Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najlepszy Goa'uld?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
96 odpowiedzi w tym temacie

#21 izrafiel

izrafiel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoBrwinów

Napisano 07.08.2005 - |19:06|

apophis był niezły wkoncu wygzebał sie z piekła sokara :D ale dlamnie to anubis rules choc on wkoncu niebyl zwykłym goauldem a za to postac lorda yu miała fajny klimat :) :)
  • 0

#22 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 07.08.2005 - |19:43|

"- Yu.
- You?
- No, not me. Lord You." :hyhy:

...czy jakos podobnie Dołączona grafika

Hmm... tak serio to w ogole nie przepadam za Goaud'ami. Sa rownie glupi na dluzsza mete jak Wraith. Pyszalkowaci i nadęci.
Najsympatyczniejszym - jesli w ogole tak mozna by okreslic - byl Yu.
Intrygujacym - byl ...i jest (no, nie? :hyhy:) Baal.
Niezrozumialym - Anubis.... malo widzialem go spod tego kaptura, nie wzbudzal sympatii zwlaszcza ze do teraz nie rozumiem co on wlasciwie chcial zrobic? Podbic caly wszechswiat? Ciekawe co by zrobil gdyby pokonal Pradawnych. Wymordowal Ori? Facet nie mial w ogole pomyslu na zycie (?) poza zmyslem destrukcji i totalnej rozpie*duchy - czego nie mozna powiedziec o calej rasie Goaud'ow. A z wygladu taki Lord Vader dla ubogich :hyhy:
A cala reszta?
mozna bylo ich wymieniac dowolnie Iksa na Igreka i nikt by sie nie kapnal. Jaffa kree, i'am your god, i tak dalej jak zacieta plyta... Dołączona grafika

Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:30|

• 0
Dołączona grafika

#23 iceangel

iceangel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 08.08.2005 - |07:55|

nie wiem, czy nalezalo sie spodziewac czegos wiecej, w koncu w przyrodzie pasozyty to organizmy bardzo slabo rozwiniete jesli chodzi o inteligencje, przystosowane sa jedynie do pobierania pokarmu i rozmnazania. Uwazam, ze to przy okazji najslabsza strona historyjki o Gouldach, jakim cudem wezyk bytujacy w zamulonym jeziorku ma wiedze konieczna do zbudowania statku? Rozumiem, ze przejmuja oni umiejetnosci nosiciela, ale to by znaczylo, ze musieli zaatakowac znacznie bardziej rozwinieta cywilizacja, a z tego co wiemy w serialu pierwsi byli Unasi a potem ludzie.
  • 0

#24 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 08.08.2005 - |09:15|

jakim cudem wezyk bytujacy w zamulonym jeziorku ma wiedze konieczna do zbudowania statku? Rozumiem, ze przejmuja oni umiejetnosci nosiciela, ale to by znaczylo, ze musieli zaatakowac znacznie bardziej rozwinieta cywilizacja, a z tego co wiemy w serialu pierwsi byli Unasi a potem ludzie.

Wyświetl post

To akurat jest dla mnie czytelne. Goaud'owie wyszli sobie z jeziorka, prawda?Z Unasow przeskoczyli dalej na inne hosty. Poza tym maja rodzaj "pamieci zbiorowej" calego gatunku czy jakos tak... no i odnosnie technologii - oni niczego sami nie wymyslili a jedynie ukradli. Jak nie pradawnym to Azgardczykom. Itp, itd. Poza tym to kanibale i prostacy :hyhy: "Kree! I am your god!" Buhahaha :D
  • 0
Dołączona grafika

#25 iceangel

iceangel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 08.08.2005 - |09:26|

dla mnie to nie jest jasne, gdyz juz jako pasozyty na Unas mieli wymyslna bron, poza tym pamiec genetyczna nic nie pomoze jesli nie bardzo jest co pamietac. Wiem, ze mogli sie przemieszczac w roznych rasach, po prostu zaluje, ze nie jest to dopowiedziane w serialu. Technologia Gouldow znacznie rozni sie od technologii Asgardu i Pradawnych, wiec wyglada jakby po czesci byla wynalazkiem samych Gouldow
  • 0

#26 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.08.2005 - |10:14|

dla mnie to nie jest jasne, gdyz juz jako pasozyty na Unas mieli wymyslna bron, poza tym pamiec genetyczna nic nie pomoze jesli nie bardzo jest co pamietac. Wiem, ze mogli sie przemieszczac w roznych rasach, po prostu zaluje, ze nie jest to dopowiedziane w serialu. Technologia Gouldow znacznie rozni sie od technologii Asgardu i Pradawnych, wiec wyglada jakby po czesci byla wynalazkiem samych Gouldow

Jakbyś uważnie oglądał serial , to byś wiedział - że niektórzy z Guldów mieli za Hosty pradawnych .
Po drugie , guldowie , będą c w ciałąch hostów , potrafią sie uczyć i rozwijać , kożystając po cześci z wiedzy i umiejętności nosiciela .
Po trzecie - technologia jest pradawnych - tylko obudowa inna (tak jak kiedyś w kraju bratniej pomocy - kupywano sprzęt na zachodzie , zmieniano opakowanie i było made in CCCP ) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#27 iceangel

iceangel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 08.08.2005 - |10:48|

oglądała :P

owszem tyle, że chronologia się nie zgadza
  • 0

#28 grEMlin

grEMlin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 18.09.2005 - |16:20|

ja glosuje na Baala w kategoriach:

najlepszy kostium
najseksowniejszy goauld
najdowcipniejszy goauld
najsprytniejszy goauld

i na Yu w kategoriach:

najdostojniejszy goauld oraz
najbardziej honorowy goauld

to ktory prowadzi w rankingu? moze by tak jakas ankiete? ;o)
  • 0

#29 Templariusz

Templariusz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz znienacka

Napisano 24.09.2005 - |15:57|

najlepszy kostium
najseksowniejszy goauld
najdowcipniejszy goauld
najsprytniejszy goauld

najdostojniejszy goauld oraz

Wyświetl post

to chyba powinno być o anubisie :look:
  • 0

#30 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 25.09.2005 - |00:00|

to chyba powinno być o anubisie :look:

Wyświetl post

najdowcipniejszy? w rzeczy samej, ten gosciu caly czas zartowal.... :/
  • 0
Dołączona grafika

#31 Kutma_Idino

Kutma_Idino

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoOutworld

Napisano 25.09.2005 - |20:53|

Skonczylem dopiero 3 sezon i jak narazie to Sokar i Apophis.Ten pierwszy mial ciekawa planetke na boku :hyhy:
  • 0

#32 I. Thorne

I. Thorne

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 05.10.2005 - |16:40|

Ja tam lubię Hathor (nie ma to jak niekonwancjonalne metody przekonywania wrogów).

Za głosuje na Kronosa w kategorii "najszybciej odstrzelony Władca Galaktyki" :hyhy:
  • 0

#33 Goa'uld

Goa'uld

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.10.2005 - |22:03|

Dla mnie najlepszy i najcwanszy jest Baal ( odpowiednik Tauri Oneila) a i coś miał/miała Ozyrys
  • 0

#34 darth_MiRa

darth_MiRa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 11.10.2005 - |17:06|

Chyba najbardziej ciekawi byli Yu i Nirtti.
  • 0

#35 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.10.2005 - |23:01|

Ja lubię Yu - który ma swoje odmienne od innych Goauld zasady oraz za to że nie był tak bezgraniczne okrutny jak inni i zapewne dzięki takiej a nie innej postawie jego Jaffa się tak bardzo nie buntowali (no chyba że coś mi się porąbało).

Baal też jest ok, w sumie on tez jest ciut inny charakternie - przedewszystkim ma swoje poczucie chumoru któe go bardzo odmiennia. Pozatym sam aktor się dobrze prezentuje w tej roli i nadaje tej postaci lepszego wrażenia.

Pozatym ci dwaj i Anubis oraz Apophis w sumie są nam najbardziej znani bo w zasadzie najwięcej z Goauldó ich pokazywano. Ciężko oceniać innych gdyż rzadko byli na wizji.
  • 0

#36 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 14.10.2005 - |14:03|

Oni żyją według Księgi Umarłych - taki teks z ust Daniela pada.Oznacza to, ze przyjmując imiona stali sięcharakterami z tymi imionami związanymi. Tylko nie pasuje mi tu kilka wątków. Choćby kto był pierwszy: bogowie, czy księga (to prawie jak słynny dylemat o jajku i kurze :D ) Ale poki co ci krzórzy przyjęli imiona Baal, Apofis, Anubis czy Yu mieli farta, bo stali się najbardziej znani. Ale wracajac do tematu. Rzeczywiście jakbardziej ciekawąpostacią tego serialu był nieboszczyk Yu - szkoda, ze go ta pseudo Carter killed :/ , no i Anubis - ten to miał cierpliwość i jakie cele :> ! W każdym razie stawiam na nich dwóch
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#37 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 11.11.2005 - |15:00|

Według mnie najlepszy ( w sensie najsilniejszy) był Anubis. Dalej za najfajniejszego jak ktoś to ujął uznaję Baala - taka zła, podróbka O'neilla :)
  • 0

#38 qub

qub

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 12.11.2005 - |12:17|

Nirtti <- najlepszy 'żeński' Goa'uld
Yu <- najbardziej 'wporzo'
Baal <- rasowy debeściak
;D
  • 0