Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najzabawniejszy odcinek SG-1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
130 odpowiedzi w tym temacie

#21 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 08.10.2003 - |23:32|

Dzisiaj miałem okazje zobaczyć odcinek Window of Oppurtonity i zgadzam się ze wszystkimi którzy uważają go za jeden z najzabawniejszych. Chociaż Jack mógł lepiej wykorzystać sytuacje/szanse (mam tu na myśli Sam  ;) ).

Hmmmm, wiesz Randall, odcinek trwał 42 min, a oni w tej pętli byli z tego co pamietam, ze trzy miesiące. Jedna pętla trwała 10 godzin. Wynika z tego, że przeżyli ponad 200 pętel. :blink: :blink: Kto wie co tam Jack wyczyniał, bo wątpie by na jednym pocałunku się skończyło. :lol: Po za tym strzasznie wymowny jest wyraz twarzy O'Neilla już w końcówce. Ten uśmieszek, on chyba coś ukrywa... :D :lol: :D :lol: :rolleyes:
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#22 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 09.10.2003 - |06:07|

Jeśli to co piszesz jest prawdą to pozostaje tylko żałować że tego nie pokazali w odcinku :lol: . Ale pewnie wtedy ten odcinek byłby od 18 lat i puszczaliby go tylko po północy B) .
  • 0

#23 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 09.10.2003 - |09:22|

Tjaaa... Seth zwrócił uwagę na ciekawą rzecz. No to że nie wszystko co wyrabiali Jack i Teal'c zostało pokazane w odcinku. Widzieliśmy tylko, że strasznie się nudzili. Ciekawe co robili żeby się nie nudzić (poza golfem hehe). Myślę, że jest to ciekawe pole do popisu dla shipperów :rolleyes: . I rzeczywiście ten uśmieszek Jacka na końcu jest baardzo wymowny ;)
  • 0
"...something takes a part of me..."

#24 Thadeus

Thadeus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 09.10.2003 - |09:49|

No ja sie za bardzo nie wybije ) WIndow of Oportunity pierwsze miejsce

na nkolejnym Upgrades :) kiedy Jack wszystki psuje (+mina Anise :)) nie wylaczjac Silera :))

Ogilnie zawsze mam polewke z momentów gdy Jack stara sie byc powazny i albo z zainteresowaniem przyglada sie monitorom z jakimi s danymi naukowymi ( jest na drugim pplanie w tym momecnie - ktorys odcinek 5 seri np :) ) - ogolnie Richard gra rewelacyjnie - a text we frozen ze zapomnial zaporogramowac Simpsonów i mina Tealca mnie rozwalilo na maxa :)
  • 0

#25 dark.raven

dark.raven

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.10.2003 - |14:40|

ja tez sie za bardzo nie wyróżnie.. Window of Oportunity jest chyba najlepsze...Ogladalam go juz kilka razy i zawsze potrafie znalezc nowy smaczek ktory mnie rozbawi. Mysle ze innym fajnym odcinkiem byl tez ten (nie pamietam tytulu) gdy daniel opowiada co widzial w alternatywnym swiecie... Mina Jacka jest swietna:)
  • 0
znana obecnie jako ladyhawke

#26 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 10.10.2003 - |14:44|

ja tez sie za bardzo nie wyróżnie.. Window of Oportunity jest chyba najlepsze...Ogladalam go juz kilka razy i zawsze potrafie znalezc nowy smaczek ktory mnie rozbawi. Mysle ze innym fajnym odcinkiem byl tez ten (nie pamietam tytulu) gdy daniel opowiada co widzial w alternatywnym swiecie... Mina Jacka jest swietna:)

Chodzi tu oczywiscie o odcinek zatytulowany "THERE BUT FOR THE GRACE OF GOD". Nic dziwnego, ze nie pamietasz, bo chyba kazdy ma z tym trudnosci, nawet ja.. ;)
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#27 dark.raven

dark.raven

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.10.2003 - |14:53|

Chodzi tu oczywiscie o odcinek zatytulowany "THERE BUT FOR THE GRACE OF GOD". Nic dziwnego, ze nie pamietasz, bo chyba kazdy ma z tym trudnosci, nawet ja.. 

dzieki rzeczywiscie nie dalabym rady zapamietac...ale nie o to chodzilo, gdy ogladalam ten odcinek nie zwracalam uwagi na tytuly:)
  • 0
znana obecnie jako ladyhawke

#28 adek1989

adek1989

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 14.10.2003 - |20:10|

Ten odcinek żeczywiście jest bardzo śmieszny ..... :D
  • 0

#29 DeFenc

DeFenc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 14.10.2003 - |21:37|

Tak jak reszta Window of.. . Najzabawniejszy tekst
" - Pulkowniku co pan robi?
- Nie podczas zamachu"

Chociaz musze pzryznac ze Avenger 2.0 tez mi sie bardzi podobal szczegolnei zachowanie Felgera.

Użytkownik DeFenc edytował ten post 14.10.2003 - |21:42|

• 0

#30 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 18.10.2003 - |16:38|

Musze przyznac że w całym SG-1 brakuje dobrych zabawnych odcinków. Poza WofO -- który jest wyjatkowy w całym serialu -- nie ma całego odcinka który byby zabawny. Owszem w wielu odcinkach pojawiją się zabawne momenty i sytuacje, ale jest ich zdecydowanie za mało. może dlatego że w serialu przewża tzw. "amerkińcki humor" kytóry mnie osobiście nie bawi i woła o pomste do nieba.

Odcinki Avenger 2.0 czy Wormhole X-Treme wołaja o pomstę do nieba ze wzdględu na swjoą głupotę. Napewno niewidzę w nich nic zabawnego i oglądnie ich przyprawia mnie o ból głowy (dobrze że w poblizu mam zawsze kropelki)

Twórcom brak pomysłu i umiejetności na stworzenie zabawnego odcinka, a póbujać coś takiego zrobic wychodzi im wielkie g.. którego nie da się oglądać
  • 0

#31 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2003 - |11:43|

Rexus chyba lekko przesadzasz...To zresztą nie ma być serial komediowy, więc nie może być ciągle tak...z leca same zabawne odcinki...poza tym humor pojawia się w wielu odcinkach i w wielu sytuacjach... Strasznie chyba jesteś zmanierowany....:)

Użytkownik 121277 edytował ten post 28.10.2003 - |23:20|

• 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#32 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 28.10.2003 - |15:57|

Ofcourse WOO (kazdy wie o co chodzi) :P

A avenger 2.0 mnie tez smieszyl dlamnie jeden z fajniejszych odcinkow o ile sie nie myle 7 sezonu z powodu jego komicznosci moze dlatego mnie to smieszy ze zajmuje sie informa :P
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#33 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 28.10.2003 - |21:49|

Rexus chyba lekko przesadzasz...To zresztą nie ma być serial komediowy, więc nie może być ciągle tak...z leca same zabawne odcinki...poza tym chumor pojawia się w wielu odcinkach i w wielu sytuacjach... Strasznie chyba jesteś zmanierowany....:)

W mojej wypowiedzi nie chodziło o to żeby cały czas było zabawnie ale o to że jak już jest jakiś śmieszny docinek to żeby naprawdę był śmieszny a nie wołać o pomstę do nieba taj jak i niektóre momenty w odcinkach - niby to mają być zabawne a tka naprawdę są żałosne
  • 0

#34 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 28.10.2003 - |22:59|

jak już jest jakiś śmieszny docinek to żeby naprawdę był śmieszny a nie wołać o pomstę do nieba taj jak i niektóre momenty w odcinkach - niby to mają być zabawne a tka naprawdę są żałosne

popieram rexusa,
przede wszytkim "humor" Jacka - zwłaszcza jego głupawe teksty z 7 sezonu - np w Homecoming:
[11052][11109]Nie słyszeliście nigdy opowieści o psie i tańczących małpach?
[11112][11154]Mówi o dawaniu sobie rady i... tańcu
no i konsternacja - jak na ekranie :)

Avenger zaś to szczyt głupoty, sceny komiczne robione ihmo na siłę
większość mnie wcale nie śmieszyła, zwłaszcza ostatnia scena bójki - żałosna
po prostu brak słów... :blink: :angry:
btw: Felger był śmieszny w ... The other guys, tam humor sytuacyjny był świetny
  • 0

#35 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2003 - |23:22|

W mojej wypowiedzi nie chodziło o to żeby cały czas było zabawnie ale o to że jak już jest jakiś śmieszny docinek to żeby naprawdę był śmieszny a nie wołać o pomstę do nieba taj jak i niektóre momenty w odcinkach - niby to mają być zabawne a tka naprawdę są żałosne

Hm...muszę to przemyśleć...:)

Użytkownik 121277 edytował ten post 28.10.2003 - |23:22|

• 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#36 Aeth

Aeth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • Miastoz krakowskich czeluści

Napisano 07.11.2003 - |21:08|

Zaraz, żebym się nie pomyliła - Window of Opportunity to był ten odcinek z pętlą czasową? Z golfem przez wrota, żonglowaniem i rezygnacją? No bo ten odcinek maksymalnie wymiata! Rzadko się dzieje, żebym się tak uśmiała :D. Odcinek boski ;). Moja ulubiona scena: powtórki tych badań, które prowadził Daniel z pomocą Jacka i T'ealca - za którymś razem przy tablicy stoi Jack i pisze ze stoickim spokojem te hieroglify :D. Dobra, sorki.... ;)
Podobał mi się jeszcze odcinek z DeLuisem ;)
  • 0
“And I've been kicked by the wind, robbed by the sleet
Had my head stove in but I'm still on my feet
And I'm still willin'”

#37 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.11.2003 - |22:54|

Jak dla mnie odcinek z DeLuisem był mało śmieszny...raczej żałosny i denerwujący...jeden z niewielu, które naprawdę prawie z przymusem oglądałam. inny to np. ten, w którym dwóch przygłupów wkręca się w aferę z Goauld i chce zostac bohaterami...i jakby inaczej - zostaje...

Woła o pomstę do nieba...
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#38 Unkessan

Unkessan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 09.11.2003 - |02:56|

Przyłączam się do większości, Window Of Opportunity jest The Best!!! :D A najlepszym dla mnie momentem jest to gdy Teal'c mówi; że ma gorzej i pokazują moment uderzenia drzwiami. :lol: O mało bym spadł z kanapy ze śmiechu. :rolleyes:
  • 0
"Wszystko jest trudne, nim stanie sie proste."

#39 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.12.2003 - |17:40|

Dla mnie w każdym odcinku było coś śmiesznego! Ale najśmiejszniejsze to:

1. 608 - The Other Guys
2. 406 - Window Of Opportunity
3. 709 - Avenger 2.0

Są super (szczególnie 608)! Ci dwaj to moi Idole :D :lol: !!! Są THE BEST!
  • 0

#40 sledzik1984

sledzik1984

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.12.2003 - |20:03|

Window Of Opportunity - TAK, The Other Guys - totalny niewypał, dno i kiła mogiła. Denerwują mnie Ci "other guys"... kojarzą mi sie z gejami!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych