Skocz do zawartości

Zdjęcie

True Detective

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#21 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 17.02.2014 - |14:34|

Na kolana.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#22 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 17.02.2014 - |23:32|

Odcinek 4 i 5 obejrzany.
Dowalili do pieca.. no ale już prawie koniec sezonu. 3 odcinki zostały. Dlatego mogli sobie pozwolić na coś takiego.
W zasadzie nalażało by to traktować jako miniserial.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 17.02.2014 - |23:36|

• 0

#23 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 18.02.2014 - |23:00|

1x05

Niby sprawa zabójstw rozwiązana, niby...A tu robi się coraz mroczniej, co tak naprawdę stało się w ciągu tych paru lat, ostatnie 3 epizody zapowiadają się bombowo :ph34r: .

• 0

#24 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 18.02.2014 - |23:50|

Piąty odcinek był genialny, uwielbiam jak ściemniają detektywa, mówią jedno, a widzimy drugie, a w tym odcinku było tego sporo :D I ogólnie końcówka zapowiada się wybornie, ciekawe kto okaże się być mordercą, bo sprawa zaczyna zataczać coraz szersze kręgi [;

• 0

#25 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 25.02.2014 - |09:34|

1x06 Haunted Houses

Dobry odcinek, mimo że wiadomym było, że dojdzie do tego od momentu, gdy pierwszy raz wspomnęli o ich różnicy zdań i kłótni, z tym, że nie spodziewałem się, że będzie to działanie z premedytacją ze strony żonki... Natomiast kwestia morderstwa zeszła trochę na drugi plan, niby śledztwo trwa, ale stosunkowo niewiele dowiedzieliśmy się na jego temat w tym odcinku.

• 0

#26 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 25.02.2014 - |10:41|

Ja jeszcze jestem przy czwartym epizodzie i jakoś mnie na kolana nie porwał, fakt - odcinek bardzo dobry z niesamowitym ujęciem w dzielnicy czarnych, ale właśnie w tej dzielnicy w pewnym momencie zrobiło się tak naciąganie, że bardziej już chyba nie można było. Dwóch białych biega sobie w otoczeniu całej chmary gangsterów, obydwaj nie pałaja do siebie sympatią, a mimo to udaje im się zwiać. Zresztą cały ten napad na ten sejf był totalnie nieprzemyślany i od początku było jasne że ludzie z dzielnicy nie pozwolą na tak bezkarną i bezczelną kradzież.

Generalnie jednak cały serial jest z całą pewnością z najwyższej ligi, mieszają dość mocno z retrospekcjami co akurat mi się podoba bo trzeba główkować.

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#27 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 02.03.2014 - |23:22|

1x06 Haunted Houses

...Natomiast kwestia morderstwa zeszła trochę na drugi plan, niby śledztwo trwa, ale stosunkowo niewiele dowiedzieliśmy się na jego temat w tym odcinku.

Tak troszkę subtelnie zeszła niby na drugi plan - mój bardzo podejrzany główny pastor został "nadepnięty na odcisk". Zostały dwa kluczowe odcinki.

• 0

#28 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 04.03.2014 - |13:26|

1x08 After You've Gone

I tak oto retrospekcje dobiegły końca, a akcja przeniosła się do teraźniejszość w pełnym wymiarze. Osobiście wolałem, gdy to bohaterowie opowiadali o przeszłości, ale musiało do tego dojść, sprawa musi zostać rozwiązana, w sumie już prawie wszystko wiadomo, z tym, że zapewne zostawiono coś na wielki finał. 

• 0

#29 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.03.2014 - |18:02|

1x08 After You've Gone

chyba 07?

• 0

#30 rsajdok

rsajdok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 05.03.2014 - |18:40|

Serial rewelacja szkoda, że to już koniec :) Jakoś odrazu mi się skojarzyło, że jedna z córek była molestowana. Przez chwilę myślałem, że może rzeczywiście to detektyw zabija ;)

Czekamy na ostatni odcinek i szkoda, że to już koniec. Druga seria jeśli miała by być to będą już jakieś popleczyny.

• 0

#31 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 05.03.2014 - |20:41|

chyba 07?

Oczywiście. Trochę się zagalopowałem [;

• 0

#32 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 06.03.2014 - |13:23|

Fantastyczna sprawa, w końcu od HBO coś naprawdę dobrego, bo przez chwilę mieli lekki spadek formy. 

rsajdok, będzie drugi sezon, ale już zupełnie o czymś innym.

• 0

#33 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 09.03.2014 - |23:13|

1x07

Po tylu latach odosobnienia to ponowne spotkanie jakby dało naszej dwójce kopa. Rust, który cały czas prowadził swoje "garażowe" dochodzenie, jakby czekał na Martina z zaciśnięciem pętli.

No i szeryf rozbijający się w Maserati - śmierdzi na kilometr.

Został finał, ciekawe jakie będą jego ofiary. Wiadomo już, że drugi sezon będzie zupełnie inną historią, bez naszej dwójki "prawdziwych" detektywów - kim ich zastąpią (aktorsko)?

• 0

#34 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 10.03.2014 - |23:07|

1x08 Form and Void

Mocny finał. Opuszczony kościół / warownia robił wrażenie, i do tego monolog tego złego - genialna scena! Chociaż moim zdaniem końcówka była niepotrzebnie przeciągana, ale niewątpliwie to świetny oraz godny uwagi serial, żeby tylko historia drugiej serii była równie dobra, jak tej obecnej...

• 0

#35 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 11.03.2014 - |13:04|

Znakomity final, aczkolwiek calosc budzi pewny niedosyt. Zamkniecie wszytskich watkow; odpowiedzi na wszytskie kwestia nie zostawia miejsca na domysly. Wszystko zostalo nam podane na jak na talezu. Troche to zbyt banalne i malo prawdopodobne. Rusty z taka rana nie powinien mic szans przezycia. Gdyby zmarl wyszlo by to chyba na plus serialowi.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#36 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 11.03.2014 - |14:08|

Świetny serial i świetny finał, gdzie sprawa była tylko tłem dla relacji dwójki głównych bohaterów. Ja jestem z zakończenia w pełni usatysfakcjonowany. Cała akcja w ruinach piekielnie wciągająca i klimatyczna. Dzięki Bogu, że nie było żadnego twista z wplątaniem w winę Rusta albo Marty'ego, bo powiałoby tandetą. Co do szans przeżycia, czemu by nie? Policja i helikoptery były prawie od razu na miejscu. Długo im pewnie to nie zajęło. Ciekawy jestem teraz bardzo, jak obsadzą drugi sezon.

Użytkownik rarehare edytował ten post 12.03.2014 - |18:01|

• 0

#37 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 11.03.2014 - |23:17|

1x08

I po finale. Sceneria rozgrywki finałowej jak z mrocznego horroru, nawet był jakiś element paranormalny ;). Wszystko wyjaśnione, chyba dobrze zakończony serial - chociaż jak napisał Jonasz Rust z taką raną brzucha nie miał prawa przeżyć (dostał nastocentymetrową brudną klingą za dnia a posiłki przybyły nocą, przy takiej ranie brzucha sepsa postępuje błyskawicznie).

Zobaczymy jak to będzie z drugim sezonem, z niby jakąś "twardą" panią detektyw - na razie oficjalnego zamówienia nie ma, ludzie z HBO pewnie usiądą i przekalkują czy da radę pociągnąć "tytuł" bez dwóch "koni pociągowych", nowa obsada będzie kluczowa dla ewentualnej kontynuacji.

• 0

#38 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 14.03.2014 - |11:50|

moim zdaniem to lepsze rozwiązanie (jeden sezon jedna historia) niż ciągnąć serial po 10 sezonów i rozciągać historie tych konkretnych detektywów w nieskończoność.

• 0

#39 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.03.2014 - |17:07|

HollywoodLife nieoficjalnie donosi, powołując się na swoje źródła związane z HBO, że Brad Pitt jest głównym kandydatem do roli w drugim sezonie "Detektywa". Rzekomo zależy to od innych jego zobowiązań, gdyż aktor bardzo jest zainteresowany rolą.

nieeee!

• 0

#40 kubisz

kubisz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16.03.2014 - |20:30|

Ciekawe, ile osób czytając kiedyś o obsadzeniu Matthew McConaugheya w 1. sezonie, krzyczało "nieeee!" :rolleyes:

Użytkownik kubisz edytował ten post 16.03.2014 - |20:30|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych