Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 176 - S09E02 - Avalon - Part 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (150 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (19 głosów [13.97%])

Procent z głosów: 13.97%

2. 9.5 (13 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

3. 9 (28 głosów [20.59%])

Procent z głosów: 20.59%

4. 8.5 (17 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

5. 8 (22 głosów [16.18%])

Procent z głosów: 16.18%

6. 7.5 (13 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

7. 7 (10 głosów [7.35%])

Procent z głosów: 7.35%

8. 6.5 (2 głosów [1.47%])

Procent z głosów: 1.47%

9. 6 (4 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

10. 5.5 (1 głosów [0.74%])

Procent z głosów: 0.74%

11. 5 (1 głosów [0.74%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (1 głosów [0.74%])

14. 3.5 (1 głosów [0.74%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [0.74%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.74%])

21. 0 (2 głosów [1.47%])

Procent z głosów: 1.47%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 24.07.2005 - |15:04|

Witam
Mogę powiedzieć, że obejrzałem z przyjemnością. Jest w odcinku kilka minusów o których wspomnieli poprzednicy, ale generalnie jest dobrze. Pojawił się nowy wątek (Ori - nowi wrogowie ?) i sprawa sprawowania władzy wśród Jaffa (jednoosobowy rząd - źle mi to się kojarzy :> ).
Moja ocena 9.
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#22 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.07.2005 - |17:26|

Czekałem na ten odcinek... i nie mogłem się doczekać. Oglądnąłem, z większymi dawkami entuzjazmu i odwrotnie, ale wydaje mi się, że warto było :). Póki co niecierpliwie czekam na następny odcinek.

Użytkownik Daniel Jackson edytował ten post 27.07.2005 - |07:45|

• 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#23 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 24.07.2005 - |18:06|

Ciekawy odcinek... może za bardzo przegadany. W porównaniu do części pierwszej, wreszcie coś ruszyło. Fajnie Valę spaliło :) Nie spodziewałem się, sądziłem, że albo wyciagną kamyki, albo prior ujawni się wcześniej ;D. A Ori się nieźle zapowiadają...

Spodobał mi się także motyw nowego władcy Goa'uld :) Jaki on prawdziwy. Człowiek (Goa'uld) który nic chyba nie zrobił, dzięki znajomością i politycznej grze przejmuje władze.
  • 0
VeeDee

#24 Aces

Aces

Organizator

• Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 24.07.2005 - |20:00|

No mnie tam się podobało może to nie to co Atlantis ale za to Vala rewelacyjan !!! jak się taplała w złocie. Niewiem ale mam wrażenie że widziałem już w SG1 tego kapłana czciciela albo bardzo podobnego w pierwszym sezonie musze to sprawdzić coś mi się on kojarzy.

Ps. Czemu nikt nic nie mówi o nowej pani Doktor czyżby nikt jej nie zauważył ???

Użytkownik Aces edytował ten post 24.07.2005 - |20:11|

• 0

#25 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 24.07.2005 - |20:34|

Tak, Andromeda w sg-1, to coś, czego się nie spodziewałem.
Zaprawdę ciekawe, może jeszcze Dylan dołączy :)
  • 0

Th truth is out there...

#26 markodelamor

markodelamor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.07.2005 - |20:52|

9,5!! odcineek super!! lepszy tylko był ten na koncu 7 sezonu z bitwą nad antarktydą... nieźle sie dzieje na początku 9 serii.. oby tak dalej ;D ;D
  • 0

#27 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 24.07.2005 - |20:54|

Ps. Czemu nikt nic nie mówi o nowej pani Doktor czyżby nikt jej nie zauważył ???

Wyświetl post

Aces nikt nie mówi?:> A mój post?

Pomogę ;)

"- najseksowniejsze AI w historii telewizji ;) (Andromeda)"

A Herkulesowi mówimy nie :) [SPOILER DO BSG]Wystarczy, że Xena dołączy do obsady BSG :] Fakt, że na razie w zasadzie jestem już dobrej myśli co do jej występu, ale przekonajmy się po odcinku i wtedy kombinujmy z kolejną "Grecką" postacią w serialach SF :][END]
  • 0

->1019<-

#28 lechar

lechar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoZgierz

Napisano 24.07.2005 - |20:57|

No na reszcie obejrzałem. Dałem 8 ostrożnie bo do końca jeszcze ciut ciut. Są duże plusy
1. Walka z rycerzem (super)
2. Pojawienie się nowego wroga
3. No i Vala (kocham jej uśmiech taki szczery i pełny ;) )
4. Nowa pani doktor (widocznie uznali, że SG1 musi leczyć ktoś z jajami :) (Ps Aces jasne że ją zauważyli)

A mi nie przeszkadza nowa czołówka. Może być, ważne są odcinki! Czekamy na kontynuację ....

PS
Jedno mnie wkurzyło, a mianowicie rozwiązanie zagadek. Jedno nielogiczne a drugie dziecinnie łatwe (i w dodatku liczby w notacji arabskiej ;))
  • 0

#29 YoJin

YoJin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 24.07.2005 - |21:59|

Odcinek niezły, choc sam nie wiem jaka ocenke dać. Miło sie oglądało, było pare zgrzytów, ale w sumie OK.
Co do "mam wrażenie że widziałem już w SG1 tego kapłana czciciela" to mi przypomniał postać Baal'a w kapturku :]
  • 0

#30 Działo

Działo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoPyrlandia

Napisano 24.07.2005 - |22:41|

Uwaga mój pierwszy post na tym forum…

Moja ocena 6, a oto troszkę zakręcone uzasadnienie, dlaczego nie 10:

- może to tylko moje odczucie, ale chyba scenarzystom zaczyna brakować pomysłów, a te wszystkie nawiązania do mitów, którymi dużo osób się tak zachwyca są już dla mnie troszkę oklepane, jeszcze jeden sezon i zabraknie sensownych opowiastek i co wtedy się stanie? Może Święty Mikołaj też był pradawnym? O a może z braku inwencji pokuszą się o jakieś polskie wątki – w końcu mamy tą „strefę okupacyjną w Iraku” w odcinku s10.e12 okaże się, że Andrzej L. lub Roman G. też byli pradawnymi… no i nie zapominajmy o Renacie, które jest goauld’em (ahhhh te kórwiki oczach)…

- Vala na pierwszy rzut oka może jest i nawet ładna ale w porównaniu z moimi koleżankami z roku (POZDRAWIAM) wypada dosyć licho… ;]

- a teraz małe zastrzeżenie, co do humoru… może to kiepska gra aktorska nowego herosa lub wpływ tego, że pierwsze jak zwykle ściągnęło mi się SGA ale jakoś nie wiem dlaczego mimo, żałosnych prób autorów podtrzymania klimatu; podczas oglądani tego odcinka ani razu się nawet nie uśmiechnąłem, a podczas niesamowitych zwrotów akcji miałem w głowie tylko jedną myśl: kiedy to się wreszcie skończy bo już się BSG ściągnęło…

AAAA i może jeszcze kilka standardowych uwaga upierdliwego fana:

- ten nowy „tulipan” do nie MacGywer
- znowu ci sami aktorzy… ciekawe kiedy się Leon Niemczyk pokaże
- to nie SGA
- to nie BSG
- robi się z tego moda na sukces…
  • 0

#31 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.07.2005 - |22:51|

dałem 8,5
cóż do końca miałem nadzieje że Pradawni wyewoluowali na Ziemi :( niestety definitywnie zabito moje marzenia ;( ale cóż
żałośnie też wyglądają potomkowie Pradawnych (bo to są ich potomkowie tak?) na owej planecie X... Prior wygladał prawie jak Sokar :] aczkolwiek może być ciekawie...
z drugiej strony ciekawi mnie czy w tej planecie proto-Pradawnych też jest sieć wrót, czy może Ori zabronili ich uzywac tak jak reszty wynalazków Pradawnych.. głupio by było bez wrót... wszak tytuł StarGate zobowiązuje...
z drugiej strony myślicie ze wszystkie planety w tej galaktyce (bo chyba sie przenieslismy do innej) są tak zacofane i drobnomieszczańskie jak w tej? byłoby nudno w porównaniu z różnorodnością w drodze mlecznej czy chociażby w Pegasusie...
  • 0

#32 deffer

deffer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25.07.2005 - |02:10|

Świetny odcinek!
Co prawda cała historia z Merlinem wydaje się być tylko miałkim pretekstem do znalezienia tego urządzenia (nie mogli go znaleźć zamiast tej tabliczki w 9x01 ?), ale winę zwaliłem raczej na cześć pierwszą ;) . Ta jest o wiele lepsza.

Plusy:
- walka z rycerzem - za pierwszym razem wydała mi się głupawa, ale jak się przyjrzałem, to odniosłem wrażenie, że jest naprawdę profesjonalnie zrobiona.
- dr. Caroline - jest swobodna i naturalna, chyba będzie ciekawszą postacią od dr. Frasier (sztywna była i służbistka).
- scena z płonącą Valą - dosłownie nowa jakość w całej serii (zawsze ktoś ratował w ostatniej chwili), teraz już w ogóle nie będę wiedział, czego się spodziewać w przyszłych odcinkach.

Minusy:
- cała sprawa Jaffa jest zupełnie oderwana od reszty fabuły. Mogliby to jakoś lepiej sklecić.
- Teal'c nadal jest niewykorzystany w tej serii.
- dr. Lee zupełnie nie wzbudza mojej sympatii, powinien pozostać drugoplanową postacią (ale na razie jak nie ma AT ;] ).

Ogólnie - 9.

Ahh, Vala, i jej promienny uśmiech, mogłaby pozostać dłużej.
Ale nie może. Cr4p, indeed B)

Pozdrawiam.
  • 0

#33 Loco

Loco

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 25.07.2005 - |16:04|

Ocena 7,5. Chyba za bardzoz sie nastawialem na stare dobre SG1 a tu mamy FarGate'a ;-(

DUZY plus za Andromede, jak milo sie ja oglada (Lexa rzadzi a nie jakas tam Claudia ;-P)

Zaczal sie nowy watek z Ori, moze byc ciekawie ;-D

Tez chce stara czolowke ;-(

Jezus tez byl pradawnym LOL ;-D ;-P(ale to bedzie w 10 sezonie ;-D )

Użytkownik Loco edytował ten post 25.07.2005 - |16:04|

• 0

#34 Loco

Loco

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 25.07.2005 - |16:55|

TYm razem SG-1 wygrał z Atlantis. Na Dedalusie walczyli z jakimś wirusem.

Spokojnie .

Ten temat jest do dyskutowania o odcinkach SG1 nie SGA, tak sie sklada ze nie ogladalem jeszcze SGA i nie zagladalem na tamte forum by se nie psuc zabawy a tu taki gnom jeden wezmie i spieprzy mi zabawe. Dlaczego admini/mody tego forum nie rozdaja ostrzezen/banow za spoilerowanie !!!! Panowie pilnujcie porzadku. Pewnie sam dostane ostrzezeni za bluzgi ale coz mozna poradzic jak mi ktos tak cisnienie podniesie.... &^%&^%.

Użytkownik Obi edytował ten post 25.07.2005 - |19:38|

• 0

#35 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 25.07.2005 - |17:46|

...8...takie dziwne wrażenie jakbym przeglądał spis treści...mam nadzieję że całość mnie nie zawiedzie...:)
  • 0

#36 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 25.07.2005 - |18:04|

Odcinek bardzo przeciętny w skali całego serialu choć jeden z lepszych jeżeli brać pod uwagę te wyprodukowane na przestrzeni ostatnich dwóch lat. 8,5

- Claudia myślałem że dostanie jakąś fajniejszą postać niż tylko walniętej nimfomanki o inteligencji 12 latki
- Humor, to co jest to żenada, Ben jak na razie nic nie wnosi do serialu.
- Jaffa w tle kręcą aferę jak w polskiej telenoweli

+ W końcu jakiś nowy świat i nowa kultura do zbadania.
+ Taka mała pyskata pani doktor. Ona mogła by się nadawać na nowego członka :) SG1
+ Hmm, nic mi nie przychodzi do głowy, chyba trochę za mało tych plusów jak na taką wysoką ocenę
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#37 friki

friki

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 25.07.2005 - |18:41|

ja tam jestem jednego zdania WYPAS
  • 0

#38 Radeko

Radeko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 25.07.2005 - |19:56|

Jak dla mnie odcinek był świetny i nie mam nic przeciwko „to be continued” bo będę teraz cały tydzień chodził podjarany i czekał na ciąg dalszy. Ori zapowiadają się groźnie, te ich moce, no i te straszne spojrzenie tego kapłana buuu aż strach się bać.

Po za tym, a może zwłaszcza to … nowa pani doktor bardzo mniamuśna, Vala wygrywa na całej lini, szkoda że nie będzie jej przez cały sezon, fajnie by było jak by się z Danielem „zabawili”, bo pomimo pary różnic wydaje mi się że do siebie pasują. Coraz bardziej lubię Mitchell’a, bardzo pasuje mi jego sposób bycia … ogólnie super odcinek … czekam na ciąg dalszy.
  • 0
Only a few find the way, some don't recognize it when they do, some don't even want to.

#39 Sauron44

Sauron44

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 25.07.2005 - |20:25|

Niezły odcinek. Ciekawe jaką siłą dysponują Ori........
Oceniam na 9. Nie czepiajmy się-dajmy szansę nowej obsadzie.
  • 0

#40 basior

basior

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25.07.2005 - |21:29|

NIE NO OGOLNIE ODCINEK FAJNY, TAK NA 8 :rolleyes: POCZATEK FAJNY, SRODEK NUDNY, ALE ZA TO KONCOWKA BYLA [beeep]ISTA :clap: NIE MOGE SIE DOCZEKAC NASTEPNEGO ODCINKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A DAL BYM SZANSE VALI NA CALY SEZON, BO JEST REWELACYJNA!! MA SWIETNE DIALOGI Z DANIELEM :afro: NO SEZON ZAPOWIADA SIE REWELACYJNIE :D CZEKAM TYLKO NA TE ORI!!! CIEKAWE JAK WYGLADAJA ;]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych