Daniken i jego teorie
Napisano 11.10.2003 - |07:53|
Napisano 12.10.2003 - |13:11|
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Napisano 12.10.2003 - |15:47|
Tez widzialem jak Deniken twierdzil ze krolowie Majow albo Astekow latali w kosmos statkami obcych. Taki wniosek wyciagna poniewaz znalazl malowidlo na ktorym taki krol siedzial w postawie jakiej startoja astronauci. Czy nie uwazacie ze gdyby obcy przylecieli na Ziemie to nie mieli by ciut wygodniejszego transportu. I nie trzeba by bylo przybierac takich poz.
Deniken to dobry pisasz s-f ale nic poza tym. Owszem zwraca uwage na ruzne ciekawe sprawy. Ludzie musze sie zastanowic nad tym czy sa sami. Ale jego teorie i wyjasnienia maja niewiele wspulnego z nauka.
Napisano 13.10.2003 - |10:00|
Czy oby na pewno?Czy nie uwazacie ze gdyby obcy przylecieli na Ziemie to nie mieli by ciut wygodniejszego transportu. I nie trzeba by bylo przybierac takich poz.
Wszystkie filmy sf zakładają, że obce cywilizacje, oraz przyszli ludzie chodzą sobie spokojnie w statkach przebywających w próżni, nie mając żadnego kłopotu z grawitacją. „Zakładają”, bo tak jest wygodnie. A może nigdy nie uda się stworzyć systemów sztucznej grawitacji. To, że ktoś do nas przyleciał, tzn. miał lepiej rozwiniętą technikę niż my teraz, nie oznacza jeszcze, że w czasie startu z planety może sobie spacerować po pokładzie, nie ulegając żadnemu przeciążeniu. „Wygodniejsza pozycja” jest chyba za słabym argumentem na obalenie teorii pobytu „Obcych”.
Napisano 13.10.2003 - |12:08|
Wiąże się nieodparcie z istnieniem UFO. Wierzyć, czy nie wierzyć - oto jest pytanie. Sądzę, że dopóki samemu nie doświadczy się jakiegoś zjawiska, to trudno w to uwierzyć. Tym trudniej - im bardziej niewiarygodne jest to zjawisko.
Daniken ubrał swoje w spostrzeżenia w spójne teorie, choć trudno w nie całkowicie uwierzyć.
No chyba, że jest to najbardziej ergonomiczna pozycja, do przyjęcia na ciało tych olbrzymich przeciążeń, na które są narażeni podczas startu.Czy nie uwazacie ze gdyby obcy przylecieli na Ziemie to nie mieli by ciut wygodniejszego transportu. I nie trzeba by bylo przybierac takich poz.
A jeśli chodzi o filmy s-f, to jest tu przecież czysta komercja. Nie liczyłbym na wierne odtwarzanie zjawisk panujących w kosmosie - liczy się fabuła, a nie takie tam szczegóły.
Użytkownik Lantash edytował ten post 17.10.2003 - |21:52|
Napisano 13.10.2003 - |14:06|
A teorie Denikena należy traktować jako ciekawostkę. Zwraca uwagę na pewne aspekty, które wielu archeologów niestety ignoruje. Może kiedyś nawiążemy kontakt z jakąś cywilizacją i przyzna się, że odwiedza nas od dawna. Na razie nie możemy tego dowieść, ani też obalić.
Chciałbym też zwrócić uwagę na pewien fakt. Kiedyś ludzie się zastanawiali czy w ogóle można zbudować rakiety, czy dadzą radę wynieść człowieka na orbitę i czy człowiek może przeżyć w warunkach zerowej grawitacji. Dzisiaj znamy odpowiedzi na te pytania.
Naukowcy uważają, że czasoprzestrzeń jest jak gąbka. Ma takie małe dziurki. Niektórzy zastanawiają się, czy nie dało by się czegoś takiego sztucznie wytworzyć, lub powiększyć do takich rozmiarów, aby statek kosmiczny mógł przez taki otwór przelecieć. I czy człowiek dałby radę przeżyć taką podróż. A może ktoś już zna odpowiedzi na te pytania?
Napisano 13.10.2003 - |19:08|
Napisano 18.10.2003 - |21:20|
Napisano 26.10.2003 - |10:32|
Tak wiem kto to jest Arnold Mostowicz. On napisal ksiazke "My z kosmosu" prawda?? Zmarl chyba jakos w 2002 roku na poczatku. Ale nie czytalem jego ksiazek.
Użytkownik MrSatan edytował ten post 26.10.2003 - |10:36|
Napisano 03.11.2003 - |20:46|
A co zrobisz jak wylądują i powiedzą w uniwersalnym języku swiata (PolskimMnie tam nikt nie przekona do istniena UFO. Dla mnie ono nie istnieje. Aczkolwiek wierze w to ze na innej planecie znajdziemy zywe istoty. Jakies bakterie, moze nawet rosliny i zwierzeta ale nie wierze w to zeby gdzies we wszechswiecie pojawila sie inteligencja
Napisano 03.11.2003 - |21:41|
gulus
Napisano 04.11.2003 - |10:55|
Pamiętaj: Każdy Ufok, obojętnie jaki by był postaci czy woodą czy plazmą i obojętnie gdzie by mieszkał zawsze ale to zawsze mówi w języku Angielskim .....A co zrobisz jak wylądują i powiedzą w uniwersalnym języku swiata (PolskimMnie tam nikt nie przekona do istniena UFO. Dla mnie ono nie istnieje. Aczkolwiek wierze w to ze na innej planecie znajdziemy zywe istoty. Jakies bakterie, moze nawet rosliny i zwierzeta ale nie wierze w to zeby gdzies we wszechswiecie pojawila sie inteligencja
) : Witajcie Ziemianie .
Napisano 04.11.2003 - |16:30|
A relacje świadków, którzy widzieli pojazdy poruszające się tak jak żaden współczesny samolot nie potrafi też Cię nie przekonają?Mnie tam nikt nie przekona do istniena UFO. Dla mnie ono nie istnieje. Aczkolwiek wierze w to ze na innej planecie znajdziemy zywe istoty. Jakies bakterie, moze nawet rosliny i zwierzeta ale nie wierze w to zeby gdzies we wszechswiecie pojawila sie inteligencja.
Tak wiem kto to jest Arnold Mostowicz. On napisal ksiazke "My z kosmosu" prawda?? Zmarl chyba jakos w 2002 roku na poczatku. Ale nie czytalem jego ksiazek.
Napisano 14.11.2003 - |12:49|
Ale wierzę, jak to ktoś mądrze powiedział, ze gdybysmy byli sami we wszechświecie to byłoby to straszne marnotrawstwo przestrzeni...
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Mój świat
Napisano 24.12.2003 - |20:44|
http://opiramidach.r...nicy_swiata.htm
Napisano 25.12.2003 - |00:23|
Jesteście zapewnie ciekawi czy po przeczytaniu zawartości jestem czy nie zwolennikiem jego teori, a jeżeli tak to jaki argument mnie przekonał. Więc muszę przyznać się że jestem. Dlaczego ? Ponieważ jest jeden fakt który zamiast się dewalułować z czasem ciągle się umacnia, a na jego potwierdzienie przybywa kolejnych argumentów. O co chodzi ? Mianowicie o fakt że około 10400 pne wydarzyło się coś co okazło się tak ważna datą że spuścizna tego pozostała do dnia dzisiejszego w monumentach od Egiptu, przez dzieła Majów, oraz Orientu. Wszystkie NA CAŁYM ŚWIECIE zorientowane są tak że przy pomocy komputerów i ofcoz astronomi, odtworzono kiedy układ gwiazd odpowiadał budowlom. Wszędzie wychodzi ofcoz data 10400 pne. Przypominam że wtedy to nie jeszcze nawet maczugi i ognia nie znaliśmy
Gdzie możecie potwerdzić te dane jeżeli osoba Danikena nie jest dla was autorytetem ? Otóż w 1994 r Robert Bauval i Adrian Gilbert opóblikowali wyniki swoich badań piramid egipskich w książce "Piramidy - Brama Do Gwiazd". Była to pierwsza z prób analizowania zabytków pod względem astonomii, ponieważ archeologowie do tej pory nie zadali sobie nawet trudu. Efekty możecie podziwiać w tej knidze kto chce naprawdę wyrobić sobie zdanie.. zapraszam do księgarni.
BTW:
Daniken nie wspominał że piramidy zbudowane zostały przez obcych, ale przez ludzi, natomiast utrzymuje że otrzymali od obcych plany tego co ma być zbudowane, oraz wspomogli trochę technologią. Wiecie czym oświetlano piramidy ? Nie... nie kagankami (bo by się wszyscy podusili przy ozdabianiu od wewnątrz kamieni) ale ŻAROWKĄ !!! Tak, jest jedno malowidło które przedstawia taki przedmiot. Sprawdzono ten model... no i ofcoz świecił
The Corps is Mother, The Corps is Father
[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]
Napisano 29.12.2003 - |13:44|
2) Obcy, drogą manipulacji genetycznej stworzyli człowieka na swój obraz i podobieństwo.
A może nie stwożyli a przyspieszyli naturalną ewolucje człowieka. I czemu odrazu obcy a może to ludzie albo ich potomkowie cofneli sie w przeszłość aby przyspieszyc ewolucje z sobei tylko znanych przyczyn. A jeżeli toczyli z sobą wojny to potrzebowali żołnieży?
ja osobiście wieże w to że nasza planeta była i jest odwioedzana przez kosmitów. A naukowcy zaprzeczają bo trzeba by było pisac Historie odnowa, a gwałtowne zmiany prowadza zazwyczaj do chaosu.
Ale neibujcie sie nasz świat i tak sie niedługo skończy, ale przedtem czeka nasz jeszzca nawiązanie kontaktu z kosmitami. I jak stoi w przepowiedni (niepamiętam niestety kogo) niektórzy z nasz znajdą schronienie przed zagładą na ich statkach. Może wtedy wyjawią nam tajemnice naszej Historii.
Gość_burnart_*
Napisano 25.01.2004 - |17:27|
A my to co? Rośliny, zwierzęta czy jednak tylko bakterie?Jakies bakterie, moze nawet rosliny i zwierzeta ale nie wierze w to zeby gdzies we wszechswiecie pojawila sie inteligencja.
A co do teorii pana D. To mogę powiedzieć że bardzo dają do myślenia. Jednak osobiście uważam że bardzo niedoceniamy i obrażamy naszych przodków, uważając ich za zacofanych technologicznie i umysłowo. Nie przypisujmy też wszystkiego kosmitom. Bo przecież ostatnie 100.000 lat to wystarczający szmat czasu by rozwinęło się i upadło kilka cywilizacji.
A ile nas dzieli od zniknięcia? Jeden czerwony przycisk w czarnej walizeczce...
Napisano 25.01.2004 - |17:43|
Co się wydarzyło? Dobrze, powiem ci. A więc wtedy zdarzyło się..... a nie jednak ci nie powiem i potrzymam cie w tej niepewności. Ale na serio, wierze, że coś się zdarzyło: jakiś kataklizm i tylko on. Bo niby co? Kosmici się pojawili na niebie? Pojawili się i znikneli, nie dając więcej żadnych śladów? Wiem, wiem,powiecie, że oni dalej się pojawiali.....bzdura: 10000 lat temu pojawili się i zrobili takie wrażenie, że nasi przodkowie pobudowali te wszystkie cuda. A potem jak już się pojawiali, to już dlaczego nie było żadnych wzmianek? Nie robili już takiego wrażenia?Pytam się więc co takiego wydazyło się wtedy, że tyle kultur uznała za obowiązek uwiecznić to w kamieniu ?
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Napisano 25.01.2004 - |19:04|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »