Odcinek 176 - S09E02 - Avalon - Part 2
Napisano 24.07.2005 - |15:04|
Mogę powiedzieć, że obejrzałem z przyjemnością. Jest w odcinku kilka minusów o których wspomnieli poprzednicy, ale generalnie jest dobrze. Pojawił się nowy wątek (Ori - nowi wrogowie ?) i sprawa sprawowania władzy wśród Jaffa (jednoosobowy rząd - źle mi to się kojarzy :> ).
Moja ocena 9.
Napisano 24.07.2005 - |17:26|
Użytkownik Daniel Jackson edytował ten post 27.07.2005 - |07:45|
Napisano 24.07.2005 - |18:06|
Spodobał mi się także motyw nowego władcy Goa'uld
Napisano 24.07.2005 - |20:00|
Ps. Czemu nikt nic nie mówi o nowej pani Doktor czyżby nikt jej nie zauważył ???
Użytkownik Aces edytował ten post 24.07.2005 - |20:11|
Napisano 24.07.2005 - |20:34|
Zaprawdę ciekawe, może jeszcze Dylan dołączy
Th truth is out there...
Napisano 24.07.2005 - |20:52|
Napisano 24.07.2005 - |20:54|
Ps. Czemu nikt nic nie mówi o nowej pani Doktor czyżby nikt jej nie zauważył ???
Aces nikt nie mówi?:> A mój post?
Pomogę
"- najseksowniejsze AI w historii telewizji
A Herkulesowi mówimy nie
->1019<-
Napisano 24.07.2005 - |20:57|
1. Walka z rycerzem (super)
2. Pojawienie się nowego wroga
3. No i Vala (kocham jej uśmiech taki szczery i pełny
4. Nowa pani doktor (widocznie uznali, że SG1 musi leczyć ktoś z jajami
A mi nie przeszkadza nowa czołówka. Może być, ważne są odcinki! Czekamy na kontynuację ....
PS
Jedno mnie wkurzyło, a mianowicie rozwiązanie zagadek. Jedno nielogiczne a drugie dziecinnie łatwe (i w dodatku liczby w notacji arabskiej
Napisano 24.07.2005 - |21:59|
Co do "mam wrażenie że widziałem już w SG1 tego kapłana czciciela" to mi przypomniał postać Baal'a w kapturku :]
Napisano 24.07.2005 - |22:41|
Moja ocena 6, a oto troszkę zakręcone uzasadnienie, dlaczego nie 10:
- może to tylko moje odczucie, ale chyba scenarzystom zaczyna brakować pomysłów, a te wszystkie nawiązania do mitów, którymi dużo osób się tak zachwyca są już dla mnie troszkę oklepane, jeszcze jeden sezon i zabraknie sensownych opowiastek i co wtedy się stanie? Może Święty Mikołaj też był pradawnym? O a może z braku inwencji pokuszą się o jakieś polskie wątki – w końcu mamy tą „strefę okupacyjną w Iraku” w odcinku s10.e12 okaże się, że Andrzej L. lub Roman G. też byli pradawnymi… no i nie zapominajmy o Renacie, które jest goauld’em (ahhhh te kórwiki oczach)…
- Vala na pierwszy rzut oka może jest i nawet ładna ale w porównaniu z moimi koleżankami z roku (POZDRAWIAM) wypada dosyć licho… ;]
- a teraz małe zastrzeżenie, co do humoru… może to kiepska gra aktorska nowego herosa lub wpływ tego, że pierwsze jak zwykle ściągnęło mi się SGA ale jakoś nie wiem dlaczego mimo, żałosnych prób autorów podtrzymania klimatu; podczas oglądani tego odcinka ani razu się nawet nie uśmiechnąłem, a podczas niesamowitych zwrotów akcji miałem w głowie tylko jedną myśl: kiedy to się wreszcie skończy bo już się BSG ściągnęło…
AAAA i może jeszcze kilka standardowych uwaga upierdliwego fana:
- ten nowy „tulipan” do nie MacGywer
- znowu ci sami aktorzy… ciekawe kiedy się Leon Niemczyk pokaże
- to nie SGA
- to nie BSG
- robi się z tego moda na sukces…
Napisano 24.07.2005 - |22:51|
cóż do końca miałem nadzieje że Pradawni wyewoluowali na Ziemi
żałośnie też wyglądają potomkowie Pradawnych (bo to są ich potomkowie tak?) na owej planecie X... Prior wygladał prawie jak Sokar :] aczkolwiek może być ciekawie...
z drugiej strony ciekawi mnie czy w tej planecie proto-Pradawnych też jest sieć wrót, czy może Ori zabronili ich uzywac tak jak reszty wynalazków Pradawnych.. głupio by było bez wrót... wszak tytuł StarGate zobowiązuje...
z drugiej strony myślicie ze wszystkie planety w tej galaktyce (bo chyba sie przenieslismy do innej) są tak zacofane i drobnomieszczańskie jak w tej? byłoby nudno w porównaniu z różnorodnością w drodze mlecznej czy chociażby w Pegasusie...
Napisano 25.07.2005 - |02:10|
Co prawda cała historia z Merlinem wydaje się być tylko miałkim pretekstem do znalezienia tego urządzenia (nie mogli go znaleźć zamiast tej tabliczki w 9x01 ?), ale winę zwaliłem raczej na cześć pierwszą
Plusy:
- walka z rycerzem - za pierwszym razem wydała mi się głupawa, ale jak się przyjrzałem, to odniosłem wrażenie, że jest naprawdę profesjonalnie zrobiona.
- dr. Caroline - jest swobodna i naturalna, chyba będzie ciekawszą postacią od dr. Frasier (sztywna była i służbistka).
- scena z płonącą Valą - dosłownie nowa jakość w całej serii (zawsze ktoś ratował w ostatniej chwili), teraz już w ogóle nie będę wiedział, czego się spodziewać w przyszłych odcinkach.
Minusy:
- cała sprawa Jaffa jest zupełnie oderwana od reszty fabuły. Mogliby to jakoś lepiej sklecić.
- Teal'c nadal jest niewykorzystany w tej serii.
- dr. Lee zupełnie nie wzbudza mojej sympatii, powinien pozostać drugoplanową postacią (ale na razie jak nie ma AT ;] ).
Ogólnie - 9.
Ahh, Vala, i jej promienny uśmiech, mogłaby pozostać dłużej.
Ale nie może. Cr4p, indeed
Pozdrawiam.
Napisano 25.07.2005 - |16:04|
DUZY plus za Andromede, jak milo sie ja oglada (Lexa rzadzi a nie jakas tam Claudia ;-P)
Zaczal sie nowy watek z Ori, moze byc ciekawie ;-D
Tez chce stara czolowke ;-(
Jezus tez byl pradawnym LOL ;-D ;-P(ale to bedzie w 10 sezonie ;-D )
Użytkownik Loco edytował ten post 25.07.2005 - |16:04|
Napisano 25.07.2005 - |16:55|
TYm razem SG-1 wygrał z Atlantis. Na Dedalusie walczyli z jakimś wirusem.
Spokojnie .
Ten temat jest do dyskutowania o odcinkach SG1 nie SGA, tak sie sklada ze nie ogladalem jeszcze SGA i nie zagladalem na tamte forum by se nie psuc zabawy a tu taki gnom jeden wezmie i spieprzy mi zabawe. Dlaczego admini/mody tego forum nie rozdaja ostrzezen/banow za spoilerowanie !!!! Panowie pilnujcie porzadku. Pewnie sam dostane ostrzezeni za bluzgi ale coz mozna poradzic jak mi ktos tak cisnienie podniesie.... &^%&^%.
Użytkownik Obi edytował ten post 25.07.2005 - |19:38|
Napisano 25.07.2005 - |17:46|
Napisano 25.07.2005 - |18:04|
- Claudia myślałem że dostanie jakąś fajniejszą postać niż tylko walniętej nimfomanki o inteligencji 12 latki
- Humor, to co jest to żenada, Ben jak na razie nic nie wnosi do serialu.
- Jaffa w tle kręcą aferę jak w polskiej telenoweli
+ W końcu jakiś nowy świat i nowa kultura do zbadania.
+ Taka mała pyskata pani doktor. Ona mogła by się nadawać na nowego członka
+ Hmm, nic mi nie przychodzi do głowy, chyba trochę za mało tych plusów jak na taką wysoką ocenę
Napisano 25.07.2005 - |18:41|
Napisano 25.07.2005 - |19:56|
Po za tym, a może zwłaszcza to … nowa pani doktor bardzo mniamuśna, Vala wygrywa na całej lini, szkoda że nie będzie jej przez cały sezon, fajnie by było jak by się z Danielem „zabawili”, bo pomimo pary różnic wydaje mi się że do siebie pasują. Coraz bardziej lubię Mitchell’a, bardzo pasuje mi jego sposób bycia … ogólnie super odcinek … czekam na ciąg dalszy.
Napisano 25.07.2005 - |20:25|
Oceniam na 9. Nie czepiajmy się-dajmy szansę nowej obsadzie.
Napisano 25.07.2005 - |21:29|
A DAL BYM SZANSE VALI NA CALY SEZON, BO JEST REWELACYJNA!! MA SWIETNE DIALOGI Z DANIELEM :afro: NO SEZON ZAPOWIADA SIE REWELACYJNIE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »