Skocz do zawartości

Zdjęcie

Okładki - Babylon 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#21 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 02.11.2004 - |17:40|

Witam,

oboje macie zamiar wykorzystac istniejace przody i tyly z RixGraphix.

No właśnie dlatego wcześniej się pytałem, czy ktoś pracuje nad B5. Szkoda, że Atron tego nie zauważył. :)

W zwiazku z tym, ze te projekty sa bardzo do siebie podobne moze podejmiecie wspolprace?
Rozwiazanie alternatywne: wrzucenie jednego kompletu w calosci na strone, a drugi komplecik wrzucimy jako spakowane archiwum grzbietow, a uzytkownik podmieni je sobie jesli bedzie chcial :)

Skoro już tak mamy to rozegrać, to bardziej jestem za drugą opcją. :)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#22 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.11.2004 - |18:26|

Tak. Stacja ta sama. Tylko moja wersja jest bardziej uboga ;)
W zasadzie robiłem okładki dla własnych potrzeb ale jesli ktoś to chce, to czemu nie. Jeszcze ich nie drukowałem i nie wiem jak wygląda gotowiec.
W mojej wersji jest ona troszkę spolszczona. Tz na tylnej stronie na górze jest napis po polskiemu. Tytuły odcinków i sezonów po angielsku. Taki misz masz :rolleyes:
Jeśli komuś to pasuje ( jak skończe) to bardzo proszę. Jeśli nie, to nie ma sprawy.
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#23 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.11.2004 - |00:20|

A jest jakaś szansa na nalepki na płytki do B5 panowie??

Już mnie oczy bolą od okładek ale nie mówię nie. Jestem na etapie s5 i może za 2 trzy dni wszystko skończę (okładki). Potem kilka dni przerwy aby gałki doszły do poziomu i może naklejki na płytki. :rolleyes:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#24 Marcodemon

Marcodemon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 03.11.2004 - |01:21|

A tu grafika mozliwa do wykorzystania w pudełku nr 6, czyli Babylon 5 - Movie/Crusade
http://www.dvdtown.c...teseries/13094/
  • 0

#25 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 03.11.2004 - |14:40|

A tu grafika mozliwa do wykorzystania w pudełku nr 6, czyli Babylon 5 - Movie/Crusade
http://www.dvdtown.c...teseries/13094/

Ekhm, nie kazdy jest w posiadaniu Crusade, wiec proponowalbym zrobienie oddzielnej okladki dla Crusade i oddzielnej dla Kolekcji Kinowek /dla kinowek jest na rixgrafix, crusade - nie mam pojecia ;]/.
  • 0

#26 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 04.11.2004 - |18:02|

Wszystko fajnie, tylko dlaczego pod obrazkiem do okladek 5s B5 sa okladki do 3s..? ;]

Drow - chyba nie kumam o co chodzi....

Witam,

Drow: Powiadomiłem już odpowiednie osoby.

Atron: Chodzi o to, że linki do rarów z 5 sezonu są w rzeczywistości linkami ponownie do 3 sezonu. Czyli na chwilę obecną nie można pobrać 5 sezonu.

Pozdrawiam.
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#27 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.11.2004 - |20:37|

Moja wina :( A sprawdzalem kilka razy czy dobrze numerki przepisalem :| Juz wszystko dziala jak powinno. Na wszelki wypadek odswierzcie sobie strone.
Sorry za zamieszanie.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#28 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.11.2004 - |15:34|

Naklejki na płytki do B5 gotowe. :rolleyes:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#29 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.11.2004 - |17:32|

Wszystko już powinno być u Grzesia w skrzynce.

Żelazny - sam dzisiaj byłem po kartridże na giełdzie. A co drukarek to jest kilka fajniutkich. Ja na razie męcze mojego stylusika foto. Stary ale jary.
Co do naklejek, to usilnie dzisiaj szukałem z małą dziurką (hehheheheheh) i nie znalazłem. Wszystkie tylko z wielką dziurą. :rolleyes:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#30 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.11.2004 - |17:47|

Tak, pliki (8x 5749 kB) sa juz na mojej skrzynce pocztowej :) Poleza tam do poniedzialku.
@AtroN: Czy Twoje krazki sa "kompatybilne odcinkowo" z okladkami Cholka?
  • 0

Dołączona grafika

#31 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.11.2004 - |17:59|

Tak, pliki (8x 5749 kB) sa juz na mojej skrzynce pocztowej :) Poleza tam do poniedzialku.
@AtroN: Czy Twoje krazki sa "kompatybilne odcinkowo" z okladkami Cholka?

Zapewne tak.
Wysłałem Ci też moją wersję okładek. Co z nimi zrobisz, to już pozostawiam twojej decyzji.
Co zrobiłem:
Wymieniony jest na każdej okładce napis "Babylon 5", wymieniony tekst z tyłu na górze na polski ( dzięki gmerek! :) ), wymienione i poprawione tytuły( dzięki gmerek! :) ).. W oryginale, niestety, sa błędy (literówki). Zlikwidowane przypiski o dodatkach, wymieniony na kolorowy znaczek WB, zlikwidowany znaczek "dvd" i zastąpiony znaczkiem "divx" no i moja wersja grzbietu.
I tyle....
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#32 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 06.11.2004 - |18:09|

Wymieniony jest na każdej okładce napis "Babylon 5", wymieniony tekst z tyłu na górze na polski ( dzięki gmerek! :) ), wymienione i poprawione tytuły( dzięki gmerek! :) ).. W oryginale, niestety, sa błędy (literówki).

Witam,

O, o tym nie wiedziałem. Szkoda, że wcześniej się nie dowiedziałem. Skoro rzeczywiście są krzaczki, to może te podesłane przeze mnie podmienimy na te Atrona? Wiem, że zrobi się mały "burdelik", ale na pewno wszyscy chcemy by było dobrze. Mam rację? :)

Pozdrawiam.
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#33 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.11.2004 - |18:21|

Witam,

O, o tym nie wiedziałem. Szkoda, że wcześniej się nie dowiedziałem. Skoro rzeczywiście są krzaczki, to może te podesłane przeze mnie podmienimy na te Atrona? Wiem, że zrobi się mały "burdelik", ale na pewno wszyscy chcemy by było dobrze. Mam rację? :)

Pozdrawiam.

No, ja dowiedziałem się jak już prawie gotowce podesłałem do sprawdzenia gmerkowi.
Za podmianą na moje nie jestem.
Raczej jeśli co to dodaniem jako alternatywy. Różnią się grzbietami no i nie wszyscy chcą wersji angielskiej i nie wszyscy częściowo spolszczonej. Tak jest wybór. :) i jest lepiej. No nie?
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#34 Marcodemon

Marcodemon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 06.11.2004 - |23:42|

Będzie tez trzecia wersja okładek do Babylon 5 :-)
Czy nie jest lepiej poprostu dać pliki jpg bez tych podzielonych archiwow, które zapisuja sie nie wiedziec czemu jako htm, ja wiedzialem jak sie to je, ale troszke to dziwne.
No i najlepiej niech autor okładek zrobi miniaturki i umiesci sie na stronie trzy wersje, do wyboru do koloru :-)
  • 0

#35 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.11.2004 - |10:02|

Mam wolne, wiec kończe okładki v3 do babylon 5 i szukam czcionki by uzyskac piątke w napisie w logo, nie ma tego nigdzie, a moze ma ktos dobrej jakosci samo logo Babylon 5 ?? ( embe@nb.com.pl )
Opieram sie oczywiście na tych samych grafikach co pozostali, ale bok bedzie inny i pare detali uatrakcyjniających.

Przeca na okladkach z RixGraphix masz dobre logo Babylon5 :> Co za problem je wyciac? :>
  • 0

Dołączona grafika

#36 Marcodemon

Marcodemon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 10.11.2004 - |13:05|

Mam wyciete i nawet dostałem właśnie od Cholka tez juz wyciety, ale chciałem sobie zrobic to od zera, nie moge znalezc takiej czcionki, ale cos sie wymyśli.
  • 0

#37 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.11.2004 - |01:29|

Coool - bardzo fajne ( moim zdaniem niekoniecznie musi byc z boku jakis rysunek tworzacy całosc - casłkiem fajnie wyglada tez serian pionowych napisów - no i "wyróżnia sie ;-)
  • 0

#38 Marcodemon

Marcodemon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 12.11.2004 - |02:49|

No to na odmiane zrobiłem bok z inna grafika, dodałem na przody czcionki Vorlon, Narn, Minbar, Centauri i Shadows, oczyściłem troszke miejsca z grafiki, która wychodziła na przody z grafiki orginalnej, no i takie tam kosmetyczne drobiazgi, a bok wygląda tak :
Dołączona grafika

całe okładki można ściągać przez pare dni ze strony Dreamlandu, więc prosze to wpakowac jeśli można na strone z okładkami
http://www.dreamland...glos/jpg/1a.jpg
http://www.dreamland...glos/jpg/2a.jpg
http://www.dreamland...glos/jpg/3a.jpg
http://www.dreamland...glos/jpg/4a.jpg
http://www.dreamland...glos/jpg/5a.jpg
http://www.dreamland...glos/jpg/6a.jpg

eMBe
  • 0

#39 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.07.2006 - |03:11|

Właśnie jestem przy wybieraniu kompletu dla B5.
Na stronie Covers.gwrota.com są prezentowane 3 komplety okładek. Ale tylko 2 można pobrać. Co się stało z ostatnim?

I do którego kompletu pasuje B5:C stworzony przez Gildor4
  • 0

#40 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 28.07.2006 - |07:11|

Crusade pasuje (chociaz nie w 100%) do okladek stworzonych przez AtroN'a.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych