Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 186 - S09E12 - Collateral Damage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (123 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (6 głosów [5.66%])

Procent z głosów: 5.66%

2. 9.5 (9 głosów [8.49%])

Procent z głosów: 8.49%

3. 9 (10 głosów [9.43%])

Procent z głosów: 9.43%

4. 8.5 (11 głosów [10.38%])

Procent z głosów: 10.38%

5. 8 (16 głosów [15.09%])

Procent z głosów: 15.09%

6. 7.5 (12 głosów [11.32%])

Procent z głosów: 11.32%

7. 7 (16 głosów [15.09%])

Procent z głosów: 15.09%

8. 6.5 (4 głosów [3.77%])

Procent z głosów: 3.77%

9. 6 (7 głosów [6.60%])

Procent z głosów: 6.60%

10. 5.5 (1 głosów [0.94%])

Procent z głosów: 0.94%

11. 5 (1 głosów [0.94%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (2 głosów [1.89%])

Procent z głosów: 1.89%

14. 3.5 (1 głosów [0.94%])

15. 3 (8 głosów [7.55%])

Procent z głosów: 7.55%

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (2 głosów [1.89%])

Procent z głosów: 1.89%

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 16.01.2006 - |02:29|

Teraz chyba nic nie stoi na przeszkodzie w zawiazaniu sojuszu? Bardzo by mnie to ucieszylo.

To tylko ja tak widze te nowa rase w ciemnych kolorach??? Przeciez oni sa jak Genii! Chcesz zawierac sojusz z ludzmi ktorzy puszczajac oko morduja ludzi manipulujac im w glowach? Jesli na samym poczatku robia takie przekrety to wole sobie nie wyobrazac co byloby dalej.
Moim zdaniem wiecej o tej rasie juz nie uslyszymy. I - chyba dobrze.
  • 0
Dołączona grafika

#22 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.01.2006 - |06:48|

Jak na razie to sezon 9ty jest wg mnie zdecydowanie najlepszym i najsensowniejszym sezonem SG-1. Obecne SGA to już w ogóle ośmiesza. Ustępuje niewiele, choć bezdyskusyjnie BSG.
Ten dzisiejszy odcinek był wg mnie 1 słabszym w całym sezonie, ale i tak trzymał niezły i przyzwoity poziom. Tak więc bez przesady - nie wiem zresztą czy oglądałeś całe 8 sezonów wcześniejszych, ale wg mnie 9ty jest zdecydowanie najlepszy i wreszcie dość poważny w treści (filozofia Ori vs Pradawni) + fabularnie i klimatycznie bez poważnych zarzutów.
Dałem 8, bo choć nie przepadam za takimi odcinkami spoza Main Plot, to ten był w miarę udany fabularnie, a sama technologie zaiste fascynująca. Niemniej i tak byłem nieco rozcarowany. Szczególnie, że ostatnio po zabawie z urządzonkiem, które obezwładniło kapłana oczekiwało by się więcej właśnie w tę stronę. ALe OK. Choćby dzięki SGA wiem jak nisko można upaść takimi wtrącanymi odcinkami, więc 8 jednak jest.

Oglądałem wszystkie odcinki sg-1. i sezon 9 jest najgorszy jaki może byc. mi nie pasuje.to pomyłka.
  • 0

#23 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 16.01.2006 - |09:51|

Witam.Mnie odcinek sie podobal dalem nawet 9.Nie wiem czemu..poprostu moze mam dzien łaski:)Wcale nie byl dla mnie nudny bardzo leko i przyjemnie go obejzalem.Co do opinii ze sezon 9-ty jest najgorszy po czesci sie zgadzam ale mysle ze koncowka to zrekompensuje.Pozdrawiam.
  • 0

#24 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 16.01.2006 - |11:17|

Odcinek nie zbyt ciekawie sięzapowiadał, ale potem to i nawet ciekawie sięzrobiło. Niestety może nie jest to początek wysokich lotów, ale póki co wreszscie SG1 oderwało się od ziemi. Byle na dłużej.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#25 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.01.2006 - |15:08|

9,5. Odcinek bardzo fajny. Niekonwencjonalny wątek kryminalny bardzo mi się spodobał. I podoba mi się też rozwój postaci podpułkownika. Oby tak dalej, bo przecież nie tylko Ori są godni zamieszkiwania mojego kineskopu.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#26 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 16.01.2006 - |16:15|

Ciekawy odcinek, nie rewelacyjny, ale też nie nudził. Oglądało się przyjemnie. Rozwinął on w końcu postać Mitchella... który na razie wymachiwał mieczem albo jakimś gunem :) Co do wątku zbrodniczego był on przewidywalny ;) Choć chwilami można było pomyśleć, że to ten dowódca ;)
  • 0
VeeDee

#27 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 16.01.2006 - |16:31|

Dalem 3. Niezbyt mi sie podobal ten odcinek.Moze poprostu wole gdy cos sie dzieje gwaltowniej :)
Musze przestac ogladac BSG bo zaczynam wszystkie inne seriale do niej poroownywac ;)
Czemu dalem 3 a nie 1 ?Myslalem ze winny jest emisariusz.Od samego poczatku wydal mi sie dziwny.
Czekam na cos mocniejszego,ostra akcje....ale znajac SG1 bedzie to dopiero...w 10 sezonie :)?
Szczerze mowiac sezon 9 jest najslabszym moim zdaniem.

Użytkownik Przemek edytował ten post 16.01.2006 - |16:31|

• 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#28 Kikucik

Kikucik

Szeregowy

• Email
  • 28 postów
  • MiastoOd Ancientów

Napisano 16.01.2006 - |16:36|

Daję 6.5. Jak na SG-1 słabo, ale nie podobał mi się ogólnie odcinek. Normalnie jakbym widział jakiś kryminał albo horror, a nie SciFi. Poza tym cała planeta wydała mi się poprostu.... ZA ZIEMSKA! Na początku wydawało mi się, że są na ziemii a nie na jakiejś planecie. Ehh...
  • 0

#29 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 16.01.2006 - |19:30|

Nudny odcinek posiadający przewidywalną kryminalną akcję - dawno takiej kichy w SG-1 nie widziałem.
Jeżeli chodzi o kryminały to już wolę któryś serial z cyklu "Kryminalne zagadki ..." :>
Moja ocena 3 (w końcu to jednak Stargate).
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#30 Jason

Jason

Kapral

• VIP
  • 172 postów

Napisano 16.01.2006 - |20:05|

5/10
Zetnktel współczuje ... większość tutaj uważa 9 serie za naprawde dobrą, pozatym nie podałeś żadnych argumentów świadczących na jej nie korzyść więc nie oczekuj zrozumienia :] Szczerze to odcinek był ... średni powiedziałbym ani zły ani dobry chociaż z przewagą na to pierwsze, przede wszystkim minusy za:
- Oklepany scenariusz ( jestem w trakcie oglądania Voyagera bodajże w seri 1 jest dokładnie taki sam odcinek )
- Zero jakiejkolwiek akcji
- Po przedstawieniu projektu - to chyba oczywiste, że wszczepiono mu wspomnienia :]

Jest też oczywiście kilka dobrych aspektów odcinka ... ale są naprawde małe :)
Szczerze już naprawde wolałbym coś w stylu ''The Fourth Horseman'' przynajmniej dowiedzielibyśmy się co dalej z Ori :)
  • 0
" Kiedy w mieście ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca "

Mordimer Madderin licencjonowany Inkwizytor jego Ekscelencji Biskupa Hez Hezronu

#31 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.01.2006 - |21:34|

5/10
Zetnktel współczuje ... większość tutaj uważa 9 serie za naprawde dobrą, pozatym nie podałeś żadnych argumentów świadczących na jej nie korzyść więc nie oczekuj zrozumienia :] Szczerze to odcinek był ... średni powiedziałbym ani zły ani dobry chociaż z przewagą na to pierwsze, przede wszystkim minusy za:
- Oklepany scenariusz ( jestem w trakcie oglądania Voyagera bodajże w seri 1 jest dokładnie taki sam odcinek )
- Zero jakiejkolwiek akcji
- Po przedstawieniu projektu - to chyba oczywiste, że wszczepiono mu wspomnienia :]

Jest też oczywiście kilka dobrych aspektów odcinka ... ale są naprawde małe :)
Szczerze już naprawde wolałbym coś w stylu ''The Fourth Horseman'' przynajmniej dowiedzielibyśmy się co dalej z Ori :)

poczytaj sobie wypowiedzi wyzej conajmnije 2 osoby podzielają moje zdanie ze sezon jest najgorszy. argumenty to takie:
- scenriusz jest kiepski. mi juz taki nie pasuje. Te cale Ori, gadanina
- zmiana aktorów?? po co? było dobrze, a teraz? Lendry, Vala, Mitchel, nie podobają mi się te postaci.Za bardzo się przyzwycziłem do sg-1 season1-8. rewelacja.
- zero akcji. To że kto kogo kopnie albo zostanie pokazany na krzyż jakiś Hatak mnie niezadowala. Akcja to jest w sezonie 7 i 8. wogóle w każdym odcinku oprócz kilku wyjątków. Owszem był jeden może dwa odcinki naprawde fatalne żałuje że je oglądałem min. stargate sg-1 [4x10] beneath the surface

Więc dlaczego oglądam?? bo to Sg-1 i teraz zapowiada się w końcu ciekawy odcinek i czekam na 10 sezon. Może powrót będzie RDA. Albo Ori wskoczą do Wraith. To byłoby ciekawe. Wogóle połączenie Atalntis i Sg-1 byłoby fajne. Może troche Goauld będzie. zobaczymy

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 16.01.2006 - |21:39|

• 0

#32 maciej666

maciej666

Szeregowy

• Email
  • 8 postów

Napisano 17.01.2006 - |09:08|

Mi osobiscie odcinek srednio sie podobal byl troche przynudnawy. Po przeczytaniu spoilera w ktorym byla mowa o odwiedzeniu obcej wysoko rozwinietej cywilizacji spodziewalem sie czegos wiecej :/ B)
  • 0

#33 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.01.2006 - |09:50|

No cóż. Większość pomysłów na zaawansowane cywilizacje chyba jużbyła - począwszy od tych dobrych (Noxowie czy Tollanie) aż do tych złych (choćby Aschenowie). Trudno jest pokazać coś nowego. Ale zawsze można popróbować. W newsach mowa jest coś o powrocie tematu Furlingów w 10 sezonie - może będzie ciekawiej.
A co do samego odcinka. Jak dla mnie jest to trochę próba pokazania dowódcy SG1, coś na kształt odcinków z O'Neillem - jak choćby gdzy SG1 została pozamykana w kapsułach, lub w odcinku gdy SG1 ląduje na planecie z kryształami (nie pamiętam które to odcinki i sezony). Chyba scenarzyści chcą nam po prostu ukazać Mitchela.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#34 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.01.2006 - |21:30|

Odcinek średni za mało akcji i bez udziału ORI nuda
  • 0

#35 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 17.01.2006 - |23:54|

Bleee.... jeśli idzie o temat, to było przynajmniej ze 3 razy w różnych wariacjach w Star Treku .... Jest to pierwszy odcinek SG-1 który przesłuchałem tylko, w międzyczasie wycinając sobie świeżo wydrukowane okładki DVD do II sez. ST TNG, VOY, DS9, SQ, B-5 i SG-1 hłe hłe ... Cieniutko. Czekam na kolejnego SGA :hyhy:

Użytkownik Myszaqu edytował ten post 17.01.2006 - |23:55|

• 0

#36 kitpz2

kitpz2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 18.01.2006 - |00:54|

Moim zdaniem odcinek bardzo interesujący 8/10. W końcu nie musza się ciągle bić z Ori, trochę odmiany nikomu nie zaszkodzi. A postać Mitchella bardzo ładnie pokazana.
Zastanawia mnie tylko napis przed napisami końcowymi „In memory of Jeff Upton”. Kim jest ten Jeff Upton?
  • 0

#37 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 18.01.2006 - |05:58|

Kim jest ten Jeff Upton?

Pracowal na planie filmu. Pewnie umarl.
  • 0
Dołączona grafika

#38 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 18.01.2006 - |09:16|

7/10; tylko dlatego, że mam dobry humor :P ; standardowy odcinek Sg-1(ten schemat mnie już trochę nuży);
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#39 omega_ra

omega_ra

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.01.2006 - |11:32|

Jak dla mnie 8.
Co prawda wątek nie był zbytnio oryginalny (bardzo podobny pomysł był z Voyagerze), ale wykonanie nie pozostawia nic do zarzucenia. Postać Mitchella zaczyna odgrywać większą rolę, poznajemy trochę jego przeszłości.
Co do kontaktów z tą rasą to sądzę, że opinia SG-1 była negatywna. Pomimo dość wysokiej technologii ich morale mogło pozostawiać wiele do życzenia. Gdyby otrzymali w ręce jakieś bardziej zaawansowane technologie militarne mogłoby się to źle dla wszystkich skończyć. Oczywiście to amerykańscy "SG-1" zawsze mają rację :)
  • 0

#40 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 19.01.2006 - |16:57|

dalem 8, mi sie nawet podobal. moim skromnym zdaniem odcinek ten byl technicznie o wiele (!) lepiej zrobiony od poprzedniego, byla akcja, cos sie dzialo, nie zdazylem ziewnac.
szkoda ze pewnie sie do tego nie wroci :/
ale generalnie na plus, o ile nie za czesto takie odcinki sie powtarzaja.
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych