Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate: Alliance

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
76 odpowiedzi w tym temacie

#21 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 24.06.2004 - |13:45|

Marx red, czytam chyba piąty Twój post. Na litość boską, nie kupuj gry, załatw sobie jakiegoś korepetytora od języka ojczystego.

gulus

Spokojnie gulus bo ciśnienie Ci podskoczy.
Marx red nie jest jedynym użytkownikiem Forum, który tak uzewnętrznia swoje przemyślenia. Jeżeli chciielibyśmy poprawiać każdego to podejrzewam, że życia by zabrakło.

Jeżeli chodzi o gry.

Wszelakiej maści mod'y i dodatki do gier typu HL, Counter Strike itp. nie dały mi praktycznie nic - fajny gadżet i tyle.

Czekam na pełnowartościową produkcje.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#22 giray

giray

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13.08.2004 - |21:18|

:clap: http://www.jowood.co...n&ScreenID=9664
  • 0

#23 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.08.2004 - |22:51|

Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.

--------------------------------------------------------------------------------

Spróbuj wykonać następujące zadania:

Kliknij przycisk Odśwież lub spróbuj ponownie później.

Jeśli adres strony został wpisany na pasku adresu, upewnij się, czy jest on wpisany poprawnie.

Aby sprawdzić ustawienia połączenia, kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe. Na karcie Połączenie kliknij przycisk Ustawienia. Ustawienia powinny się zgadzać z ustawieniami dostarczonymi przez Twojego administratora sieci lokalnej (LAN) lub usługodawcę internetowego (ISP).
Jeśli administrator sieci włączył tę funkcję, system Microsoft Windows może sprawdzić sieć i automatycznie wykryć ustawienia połączenia sieciowego.
Jeśli chcesz, aby system Windows spróbował je wykryć,
kliknij przycisk Wykryj ustawienia sieci
Niektóre witryny wymagają 128-bitowego zabezpieczania połączeń. Kliknij menu Pomoc, a następnie kliknij polecenie Internet Explorer - informacje, aby ustalić, jak mocne zabezpieczenia są zainstalowane.
Jeśli próbujesz przeglądać bezpieczną witrynę, upewnij się, czy ustawienia Zabezpieczeń obsługują ją. Kliknij menu Narzędzia, a następnie kliknij polecenie Opcje internetowe. Na karcie Zaawansowane przejdź do sekcji Zabezpieczenia i sprawdź ustawienia dla protokołów SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0.
Kliknij przycisk Wstecz, aby wypróbować inne łącze.

Tak już to widziałem. Nieraz mi się to zdarza oglądać. :wacko:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#24 airs

airs

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoKraków (nadal... ;)

Napisano 13.08.2004 - |23:33|

(...)Tak już to widziałem. Nieraz mi się to zdarza oglądać. :wacko:

... chwilowe zatory na łączach :)

Sprawa wygląda niesamowicie - od marca pracują nad zrobieniem gry na motywach SG-1 :D
Przy okazji pokadzili troche serialowi, hi hi:
"Stargate SG-1? is one of television?s best-known science-fiction properties, garnering the genre?s best ratings in the United States as the No. 1 series on the Sci Fi Channel." - wiesci jak z innego swiata - moze z innej planety ;) ??
Tylko, czy za jakies 2-3 lata jak juz to zrobią (pewnie na jakąs konsole, a potem konwersja) - jeszcze bedą mieli szanse na wybicie sie z tym ??
  • 0

Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !! B)

#25 djrobo

djrobo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 21.08.2004 - |12:36|

pomysl z gra jest fajny

w sumie to juz dawno powinni ja zrobic :)

szkoda ze tak pozno :(

juz zaczol sie atlantis a zanim gre ukoncza i wydadza na pc-eta to juz poenie i atlantis sie skonczy a zacznie jeszcze cos innego :(
  • 0

#26 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.11.2004 - |17:56|

Zdjęcia zdjęcia
http://www.gwrota.co...?m=single&id=78

Gra STARGATE SG-1: THE ALLIANCE coraz bliżej :D Szukujmy kasę pod następną gwiazdkę. W końcu orgyginał w kolekcji gier :]

Dreszyku dodaje fakt że ja tam widzę Atalntyde :D
Log65: Happy camper

#27 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 22.11.2004 - |18:50|

Dopiero pod koniec 2005 roku ???
Tak długo...przecież to ponad rok, o ile nic się nie przedłuży...
No nic, trzeba cierpliwie czekać, bo nic innege nie pozostaje :(
  • 0
Dołączona grafika

#28 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 22.11.2004 - |21:20|

Dopiero pod koniec 2005 roku ???
Tak długo...przecież to ponad rok, o ile nic się nie przedłuży...
No nic, trzeba cierpliwie czekać, bo nic innege nie pozostaje 

:o :o
Mi to już chyba w oczach wszystko skacze, okularki by się przydały. Byłam pewna jak było pisane o tej grze jakis czas temu, że to koniec 2004, a nie 2005. :o No cóż trzeba będzie poczekać. Screeny wyglądają zachęcająco :clap: . Nie mogę się już doczekać, oby było zaje...fajne :P
  • 0

#29 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 23.11.2004 - |07:14|

Grafa naprawdę extra.Zwłaszcza w pomieszczeniu wrót robi na mnie wrażenie dokładnie odwzorowana sceneria.Szkoda jedynie,że nie będzie to RPG :/ Ja nie wybrzydzam,ale jeśli fani już mieliby wybierać gatunek gry :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#30 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.12.2004 - |21:36|

Stargate SG-1: The Alliance
Od 22 października 2004 roku w internecie (pod adresem http://www.stargate-thealliance.com) można znaleźć oficjalną stronę gry akcji, której premiera przewidziana jest na czwarty kwartał 2005 roku (każdy na forum już wie co chce w przyszłym roku na gwiazdkę). Na razie na stronie znajduje się tylko 7 screen'ów i właściwie ukazują tylko pomieszczenia i budynki, bez modeli postaci i żadnych scen walki. Następny update strony przewidziany jest na 14.01.2005 roku, prawdopodobnie wtedy na stronie gry pojawią się również informacje dotyczące postaci i historii opowiedzianej w grze.

Screen 1
Screen 2
Screen 3
Screen 4
Screen 5
Screen 6
Screen 7

Jak informuje samo JoWood (producent gry) ma ona być nie tylko spełnieniem marzeń fanów serialu na całym świecie. Dodatkowo specjaliści z JoWood uważają, że gra spodoba się również innym graczom nie związanych szczególnie z serialem. Oprócz tego grafika w grze ma być porównywalna z takimi grami jak: Half-Life 2, Doom 3 i Unreal Tournament 2003. Na korzyść gry świadczy też fakt, że fabuła ma być powiązana z samym serialem.

Jeden z członków JoWood Andreas Tobler powiedział, że nabycie licencji serialu przez JoWood było milowym kamieniem w zdobywaniu przez nich międzynarodowego rynku gier komputerowych i celem producentów jest stworzenie gry, która ma całkowicie odzwierciedlać popularność Gwiezdnych Wrót na całym świecie.

Natomiast menedżer JoWood ds. marketingu Mario Baumann powiedział, że jakość wykonania gry i jej innowacyjność zapewni jej ogromne rzesze fanów, a sama gra trafi na listę bestseller'ów i będzie jedną z najlepszych w historii swojego gatunku. Dodał jeszcze że wszyscy, którzy chcą dosięgnąć gwiazd bedą mogli uczynić to właśnie dzięki takiemu tytułowi jak Stargate SG-1: The Alliance.

Użytkownik Baal edytował ten post 18.12.2004 - |21:38|

• 0

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#31 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 18.12.2004 - |22:11|

Już więcej lukru twórcy nie mogli wrzucić na ten tytuł. <_< Niestety, praktyka pokazuje, że gry oparte na licencjach filmowych/serialowych/itp. zazwyczaj okazują się klapą. Oby tak nie było i tym razem. Co do grafiki to nie mam 12 lat i nie muszę jej mieć na poziomie Half-Life 2, takie podejście twórców jest dla mnie śmieszne. Przypomina się Carmack rozprawiający godzinami o grafice Doom 3 <_<
Co do fabuły, to zobaczymy - same Stargate też miało lepsze i gorsze odcinki. Na niekorzyść działa fakt, że produkcja ma trafić nie tylko do miłośników serialu. Skutek - zapewne będą chcieli upchać jak najwięcej - Goa'uld, Tok'Ra, Asgard i Replikatory. Może z tego wyjść kaszana.
  • 0

#32 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 19.12.2004 - |09:12|

Kilka godzin porannego wyszukiwania dostarczyło mi nowe informacje dotyczące gry.

Znana jest już pełna lista platform na jakie zostanie wydana gra, będą nimi: PC, Playstation 2
oraz X-Box. Nadal nie jest jednak pewne czy widok w grze zostanie przedstawiony z pierwszej,
czy też trzeciej osoby. Gra nie będzie jednak typowym shooter'em. Od gracza będzie wymagała
takich umiejętności jak taktyka, logika i skradanie się. W dodatku nigdy nie będzie sam na misji,
zawsze będzie towarzyszyć mu drużyna, której zadaniem będzie jego wspieranie. Czasem
jednak sytuacji będzie mogła uledz zmianie i to gracz będzie musiał osłaniać własnych
kompanów.

Sama grafika zostanie oparta na bardzo zmodyfikowanym i ulepszonym silniku Unreal 2.5. W
dodatku oprócz trybu single-player gra będzie oferowała typowe tryby przeznaczone do rozgrywki
wieloosobowej (klasyczny Deathmatch, Capture The Flag i inne).

Fabuła cały czas jest tajemnicą, pilnie strzeżoną przez JoWood i w najbliższym czasie na
pewno nie zostanie ujawniona. Jednak co do samej rozgrywki wiadomo, że w grze spotkamy
starych wrogów znanych z serialu i nowych, którzy będą odgrywać kluczową rolę w fabule gry.

Dodatkowo gracz będzie się mógł wcielić w każdego członka naszej ukochanej drużyny SG-1. W
dodatku każda postać będzie posiadać swoje własne specjalne i zarazem charakterystyczne
umiejętności (nieznana są wciąż umiętności każdej z postaci), bez których użycia nie będzie
można ukończyć niektórych misji.

Co do samych postaci to uzgodnione zostały warunki dotyczące użycia głosów bohaterów z
serialu w grze. Zatem przyjdzie nam usłyszeć Richard'a Dean'a Anderson'a w roli Jack'a Oneill'a,
Christopher'a Judge'a w roli Teal'c'a, Michael'a Chanks jako Dr. Daniel'a Jackson'a oraz Amanda'y
Tapping, czyli serialowej Samantha'y "Sam" Carter.

Na koniec dodam jeszcze, że gra przygotowywana jest równolegle na wszystkich platformy,
na których się ukaże. Jest to bardzo korzystny układ, ponieważ w kilku przypadkach
przenoszenie gry z jednej platformy na drugą miało fatalny skutek - utratę grywalności.
  • 0

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#33 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 19.12.2004 - |11:25|

Już więcej lukru twórcy nie mogli wrzucić na ten tytuł. <_< Niestety, praktyka pokazuje, że gry oparte na licencjach filmowych/serialowych/itp. zazwyczaj okazują się klapą. Oby tak nie było i tym razem. Co do grafiki to nie mam 12 lat i nie muszę jej mieć na poziomie Half-Life 2, takie podejście twórców jest dla mnie śmieszne. Przypomina się Carmack rozprawiający godzinami o grafice Doom 3 <_<
Co do fabuły, to zobaczymy - same Stargate też miało lepsze i gorsze odcinki. Na niekorzyść działa fakt, że produkcja ma trafić nie tylko do miłośników serialu. Skutek - zapewne będą chcieli upchać jak najwięcej - Goa'uld, Tok'Ra, Asgard i Replikatory. Może z tego wyjść kaszana.

Castor - przestań krakać!!!!!! Będzie dobrze... mam nadzieję :D
Do tego czasu pewnie już sobie kompa odnowię (podrasuję) i będę się mógł cieszyć :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#34 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 19.12.2004 - |12:29|

Cóż - do grania w SG:Alliance nikt nikogo nie zmusza <_< Oczywiste jest, że gdy gra wyjdzie pojawi się kilku malkontentów, którzy będą się przyczepiać do gry... Ja uważam, że powinniśmy się cieszyć, że w końcu wyjdzie gra oparta na świecie SG i trzymać kciuki za jej sukces :] Chyba, że jak niektórzy panowie pod monopolowym, siądziemy i będziemy narzekać, że po co robić bo i tak nie wyjdzie :lol:
  • 0

#35 Tenchi

Tenchi

Fotoreporter

• VIP
  • 110 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 24.12.2004 - |10:10|

News z www.gry-online.pl

Zdobądź możliwość pojawienia się w SG-1: The Alliance
Około 2 tygodni temu podaliśmy Wam nowe informacje na temat gry tworzonej na podstawie popularnego serialu telewizyjnego, Stargate SG-1: The Alliance. Co prawda strona oficjalna tej produkcji nadal jest martwa (widnieje na niej zapowiedź otwarcia w niedługim czasie pełnoprawnej strony oraz porcja nowych screenów), ale firma JoWooD wpadła na dość ciekawy sposób promowania gry.

Otóż w jednym z największych sieciowych serwisów aukcyjnych, Ebay, JoWooD oferuje graczom niepowtarzalną okazję na wcielenie się w jedną z postaci występujących w świecie gry SG-1: The Alliance. Aukcja wystartowała wczoraj i potrwa do końca roku, a dochód z niej zostanie przeznaczony na cele charytatywne (fundacja pomocy dzieciom chorym na raka). Osoba, która zaoferuje największą sumę zostanie unieśmiertelniona w grze, a jej wizerunek pojawi się w SG-1: The Alliance (jako postać drugoplanowa).

Wszystkich zainteresowanych wspomożeniem chorych dzieci oraz oczywiście możliwością zaistnienia w grze, zapraszamy tutaj. A poniżej porcja nowych screenów z gry.

W tej chwili jest wylicytowane 358,00 Euro.
Aukcja kończy się za trochę ponad 8 dni.
Powodzenia w licytowaniu :)

Pozdrawiam B)

Użytkownik Tenchi edytował ten post 24.12.2004 - |10:14|

• 0
[www.hatak.pl]
Support & Programmer

#36 Baal

Baal

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.01.2005 - |23:16|

Stargate SG-1: The Alliance - dwa nowe screen'y
Oba prezentują się całkiem imponująco szczególnie biorąc pod uwagę co można na nich zobaczyć :D

Screen 1
Screen 2

Użytkownik Baal edytował ten post 13.01.2005 - |23:17|

• 0

Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises

Coming IV Quartal 2005

#37 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 27.01.2005 - |07:42|

Czekalem wczoraj do polnocy na odpalenie pelnej wersji strony gry StarGate SG-1: The Alliance na http://www.stargate-thealliance.com/

Okazalo sie jak bardzo firma JoWood dba o swoich klientow, gdyz... nic sie nie zmienilo (dalej kilka screenow i... LICZNIK KTORY JUZ NIE ODLICZA SEKUND A JE DODAJE).

To skandal, ze strona o tak zapowiadanym produkcie jest tak czesto aktualizowana jak strona urzedu pracy w moim miescie ;(

...i ciekawe co za debil zrobil ten licznik z odliczaniem czasu do chwili uruchomienia strony...
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#38 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 27.01.2005 - |09:40|

Czekalem wczoraj do polnocy na odpalenie pelnej wersji strony gry StarGate SG-1: The Alliance na http://www.stargate-thealliance.com/

Okazalo sie jak bardzo firma JoWood dba o swoich klientow, gdyz... nic sie nie zmienilo (dalej kilka screenow i... LICZNIK KTORY JUZ NIE ODLICZA SEKUND A JE DODAJE).

To skandal, ze strona o tak zapowiadanym produkcie jest tak czesto aktualizowana jak strona urzedu pracy w moim miescie ;(

...i ciekawe co za debil zrobil ten licznik z odliczaniem czasu do chwili uruchomienia strony...

Z tym licznikiem to nie jest tak do końca, że dali ciała, po prostu on jest generowany na podstawie systemowego zegara w komputerach internautów ;)
Tak więc nie jest aż tak źle, dziś powinna być strona i będzie OK.
  • 0
Master of possimpible ;)

#39 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 27.01.2005 - |16:17|

Tak więc nie jest aż tak źle, dziś powinna być strona i będzie OK.

Oj chyba przyjdzie nam poczekać bo teraz na liczniku jest data 2.2 2005 czyli jeszcze 5 dni do otwarcia strony. Swoją drogą wielkie produkcje zawsze mają opóźnienia ^_^
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#40 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.02.2005 - |20:48|

No proszę i oto nastąpiło otwarcie strony Stargate: The Alliance ! :)

Co prawda niewiele jest tam nowych informacji (tzn. tych co nie było na stronie roboczej) ale i tak jest to już coś ! :clap:

Kilka screen'ów, data premiery - nadal jesień 2005 r. (a taką miałem nadzieje że zmienią na wcześniejszą :] ), za to jest fajny efekt otwarcia wybranego tematu - otwierają się wrota z charakterystycznych dźwiękiem...

Tak więc czekamy i czekamy i .... (zacieramy rączki :] )

Pozdrófka dla maniaków jedynego słusznego serialu !
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych