Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 018 - S01E18 - Numbers

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 apix

apix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 30.12.2005 - |11:05|

A zobaczcie co oglada mała koreanka w poprzednim odcinku...SZOK!

http://lost-media.co...nslation282.jpg
http://lost-media.co...nslation289.jpg

Jakies pomysly jak to wyjsnic?
  • 0

#22 Andy

Andy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 30.12.2005 - |11:23|

Jakies pomysly jak to wyjsnic?

Hurley wygrał na loterii rekordowe 150 czy 160-kilka milionów dolcow więc informacja ta trafiła do newsów na całym świecie. Dlatego był w tv. U nas w Polsce też przecież czasem pokazują tych Amerykanów którzy wygrywają duże kwoty na loterii.

Tak po prostu. Żadnego większego znaczenia to nie ma.
  • 0

#23 Saul

Saul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 07.01.2006 - |17:13|

Zauważcie, że kiedy Hurley jest pokazany w telewizji, to u dołu ekranu jest jakiś napis po koreańsku. Może gdyby udało się to przetłumaczyć, to byłoby wiadomo, o co chodziło z Hurley'em. Wcale nie jest pewne, że chodzi o jego wygraną. Przecież kiedy filmowali go z rodziną, to chyba właśnie te zdjęcia trafiłyby do telewizji, a koreanka ogląda coś zupełnie innego, inną sytuację.
  • 0

#24 Jizo

Jizo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoKrarko

Napisano 08.01.2006 - |00:24|

Najwyrazniej ta mala koreanka tez oglada Losta i wlasnie ogladala odcinek z Hurley'em (swoja droga wlasnie ten w ktorym sama wystepuje :D) a te napisy to subtitles - my mamy po polsku, ona po koreansku :D
  • 0

#25 maruch

maruch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 08.01.2006 - |12:29|

ymm :) 18 odcinek... jeden z moich ulubionych :D
  • 0

#26 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.01.2006 - |17:44|

Hmm... odcinek to jak dla mnie połaczenie "Pi" i "The Ring" - z jednej strony tajemnicza liczba, która zdaje się być kluczem do wszystkiego, a z drugiej klątwa. Tak się właśnie zastanawiałem jaką tajemnicę może mieć Hurley.
BTW odnośnie francuskliego statku, to nie sądzicie że kiedyś można by zrobić z tego świetny prequel w formie filmu, miniserii albo chociaż gry komputerowej (nie, rozmyśliłem się, to ostatnie nie). :P
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#27 anita

anita

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 10.01.2006 - |16:08|

Dalszy ciąg z tymi liczbami wyjaśni się pewnie nieszybko. Te liczby napewno należą do dzikich ludzi żyjących na tej wyspie: jakaś rodzinka Ethana. Myślałam, że ta Francuska wie coś więcej o liczbach. Podobna sytuacja jest z tą piosenką, którą zna Francuska i którą zna Shanon. Tylko, że z tym akurat ma więcej wspólnego Francuska, bo ta piosenka była po francusku.
  • 0

#28 anita

anita

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 12.01.2006 - |13:53|

Te liczby są najważniejszym wątkiem w tym serialu. To wokół nich wszystko się toczy. 6 przeklętych numerów i 6 bohaterów związanych z wyspą (Locke, Kate, Sawyer, Hurley, Wald, Cleire). Każdemu z nich przypada jakaś liczba. Musieli w samolocie siedzieć na krzesełkach z tymi numerami. NIe tylko Hurley jest z nimi związany.
  • 0

#29 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.02.2006 - |14:29|

Wczaraj, z braku nowego epizodu, ABC poonownie wyemitowała Numbers. Choć kilka dni temu widziałem ten odcinek z DVD z przyjemnościa obejżałem jeszcze raz. Uważam go za jeden z najlepszych pierwszego sezony, a juz na pewno retrospekcja jest najlepsza.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#30 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 02.02.2006 - |16:29|

Wczaraj, z braku nowego epizodu, ABC poonownie wyemitowała Numbers. Choć kilka dni temu widziałem ten odcinek z DVD z przyjemnościa obejżałem jeszcze raz. Uważam go za jeden z najlepszych pierwszego sezony, a juz na pewno retrospekcja jest najlepsza.

tak.. tylko nie wydaje Wam się dziwne, że akurat ten wyemitowali?
Może jest on jakimś wstepem do nasepngo nowego odcinka sezonu 2?
Chociaż z zapowiedzi (czyt. spoilerów) nie wynika, aby miały coś wspólnego... według mnie nadali ten odcinek specjalnie, abysmy się czemuś przyjżeli czego rozwiązanie bedzie w s02e14 ;]

pzdr.
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#31 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 02.02.2006 - |16:45|

tak.. tylko nie wydaje Wam się dziwne, że akurat ten wyemitowali?
Może jest on jakimś wstepem do nasepngo nowego odcinka sezonu 2?
Chociaż z zapowiedzi (czyt. spoilerów) nie wynika, aby miały coś wspólnego... według mnie nadali ten odcinek specjalnie, abysmy się czemuś przyjżeli czego rozwiązanie bedzie w s02e14 ;]

pzdr.

Też takie mam odczucie. Trailer tego nie potwierdza, ale pokazuje właściwie jeden motyw, próba porwania Sun. Retrospekcja ma dotyczyć Sawyera. Odcinek ma tytuł Long Con, to jest jakiegoś rodzaju oszustwo. Pewnie pokażą nieco wiecej, jak zarabiał on na życie. Być może jakiś przekręt z grami liczbowymi lub cos takiego.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#32 Rakieta

Rakieta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoNarkotik City LJA

Napisano 03.03.2006 - |16:03|

WItam wiece moze jaka to byla piosenka jak hugo szedl przez plaze?i pozniej w jego aucie grala?? pomocy!!
  • 0

#33 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 21.07.2006 - |21:45|

WItam wiece moze jaka to byla piosenka jak hugo szedl przez plaze?i pozniej w jego aucie grala?? pomocy!!

Nie wiem czy ci to coś pomoże ale proszę bardzo.Masz tu linka http://www.losthatch.com/songs.aspx
  • 0

#34 Panterka

Panterka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 29.05.2008 - |09:25|

Te cyfry mogą znaczyć wiele. 8 i 15 też mi się skojarzyło z numerem lotu. 16 - ilość lat, które spędziła Danielle na wyspie (może oni też będą tam 16 lat lub co 16 lat jest "dostawa" rozbitków?). 42 - pierwsze co przyszło mi na myśl, to właśnie ilość ocalałych rozbitków (którzy przeżyją). Anita poddała ciekawą myśl, że każda liczba jest przypisana osobie.
To jak?
Locke - 4 (lata na wózku)
Kate - 23 (nagroda za nią, w tysiącach co prawda)
Jack - 42 (może mnie pamięć myli, ale chyba jego miejsce to było 42F)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych