych aktorów. Sheppard jest odgrywany fatalnie. Tayla juz się znudziła (nie chce się rozebrać :( ). McKey jest irytujący, a ten duży osiłek już mi się nudzi jego głupotą. Takie rozwiązanie było by naprawde zaskakujące i extra :) Pokazałoby że seriale nie muszą być zależne od tych samych aktorów zwłaszcza tak kiepskich jak odtwórca roli shepparda.
KILL EM ALL!
  • 0

#30 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 30.09.2005 - |12:12|

nie jest takie złe; 8.5/10
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#31 valdman

valdman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30.09.2005 - |21:42|

Witam wszystkich.
pierwszy raz na forum
Odcinek średni na 6.
Nawet 2 błędy znalazłem
w 38min rzut granatem gościu trochę za szybko zareagował zanim ten granat eksplodował
2 błąd to ukradli C4 całą skrzynię. tylko zapomnieli ją zabrać na statek.
Lubię SG lecz najbardziej irytujące jest, że w całym wszechświecie gadają po ang.

Pozdrawiam.
  • 0

#32 slaweeek

slaweeek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 01.10.2005 - |10:49|

odcinek nudnawy ale sam pomysł godny dalszej realizacji :0
wyobraźcie sobie jak powstaje teraz wielka międzyplsnetarno - galaktyczna organizacja przestępczo - zorganizowana handlująca enzymem :) taki pruszków z galaktyki pegaza.
a potem dopiero można poszaleć:
wraith uprawiają ludzi jako zakąski a ludzie wykorzystują enzym writh jako używkę do walenia w palnik.
panie kup pan towar :) pierwsza klasa :)
problem z nadmiarem populacji obydwu stron rozwązany.
  • 0

#33 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 02.10.2005 - |21:03|

Niestety też oglądałem odcinek mysląc , że to całość. Jakbym wiedział, że to 2 częściowy to bym poczekał jak z SG1. Inna rzecz: Co to za nowa broń, którąsię posługują ludzie gorda?? Szybkie dwa strzały i po zabawie??? No nie wiem co o tym myśleć
  • 0

#34 Templariusz

Templariusz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz znienacka

Napisano 03.10.2005 - |12:33|

wyobraźcie sobie jak powstaje teraz wielka międzyplsnetarno - galaktyczna organizacja przestępczo - zorganizowana handlująca enzymem :) taki pruszków z galaktyki pegaza.
a potem dopiero można poszaleć:
wraith uprawiają ludzi jako zakąski a ludzie wykorzystują enzym writh jako używkę do walenia w palnik.
panie kup pan towar :) pierwsza klasa :)
problem z nadmiarem populacji obydwu stron rozwązany.

Wyświetl post

to wejdź z upiorami w spółke :blink: co do idei handlu z wampirkami to już było w tym serialu. ( ale kto wie moze napotkamy społeczeństwo/organizacje która hoduje otępionych prymitywnych Wraith na przemiał)

mnie sie odcinek podobał choć posłuchałbym jakiś dokładniejszych planów ataku i informacjii o upiorkach
DAJE mu 8 na 10

Kto wie może istnienie Atlantis zostanie ujawnionne i mozemy się spodziewać kolejnego oblężenia???
  • 0

#35 carlito

carlito

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 03.10.2005 - |16:38|

Witam <--- Tak przed edycjąbył napisany cały post wszystkich fanów sg atlantis-to mój pierwszy post na tym forum wiec proszę o wyrozumiałość J . jestem wielkim fanem serialu ale zaczyna mnie drażnić brak poszanowania dla widzów bo myślę ze wiele osób się zgodzi ze odgrzewane i liniowe pomysły nie przyspozy im większej widowni . spadek oglądalności jest nieunikniony jeśli widz nie jest niczym zaskakiwany a podczas oglądania ziewa i patrzy na zegarek. Mam cicha nadzieje ze sezon trzeci przyniesie trochę świeżości , czekam tez na więcej akcji z udziałem wraithgirls ;) pozdrawiam wszystkich fanów sg-1 oraz atlantis

najmocniej przepraszam za te bukwy :) więcej się to nie powtórzy

Zamiast przepraszać nauczyłbyś się obsługi forum! A szczególnie opcji EDYTUJ, wrrrr

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 03.10.2005 - |16:59|

• 0

#36 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 03.10.2005 - |17:37|

zgodzi ze odgrzewane i liniowe pomysły nie przyspozy im większej widowni

no cóż za oceanem dalej to oglądają; tutaj też bez większych zmian; raczej wątpię w szybki zgon tych seriali; a odgrzewane w moim odczuciu są bardziej kolejne klony Trek'a; mam nadzieję, że Atlantis nie będzie zmierzał w kierunku większego utrekowienia; bo dla mnie byłby to minus;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#37 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 03.10.2005 - |18:26|

Moment moment.
Jak z 9 sez. SG-1 jest to nie wiem,fakt ze bedac przy 8smym ziewam czesciej niz kiedys,ale nie jest tak tragicznie.
Osobiscie bardzo lubie SGA,moze nawet ciut bardziej niz SG-1 (ale jak juz wspominalem w innym miejscu,moja "prawdziwa przygoda z SG" zaczela sie wlasnie od SGA) i patrze na to ciut inaczej-W.g mnie Atlantis sie dopiero rozwija i nie pokzal jeszcze "pazura". mam uczucie,ze to wszystko to takie preludium przed wieksza intryga.
a moze jestem naiwny ;)
niemniej SGA ma u mnie duzy kredyt zaufania i z ufnoscia czekam na styczen 2006
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#38 carlito

carlito

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 03.10.2005 - |23:26|

Mam tez cicha nadzieje ze atlantis nie pokazał tzw: pazura ale czasami ta liniowość potrafi doprowadzić człowieka do białej gorączki kiedy po obejrzeniu pięciu minut dokładnie zna się zakończenie , moim skromnym zdaniem serialowi pomogło by odrobinę więcej ładnych plenerkow i nawiązanie w dalszej mierze do mitologii bo to bardzo urozmaica cala fabule(przyzwyczajenie do sg-1)
PS: szkoda ze tak mało widać Hermioda-potrafi rozbawić do łez swoim narzekaniem .[SIZE=1]
  • 0

#39 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 05.10.2005 - |11:29|

a moze by usmiercili w koncu kogos a w jego miejsce wprowadzili nowa postac to zawsze troche ozywienia wprowadza choc ronon zawiodl moje oczekiwania jest taki nijaki ale trzymam kciuki zeby raz na zawsze forda sie pozbyli nie cierpie tego kolesia
no a odcinek 10 nie byl zachwycajacy traktowalbym go jednak jako zapowiedz drugiej czesci sezonu i jesli tak na to spojrzec to moze byc ciekawie (o ile wszystko przestanie byc tak beznadziejnie przewidywalne)
pzdr

Użytkownik radical edytował ten post 05.10.2005 - |11:37|

• 0
back from the dead :D

#40 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 07.10.2005 - |21:40|

hmm odcinek słaby nawet bardzo, a jedna z wielu żeczy która mnie denerwuje to broń którą widzimy na początku (te wielkie odkurzacze :D) widać że zostały wzięte z magazynu serialu SG-1, czekajcie gdzie ja to widziałem chyba 3x19 New Ground, ale mniejsza z tym, jednak na samym końcu pojawiła się szansa że druga część będzie owiele lepsza, dlaczego? Bo chyba szykuje się wyjawienie infomacji o tym że Atlantis nie został zniszczony :) ale to dopiero po przerwie. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych