Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 26 - S02E06 - Trinity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
81 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (108 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (11 głosów [11.22%])

Procent z głosów: 11.22%

2. 9.5 (5 głosów [5.10%])

Procent z głosów: 5.10%

3. 9 (19 głosów [19.39%])

Procent z głosów: 19.39%

4. 8.5 (13 głosów [13.27%])

Procent z głosów: 13.27%

5. 8 (16 głosów [16.33%])

Procent z głosów: 16.33%

6. 7.5 (4 głosów [4.08%])

Procent z głosów: 4.08%

7. 7 (10 głosów [10.20%])

Procent z głosów: 10.20%

8. 6.5 (5 głosów [5.10%])

Procent z głosów: 5.10%

9. 6 (6 głosów [6.12%])

Procent z głosów: 6.12%

10. 5.5 (2 głosów [2.04%])

Procent z głosów: 2.04%

11. 5 (1 głosów [1.02%])

Procent z głosów: 1.02%

12. 4.5 (2 głosów [2.04%])

Procent z głosów: 2.04%

13. 4 (3 głosów [3.06%])

Procent z głosów: 3.06%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [1.02%])

Procent z głosów: 1.02%

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 22.08.2005 - |20:11|

Odcinek przeciętny, przewidywalny jak msza w kościele... nie trudno wpaść co będzie dalej. Typowy zapychacz w połowie emisji serialu.

-rzadko się zdarza żebym plusów nie znalazł :|
-i wszystko inne
  • 0
VeeDee

#22 Kanurwa

Kanurwa

Szeregowy

• Email
  • 50 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.08.2005 - |21:16|

Mnie jak zwykle na odwrót, odcinek sie bardzo podobał.
poznalismy Ronona i mysle ze jest taki jakiego oczekiwałem porywczy szybciej strzela niz mysli ale akurat w tym odcinku mi sie podobał, coż nie każdy musi orientowac sie w tajnikach negocjacji.
Motyw z bronia bardzo mi sie podobał i ponownie - Mc Kay postapil tak jak zadufany w sobie naukawiec i znow wlasnie takiego zachowania po nim oczekiwałem. Oczywiscie troche bugów było ale klimat odcinka mi sie bardzo spaodobał, czekam niecierpliwie jak rozwinie sie watek ocalałych ziomków Ronona. Daję 9 a kazda opinie szanuje choc nie musze sie z nia zgadzac ;)
Poza tym nie chcąc obrazić nikogo ani nie wytykając palcem mam takie dziwne uczucie jak zaraz po ogladnieciu odcinka "wysoko postawiona" osoba zajmie jakies stanowisko znakomita większość jej wtóruje ;)

Użytkownik Kanurwa edytował ten post 22.08.2005 - |21:18|

• 0

#23 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 22.08.2005 - |21:20|

Obejżałem

Ocena

5 na start .
+0,5 Rodney jest jednak omylny

+/- 1 Teyla i Ronon

Razem 5,5

3po3 . Po kilku niezłych odcinkach , średniak . Mam nadzieje ze , poziom wruci do tego co było na początku .
A , jeszcze jedno , widać że miss Amagan ma jednak pazurki :).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#24 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 22.08.2005 - |21:31|

/.../ Typowy zapychacz w połowie emisji serialu.
/..../

Wyświetl post

Ozesz.... przypomniales mi o czyms strasznym, o czym blogo od roku nie pamietalem - masz jedna potworna racje: czeka nas jeszcze w najblizszym czasie kompletnie bezsensowny odcinek ze streszczeniem poprzednich odcinkow sezonu. Ojojojjjjj....oni tak prawie zawsze robia :( :( :(

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 22.08.2005 - |21:32|

• 0
Dołączona grafika

#25 mosses

mosses

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 22.08.2005 - |22:49|

tak sie wtrące bo.. głównym problemem jest w atlantis brak energi, chcą oni opanowac niewadomo jakie żródło energi a jak dobrze pamiętam to w pewnym odcinku sg1 ziemianie mieli możliwośc nauczenia sie otrzymywania energi z deuteru jednak O'Neal to odrzucil, a jak pamiętam tamten generator na ciężką wode utrzymywał dośc duże pole siłowe, i możliwe że by mógł zasili atlantyde i zastanawia mnieczemu ludzie nie koncentrują sie na zrozumieniu mniej zaawansowanych żródeł energi tylko odrazu chcą odkry niewyczerpalne źródło energi? dziwny dla mnie jest ten przeskok jak z dynama do rowera do elekrtowni atomowej .
  • 0

#26 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 22.08.2005 - |23:08|

Dla mnie odcinek był dobry. Lepsza część to ta ze zmaganiami MCKaya i energii punktu zero. Sprawa Ronana przedstawiona gorzej - mozna było trochę głebiej w konwencji spaghetti westernu na przykład.

Mc Kay miał rację,że chciał prowadzić dalej badania. To w końcu szansa dla Ziemi i Atlantis aby pokonać Wraith. Jesli nie dało się zrobić armaty to moze dałoby się zrobic z tego pułapkę na Wraith ? Zainstalować na samotnym układzie słonecznym, zasymulować przebywanie tam dużej ilosci ludzi i kiedy przyleci flota Wraith uruchomić urządzenie i przeciążyc. I układ idzie w rozkurz razem z flotą Wraith.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#27 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 22.08.2005 - |23:45|

tak sie wtrące bo.. głównym problemem jest w atlantis brak energi, chcą oni opanowac niewadomo  jakie żródło energi a jak dobrze pamiętam to w pewnym odcinku sg1 ziemianie mieli możliwośc nauczenia sie otrzymywania energi z deuteru jednak O'Neal to odrzucil, a jak pamiętam tamten generator na ciężką wode utrzymywał dośc duże pole siłowe, i możliwe że by mógł zasili atlantyde  i zastanawia mnieczemu ludzie  nie koncentrują sie na zrozumieniu mniej zaawansowanych żródeł energi tylko odrazu chcą  odkry niewyczerpalne źródło energi? dziwny dla mnie jest ten przeskok jak z dynama do rowera do elekrtowni atomowej .

Wyświetl post

Co prawda jakos mi ten odcinek wylecial z pamieci, ale tak czy siak sprawa jest prosta dla mnie - gdyby mieli od dynama isc normalna droga do ZPMow itd, serial by trwal conajmniej kilkaset lat.
Nastepnie, nawet jesli udaloby sie przetwarzac "" wode na energie to zaloga SGA bylaby tam przykrecona do wody na stale. Bo jak, zatankowalbys Dedala wodą? ^_^ Po trzecie wreszcie, technologia Tauri dzieki naquadah i naquadrii dawno juz wyszla poza jakies tam reaktory atomowe znane z google.com. A jednak nadal sa to mozliwosci smiesznie male, by podrozowac miedzy galaktykami i by walczyc, juz nie wspomne o Ori, ale chociazby z Wreith. To jest tak jak z czolgiem. Czym efektywniejszy pocisk - tym trzeba miec efektywniejszy pancerz. Inaczej mogila.
  • 0
Dołączona grafika

#28 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.08.2005 - |23:48|

gdyby mieli od dynama isc normalna droga do ZPMow itd, serial by trwal conajmniej kilkaset lat.

Wyświetl post

a tak (znow) z pomoca przyszly porty USB :) dzieki nim zaoszczedzilismy (znow) kilkaset lat.

...zasymulować przebywanie tam dużej ilosci ludzi ...

Wyświetl post

Tak jak na "Kevin sam w domu"?:) to dobra mysl, sprowadzic kevina do atlantis i mamy trzecia (czy czwarta) czesc pt: Kevin sam w galaktyce Pegaza :)

Użytkownik Bunio edytował ten post 22.08.2005 - |23:49|

• 0

#29 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 22.08.2005 - |23:59|

Na widok Kevina Wraith by się porzygali.....

Symulacja przebywania gdzieś dużej ilości ludzi i sprzetu znana jest juz z czasów inwazji w Normandii. W Anglii udawano,że całe dywizje wojska przebywają w konkretnych miejscach. Tymczasem było tam tylko trochę ludzi, makiety sprzetu, mnóstwo transmisji radiowych... No ale żeby to wiedzieć to trzeba coś czytać (nie tylko Harry Portiera ;) ]

Rayden

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 23.08.2005 - |00:00|

• 0
"

#30 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.08.2005 - |00:16|

Tyle ze w czasach Normandii nie mieli takich sprzetow do wykrywania oznak zycia itp jak Wraith? No chyba ze sie myle, jak cos czytales na ten temat to nie daj sie prosic. powiedz nam! Ja Ci powiem jak to wyglada w mojej wyobrazni: zbadaliby teren 1 dartem, uprzedzili reszte, a pan doktór McKay wysadzilby na marne caly uklad sloneczny, tak tylko walcza ruscy.

P.S.
1) W zyciu nie mialem ksiazki o potterze w reku.
2) Kevin tez pewnie puscilby pawia na ich widok :) choc to oczywiscie kwestia gustu.

Użytkownik Bunio edytował ten post 23.08.2005 - |00:27|

• 0

#31 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 23.08.2005 - |01:11|

Dałem 5.5 - dla mnie to może najsłabszy odcinek całego Atlantis jaki dotąd oglądałem.
Totalny bełkot i bezsens.
Niby dlaczego i w takim szaleńczym tempie musilei ryzykować i uruchamiać znów system. Zero jakiejś konsultacji z Ziemią...?
A już połączenie Teyli i Ronona to kompletna katastrofa. Oboje nudni, aktorzy fatalni, a do tego do siebie nie pasują IMHO. Jakiś bar, jakieś wspominki, modrsetwo mistrza - pfff. Wszystko to można spokojnie pominąć i wywalić z serialu - za to dać więcej innych wątków.

Po pierwszych 2-3 odcinakch to Atlantis, które w 1 sezonie wręcz uwielbiałem, obecnie zaczyna mnie nudzić. Tylko 1 odcinek w SG-1 spowodował jak ten dzisiejszy, że czekałem z niecierpliwością kiedy koniec - Joe coś tam - o takim fanatyku co odbierał info o walkach SG-1 i był fryzjerem. Eh.
Weir mnie już kupiła i lubię ją.
Shepperd OK.
McKay i Zelenka oraz lekarz OK - silne punkty.
Teyla i jej ludzie, Dex, (na szczęście nie ma już porucznika szczawika), 2 plan - wsio to aktorzy, którzy tylko przeszkadzają oglądać ten serial.
Oby dalej było lepiej.
  • 0

#32 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 23.08.2005 - |01:11|

Nie chodziło mi o symulację cywilnej populacji ale kogoś kto bardziej rozdrażnia Wraith - ludzi ze "zniszczonej" Atlantis .Wraith dobrze wiedza,że to wojskowi - armia a wysłanie 1 darta spowoduje zestrzelenie go. Kwestię maskowania, mydlenia oczu itp pozostawiam kochanemu doktorkowi McKayowi - na pewno coś wymyśli.

Rayden
  • 0
"

#33 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 23.08.2005 - |02:18|

Ja dałem 8.5.Mnie odcinek sie podobał.Wcale nie byl to bezsensowny bełkot i paplanina jak inni twierdzą.Kwestia Ronona tez ywjasniona.Koles odpowiedzialny za smierc tysiaca ludzi rowniez zasluzyl na smierc.Pokazali to jego ochroniarze ktorzy opuscili bron i pozwolili odejsc Rononowi.Jak niby inaczej moglo to byc rozwiazane?Miał go zakuc w kajdany i postawic przed sadem??Ronon to konkretny koles i zalatwil sprawe jak nalezy.Odcinek dobry.I jak narazie dla mnie najslabszym odcinkiem byl Duet a nie Trinity.
  • 0

#34 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.08.2005 - |10:59|

Wg mnie Ronon to bardzo udana postac. Spodobal mi sie od pierwszej chwili :)

Kwestię maskowania, mydlenia oczu itp pozostawiam kochanemu doktorkowi McKayowi - na pewno coś wymyśli.

Wyświetl post

Moze i tak, w koncu nie ma rzeczy niemozliwych dla McKaya.
  • 0

#35 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 23.08.2005 - |11:34|

Moze i tak, w koncu nie ma rzeczy niemozliwych dla McKaya.

Wyświetl post

A generator Pradawnych z tego odcinka, z ktorym nie umial sobie poradzic to co, pies? :hyhy:
  • 0
Dołączona grafika

#36 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 23.08.2005 - |12:03|

Ludzie, co wy tak bronicie tego odcinka przecież to była totalna beznadzieja przypominał mi jeden z najgorszych odcinków treka a mianowicie " The Fight"(VOY). Beznadziejny zapychacz sezonu, dwa wątki bez większego celu. Co nam odcinek pokazał: groźby, morderstwo i prawie udana próba naruszenia czasoprzestrzeni uchodzą na suchą :clap: . Nie ma jak "entkowanie" na całego.
...
Ktoś wspominał o grze aktorskiej w SG-1 i Atlantis i nie ma się, co oszukiwać, iż prócz kilku nielicznych wyjątków nie umywa się ona do BSG czy nawet tak starych serialów jak B5 czy DS9, widać efekciarstwo to jeszcze nie wszystko.
  • 0

#37 goth

goth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 23.08.2005 - |12:05|

Panie Ogrodnik
Wszystkie Pańskie wymagania co do aktorstwa i zarysowania oraz wyrazistości charakterów spełnia "Zbuntowany anioł" :P
Natomiast niedopracowane wydaje mi przedstawienie czegoś co nazwałbym kręgosłupem moralnym.

Ktoś to trafnie ujął ekipa sga zachowuje się jak konkwistadorzy, co widac na przykładzie zniszcenia układu przez Mc'Keya.

W całej serii ST było coś co nazywano kondeksem federacji - odpowiedzialność.
I brak tego w sg sprawia że tak niechętnie pomagają nam Asgardczycy i chyba mają rację po wyczynie Szalonego naukowca.
  • 0

#38 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.08.2005 - |12:16|

A generator Pradawnych z tego odcinka, z ktorym nie umial sobie poradzic to co, pies?  :hyhy:

Wyświetl post

Chodzilo mi o to ze na pewno by sprobowal i jak w wielu odcinkach mozna bylo sie przekonac pewnie by mu sie udalo. Ten odcinek to wyjatek potwierdzajcy regule :)
  • 0

#39 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 23.08.2005 - |12:37|

Jeszcze jedna uwag odnosząca się do całego atantisa to zapominanie wątków i postaci, gdzie się podziała ta mała od Genia gdzie ten nowy "szarak" itd. Jasne pewnie do sprawy super hiper zpm wrócimy pod koniec sezonu i wykorzystamy go w iście kowbojskim stylu ;) ooo yesss jupikajej z******* ;).
  • 0

#40 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.08.2005 - |12:59|

Jeszcze jedna uwag odnosząca się do całego atantisa to zapominanie wątków i postaci, gdzie się podziała ta mała od Genia gdzie ten nowy "szarak" itd. Jasne pewnie do sprawy super hiper zpm wrócimy pod koniec sezonu i wykorzystamy go w iście kowbojskim stylu ;) ooo yesss jupikajej z******* ;).

Wyświetl post

Hmmm ciekawe jak sobie to wyoberażasz, skoro zniszczyli nie tylko generator, ale i planetę, baaaa i 3/4 ukłdu w ktorym się znajdował....
co innego obsługiwać obca technologię, a co innego zbudować (ile osób potrafi obsługiwac kompa, a ile potrafi go zbudować????)
Ponadto tak czytając ten wątek, to dochodze do wniosku, że niektóre osoby (a przedewszystkim Ogrodnik) powinny się przerzucić np. na Dekalog Kieślowskiego (bo tam napewno mają szanse zobaczyć wielką grę aktorską i wielkie kreacje). Ludzie czego wy wymagacie odn serialu sf skrojonego na miarę przweciętnego amerykańskiego analfabety. Ten serial moze i czasami jest prostacki, ale zato jak się go ogląda. To tylko rozrywka i nic więcej...

Użytkownik ulan edytował ten post 23.08.2005 - |13:01|

• 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych