I zakończyłem swoją przygodę z The Americans. Jeden z lepszych seriali tego roku! Po pierwsze, szalenie ciekawy temat. Po drugie, dobra realizacja i wykonanie. Jedyne poważne zastrzeżenie jakie mam, to zbyt "amerykańskie" przedstawienie mentalności strony rosyjskiej. Brakuje mi trochę różnic kulturowych. Nie chodzi nawet o głównych bohaterów, bo oni mogli się zasymilować, ale o resztę Rosjan. Tak to trochę wygląda jakby starli się ze sobą dwaj bracia, którzy wiele się od siebie nie różnią.
Odnośnie tego co pisze rarehare - faktycznie mogliby odważyć się na więcej... Z jednej strony podejrzewam, że w większości praca służb jest mozolna i to, że przez cały sezon "akcja nie posunęła się o milimetr od pierwszej minuty pilota" nie powinno być traktowane jako wada. Ale z drugiej strony, jak już twórcy powiedzieli "A" to mogli też powiedzieć "B".
W całym sezon z jeden odcinek był przeciętny (bodajże 11), reszta raczej dobra i bardzo dobra. Także z niecierpliwością czekam na kolejny sezon!
Aaaa i bardzo miła odmiana widzieć na ścianie wiszącego Reagana zamiast Obamy...
P.S. Adam Arkin macza ostatnio palce chyba w prawie każdej ciekawej pozycji od FX.
Użytkownik SirGalahad edytował ten post 07.06.2013 - |01:05|