Skocz do zawartości

Zdjęcie

Okładki - Star Trek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
346 odpowiedzi w tym temacie

#21 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.09.2004 - |22:21|

Dołączona grafika
Tak beda wygladaly boki+przody okladek do TNG. Tutaj jest pierwszy sezon, na kazdym jest inna osoba (Riker, Data, Worf, Troi, Geordi, dr Crusher, wszyscy(Extrasy) ) Nie bede wrzucal wszystkich, bo zawale cale forum ;) Ten daje tylko dlatego, zeby bylo pojecie o czym mowimy :) Nadal do rozwiazania pozostaje kwestia tylow okladek. Nie mam zielonego pojecia jak (a raczej z czego) je zrobic :(

::UPDATE::
Odswierzcie sobie rysunek z DS9 :) Dodalem te male napisy na kazdy bok okladki. I teraz nie wiem, troche wydaje mi sie tego za duzo :blink: Wszystko tak poupychane :/

::UPDATE 2::
Pomniejszylem te male loga i rysunek wyglada lepiej :) Znowu potrzebne odswierzenie ;)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 14.09.2004 - |23:58|

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#22 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.09.2004 - |10:25|

Odswierzcie sobie rysunek z DS9 :) Dodalem te male napisy na kazdy bok okladki. I teraz nie wiem, troche wydaje mi sie tego za duzo :blink: Wszystko tak poupychane :/

Właśnie teraz jest DOBRZE.
Już nie usuwaj niczego, ani nie podnoś Stacji bo pół tunelu zasłoni !!!
Jak dla mnie bomba :clap:
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#23 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 15.09.2004 - |10:32|

Tyły okładek można by zrobić w stylu tełka z www.startrek.pl. (Takie gwiazdeczki, na czarnym tle). A na nim logo u góry, napis sezon1, krótki opis sezonu lub serialu, spis odcinków, jakieś zdjęcia.
  • 0
VeeDee

#24 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.09.2004 - |10:35|

Już nie usuwaj niczego, ani nie podnoś Stacji bo pół tunelu zasłoni !!!

Za pozno ;) Co prawda niczego nie podnioslem, ani nie usunalem, ale wymienilem napisy na inne imo lepsze (sa z kompletu od numerkow sezonu). Dzieki temu mozemy powiedzec, ze mamy juz tez przody do tych okladek :>
Ponownie zaleca sie odswierzenie rysunkow ;)

Potrzebuje teraz photoshopowego templata na okladeczke dvd :) Ma ktos cosik takiego? Musi byc dokladnie zwymiarowana i zaznaczone miejsce na grzbiet okladki :)

Oto DS9-season1 :)
Dołączona grafika

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 15.09.2004 - |11:20|

• 0

Dołączona grafika

#25 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.09.2004 - |11:13|

Odświeżyłem , obejrzałem, podoba mi się.
I jasne, że będzie grało z przodami.
Przeszukałem swoje CD-ki i przekonałem się, że marnej jakości to wszystko jest, jak tylko rozciągnę trochę fragment GIMP-em to mi pikseloza wychodzi, już prędzej mogę na sieci poszukać, tylko czego nam nadal potrzeba, Grzesiu?

Update: Wstrzeliłeś mi się w posta, niestety photoshopa nie używam. Mogę raczej fotek szukać

Użytkownik gmerek edytował ten post 15.09.2004 - |11:15|

• 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#26 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.09.2004 - |11:27|

[...] czego nam nadal potrzeba, Grzesiu?

Czegos na tyly okladek, i do TNG i do DS9. Wogole to z tylami jestem otwarty na propozycje sposobu ich wykonania, bo sam nie mam zabardzo pojecia jak je wykonac. Mozna je zrobic tak jak wygladaja tyly okladek Brinxa, czyli spis odcinkow plus male screeny tychze. :) Czekam na propozycje :)
Narazie tylko glosno mysle ;)

TUTAJ wrzucilem pomniejszone wersje przodow okladek. Klikniecie na miniaturke daje wieksza wersje (@72dpi). U mnie na dysku leza oczywiscie @300dpi :]

::UPDATE2::
Wrzucilem tez tam tyly okladek do DS9. Jesli takie pasuja, to dzis wieczorem beda juz cale okladki do Deep Space Nine :>

::UPDATE3::
A moze tyly okladek zrobic z tego (oryginalnie wkladki do srodka podelka). Do kazdego sezonu jest taki arkusz i przy niewielkim wysilku usunalbym niepotrzebne wpisy ;)
Dołączona grafika

::UPDATE4::
TUTAJ (przynajmniej narazie) beda lezec wszystkie dokonania okladkowe :)

::UPDATE5::
Mam jeszcze cos takiego na covery TOSa :
Dołączona grafika
Czy byloby zapotrzebowanie na okladki do tegoz?

PS. Ktos moglby tu napisac ;) Bo ja juz od dobrego dnia edytuje tego posta, a nikt inny tego nie widzi :(

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 16.09.2004 - |09:55|

• 0

Dołączona grafika

#27 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 16.09.2004 - |12:48|

Co do tylnych okładek, właśnie o coś takiego mi chodziło. Zatanawiam się jeszcze, czy by nie usunąć podziału na dyski. (bo jak ktoś miałby inaczej, albo chciałby mieć takie okładki dla wersji dvd-rip to by nie pasowało). A wersję z podziałem zrobić w postaci dodatkowej wkładki do środka. (dla tych co mają DVD wersję). I przy nazwach odcinków dać może, "1x01 itd." Trochę to ułatwiałoby przemieszczanie się między odcickami.

Te okładki będą do standardowych opakowań filmów DVD? (coś jak to http://www.arcomp.co...1&details=1147)

Może spis odcinków taki:?
.....
1x20 In the Hands of the Prophets

Użytkownik VeeDee edytował ten post 16.09.2004 - |13:01|

• 0
VeeDee

#28 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.09.2004 - |13:00|

A czy gdybym dal Ci te pliczki z wkladkami pousuwal bys istniejace napisy i zamaskowal efekty tej "zabawy"? Ja nad tym siedze nockami i rankami, za pare dni egzamin i stwierdzam ogolne braki w czasie. Te pliki to *.jpg @300dpi (zostawilbym mimo wszystko Special Features, w koncu extrasy do sezonu moga byc z sezonem, a na jednym pudle nie wlezie spis extrasow do 7 sezonow)
  • 0

Dołączona grafika

#29 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 16.09.2004 - |13:17|

A czy gdybym dal Ci te pliczki z wkladkami pousuwal bys istniejace napisy i zamaskowal efekty tej "zabawy"? Ja nad tym siedze nockami i rankami, za pare dni egzamin i stwierdzam ogolne braki w czasie.

Poproszony u sugestie, taką dałem. Co do tyłów z UPDATE 3, może jednak zostawić to jako wkładkę do środka, a tyły zostawić takie jakie widziałem pod linkiem (czyli bez opsiów), który dałeś na swojej stronie. Tak będzie najprościej. (a jak ktoś będzie chciał mieć inny spis odcinków to zrobi sobie sam wkładkę :) ).

I sądze, że wszyscy są wdzięczni za Twoje zaangażowanie i poświęcony czas. :clap:

Użytkownik VeeDee edytował ten post 16.09.2004 - |13:25|

• 0
VeeDee

#30 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.09.2004 - |16:16|

http://www.gwrota.com/covers - tutaj laduje juz okladki do ds9. Mam bardzo slaby ulpoad u mnie w domu (32kbps) wiec troszke to potrwa :( Jezeli jest juz widoczna miniaturka, to jest tez juz i okladka. Za jakies 2 godzinki bedzie komplet do DS9. TNG zaladuje dzis, albo jutro poznym wieczorem.

VeeDee: Moj poprzedni post nie mial na celu obrazenie Ciebie, jesli tak sie poczoles - przepraszam. Mial to byc post w stylu "pomozecie?" :) Tzn. jesli ktos, ma czas, checi i moglby zajac sie tymi tylami, to bylbym (i na pewno nie tylko ja ;) ) bardzo wdzieczny :] Probowalem pousuwac te napisy... juz nawet je usunalem... a potem sie okazalo, ze moja czcionka DS9 ma nieco inny kroj i nie ma :huh: malych liter :P Tak wiec nie ruszam tego narazie. Jesli ktos moglby to zrobic- z wielka checia dam te pliczki ;)

Serwerek cos dzis nienajlepiej dziala, wiec mam pewne problemy z wysylaniem. Nie sciagajcie okladek, dopuki nie dam znac, ze wszystko ok ;) Zaoszczedzi to ewentualnego ponownego sciagania :)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 26.11.2004 - |15:50|

• 0

Dołączona grafika

#31 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 16.09.2004 - |16:56|

Moj poprzedni post nie mial na celu obrazenie Ciebie

A ja się nie obraziłem. ;)

Co do pomocy. To ja jeszcze nie mam tak dużego skilla do zabaw z grafiką i mam za słaby sprzęt.
  • 0
VeeDee

#32 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.09.2004 - |17:08|

gmerek : Ty bawisz sie gimpem :] Pobawilbys sie tymi tylami? :>

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 16.09.2004 - |17:09|

• 0

Dołączona grafika

#33 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.09.2004 - |17:33|

gmerek : Ty bawisz sie gimpem :] Pobawilbys sie tymi tylami? :>

Grzesiu
1. Nie mam zmysłu plastycznego i rzeczywiście "bawię" się GIMP-em
2 troszkę tłumaczę i też się zupełnie nie wyrabiam

ALE

jeśli nie ma naprawdę nikogo lepszego do tego i chętnego (wiem jak to jest przy tłumaczeniach - normalnie" zabjają się" ludzie o robotę :> ) to mogę spróbować, za efekt nie ręczę, ocenisz sam

Pozdrawiam

P.S. Wysyłam Ci na PM e-maila normalnego i poproszę o łopatologiczny opis co mam z czym zrobić.
  • 0

#34 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.09.2004 - |19:02|

http://www.gwrota.com/covers/ Okladki do DS9 v1 gotowe do sciagniecia :D Tym bardziej cierpliwym zaleca sie poczekanie ;) Byc moze uda sie wymienic tyly okladek i wsadzic tam spisy odcinkow. Tak czy siak milego sciagania i uzywania :D

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 26.11.2004 - |15:52|

• 0

Dołączona grafika

#35 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 16.09.2004 - |20:27|

Ściągnąłem. Świetnie się prezentuję. :) Szkoda, że na razie nie mam DS9 w wersji dvd. (jeszcze). Nic tylko życzyć więcej wolnego czasu. :)

Planujesz też zrobić okładki do VOY-a?

Zastanawiam się jeszcze pod jakie box-y to jest robione? Bo z tego co widzę jest to pod wersję DVD, czyli 6-8 płyt na sezon. Jak to zmieścić? Bo ja znam tylko pudełka na 2 płyty DVD. Może są jakieś większe? (Chyba żeby nagrać to na płytach dwustronnych i dwuwarstwowych. ?!? :unsure:

Użytkownik VeeDee edytował ten post 16.09.2004 - |20:37|

• 0
VeeDee

#36 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.09.2004 - |20:53|

Ściągnąłem. Świetnie się prezentuję. :)

Dziekuje :D

Nic tylko życzyć więcej wolnego czasu. :)

Dzieki, przydalby sie ;)

Planujesz też zrobić okładki do VOY-a?

Narazie i sa jest tylko 3 sezony na dvd, ale kto wie, moze w przyplywie nudy itp. ;)

Zastanawiam się jeszcze pod jakie box-y to jest robione? Bo z tego co widzę jest to pod wersję DVD, czyli  6-8 płyt na sezon. Jak to zmieścić? Bo ja znam tylko pudełka na 2 płyty DVD. Może są jakieś większe? (Chyba żeby nagrać to na płytach dwustronnych i dwuwarstwowych. ?!? :unsure:

To sa okladki na zwykle pudla na 2DVD - szerokosc grzbietu 1,5cm To nie sa (juz ;) ) okladki na te szerokie pudla. Jak juz pisalem wczesniej, te grafiki nie sa zrobione przeze mnie, ja tylko je przystosowalem istniejace juz okladki do naszych warunkow :)
  • 0

Dołączona grafika

#37 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 17.09.2004 - |01:08|

Grzbiety sa WYPASIONE, dzieki wielkie ;]

Mam tylko pytanko czy bedziesz tez majstrowal z okladkami do TOS i VOY? ;] Szczegolnie przydalby sie grzbiecik ladny do TOS ;]

Bylbym mega wdzieczny ;]

PS. Jesli ktos poszukuje okladek do B5 /i nie tylko/ to radze udac sie pod ten link http://www.rixgrafix.com/index_068.htm - te okladki sa po prostu super. Jednak by sie nimi w pelni rozkoszowac - trzeba poprawic grzbiety /scisnac, badz wymienic/, by okladki pasowaly do pudelka na 2 DVD /a owe sa zrobione na pudelka 4-5 DVD bodajze/.

Użytkownik Drow edytował ten post 17.09.2004 - |01:29|

• 0

#38 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.09.2004 - |09:52|

To ja juz na przyszlosc :clap: rezerwuje sobie prace nad okladkami VOYa (prace= jak i poprzednio- przystosowanie ich do naszych warunkow ;) ) Grzbiet juz lezy u mnie na dysku :D Gdyby tylko byl juz komplet osmiu frontow i tylow :rolleyes:
  • 0

Dołączona grafika

#39 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 17.09.2004 - |10:11|

Strasznie mi się podobają te "komunikatorki-numerki" przy TNG. Takie same będą przy VOY-u? Czy masz już wymyślone Grzesiu, coś jeszcze fajniejszego? :clap:
  • 0
VeeDee

#40 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.09.2004 - |10:37|

Odpowiem tak:
Dołączona grafika
;) Narazie tyle zdazylem zrobic, dalej bede sie pastwil wieczorem :D

Jesli ktos poszukuje okladek do B5 /i nie tylko/ to radze udac sie pod ten link http://www.rixgrafix.com/index_068.htm - te okladki sa po prostu super. Jednak by sie nimi w pelni rozkoszowac - trzeba poprawic grzbiety /scisnac, badz wymienic/, by okladki pasowaly do pudelka na 2 DVD /a owe sa zrobione na pudelka 4-5 DVD bodajze/.

Jak juz pewnie niektorzy zauwazyli, to wlasnie tymi okladkami bawie sie od tygodnia ;)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 17.09.2004 - |10:44|

• 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych