Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 029 - S03E09 - The Rains of Castamere

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (15 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (8 głosów [53.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 53.33%

2. 9 (4 głosów [26.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 26.67%

3. 8 (3 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.06.2013 - |21:45|

@Dinsdale - The Onion to serwis ze zmyślonymi newsami. Jak u nas Asz Dziennik... ;)

George R.R. Martin wściekły na twórców “Gry o tron”. “Co za kretyn zabija głównych bohaterów na weselu”

http://aszdziennik.w...erow-na-weselu/

Użytkownik sZakOOu edytował ten post 04.06.2013 - |21:47|

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#22 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 04.06.2013 - |22:03|

@Dinsdale - The Onion to serwis ze zmyślonymi newsami.

Nigdy nie twierdziłem inaczej :D
Mój ulubiony fragment:

This fucking show, you know? One minute Robb Stark is solidifying his
military power on his way to King’s Landing and the next he’s bleeding
out on the floor.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 04.06.2013 - |22:07|

• 0

#23 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 04.06.2013 - |22:09|

Właśnie na takie odcinki warto czekać. Krwawe gody były naprawdę krwawe, młodzi Starkowie wreszcie się rozdzielili, a Jorah Mormont wykazuje pierwsze oznaki zazdrości. Wszystko pasuje. Trochę mi brakło do pełnej dziesiątki, ale naprawdę niewiele.

Gra trwa. Skoro tych "dobrych" już prawie nie zostało to teraz chyba pora na drugą stronę i nowych graczy.

Bez obaw.

Spoiler

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#24 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.06.2013 - |22:15|

Czyli już po wojnie? Lannisterowie wygrali? Stannis jest już chyba niegroźny.

Ja bym tego tak nie określił. Stanis chwilowo się wycofał i leczy rany. Już sam fakt, że ma po swojej stronie Melisandre może być znaczący, w końcu już parę razy widzieliśmy co potrafi i do czego jest zdolna. Sama stwierdziła, że atak na Królewską Przystań powiódłby się, gdyby pozwolono jej się tam udać.

No i kto teraz będzie rządził na północy? Dzicy?

Jest kilka możliwości. Przede wszystkim Starkowie jeszcze nie wymarli.

1) Żyje John Snow, który co prawda jest bękartem, jednak w serialu kilka razy zasugerowano, że w pewnych okolicznościach bękart również może dziedziczyć tytuł (pozwala o tym sądzić chociażby zamieszanie wokół Gendry'ego). Snow co prawda należy do Nocnej Straży, jednak kto wie, może istnieje jakaś furtka pozwalająca na zwolnienie ze służby w szczególnych okolicznościach, takich jak groźba wymarcia rodu?

2) Bran, chociaż on nie może mieć dzieci, a więc na nim linia by wymarła, gdyby przeżył jako jedyny z braci.

3) Rickon też jeszcze żyje.

4) Lannisterowie raczej nie planują okupacji północy, ale chcą włączyć ją do strefy swoich wpływów, przez obsadzenie na tronie w Winterfell syna Sansy i Tyriona.

5) Na północy żyją także inne rody, które chętniej przejęłyby schedę po Starkach, niż zgodziły się na zainstalowanie jakiegoś władcy z południa. ;)

Ciekawe co będzie z Sansą, w sumie nikomu już nie jest do szczęścia potrzebna.

Sansa już nie jest zakładniczką ale żoną Tyriona, co jednak daje jej pewne bezpieczeństwo.

No i w żadnym razie nie powiedziałbym, że nie jest nikomu do niczego potrzebna - Tywin ma co do niej jasne plany. Ma urodzić dziedzica Winterfell, który byłby jednocześnie Lannisterem ze strony ojca. ;)

Aryi znowu została tułaczka, jak jakiś Ulisses normalnie. Ma dziewczyna pecha. Tylko gdzie ma teraz iść?

Dwie opcje wydają się oczywiste:

1. Na Mur, do Johna Snowa.

2. Wielka wyprawa do Wolnych Miast, a konkretne do Braavos.

Pierwsza opcja jest dużo prostsza w realizacji, ale coś mi się wydaje, że jednak Arya zostanie rzucona przez los właśnie w tym drugim kierunku. ;)

• 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#25 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.06.2013 - |00:16|

Sansa już nie jest zakładniczką ale żoną Tyriona, co jednak daje jej pewne bezpieczeństwo.

No i w żadnym razie nie powiedziałbym, że nie jest nikomu do niczego potrzebna - Tywin ma co do niej jasne plany. Ma urodzić dziedzica Winterfell, który byłby jednocześnie Lannisterem ze strony ojca. ;)

A Ned był władcą Północy i miał nawet list. :D Chociaż płakać nie będę jak ją ukatrupią. Póki co, to ona dla mnie była takim trochę zapychaczem...

Użytkownik sZakOOu edytował ten post 05.06.2013 - |00:16|

• 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#26 halfoat

halfoat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 05.06.2013 - |21:19|

Królewska krew chyba rzeczywiście ma moc, bo hokus pokus Melisandre zadziałało. Balon Greyjoy i Joeffrey muszą na siebie uważać.

• 0

#27 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 05.06.2013 - |21:23|

Królewska krew chyba rzeczywiście ma moc, bo hokus pokus Melisandre zadziałało. Balon Greyjoy i Joeffrey muszą na siebie uważać.

W rzeczy samej. ;)

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#28 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.06.2013 - |13:02|

Jesli przezyja nadchodzaca niedziele, beda mili dziesiec miesiecy wytchnienia.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#29 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.06.2013 - |22:15|

A Ned był władcą Północy i miał nawet list. :D Chociaż płakać nie będę jak ją ukatrupią. Póki co, to ona dla mnie była takim trochę zapychaczem...

Ned za bardzo i zbyt otwarcie kombinował. Jak to chyba Tyrion kiedyś powiedział - nie potrafił grać w tę grę. Poza tym względnie bezpieczny był do czasu śmierci króla Roberta.

Z Sansą zupełnie inna sytuacja. Nikomu nie zagraża, nie kombinuje i wręcz jest potrzebna Lannisterom do urodzenia potomka, który będzie miał prawo do tronu w Winterfell. Oczywiście nie można powiedzieć, że jest bezpieczna, bo Joffrey już raz próbował zabić Tyriona i teraz Sansa, jako jego żona, może znaleźć się na linii ognia. ;) Jednak nie sądzę, żeby śmierć Roba miała zmienić jej sytuację. W końcu status zakładniczki był mocno naciągany - żadna ze stron (poza Catelyn) nie traktowała poważnie możliwości wymiany jeńców.

• 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#30 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 12.01.2014 - |19:28|

i moją ulubioną postać Króla Północy posłali mi do piachu... alee "Północ pamięta" ;)

• 0
Whatever happens, happens !!!

#31 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.01.2014 - |14:38|

i moją ulubioną postać Króla Północy posłali mi do piachu... alee "Północ pamięta" ;)

Jesli proces przebuiagal bedzie w takim tempie, to nie bedzie nikogo by pamietac.

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#32 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 02.06.2014 - |20:27|

Szczęka opadła, oglądałem późno w nocy wczoraj i nie ukrywam że krwawe gody zrobiły na mnie takie wrażenie że nie mogłem zasnąć, ostatnio miałem tak po finale BB w 5 sezonie bodajże, jak tego dziadka wysadził Walter z tym chinolem.

Rewelacja, muzyka, zdjęcia, sama inscenizacja, i ta cisza na napisach końcowych, wielkie brawa! '

Mała łyżka dziegciu - zachowanie Jona, o co mu poszło? Dlaczego uciekł?

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych