Skocz do zawartości

Zdjęcie

Black Sails

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#21 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 20.03.2014 - |12:24|

No i dobiłem do końca. Niestety serial okazał się sporym zawodem. Nie na to tak z utęsknieniem czekałem. Ci piraci zupełnie jak nie piraci. Siedzą, debatują, knują, a w ogóle nie działają. No i cały serial jakiś zbyt grzeczny, za czysty. Gdzie te brudne, zadymione, mroczne spelunki czy burdele pełne typów spod ciemnej gwiazdy i obleśnych dziw rodem z Deadwood? Gdzie te awantury, burdy pijackie? Pojedynki na pięści czy szable, demolki, trupy? Eh niewykorzystany potencjał, moim skromnym zdaniem. Nawet gwałt na tej dziwce (śp. Endru Leper by się uśmiał ;)) jakiś nierealny, laska wręcz wyglądała jakby się świetnie bawiła i co rusz to szczytowała. Na myśl przychodzi mi gwałt z Leaving Las Vegas i dramat głównej bohaterki. No ale nie ma co porównywać [beeep] do twarogu.
Generalnie jak ktoś nie zaczął oglądać, to może śmiało tę pozycję pominąć. Osobiście za drugi sezon dziękuję, mimo że zakończenie nawet ciekawe, no ale dla 5 minut nie ma co się męczyć przez 8 godzin.
  • 0

#22 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2014 - |17:02|

obejrzałem wczoraj dwa ostatnie odcinki, usnąłem ze 3 razy po drodze... po 1-2 byłem bardzo pozytywnie nastawiony, ciekawe postaci, tematyka. Ale im dalej w las tym mniej drzew :/ najbardziej rozczarował Flint, w ogóle całe te gadki o Pani Barlow i sceny u niej to porażka, po co na co to... twist na koniec wyszedł strasznie tandetnie moim zdaniem, dwa okręty są prute na całego, a tu bach i nagle wszyscy na plaży siedzą!

spodziewałem się że trochę jak Spartacus ze średniego początku przemieni się w świetny serial na koniec, ale cóż... drugą serię raczej sobie podaruję, prawdę mówiąc minutę przed końcem byłem przekonany że scenarzyści też tak myślą ;]

• 0

#23 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 20.03.2014 - |20:10|

Dzięki delta za dosadny komentarz, gdzieś tak po 3 epizodach puszczonych w TV chciałem zacząć bo opinie były całkiem dobre, ale dobrze że poczekałem, bo nie mam dzisiaj już tyle czasu co kiedyś i sporo mam seriali do nadrobienia, nie mówiąc o filmach.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#24 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.03.2014 - |11:10|

Ostatnio, jeśli chodzi o nowości, to za co się nie wezmę, to kicha. Czekam jeszcze na Turn od AMC, zobaczymy czy tu będzie lepiej.
  • 0

#25 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 24.03.2014 - |01:52|

A mi się podoba, trochę piracenia, intrygi i życie w Nassau, pojedynki na morzu też są ok, bo w końcu te statki to nie X-wingi i nie można wymagać zbyt dużej dynamiki. Jedynie pani Barlow za dużo jest. Jakby miały być tylko rozróby i walki na morzu byłoby zbyt monotonnie.

• 0

#26 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 10.04.2014 - |22:30|

Z dużym poślizgiem obejrzałem do końca, wybitna produkcja na miarę STARZ to niestety nie jest, oglądanie z pory wieczorowej "przy piwku" zmieniłem na porę "do obiadku". Rozumiem, że stacja nie wyprodukuje samych perełek, niech sobie odpoczną po Spartakusie ^_^  Liczę jednak na coś nowego, coś co będzie można obejrzeć "do poduchy".

• 0

#27 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.04.2015 - |19:35|

Mnie też się podoba. Niedawno obejrzałem oba sezonu jeden po drugim i jestem pod wrażeniem. Spodobało mi się szczególnie to, że cały drugi sezon to tak naprawdę zaledwie kilka dni w świecie serialowym.

No i nie oszukujmy się, w prawdziwym świecie w latach XVI i XVII na pewno podobnie działały tego typu porty. Nikt nikogo nie zabijał dla zabawy (przynajmniej nie tych na górze) bo to by się szybko w masarkę przerodziło a też siłą nie szłoby nic ugrać mając przeciw sobie kilka innych załóg.

Jedyne co mnie kłuje w oczy bo przesadna "demokratyczność" na okrętach.

Sezon 1: 8/10

Sezon 2: 8,5/10

• 0

#28 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 17.06.2015 - |07:48|

Ostatnio dość często "Black Sails" było puszczane na C+Seriale, więc sobie nagrałem i w wolnych chwilach obejrzałem. Drugi sezon zdecydowanie lepszy od pierwszego, ale też ogólnie jest to tylko poziom stanów średnich. Przede wszystkim mój największy zarzut to że jest za bardzo chaotycznie i niespójnie. Mieszanka retrospekcji z rzeczywistością powoduje iż tracimy rachubę o co w tym wszystkim naprawdę chodzi? Niby o złoto, niby o władzę, ale momentami zupełnie się o tym zapomina bo dostajemy papkę dziwacznych intryg, które powodują, że nie wiemy do końca kto z kim walczy, kto z kim się przyjaźni?

Na plus w drugim sezonie, że walki na morzu czy walki wręcz były na wysokim poziomie, nie było też patyczkowania się z niektórymi bohaterami, którzy zakończyli swój żywot. Jak już obejrzałem te 20 odcinków to pewnie i 3 sezon pociągnę.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych