Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomysł na kolejny serial

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#21 Asekriu

Asekriu

Szeregowy

• Email
  • 5 postów
  • MiastoPomorze

Napisano 24.02.2005 - |15:46|

To ja mam pomysł: Stargate Dimensions (albo coś takiego). To samo: będą wysyłać ludzi, ale nie w wrota tylko w inne rzeczywistości :)
  • 0

#22 krogg

krogg

Szeregowy

• Email
  • 14 postów

Napisano 24.02.2005 - |22:38|

Z podanych propozycji najciekawszy moglby byc Prometeusz. Wreszcie mogloby sie pojawic wiecje obcych ras, czasami wrogich a czasami sklonnych dio zawarcia sojuszu. Problem w tym, ze bylalby to chyba kalka ST:TNG, ST:Voyager czy Babylon5: Crusade, a Prometeuszowi daleko i do Enterprise i do Excalibura jesli chodzi o zaawansowanie techniki, a chyba Tauri jeszcze nie sa gotowi na budowe statku naprawde potrafiacego namieszac w galaktyce.

Moim zdaniem moglaby jednak powstac kalka SG-1 i w pewnym sensie Atlantisa:
W celu unikniecia zagrozen dla Ziemi jakie niesie za soba ciagle korzystanie z wrot zostaje utworzona na niezamieszkalej planecie SGC2. Baza zostaje wyposazona w najnowoczesniejszy sprzet i w statek kosmiczny i przejmuje role SGC w badaniu kosmosu. SGC pod dowodztwem O'Neilla i naukowym dowodztwem Carter, ktorzy zajmuja sie glownie stworzeniem programu zabezpieczenia Ziemi przed ewentualnymi niebezpieczenstwami nie jest pokazywane w serialu zbyt czesto. Danil prowadzi gdzies sobie wykopaliska a Teal'c jest przywodca wolnych Jaffa i wszyscy pojawiaja sie tylko w epizodach. Nowa baza jest centralnym miejscem akcji i ma byc buforem zabezpieczajacym Ziemie przed Goauldami, Wraith i innymi niebezpieczenstwami na ktore moga sie jeszcze natknac.
Glowne role moglby by przypasc sciagnietym juz do SG-1 aktorom z Farscape chociaz tu mam mieszane uczucia bo to oznaczaloby koniec marzen o dalszych odcinkach serialu, ktory cenie sobie wyzej niz Stargate
  • 0

#23 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 25.02.2005 - |21:55|

Twoja propozycja w sumie wyklucza kontynuowanie SG1, wiec pod tym względem mi się nie podoba, zresztą było by to po prostu SG2, dlatego mój pomysł :) przeniesienia nowego serialu w czasie (co by nie kolidowało z dotychczasowymi odcinkami) wydaje się przynajmniej mi skuteczniejszy (mielibśmy 3 serie a to już nieźle bo co drugi dzień nowy odcinek). Dalej promójąc moją koncepcję:
- bohater oderwany od ziemi i wędrujący swobodnie po sieci wrót , nie byłby krępowany przełożonymi (coś jak Crighton)
- mógłby spotykać obce rasy daleko od dotychczasowych terytorów, np w części wszechświata nieznających robali, co dawało by świerzość i dobre wytłumaczenie czemu nie zaczai sie na jakiegoś i nie wyciągnie adresu Tauri,
- zebrana drużyna "wyrzutków" miała by duży potencjał nowości i ciekawych kreacji postaci nie z naszej Ziemi coś jak Tealc,
- akcja mogła by dziać sie w innej galaktyce, ale niekoniecznie , w sumie kłaniam się do naszej sieci, ponieważ mógłby spotykać sporadycznie kogoś nam znajomego, ale by nie wiedział że to "znajomy" bo przecież jak :D i to by boyło ciekawe.
- w naszej wiodącej serii SG1 Daniel mógłby sie natknąć na kogoś lub coś (notatki, wykopaliska, starowinkę) co sugerowało by o istnieniu w przeszłości o naszym bohaterze, który do naszych czasów nie dotarł do domu, bo gdyby to zrobił to byśmy wiedzieli :), ale mógłby pośrednio właśnie jakoś zaznaczyć swoją obecność
- no i mój pomysł na zakończenie serii czyli jakiś sposów na stworzenie sytuacji dzieki której nasz bohater przetrwałby w miarę młody do naszych czasów by dołączć do naszej dzielnej drużyny w Atlantis bądz w SGC, lub emeryturka z Jackiem czyli łowienie w "bezrybim ;) " stawie
To na tyle co wy na to :D
pozdrawiam

Użytkownik wolfkiller edytował ten post 25.02.2005 - |21:57|

• 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#24 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 25.02.2005 - |22:48|

Według mnie to całkiem dobry pomysł. Mam do niego drobne modyfikacje :D

Akcja działaby się w tym samym czasie co SG-1 i Atlantis. Któraś z drużyn SG na misji zostaje zaatakowana i próbuje dotrzeć do Wrót, by powrócić na Ziemię. 3 członków drużyny zostaje zabitych, jeden dociera do Wrót. Wybiera adres, tunel się otwiera. Jego prześladowcy trafiają w Wrota ze swojej broni. Coś się dzieje z Wrotami, tunel zaczyna się "załamywać". Nasz nowy bohater wskakuje do niego i wyskakuje po drugiej stronie tuż przed zamknięciem się przejścia. Nie trafia jednak do SGC, a na nieznaną planetę. Próby wybrania adresu Ziemi nic nie dają, itp., itd...

W serialu mogłaby się pojawić jakaś postać z SG-1, ktoś kto zaginął w tajemniczych okolicznościach lub po prostu gdzieś odszedł i więcej o nim nie słyszano (nie potrafię podać konkretnego przykładu, jako że widziałem ledwo 1,5 sezonu :( ). Opowie on, że także trafił tu, do innej galaktyki, przez przypadek, spędził tu trochę czasu, nie wie jednak jak wrócić. No i się zaczyna...

Użytkownik Nom edytował ten post 25.02.2005 - |22:50|

• 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#25 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 01.03.2005 - |15:40|

a czy by z tego nie wyszlo farscape z wrotami  ???
Ja bym chcial zeby powstal  serial gdzie sie to cza siebitwy i to nie takie ze 4 osobowa grupa rozwala caly batalion Jaffa .Tylk totalna wojna !!!!  taka jak byla w lost city tylkow wiecej wiecej i dluzej .

Wyświetl post

Czy wyrażanie swoich poglądów w sposób gramatyczny i poprawny ortograficznie mieści się w zasobie Twoich umiejętności???
Czytając Twój post mam wrażenie, że nie.

:evil:

Jeżeli masz jakiś ciekawy pomysł to wyraź go w sposób powszechnie przyjęty za standard.

Jeżeli zaś chodzi o totalną wojnę - pomysł uwazam za nieciekawy.
Totalną wojnę to można sobie w serialu o rudym 102 zobaczyć.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#26 Ra [SG52]

Ra [SG52]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoZ ziemi...Chyba

Napisano 08.03.2005 - |21:40|

Ja jestem w 5 serii to moge byc troche w tyle, ale rosyjski serial o przygodach rosyjskic druzyn SG[jedna moglabybyc polska ;)]
To moze byc ciekawe ...hmm... gulowie mowiacy po rosyjsku [Razoom nas bachato nas ne podolaty]
  • 0
STARGATE SG-1

#27 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 11.03.2005 - |14:32|

Nieźle to wykąbinowałeś RA :) A może po czesku??? To by było lepsze niż czeska wersja Batmana :)
Ja sem Nietoperek !!
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#28 sfinks122

sfinks122

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 11.08.2005 - |14:13|

Ja tam pomysł
-Sg-1 Budzi potężnego sfinksa ze snu.
-Udaje im sie zbiec.
-Sfinks posiada technologie którą wykradł.
-On jego jaffa są zmutowani np:mają czarne oczy.
-On i jego jaffa posiadają zbroje które dają im wielkie możliwości.
-Pradawni ho uwienzili kiedyś w piramidzie więc idzie sie zemścić.
-Rozwala wszystkie planety.
-Dohodzi do wojny w której to dowiadujemy sie ze sfinks nie jest goa'uldem.
-W wojnie niszczy goa'uldów.
-Sg1 szuka na niego i jego jaffa broni ale bezskutecznie.
-Niedawno dowiadują sie ze pradawni przewidzieli ta sytuacje i zapisali połozenie broi w
kamieniu gordjasz.
-Gordjasz który niezyje ukryłkamien itd
i to moze być jada.
  • 0

#29 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 11.08.2005 - |15:52|

Ja tam pomysł
-Sg-1 Budzi potężnego sfinksa ze snu.
-Udaje im sie zbiec.
-Sfinks posiada technologie którą wykradł.
-On jego jaffa są zmutowani np:mają czarne oczy.
-On i jego jaffa posiadają zbroje które dają im wielkie możliwości.
-Pradawni ho uwienzili kiedyś w piramidzie więc idzie sie zemścić.
-Rozwala wszystkie planety.
-Dohodzi do wojny w której to dowiadujemy sie ze sfinks nie jest goa'uldem.
-W wojnie niszczy goa'uldów.
-Sg1 szuka na niego i jego jaffa broni ale bezskutecznie.
-Niedawno dowiadują sie ze pradawni przewidzieli ta sytuacje i zapisali połozenie broi w
kamieniu gordjasz.
-Gordjasz który niezyje ukryłkamien itd
i to moze być jada.

Wyświetl post

A tak poza tym, wszystko w porządku?

gulus
  • 0

#30 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 16.08.2005 - |22:15|

No całkiem, całkiem ten scenariusz. No ale raczej nie przejdzie. A pytanie "czy wszystko w porządku?" można nazwać delikatnym bo ja bym zaproponował jakiś odwyk albo jakiś inny zamknięty zakład.
  • 0

#31 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 29.08.2005 - |09:36|

Ciekawa strona, tak sądzę :). W każdym razie gość proponuje swoją własną wizję SG
http://kombajnik.blog.onet.pl/
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#32 Barylak

Barylak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.10.2005 - |09:08|

SG powoli zmierza w strone wielkiego uniwersum, mamy głowny serial SG-1 ktory bedzie mial w przyszlym roku 10 sezon, i SG-Atlantis który dopiero się rozkręca ale opwiada jakby na to nie patrząc zupelnie inną historię. Myślicie że powstaną nowe seriale w tym uniwersum ze pod tym wzgledem dorównamy Star Trekowi? O czym te nowe seriale miały by opowiadac?

Mnie osobiście podobał by się pomysł w ktorym akcja działa się x lat póżnej od dzisiejszego SG, w przyszlości...

Post z tematu: "Nowe seriale w uniwersum SG" z integrowany z tym tematem / SGTokar

Użytkownik SGTokar edytował ten post 08.05.2006 - |19:09|

• 0

#33 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 22.10.2005 - |14:49|

...Mnie osobiście podobał by się pomysł, w ktorym akcja działa się X lat póżnej od dzisiejszego SG, w przyszlości...

Przyszłość to przeszłość - tak, tak ...Wyobraźcie sobie te wspaniałe historie o rozkwicie tych starożytnych cywilizacji, o których nawet nie mamy pojęcia - o tym co robili Pradawni, zanim jeszcze wznieśli się wyżej... A może to co widzieliśmy do tej pory to tylko mały fragment - epizod całości...
...może nowy wszechświat już tuż tuż, a nie tylko kolejna galaktyka...

Stare powiedzenie mówi, że zawsze może znaleźć się kolejna większa ryba, która zje poprzednią :clap:

Post z tematu: "Nowe seriale w uniwersum SG" z integrowany z tym tematem / SGTokar

• 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#34 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 22.10.2005 - |17:21|

Ja chetnie obejrzalbym Stargate Atlantis 10 mln przed a nawet moze 11 :)
Pokazac mozna super fajne rzeczy caly rozkwit cywilizacji nawet atlantyde (ziemska) rozkwit Wraith itp.
Wile mozliwosci w tej materii kryje sie przed rezysermi :P

PEACE :P

• 0

#35 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.10.2005 - |08:35|

Jak poprzedników mnie intryguje cała przeszłość. CHyba było to przy okazji odcinka Moebius gdzie opisuałem możliwość zrobienia z drugiego SG-1 drużyny podróżującej w czasie i rozwiązującej tajemnice przeszłości. Fakt, faktem universum się tworzy, i najbliższym przedsięwzięciem będzie zapewne w końcu nowy film. Po nim możliwe że pojawi się jakiś serial.

Log65: Happy camper

#36 Barylak

Barylak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.10.2005 - |14:56|

Jeśli mialby powstać serial który by opowiadał o tym co była 10 milionów lat temu to był by raczej emitowany juz po tym jak SG-1 i SGA skończą swój żywot. Jakby taki serial powstał to było by jak gra przy otwartych kartach, blizej mi do tego co by miało byc niz do tego co było.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 08.05.2006 - |19:10|

• 0

#37 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 25.10.2005 - |16:23|

Seriale, seriale.... Tematów jest tak dużo, .że można ich kręcić tyle, że prawie codziennie może być premiera nowego odcinka: SG1, SGA, itd. W każdym rzie rzeczywiście fajnie by było zobaczyć trochę historii pradawnych - może nazwać to SGP :> ? Ciekawym rozwiązaniem i propozycją jak dla mnie może być historia Wężyków - pare sezonów można by z tego zrobić - od momentu wyjścia z ich rodzinnej planety aż do zniszczenia przez Taurii. Co Wy na to?

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#38 bulasty666

bulasty666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoSłupsk

Napisano 29.10.2005 - |09:18|

Skoro flotę kosmiczną już mamy to może coś w tym kierunku? Jakiś Stargate Dedalus czy coś w tym stylu. Mniej akcji na planetach, więcej w kosmosie (te statki...), czego przedsmak mieliśmy w 2 sezonie SGA. Na pewno by również odbiegał od konwencji Star Treka gdyż universum SG jest bardziej "zmilitaryzowane" co pozwala sądzić, że oglądalibyśmy więcej kosmicznych bitew, rakiet, laserów itd. itp. niż w Treku.

• 0

#39 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.11.2005 - |00:30|

Wy tu gadu gadu a na necie jest już praktycznie cały sezon SG Infinity. Kumpela niedługo mi go zassie i znowu odetne się od świata na dwa dni.

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#40 Mar_cus

Mar_cus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12.12.2005 - |20:35|

Co do tego pomysłu o uwięzieniu w nowej galaktyce. Kiedyś chciałem zrobić kampanię do StarCrafta w oparciu o StarGate. Akcja miała się zacząć na dowolnej z planet Drogi Mlecznej. Jakaś placówka Tauri zostaje zaatakowana przez Goauld/Replicators/Ori/whatever i akurat dziwnym zbiegiem okoliczności jest wielka burza. Szybk ozaczyna się ewakuacja całego kompleksu, ludzie zapieprzają ile sie da przez Wrota (swoja drogą, jeszcze nigdy tego nie widziałem w serialu, zawsze przechodzili pojedynczo i spokojnie, jakby sie nikomu nie spieszyło). Pamietam (nie wiem czy dobrze), że podróż zabiera na oko 3-5 sekund, więc gdy w środku jest dość duża ilość osób, we Wrota nagle uderza piorun i dodaje im w cholerę dodatkowej energii. W ten sposób połączenie sie przedłuża i leci dalej w jakąś galaktykę. Ludzie wychodzą z Wrót w obcym miejcu, kompletnie nieświadomi, co się stało. Na miejscu budują słabą placówkę w jakimś pustym podziemnym kompleksie. Wtedy zaczyna się podróż po galaktyce. Pojawia się jednak problem, ponieważ nie znają nawet adresu swojej nowej bazy wyjściowej, więc drużyna utyka w pierwszym wybranym adresie. W ten sposób zaczynają się poszukiwania: zaginionych ludzi, nowych kontaktów i zarazem sposobu, żeby wrócic do domu (Ziemi). Oczywiscie po drodze muszą spotkać kolejnych ludzi, nowych obcych i tak dalej. Chciałem też, żeby przypominało to trochę Sliders - długa tułaczka w poszukiwaniu prawdziwego domu.
Hmmm... i to tyle. Taki właśnie chciałbym nowy spin-off ;)

Użytkownik Mar_cus edytował ten post 12.12.2005 - |20:35|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych