Wojna pomiędzy fanami Treka a Atlantis?
Rozpoczęty przez
Gość_SegM_*
, 28.02.2005 - |07:59|
23 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28.02.2005 - |23:31|
Panowie, to nie ma sensu - uważam, ze nie ma sensu ciągnąć tej dyskusji, bo to nie prowadzi do nikąd. Szkoda czasu, miejsca i nerwów na ten (bądź co bądź wyolbrzymiony i naprawdę niepotrzebny) konflikt. Okażmy trochę godności i kultury i nie róbmy jakiegoś pobojowiska na naszym własnym podwórku
Napisano 01.03.2005 - |00:41|
No cóż - po ostatnim poscie Ogotai nie pozostaje mi nic jak tylko mu przyklasnąć i wyrazić swoje poparcie. Pojawił się jakiś prowokator, który na trek.pl wdał się w "dyskusję" (czy raczej pyskówkę) w temacie o SGA, w której argumentacja z jego strony sprowadzała się do "bo wy sie czepiacie" i "[beeep] wiecie" i była wyrażana w niezbyt parlamentarny sposób, a na forum orion tokra założył rownocześnie temat o wojnie między trekerami a fanami stargate. Widać, żal mu że takiej wojny nie ma i chciał ja pewnie sam wywołać. Bo dla mnie ktoś, kto rozkręca dwie dyskusje na temat "oni są źli, oni was nie lubią" na dwóch różnych forach równocześnie podajac oczywiście odpowiednie linki a potem prosi adminów obu tych forów o skasowanie konta to zwykły zadymiarz chcący komuś zaszkodzić. Przyszedł, zepsuł atmosferę i zniknął, ale smród pozostaje. Dlatego nie wato tego dalej ciągnąc i trzeba mu pokazać, że nie miał racji.
Nie wiem jak myślą wszyscy fani treka czy osoby udzielające się na forum trek.pl ale mogę mówić za siebie i kilka innych osób z załogi, które dobrze znam i dla mnie problem "wojny" trekerów z fanami SG nie istnieje. oglądamy zarówno treka jak i SG-1, SGA i wiele innych produkcji. A ten konflikt to jakaś chora, wydumana koncepcja. To, że róznimy się w ocenach kilku seriali nie znaczy, że mamy powód do obrażania się na kogoś i rozdmuchiwania sztucznego konfliktu. Ja pomagam prowadzić forum trek.pl i choć nie zgadzam się ze wszystkim co piszą na nim użytkownicy nie rozumiem postawy "tam są sami krytykanci, oni mnie denerwują więc nie będę się udzielać". Mi też nie podobają się niektóre posty, osoby czy oceny które tu czytam ale nie uważam, że to powód do krytykowania całego forum. Jeżeli potrafi się dyskutować z głowa a nie tylko na poziomie uczuć to ciekawych rozmówców można znaleźć wszędzie. Ja jakos znajduje czas (w miare możliwości) na pisanie również tutaj i nie widzę powodu, żeby uprzedzać się do forum dlatego, że nie podobaja mi się wypowiedzi kogoś, kto na nim pisze. Gdybym rozumowała w ten sposób, to przestałabym zapewne w ogóle udzielac się w internecie, bo wszędzie można znaleźć kogoś, kogo postawa i teksty mi się nie spodobają.
Trochę dystansu do rzeczywistości proponuję, to pomaga. 
@psjodko - nie trafiłeś
trek.pl nie ma akurat wiele wspólnego z "zapieklymi krytykantami Entka", zwłaszcza jeżeli pod tym pojęciem rozumiesz projekt killenterprise. Piszą u nas zarówno osoby które ten serial lubia jak i te, które go oceniają bardzo surowo. Poza tym na Entku trekowy świat i dyskusje się nie kończą, podobnie jak na SGA od którego ta sprawa się zaczeła. Jest wiel einnych tematów, o których rozmawiamy.
Nie wiem jak myślą wszyscy fani treka czy osoby udzielające się na forum trek.pl ale mogę mówić za siebie i kilka innych osób z załogi, które dobrze znam i dla mnie problem "wojny" trekerów z fanami SG nie istnieje. oglądamy zarówno treka jak i SG-1, SGA i wiele innych produkcji. A ten konflikt to jakaś chora, wydumana koncepcja. To, że róznimy się w ocenach kilku seriali nie znaczy, że mamy powód do obrażania się na kogoś i rozdmuchiwania sztucznego konfliktu. Ja pomagam prowadzić forum trek.pl i choć nie zgadzam się ze wszystkim co piszą na nim użytkownicy nie rozumiem postawy "tam są sami krytykanci, oni mnie denerwują więc nie będę się udzielać". Mi też nie podobają się niektóre posty, osoby czy oceny które tu czytam ale nie uważam, że to powód do krytykowania całego forum. Jeżeli potrafi się dyskutować z głowa a nie tylko na poziomie uczuć to ciekawych rozmówców można znaleźć wszędzie. Ja jakos znajduje czas (w miare możliwości) na pisanie również tutaj i nie widzę powodu, żeby uprzedzać się do forum dlatego, że nie podobaja mi się wypowiedzi kogoś, kto na nim pisze. Gdybym rozumowała w ten sposób, to przestałabym zapewne w ogóle udzielac się w internecie, bo wszędzie można znaleźć kogoś, kogo postawa i teksty mi się nie spodobają.
@psjodko - nie trafiłeś
Blood is life
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 01.03.2005 - |08:13|
Czy Ty wiesz o co moze mu chodzic?
Nie mam pojęcia, napisał do mnie abym mu usunał konto, wiec wczoraj skasowałem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »